Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο ΑΜΚΑ προτείνει όνομα για τα παιδιά μας

Recommended Posts

Πριν από λίγες ημέρες "αναθέσαμε" σε ένα φίλο που δουλεύει σε ΚΕΠ να μας βγάλει τον ΑΜΚΑ (αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης) - πού να τρέχεις και να στήνεσαι σε ουρές... ΜΑς πήρε χτες για να μας πει ότι όλα ΟΚ, και μεταξύ άλλων μας είπε γελώντας ότι το σύστημα είχε τον Άγγελο ακόμα αβάπτιστο, έλεγε απλώς ΑΡΡΕΝ. Σιγά την έκπληξη θα μου πείτε! Η έκπληξη για μένα ήταν ότι συνεχίιζοντας ο φίλος μας είπε ότι το σύστημα πρότεινε και όναμα για το παιδί! ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ!!!!!!!!! :shock: Δηλαδή το όνομα του πεθερού μου!!!!! Δεν φτάνει που έχουε να "λογοδοτούμε" στην κοινωνία γιατί δεν δώσαμε στο παιδί το όνομα του πεθερού μου - ο άντρας μου, αν και δεν το παραδέχεται- έρχεται σε δύσκολη θέση... κοινωνικές συμβάσεις γαρ! Έρχεται και το κράτος να μας προτείνει όνομα! Και λέω εγώ: Άλλο τίποτα το σύστημα δεν είναι σε θέση να προβλέπει, μπας και γλιτώσει ο πολίτης από καμιά ταλαιπωρία, παρά το όνομα που θα πάρει το μωρό; Ποιος μπορεί να σκέφτηκε να βάλει τέτοια παράμετρο στο σύστημα; Με ποιο δικαιώμα παρεμβαίνει το κράτος σε κάτι τόσο προσωπικό/οικογενειακό/ πολλές φορές και ευαίσθητο; Ποια η χρησιμότητά του; Έχετε καμιά ιδέα; Είμαι υπερβολική που τα παίρνω;;;:evil:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

:shock: Αθάνατος ΑΜΚΑ .... Ελλάς το μεγαλείο σου για ακόμα μια φορά!

για :lol: και για :-( είμαστε!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Το αξιοπρόσεχτο είναι ότι εφόσον έχουν γραμμένο το παιδί στο σύστημα, θα περίμενε κανείς να του αποδώσουν αυτόματα και ένα ΑΜΚΑ και να το στέλνουν στους γονείς μέσω ταχυδρομείου σπίτι τους. Ούτε ουρές, ούτε ταλαιπωρίες, ούτε τίποτα.

Αντ' αυτού όλος ο αυτοματισμός τους περιορίζεται στην ονοματοδοσία σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης:cool:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Το αξιοπρόσεχτο είναι ότι εφόσον έχουν γραμμένο το παιδί στο σύστημα, θα περίμενε κανείς να του αποδώσουν αυτόματα και ένα ΑΜΚΑ και να το στέλνουν στους γονείς μέσω ταχυδρομείου σπίτι τους. Ούτε ουρές, ούτε ταλαιπωρίες, ούτε τίποτα.

Αντ' αυτού όλος ο αυτοματισμός τους περιορίζεται στην ονοματοδοσία σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης:cool:

Και να σκεφτεί κανείς ότι το ακόμα πιο πατροπαράδοτο-ταμπού θέμα, αυτό του επωνύμου για τα τέκνα, είναι στην επιλογή του ζευγαριού!

Αλλά το όνομα!!!! Άπαξ και είναι άρρεν το πρώτο παιδί, παίρνει το όνομα του πατέρα του πατέρα!

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

το επίθετο αλήθεια δόθηκε αυτόματα από τον αμκα, αν δηλ. είχε και τα 2 επίθετα ή μόνο της μητέρας δεν θα έβρισκαν το παιδί, είμαι πολύ περίεργη!

καλά για το όνομα δεν το συζητώ, κουφάθηκα, τίποτα άλλο, μπας κι ο αμκα είναι κανένα νέο ανθρωποειδές-πεθεροειδές με αποστολή τη διάσωση των "τιμημένων ελληνικών εθίμων" ? λέτε να είναι πλεκτάνη από όλους τους πεθερούς?

