Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καταγγελία για αγορά νέου κλιματιστικού μέσω του ειδικού προγράμματος

Recommended Posts

Καλημέρα και απο εμένα

Θα ήθελα να καταγγείλω τα εξής:

Μαθαίνοντας για την ανακύκλωση παλαιών κλιματιστικών με επιδότηση της τάξεως του 35% για αγορά νέου, αποφασίσαμε και εμείς μαζί με την αγορά κλιματιστικού για το δωμάτιο της μικρής να αλλάξουμε και το δικό μας που είναι παλαιάς τεχνολογίας.

Πήγαμε σε ένα μεγάλο κατάστημα, που διαφημίζει συνέχεια το πρόγραμμα, και αφού παραγγείλαμε της μικρής και μας ενημέρωσαν ότι θα είχαμε όφελος 280 ευρώ για την αντικατάσταση του δικού μας είπαμε να το κάνουμε.

Χα!!!!!!

Οι χρεώσεις που ακολούθησαν (που φυσικά δεν μας είχαν πει νωρίτερα) μας απέτρεψαν.

Για την μεταφορά του κλιματιστικού της μικρής το κόστος θα ήταν 15 ευρώ (μας χάλασε ότι θα πληρώναμε μεταφορικά αλλά είπαμε ΟΚ)

Για την εγκατάσταση 69 ευρώ.

και για το ΙΔΙΟ κλιματιστικό απο το ΙΔΙΟ κατάστημα με μόνη διαφορά ότι θα κάναμε χρήση της επιδότησης

μας χρέωναν

για μεταφορά 50 ευρώ

και για τοποθέτηση 150 ευρώ

έγινε ο χαμός και φυσικά ακυρώσαμε τη παραγγελία.

Να σημειώσω εδώ ότι τα λεφτά της επιδότησης θα τα πάρουν πίσω απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτοί ήθελαν να τα πάρουν εις διπλούν!!!!!!

Σκοπεύω να καταγγείλω το γεγονός τόσο στο Ινστιτούτο Καταναλωτών όσο και μέσω του ΣΚΑΙ.

γκρρρρρρρρρρρ τα νεύρα μου

Διαφημίσεις

σαφώς και πρέπει να το κάνεις. αν δεν το καταγγείλεις τους επιτρέπεις να συνεχίσουν την ίδια τακτική σε όλους τους καταναλωτές. πάντως το κλιματιστικό άλλαξέ το. το πρόγραμμα συμφέρει. απλά πήγαινε σε άλλο μαγαζί!

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Μπράβο σου....καλά θα κάνεις να το καταγγείλεις γιατί συνεχώς στην Ελλάδα όταν παίζει το θέμα επιδότηση πάντα τα ίδια γίνονται:twisted:

ε οχι και 150 ευρω για εγκατασταση καινουργιου!!!!!αυτο ειναι κλεψια,καλα θα κανεις να το καταγγειλεις,μη το αφησεις.

αλλα πανε σε αλλο καταστημα και αλλαξε το ειναι οντως καλη η προσφορα.

κανονικα για εγκατασταση θα επρεπε να σου χρεωσουν οσο και για το αλλο που εχεται στο σπιτι και θα το μεταφερατε.

οντως αυτοι πηγαν να βγαλουν γιατι τα λεφτα τις εγκαταστασεις που περνουν πανε κατευθειαν στα συνεργεια που στο περνανε,μη ξεχνας ειναι παντα εξωτερικοι συνεργατες και στην αρχη καθε σεζον καλοκαιρινης συμφωνουν τις τιμες με τα καταστηματα.

επισης εκει που δουλευα ηταν πολλοι πελατες που ελεγαν οτι θελουν να πληρωσουν κατευθειαν στο συνεργειο για την εγκατασταση και οχι στο καταστημα.

Διαφημίσεις

Κλεψια!!!!!!!!Ευχαριστουμε για την ενημερωση πρωτα απο ολα γιατι ουκ ολιγοι θα την πατουσαν μαζι τους και εγω ενδεχομενως, και πολυ καλα θα κανεις να κανεις καταγγελια!!!

