Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σασ παρακαλω χρειαζομαι βοηθεια!!!!!

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια!!!!θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε!!!ειμαι καινουρια μανουλα και τελειως αδιαβαστη οσον αφορα τον θηλασμο!!!!!γεννησα στις 28/05 και σημερα κλεινουμε 8 ημερες!!!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37+6

Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) καισαρικη

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ραχιαια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Η μεγιστη τιμη ηταν 9.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 2550 στις 28/05 όταν γεννηθηκε και στις 31/05 ο παιδιατρος την ζυγισε 2430

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6-7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα τα γευματα.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Συμπληρωμα με συμβουλεψε ο παιδιατρος να τις δινω εστω το βραδυ!!!προσπαθω όμως να το κοψω!στην κλινικη παρολο που ηθελα μονο θηλασμο της εδιναν μετα από κάθε θηλασμο και συμπληρωμα!!ενω την θηλαζα 20-30 λεπτα ,ισως και παραπανω οι μαιες της εδιναν και 30-60 ml από το ξενο και εκανε να ξυπνησει 4-6 ωρες!!

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) . συμπληρωμα παιρνει μια φορα το βραδυ 30-40 ml . παρολα αυτά ενώ τις πρωτες μερες με το γευμα αυτό σε συνδιασμο με το θηλασμο εκανε 6 ωρες να ξυπνησει , τωρα κανει 3,5.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Το χειροκινητο της chicco .

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο .2-3 ημερησιως.σημερα ειπα να μην κανω καθολου…δεν ξερω αν αυτό βελτιωνει τον θηλασμο ή όχι!!

7β. ποιες ώρες αντλείτε δεν εχω συγκεκριμενες αλλα παντα ενδιαμεσα στα γευματα.

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση τις προηγουμενες ημερες περιπου 1 ωρα. Τωρα 30λεπτα . η ποσοτητα που βγαζω κυμαινεται στα 10-30ml.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-7 και σχεδον παντα εχει και κενωσεις.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο . 6 (ισως να είναι και περισσοτερες αλλα τις βλεπω μετα το γευμα της…ενδιαμεσα μπορει να εχει ενεργηθει αλλα επειδη κοιμαται να μην το καταλαβαινω)

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Ενώ ξυπνουσε εως τωρα στις 4 ωρες τωρα τις 2 τελευταιες μερες ξυπναει κάθε 2,5-3 ωρες!!αυτο σημαινει ότι δεν χορτασε και ξυπναει πιο νωρις?

Σημερα ειπα να μην αντλησω καθολου και να τις δινω απευθειας οποτε θελησει….πρεπει να αντλω?δεν ξερω ειλικρινα!!αρχισα να αντλω γιατι στο μαιευτηριο της ειχαν μαθει περα από το δικο μου , να πινει και συμπληρωμα , επομενως εδώ στο σπιτι αρχισα να αντλω και να τις δινω <<σαν συμπληρωμα >>το δικο μου, που ειχα αντλησει.δεν ξερω κατά ποσο αυτό ηταν σωστο.

Τις προηγουμενες ημερες την επιανε αρκετα συχνα λογκξιγκας.εχει αυτό σχεση με τον θηλασμο και αν χορτασε?

Ο γιατρος μου και ολοι οι γυρω , μου λενε να δινω και συμπληρωμα για να χορτενει και να μην μενει νηστικο.οι γυρω μαλιστα λενε ότι επειδη είναι πολύ μικρουλα2430 να δινω και ξενο για να μην υποσυτιζεται!!!οταν ειπα του γιατρου ότι θελω θηλασμο και μονο , μου ειπε να τις δινω εστω το βραδυ λιγο..σημερα όμως θα προσπαθησω να μην δωσω καθολου!ποια είναι η γνωμη σας?τι με συμβουλευετε?

Πρεπει να σημειωνω καπου τα γευματα της και τις κενωσεις?ως τωρα αυτό κανω..

Διαφημίσεις

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!

Από το βάρος δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί οι μετρήσεις δεν είναι αρκετές, είναι νωρίς ακόμα. Πάντως η μείωση είναι μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα.

Το συμπλήρωμα που της δίνεις το βράδυ δεν κάνει καμία διαφορά. Άνετα το παράγει το στήθος σου με λίγο παραπάνω θηλασμό. Το μόνο που καταφέρνει είναι να το κάνει να κοιμάται περισσότερο και να χάνει γεύματα θηλασμού. Άσε που μπορεί να το μπερδεύει και υπάρχει και το ενδεχόμενο της σύγχισης θηλης.