1FdQp2.png

και κάτι σημαντικό πέρα από την πλάκα, πρέπει μόλις γεννηθεί το παιδί να έχει και αμκα? που χρειάζεται, ξέρει κανείς, εμείς θα του βγάλουμε βιβλιάριο ΤΣΜΕΔΕ και σε όλους μας το είχε στείλει ταχυδρομικά 2 χρόνια πριν, μάλλον όμως πρέπει να στείλω την απορία στο τόπικ της ασφάλισης

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

και κάτι σημαντικό πέρα από την πλάκα, πρέπει μόλις γεννηθεί το παιδί να έχει και αμκα? που χρειάζεται, ξέρει κανείς, εμείς θα του βγάλουμε βιβλιάριο ΤΣΜΕΔΕ και σε όλους μας το είχε στείλει ταχυδρομικά 2 χρόνια πριν, μάλλον όμως πρέπει να στείλω την απορία στο τόπικ της ασφάλισης

Νομίζω ότι χρειάζονται όλοι ΑΜΚΑ, ανεξάρτητα από το που είναι ασφαλισμένοι.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Να σας πω εγώ τί υποψιάζομαι; Έχετε ακούσει για το χάραγμα;;; Προς τα κει πάει το πράγμα! Πρώτα πρέπει να βγάλουμε ΑΜΚΑ.... ακόμα κ τα νεογέννητα κ μετά από χρόνια θα μας πουν για ευκολία δική μας (πάντα!!!!) να μας βάλουν ένα τσιπάκι με τον κωδικό κ τη ταυτότητά για να κάνουμε πιο εύκολα τις δουλειές μας!

Διαφημίσεις

εμ...μάλλον κάτι δεν κατάλαβα (πέρα από το γελοίο της υπόθεσης...εθελοντική ονοματοδοσία)

δηλ. τα παιδιά μας θα έχουν άλλο αμκα και όχι το δικό μου, που τα ασφαλίζω;

δηλ. τα παιδιά μας θα έχουν άλλο αμκα και όχι το δικό μου, που τα ασφαλίζω;

Μίκα ναι, πρέπει να βγάλεις και για τα παιδιά...

rQGhp3.png

στο site που έβαλα γράφει τι χαρτια θέλει για το ΑΜΚΑ του παιδιού..νομίζω ταυτότητα και πιστοπ.οικογενειακής κατάστασης

rQGhp3.png

ρε souzy μήπως σας έκανε πλάκα ο γνωστός σας ή μήπως ήταν καμιά μπηχτή που δεν δώσατε στο μικρό το όνομα του παππού...????

ο βασικός λόγος που έγινε ο ΑΜΚΑ ξέρετε φυσικά ότι δεν είναι όλα τα ωραία που λένε στο site αλλά για να μαζέψουν τις οφειλές προς το δημόσιο....

χρωστάς??? no ΑΜΚΑ

χρωστάν οι γονείς σου ???? no AMKA

rQGhp3.png

Καλάααααα....συγνωμη...σου συνεβει τετοιο πράγμα...;;;

ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑΑΑΑΑ;;;;;

Δεν θα μπορουσα ουτε για αστειο να το σκεφτώ...οντως ποιος σκέφτηκε τετοια παράμετρο να βαλει στο συστημα....!!!!!!!!!!!!!:!::!::!::!:

:lol::lol::lol::lol:

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

ρε souzy μήπως σας έκανε πλάκα ο γνωστός σας ή μήπως ήταν καμιά μπηχτή που δεν δώσατε στο μικρό το όνομα του παππού...????

ο βασικός λόγος που έγινε ο ΑΜΚΑ ξέρετε φυσικά ότι δεν είναι όλα τα ωραία που λένε στο site αλλά για να μαζέψουν τις οφειλές προς το δημόσιο....

χρωστάς??? no ΑΜΚΑ

χρωστάν οι γονείς σου ???? no AMKA

και εγώ όταν το διάβασα αυτό σκέυτηκα. ότι δηλαδή ο φίλος σας σας κάνει πλάκα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Και εγώ έβγαλα ΑΜΚΑ και έγραφ θήλυ. Τώρα στην οθόνη λες να της έβγαλε και προτεινομενο όνομα, η επειδή ειναι κορίτσι δεν ήξερε τι όνομα να βάλει ?

Μακάρι να σας έκανε πλάκα γιατί αν το πάρουν είδηση οι πεθερές καήκαμε.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Μπα την πλάκα την αποκλείω! Δεν είναι πλακατζής ο συγκεκριμένος φίλος, έχουμε σχέσεις μάλλον τυπικές, είναι απλως παλιός συμφοιτητής του άντρα μου και δέχτηκε να μας εξυπηρετήσει! Τι να πω... :roll: Θα τον ρωτήσω η ίδια κάποια στιγμή...

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Κουφό...

Μια πολύ τραβηγμένη εξήγηση θα μπορούσε να είναι πως για να διευκολύνουν το data entry για τους καημένους τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ που γράφουν όλα τα στοιχεία, βάζουν το προτεινόμενο με βάση το όνομα του παπού/γιαγιάς για να το επιλέξει ο υπάλληλος και να γλυτώσει λίγο γράψιμο...