Για την μεταφορά του κλιματιστικού της μικρής το κόστος θα ήταν 15 ευρώ (μας χάλασε ότι θα πληρώναμε μεταφορικά αλλά είπαμε ΟΚ)

Για την εγκατάσταση 69 ευρώ.

και για το ΙΔΙΟ κλιματιστικό απο το ΙΔΙΟ κατάστημα με μόνη διαφορά ότι θα κάναμε χρήση της επιδότησης

μας χρέωναν

για μεταφορά 50 ευρώ

και για τοποθέτηση 150 ευρώ

Τα μαγαζιά που πουλάνε τέτοιες συσκευές συνήθως έχουν εξωτερικούς συνεργάτες, που κάνουν την απεγκατάσταση και εγκατάσταση των κλιματιστικών. Αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή αγοράς. Επίσης το κατάστημα δεν παίρνει χρήματα απο αυτή την εργασία.

Οσον αφορά τα χρήματα της εγκατάστασης, είναι νορμάλ τα 69 ευρώ για εγκατάσταση νέου. Γύρω στα 120-140 κοστίζει να σου απεγκαταστήσουν το παλιό και να σου εγκαταστήσουν καινούριο. Αυτά τα παίρνουν τα συνεργεία. Είναι πολλά, δεν λέω, αλλά τοσο πάει η ταρίφα. Πριν μια βδομάδα τόσο πληρώσαμε και εμείς για απ- εγκατ. νέου κλιματιστικού.

Απλά θα έπρεπε να σε έχουν ενημερώσει για την επιπλέον χρέωση.

Αυτά που σου λέω τα ξέρω γιατι ο άντρας μου δουλεύει σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών στο Μαρούσι.

οκ η εγκατάσταση,πες είναι εξωτερικοί συνεργάτες,άλλη εταιρεία,να το καταλάβω..αλλά 50 ευρώ μεταφορικά??!!!έλεος πια..

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Τα μαγαζιά που πουλάνε τέτοιες συσκευές συνήθως έχουν εξωτερικούς συνεργάτες, που κάνουν την απεγκατάσταση και εγκατάσταση των κλιματιστικών. Αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή αγοράς. Επίσης το κατάστημα δεν παίρνει χρήματα απο αυτή την εργασία.

Οσον αφορά τα χρήματα της εγκατάστασης, είναι νορμάλ τα 69 ευρώ για εγκατάσταση νέου. Γύρω στα 120-140 κοστίζει να σου απεγκαταστήσουν το παλιό και να σου εγκαταστήσουν καινούριο. Αυτά τα παίρνουν τα συνεργεία. Είναι πολλά, δεν λέω, αλλά τοσο πάει η ταρίφα. Πριν μια βδομάδα τόσο πληρώσαμε και εμείς για απ- εγκατ. νέου κλιματιστικού.

Απλά θα έπρεπε να σε έχουν ενημερώσει για την επιπλέον χρέωση.

Αυτά που σου λέω τα ξέρω γιατι ο άντρας μου δουλεύει σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών στο Μαρούσι.

συμφωνω μαζι σου,και εμεις περασαμε κλιματιστηκα και τις ιδιες χρεωσεις ειχαμε.

απλα πρεπει να ενημερωνουν καλυτερα το κοσμο.

Διαφημίσεις

Ωχ κοριτσάκι εννοειται οτι θα το καταγγειλεις! Και ακουσα χτες στις ειδήσεις για το πρόγραμμα και το σκεφτόμουν κι εγω. Γιατι δεν γράφεις απο ποιο μαγαζι πήγες για να μην την πατησουμε κι εμεις; δεν πειράζει.

Ζητήσαμε να μην γίνει η απεγκατάσταση/εγκατάσταση από δικό τους συνεργείο και αρνήθηκαν (με βάζει σε σκέψεις αυτό για το αν και κατά πόσο είναι όντως εξωτερικοί οι συνεργάτες).

