Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ?ΣΟΣ!!!!!!!

Recommended Posts

είναι 2 μέρες τώρα, που κατά τη διάρκεια της ημέρας, μα όλης της ημέρας,τρώει, κοιμάται το πολύ μισή ώρα και ξυπνάει, γκρινιάζοντας..μπορεί να είναι και κολικοι γιατί συχνά σφίγγεται και κλαιει έντονα.κάποιες φορές όμως απλά γκρινιάζει.όλες τις φορέ που ξυπνάει, για να τον ηρεμήσω τον βάζω στο στήθος και αυτός τρώει..πήρα την παιδίατρο, η οποία είναι υπέρμαχος του θηλασμού, και μου είπε να αυξήσω τα υγρά που πίνω και να βγάλψ λίγο γάλα με το θήλαστρό καθε 3 ω΄ρες για να δώσω ερέθισμα για περισσότερη παραγωγή γιατί μου είπε μάλλον χαζο πεινάει..το ερώτημά μου είναι: μήπως δεν του φτάνει το γάλα μου??και να ναι, τι πρέπει να κάνω?ή μήπως ζεσταίνεται και θέλει περισσότερα υγρα? να σημειώσω ότι τις προηγούμενες μέρες κοιμότανε κανονικά 2 3 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάμεσα στα γεύματα, σε κάποια τουλάχιστον..πάντως το βράδυ κοιμάται συνεχόμενα 5 ώρες και μετά άλλη 1μιση και μετα ξεκινάει αυτό που σας περιέγραψα..τίφταιει?? βοηθήστε με σας ΄παρακαλώ! τί πρέπει να κάνω?

Διαφημίσεις

να σου ζησουν τα μπουμπουκια σου.μηπως αρχισανε οι κολικοι?κρατησε τον μπρουμητα καντον καμια βολτιτσα μεσα στο σπιτι,εμας μας βοηθουσε και το τσαγακι.μπορει να φταιει και η ζεστη ομως μην τον ντυνεις με πολλα ρουχαλακια μονο το φανελακι νομιζω οτι ειναι αρκετο. Α! κανα του και κανενα μπανακι και θα δροσιστει και οτι και να το ενοχλει θα το ηρεμησει καπως.ελπιζω να σε βοηθησα.

6Eujp3.png svAfp3.png

Εφοσον τον βαζεις καθε φορα που κλαει στο στηθος και τρωει, δεν υπαρχει λογος να μπλεκεις με θηλασστρα. Πώς πατε απο αυξηση βαρους και βρεγμένες πάνες;

Το πιο πιθανο ειναι να τον ενοχλει κατι, ισως η ζέστη (τις τελευταιες 2 μέρες εχει γινει πολυ εντονη) ισως κολικοι (εφοσον σφιγγεται).

το οτι μεχρι σημερα κοιμοταν πχ 5 ωρες συνεχομενες το βραδυ, δεν λέει κατι για το μέλλον, οι συνηθειες τους αλλάζουν και ξανααλλάζουν..

Εφοσον τον βαζεις καθε φορα που κλαει στο στηθος και τρωει, δεν υπαρχει λογος να μπλεκεις με θηλασστρα. Πώς πατε απο αυξηση βαρους και βρεγμένες πάνες;

Το πιο πιθανο ειναι να τον ενοχλει κατι, ισως η ζέστη (τις τελευταιες 2 μέρες εχει γινει πολυ εντονη) ισως κολικοι (εφοσον σφιγγεται).

το οτι μεχρι σημερα κοιμοταν πχ 5 ωρες συνεχομενες το βραδυ, δεν λέει κατι για το μέλλον, οι συνηθειες τους αλλάζουν και ξανααλλάζουν..

το ότι κοιμήθηκε 5 ώρες το σημείωσα γιατι αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να πεινάει την ημέρα και να ξυπνάει ενώ το βράδυ με το ίδιο τάισμα να μην πεινάει και να κοιμάται..το βάρος του είναι μια χαρα.στις 40 ημέρες είχε πάρει 1500 γρ, και μετά από μαι βδομάδα 230.και τις πανες του τις βρέχει..δεν ξέρω τι μπορεί να είναι, σίγουρα έχει κολικούς και έντονους κάποιες φορές αλλά αυτές τις 2 τελευταίες μερες όλη την ημέρα μπορεί να έιχε κολικούς?? μήπως κάποια στιγμή οι κοιλικοί κορυφώνονται εκεί γύρω στου 2 μήνες..μήπως περνάμε αυτή τη φάση?υπάρχει περίπτωση να είναι άρρωστο? αλλά τότε θα έτρωγε? την ουρολοόμωξη που φοβόμουνα η γιατρός μου την απέκλεισε, απο πυρετό δεν έχει γιατί ελίναι δροσερός.

