Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποριες..Μια μικρη βοηθεια..

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια!!Να χαιρεστε τα παιδακια σας!!Ο μικρος μας ειναι 7 μηνων περιπου,εχουμε ξεκινησει τα φρουτα εδω και καποιο καιρο τα οποια "τσακιζουμε" και πριν μια βδομαδα ξεκινησαμε και τα λαχανικα +κοτοπουλακι(εδω και 2 μερες).Ενταξει λογικο ειναι οτι οι πρωτες μερες ηταν πολυ δυσκολες(καινουρια γευση-ανοστη,ζεστη,δοντακια)..Σημερα για πρωτη φορα καναμε προοδο και εφαγε πολυ πιο καλα απο τις προηγουμενες μερες.Εχω μια μικρη απορια..Η πεθερα μου μου ειπε οτι στην αρχη επειδη δεν τρωνε πολυ,συμπληρωνουμε παντα με γαλα,εγω ομως δεν του εδωσα γιατι δεν μου ειπε κατι τετοιο η παιδιατρος και επειδη πιστευω πως πρεπει να συνηθισει την καινουρια γευση και με το συμπληρωμα του γαλακτος θ αργησει πιο πολυ γιατι λογικο ειναι να προτιμουν το γαλα.Κανω λαθος?Επισης παρατηρησα στον μικρο οτι παρολο που τις πρωτες μερες ετρωγε με το ζορι 2-3 κουταλιες,μετα δεν εδειχνε κανενα δειγμα πεινας..Η δευτερη ερωτηση ειναι σχετικα με την ετοιμασια φαγητου.Η παιδιατρος μου ειπε να του βραζω σε ποσοτητα για 2 μερες και να το φυλαω στο ψυγειο για την επομενη.Εχω λοιπον δει συσκευη η οποια μαγειρευει στον ατμο,ξεπαγωνει,ζεσταινει,πολτοποιει..Τις ξερετε αυτου του ειδους τις συσκευες?Ειναι βολικες?Κανουν για τα μωρα μας(ετσι τουλαχιστον γραφουν)?..Πως γινεται να φτιαχνουμε φαγητο για περισσοτερες απο δυο μερες..Εννοω μπορουμε να το συντηρησουμε χωρις επιπτωσεις για παραπανω απο 1 μερα?Και πως ξεπαγωνουμε το φαγητο την επομενη μερα?Εγω το βαζω παλι σε κατσαρολακι και το ζεσταινω..Ετσι πρεπει?Ευχαριστω!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν...

Για το γάλα μετά το μεσημεριανό, αλλά και γενικά για τη διατροφή μεταξύ 6-12 μηνών ακολουθώ το πρόγραμμα που θα δεις στο παρακάτω λινκ http://web.mac.com/apanago/Site/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE_6-12__%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD.html

Για το φαγητό (μεσημεριανό), ετοιμάζω μια ικανή ποσότητα (η οποία αυξάνεται με το μεγάλωμα του παιδιού, εντελώς εμπειρικά και χωρις να μετράω γραμμάρια κλπ) για 2 μέρες. Το φαγητό το αποθηκεύω στο ψυγείο.

Οσο για την προετοιμασία του, έχω μια κατσαρολα, ένα καλαθάκι λαχανικών (για να βράζουν στον ατμό λαχανικά και κοτόπουλο) και έναν αναδευτήρα για πολτοποίηση (ή συσκευή multi). Το μοσχάρι και το ψάρι τα βράζω κανονικά σε κατσαρόλα με νερό (κρατάω και το ζουμί καμια φορά για να του κάνω τραχανά, όταν δεν τρώει την κρέμα ή το γιαούρτι το απόγευμα)...΄

Την ειδική συσκευή δεν την αγόρασα γιατί μετά το έτος αρχίζουν και τρώνε από το δικό μας φαγητό σιγά-σιγά και λυπήθηκα τα 100ευρώ να τα δώσω για να την χρησιμοποιήσω μόνο 6 μηνες... Πιστεψε με ότι περνάνε ΠΟΛΥ γρήγορά!

Για το ζέσταμα του φαγητού μπορείς να δεις εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39479&highlight=%EC%F0%E5%ED+%EC%E1%F1%E9

Προσωπικά χρησιμοποιώ το "μπεν μαρι"

Ελπίζω να σε βοήθησα!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Εγώ να πώ την αλήθεια της έδινα συμπλήρωμα (γάλα) της δικιάς μου, αν δεν ήθελε δεν έπινε, αλλά όχι δεν άργησε να συνηθίσει τις νέες γεύσεις, 1-2 εβδομάδες ήτανε που δεν έτρωγε νορμάλ, μετά άρχισε να καταβροχθίζει όλο το φαγητό της.

Όσον αφορά την ποσότητα, εγώ μαγειρεύω το κρέας ή κοτόπουλο για 2 μέρες, το βάζω σε γυάλινο ταπεράκι κ ψυγείο, μαζί με το ζουμάκι του. Τα λαχανικά τα βράζω καθημερινά.