Και για τα μεταφορικά φαντάζομαι ότι θα "παίζει" κάτι παρόμοιο, μεταφορά του καινούργιου και του παλιού συν κάτι έξτρα επειδή μετά απο όσο γνωρίζω πάει για ανακύκλωση !!!!!

Είναι όμως κοροϊδία ρε παιδιά, εμείς υποτίθεται ότι θα γλυτώναμε 280 ευρώ αλλά τελικά το όφελος θα ήταν μόνο 80 ευρώ.

Και γιατί παρακαλώ να δώσω ένα κλιματιστικό που δουλεύει, άλλο αν εμένα με εκνευρίζει ο θόρυβος που κάνει, για μόλις 80 ευρώ???

Το μαγαζί είναι ο Κωτσο βολος

filoudaki επειδή και εμείς μέσα είχαμε γνωστό μας είπε ότι οι υπάλληλοι φαντάζονταν ότι απλά θα αυξάνανε τις τιμές για να βγάλουν έξτρα χρήματα αλλά τελικά μας είπε ότι μάλλον βρήκαν άλλο τρόπο ..!!!!!

Απλά θα έπρεπε ή να σου δίνουν τη δυνατότητα επιλογής του δικού τους συνεργείου ή όχι ή απλά να ενημερώνουν νωρίτερα και όχι μόλις φτάνεις στο ταμείο.

ΕΙΜΟΥΝΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ. ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΩ ΤΡΑΒΙΞΕΙ. ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΣΕΙΣ. ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝ ΤΗΛ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΗΜΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ ΣΤΟ ΤΗΛ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!!!!!!!

Αχ βρε κοριτσια!!! Μην πηγαινεται σε ηλεκτρομαγαζα για να αγορασετε κλιματιστικα!

Εγώ έχω κατάστημα με τον άνδρα μου εξουσιοδοτημένο και πουλάμε μόνο ότι έχει να κάνει με κλιματισμό και έχουμε δικά μας συνεργεία που κάνουν τις διάφορες ψυκτικές εργασίες.

Επειδή ασχολούμε με την επιδότηση γνωρίζω πολύ καλά πως διαμορφωνουν τις τιμές οι περισσότεροι συνεργάτες στον ίδιο χώρο!!!

Τα ηλεκτρομάγαζα κάνουν πολλά λάθη και επειδή έχουν εξωτερικά συνεργεία κάθε χρόνο...αν μετά από λίγο καιρό σου συμβεί κάποια βλάβη στο κλιματιστικό σου λόγω κακής εγκατάστασης, ας πούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις άκρη με τον Κοτσόβολο και το κάθε ηλεκτρομάγαζο που αναλαμβάνει τέτοιες εργασίες!

Σας τα λέω εκ' πείρας τόσα χρόνια στον ίδιο χώρο!

Οσο για την επιπλέον χρέωση των μεταφορικών είναι τελείως ΛΑΘΟΣ!!!

Τα καταστήματα αφού μαζέψουν αρκετες συσκευές τις στέλνουν για ανακύκλωση στην Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. , ο καταναλωτής δεν έχει καμία σχέση εκτός από την τιμή του μηχανήματος και εγκατάστασης να πληρώσει κάτι άλλο!!!

Τα καταστήματα απλά μετά θα πάνε και θα πληρωθούν την διαφορά της επιδότησης από την αρμόδια υπηρεσία...

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακούω καθημερινά!!!

eNortjK1UjK2NDM0U7IGXDASyAKl94.png

Ζητήσαμε να μην γίνει η απεγκατάσταση/εγκατάσταση από δικό τους συνεργείο και αρνήθηκαν (με βάζει σε σκέψεις αυτό για το αν και κατά πόσο είναι όντως εξωτερικοί οι συνεργάτες).

.