΄Μαράκι εχω ακριβως το ίδιο πρόβλημα!!!Κλαίει και θέλει στηθος όλη μέρα ενω το βράδυ κοιμάται 3 ώρες σερί. Κι εγω σκέφτηκα ότι ζεσταίνεται!!!Η παραγωγη μας πάντως δε νομίζω να έχει πρόβλημα αφου ξέρω ότι όσο το παιδί θηλάζει το γαλα κατεβαίνει. κ δεν πιστευω ότι δεν τους φτανει γιατι το βράδυ κοιμούνται. Εγω πιστευω ζεσταινονται.Αλλά θα θελα τη γνωμη των κοριτσιων και της Αγλαϊας.Εγω σήμερα πάντως θα την εχω γυμνη. 37 βαθμους είπανε κι αν δω ότι δεν παλευεται θα βαλω κλιματιστικό.Δεν ξερω τι αλλο να κάνω. Χτες το βραδυ πάντως εκλαιγε γοερα παρόλο που την είχα στο στήθος.Πώς καταλαβαίνω αν είναι κολικοί???

RSvcp2.png wNVQp2.png

Διαφημίσεις

΄Μαράκι εχω ακριβως το ίδιο πρόβλημα!!!Κλαίει και θέλει στηθος όλη μέρα ενω το βράδυ κοιμάται 3 ώρες σερί. Κι εγω σκέφτηκα ότι ζεσταίνεται!!!Η παραγωγη μας πάντως δε νομίζω να έχει πρόβλημα αφου ξέρω ότι όσο το παιδί θηλάζει το γαλα κατεβαίνει. κ δεν πιστευω ότι δεν τους φτανει γιατι το βράδυ κοιμούνται. Εγω πιστευω ζεσταινονται.Αλλά θα θελα τη γνωμη των κοριτσιων και της Αγλαϊας.Εγω σήμερα πάντως θα την εχω γυμνη. 37 βαθμους είπανε κι αν δω ότι δεν παλευεται θα βαλω κλιματιστικό.Δεν ξερω τι αλλο να κάνω. Χτες το βραδυ πάντως εκλαιγε γοερα παρόλο που την είχα στο στήθος.Πώς καταλαβαίνω αν είναι κολικοί???

επίσης θα ήθελα να μας πει η Αγλαϊα ως πιο ειδική..είναι σωστό επίσης κάθε φορά που κλαίει και που μπορεί να είναι κολικοί να το βάζω στο στήθος και να τρώει?

Είναι σωστό να το βάζεις στο στήθος κάθε φορά που κλαίει (είτε κολικοί είτε όχι) και αυτό να κάνεις.

Είναι φυσιολογικό ένα μωρό να είναι 23ώρες τη μέρα στο στήθος.

Αν κάνει πολύ ζέστη μπορείτε να βάλετε το κλιματιστικό χαμηλά και να μην χτυπάει πάνω στο μωρό έχοντας στο σπίτι ένα ανοιχτό παράθυρο να ανανενώνεται ο αέρας. Άνθρωποι είναι κι αυτά, όσο ζεστενόμαστε εμείς, ζεστένονται κι αυτά και λογικό είναι να νευριάζουν από αυτό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Μαρακι καλησπερα.

Και εμεις τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Αλλα μιλαμε ακριβως!

Τρωει, κοιμαται και οταν τον βαλουμε στην καλαθουνα στο 5 λεπτο ξανα κλαιει και αντε ξανα μανα το ιδιο.

Το βραδυ αποκοιμιεται μια χαρα (1 στα 3 βραδυα δεν χτυπαει συνεχομενο 4 ωρο αλλα 2 ωρο)

Φανταζομαι οτι δεν ειναι ανησυχητικο μιας και οι βρεγμενες πανες ειναι μια χαρα... ζεσταινονται τα καμαρια μας!

Μαλλον θα πρεπει να ανοιξουμε το air condition με καθε προσοχη οπως λεει και η PIPI και αν οχι γιατι εχω ακουσει για λαρυγγυτιδες και ξερα λαιμα, ισως βαλω εναν ανεμιστηρα στο παρα πολυ χαμηλο του!

.png

v3ywp3.png

Διαφημίσεις

Και ο δικός μου τα ίδια κάνει. Βέβαια εμείς προσπαθούμε να εδραιώσουμε τον θηλασμό – είναι 2 εβδομάδων, αλλά είμαι όλη μέρα με το στήθος απʼ έξω. Τρώει για 15 λεπτά κοιμάται για μισή ώρα, ξανατρώει ή θηλάζει με διαλείμματα επί μία ώρα και μετά κοιμάται δίωρο. Είναι φυσιολογικό αυτό τωρα!!

Συμπλήρωμα πλέων δεν του δίνω σχεδόν καθόλου, το πολύ πολύ μισό γεύμα, αρκετά το μπουκώσαν το καημένο στο μαιευτήριο.

Εγώ πάλη έχω το κλιματιστικό στο σαλόνι στους 26 βαθμούς δεν χτυπάει στο δωμάτιο του απλά το δροσίζει λιγάκι!!!

Κοριτσια γιατί λέτε συνεχως για τις βρεγμενες πάνες???βεβαια εμεις κάθε φορα που τρωμε σχεδον κανουμε και κακάκια αλλά τι σημαινει αν δεν έχουμε πολλές βρεγμενες πάνες?????

RSvcp2.png wNVQp2.png

Αναλογως τι ηλικια εχει το μωρο σου,αν ειναι ως 40 ημερων μετρας 6-8,αν ειναι απο 40 ημερων και πανω μετρας 5-6 βρεγμενες πανες και ετσι βλεπεις οτι τρεφεται το μωρο σου σωστα.Αυτο ισχυει αν θηλαζεις αποκλειστικα.

6Qyip2.pngKvUzp2.png