Γι αυτο πρεπει να κανεις καταγγελια...αυτοι πουλανε απλα κλιματιστικα..αν εσυ θες να το βαλεις μονη σου ή να στο βαλει ο κουμπαρος σου ειναι δικο σου θεμα και δνε μπορουν να σε υποχρεωσουν

Διαφημίσεις

Γι αυτο πρεπει να κανεις καταγγελια...αυτοι πουλανε απλα κλιματιστικα..αν εσυ θες να το βαλεις μονη σου ή να στο βαλει ο κουμπαρος σου ειναι δικο σου θεμα και δνε μπορουν να σε υποχρεωσουν

Σωστή!!! ;)

Να μην προτιμάτε το συνεργείο του καταστήματος και να βάζετε δικό σας συνεργείο. Πριν 2 χρόνια αγοράσαμε 3 aircodition από μεγάλη αλυσίδα και βάλαμε δικό μας συνεργείο. Άνοιξαν το 1ο κουτί, το κοίταξαν και ήταν ΟΚ, άνοιξαν το 2ο κουτί, ΟΚ και εκείνο, ανοιξαν και το 3ο και μου λέει ο ψυχτικός αυτό είναι χρησιμοποιημένο...Πήρα τηλ στο κατάστημα και απαίτησα να τσακιστούν να έρθουν να το πάρουν πίσω και να μου φέρουν αμέσως καινούργιο. Όντως σε 1 - 1,5 ώρα μου το αντικατέστησαν. Αν το συνεργείο ήταν του καταστήματος δεν θα έλεγαν τίποτα και θα εγκαταστούσαν το χρησιμοποιημένο

Να μην προτιμάτε το συνεργείο του καταστήματος και να βάζετε δικό σας συνεργείο. Πριν 2 χρόνια αγοράσαμε 3 aircodition από μεγάλη αλυσίδα και βάλαμε δικό μας συνεργείο. Άνοιξαν το 1ο κουτί, το κοίταξαν και ήταν ΟΚ, άνοιξαν το 2ο κουτί, ΟΚ και εκείνο, ανοιξαν και το 3ο και μου λέει ο ψυχτικός αυτό είναι χρησιμοποιημένο...Πήρα τηλ στο κατάστημα και απαίτησα να τσακιστούν να έρθουν να το πάρουν πίσω και να μου φέρουν αμέσως καινούργιο. Όντως σε 1 - 1,5 ώρα μου το αντικατέστησαν. Αν το συνεργείο ήταν του καταστήματος δεν θα έλεγαν τίποτα και θα εγκαταστούσαν το χρησιμοποιημένο

:shock::shock::shock::shock:

χρησιμοποιημενο.......................

:shock::shock::shock::shock:

χρησιμοποιημενο.......................

εγώ δεν θα το καταλάβαινα, αλλά ο ψυχτικός (που τη συγκεκριμένη μάρκα την ήξερε πολύ καλά) μου είπε ότι τα καλώδια και οι βίδες ήταν ανακατεμένα, άρα κάποιος τα είχε πειράξει, και το κατάστημα δεν προσπάθησε να αποδείξει το αντίθετο και μας έφερε αμέσως καινούριο

Καλά σοβαρολογείς??? Χρησιμοποιημένο ή απλά ανοιγμένο???

Δεν πάμε καλα!!! Προφανώς κάπου το είχαν εγκαταστήσει και ο πελάτης δεν το ήθελε και το απεγκατέστησαν...

Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις αλλά αυτό ο πελάτης πρέπει να το γνωρίζει επειδή η τιμή μειώνεται εφόσον έχει χρησιμοποιηθεί έστω και για λίγο!

Καλά σοβαρολογείς??? Χρησιμοποιημένο ή απλά ανοιγμένο???

Δεν πάμε καλα!!! Προφανώς κάπου το είχαν εγκαταστήσει και ο πελάτης δεν το ήθελε και το απεγκατέστησαν...

Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις αλλά αυτό ο πελάτης πρέπει να το γνωρίζει επειδή η τιμή μειώνεται εφόσον έχει χρησιμοποιηθεί έστω και για λίγο!

ή σε αυτον που το ειχανε τοποθετηση παρουσιασε καποιο προβλημα και του το πηρανε πισω ,χωρις βεβαια να μπουν στην διαδικασια να το ελεξουν................αστα και βραστα που λεει και μια φιλη μου,ειναι να μην μπλεξεις με αλυσιδες καταστηματων γενικα.

Καλο ειναι να πηγαινουμε σε δικους μας ανθρωπους που τους εμπιστευομαστε για να την παρουν και αυτοι καποτε χαμπαρι και να συμορφοθουν λιγακι.

και εγώ πάντα προτιμάω τα συνοικιακά μαγαζιά.....οι αλυσίδες μου τη δίνουν....και εκτός αυτού μπορώ να βγάλω και άκρη αν μου συμβεί οτιδήποτε

rQGhp3.png

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι; (αν ξερετε βεβαια) Η επιδότηση του 35% ισχύει μόνο αν κάνεις ανακύκλωση το παλιό σου κλιματιστικό ή ισχύει και για εντελώς νέα αγορά (χωρίς να έχεις παλιό για ανακύκλωση δηλ.);

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι; (αν ξερετε βεβαια) Η επιδότηση του 35% ισχύει μόνο αν κάνεις ανακύκλωση το παλιό σου κλιματιστικό ή ισχύει και για εντελώς νέα αγορά (χωρίς να έχεις παλιό για ανακύκλωση δηλ.);

Η δράση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες/καταναλωτές που διαθέτουν παλαιές οικιακές συσκευές κλιματισμού εν λειτουργία και επιθυμούν να τις αντικαταστήσουν. Στις συσκευές που δύναται να αντικατασταθούν περιλαμβάνονται όλοι οι τύποι παλαιών συσκευών κλιματισμού (ανεξαρτήτως έτους κατασκευής). Κάθε καταναλωτής μπορεί να αποσύρει έως και δύο (2) συσκευές, αγοράζοντας νέες, τεχνολογίας inverter και υψηλής ενεργειακής κλάσης, από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης κλιματιστικών συμμετέχει στη δράση.

Η επιδότηση ανέρχεται στο 35% της λιανικής τιμής πώλησης κάθε νέας συσκευής, με ανώτατο όριο επιδότησης τα 500 ?. Ο καταναλωτής, κατά την αγορά του νέου κλιματιστικού, καταβάλλει μόνο τη δική του συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε και στην ιστοσελίδα της δράσης : http://www.allazoklima.gr/index.html όπου εκεί θα ενημερωθείτε για οτιδήποτε αφορά την συγκεκριμένη επιδότηση.;)

Νικακι εχεις δικιο για τα μεγαλα καταστηματα..

Και γω προτιμω τα συνοικιακα.. Τα προτιμω ομως οταν εχω μετρητα..

Γιατι ο Κωτσοβολος (και στις τιμες καλοβολος αν θυμαστε την παλια διαφημιση) ναι μεν δεν θα μου κανει καλυτερη τιμη αλλα θα μου κανει δοσεις των 40 ευρω για 4 χρονια.. θα πληρωσω 200 ευρω παραπανω αλλα θα εχω κλιματιστικο σημερα ενω απο το συνοικιακο μαγαζι της γειτονιας μου θα τα παρω σε 2 χρονια καια υτο αν καταφερω να μαζεψω λεφτα (γιατι ποιος μαζευει λεφτα πλεον).

Μενω 3 χρονια στο σπιτι μου και δεν εχω κλιματιστικα γιατι καθε χρονο λεω θα μαζεψω καιθα τα βαλω του χρονου. Ομως ολο κατι γινεται (πχ φετος εσκασα 3.500 ευρω για ενα τρακαρισμα και περιμενω να παρω τα λεφτα απο την ασφαλεια σε κανα 6μηνο)

Αρα θελοντας και μη θα αναγκαστω να παω σε τετοιοκαταστημα..

Εδω γνωστος στη γειτονια και φιλος του πατερα μου, μας ειπε οτι καλυτερο που μπορει να κανει ειναι τα μισα μπροστα και δοσεις 500 ευρω το μηνα (θελω και 3 εγω)

Ε σορυ αλλα δεν βγαινει. Γιατι τα 50 ευρω βρεξει χιονισει θα εχω να τα δωσω.. τα 500 χλωμο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png