Δεν χρειάζεται να αντλείς και ιδιαίτερα με αυτό το θήλαστρο. Άφησε τις αντλήσεις.

Οι πάνες είναι πολύ καλές και δείχνουν ότι το μωρό σου τρέφεται ικανοποιητικά. Για τις πρώτες εβδομάδες να μην αφήνεις να περάσει 3ωρο χωρίς θηλασμό την ημέρα και 4ωρο τη νύχτα. Το πρόγραμμα στους θηλασμούς δεν υφίσταται. Προσφέρεις συνέχεια σε κάθε αφορμή όποτε θέλει και για όση ώρα θέλει το μωρό.

Ο λόξυγγας είναι φυσιολογικός.

Να μετράς το βάρος του κάθε βδομάδα. Τις πάνες τις μετράμε καθημερινά ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τρέφεται ικανοποιητικά το μωρό. 6-8 βρεγμένες είναι το ζητούμενο. Εσείς είστε μια χαρά λοιπόν.

Ζύγισε το μωρό την Κυριακή και πες μας πόσο το βρήκες.

Καλή συνέχεια ως τότε!

PhC7p3.pngXCt8p2.png

σε ευχαριστω παρα πολυ!!!δεν μπορεισ να φανταστεισ ποσο πολυ κουραγιο μου εδωσεσ με αυτα που μου ειπεσ!!!!!!!να σαι καλα!!!!!

δεν ξερω εαν παιζει ρολο στα δεδομενα που εγραψα αλλα σημερα εντελωσ ξαφνικα μου εχει αλλαξει τελειωσ το προγραμμα τησ!!ξυπναει καθε 2 ωρεσ ολη μερα .οι πανεσ που τισ ελεγχω ειναι παντα βρεγμενεσ!

σε ευχαριστω και παλι!!!ελπιζω σημερα να τα καταφερουμε καλυτερα!!!!!!!!!

Τα πάτε μια χαρά. Αν βγάλεις από το μυαλό σου τα προγράμματα και τα ωράρια θα το χαρείς περισσότερο και θα χαλαρώσεις κιόλας. Το ότι ξυπνάει να φάει κάθε 2ωρο είναι μια χαρά. Άλλες κοπέλες θήλαζαν πολύ περισσότερο, είσαι απο τις τυχερές. Απόλαυσε το. Αφού οι πάνες σας είναι 6-8 τότε δεν ανησυχείς για τίποτα. Ζύγισε το και την Κυριακή και γράψε εδώ το πόσο ήταν. :D

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Eιρήνη, μια χαρά σου τα λέει η Πίπη! Το ότι ξυπνάει κάθε 2 ώρες είναι πολύ καλό σε σχέση με τα 6ωρα που έκανε πριν, είσαι σίγουρη ότι δεν χάνει γεύματα θηλασμού και θα πάρει το βάρος που χρειάζεται! Το συμπλήρωμα που έδινες ήταν πραγματικά πολύ λίγο, δεν έκανε διαφορά, δεν χρειάζεται. Άσε τις αντλήσεις και τα μπουκάλια, χαλάρωσε, δίνε στήθος όποτε θέλει, προσέχοντας αυτά που σου είπε η Πίπη όσον αφορά στη συχνότητα και απόλαυσε το μωράκι σου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

ειρηνη μου εδω εχουν πει..πωσ ακομη και 23 απο τισ 24 ωρεσ αν το μωρο θηλαζει τισ πρωτεσ μερεσ ...

ειναι φυσιολογικο..οσο τρελο κιι αν ακουγεται..

ολα καλα καλα κουραγια!!!

MZw9p3.png

κοριτσια σασ ευχαριστω παρα πολυ!!!!!ειλικρινα δεν ξερετε τι δυναμη μου δινουν τα λογια σασ!!!!οποτε λεω οτι δεν θα τα καταφερω μπενω στο φορουμ και παιρνω θαρροσ!!!

η μικρη εξακολουθει να σηκωνετε ανα 1,5-2 ωρεσ .σχεδον παντα εχει βρεγμενη πανα αλλα σημερα παρατηρησα οτι εχει να κανει κακακια απο τισ 02΄00 το βραδυ.ειναι ανησυχητικο?

επισησ κατι αλλο πολυ σοβαρο.με την μπουμπουκα μου εχουμε ενα προβληματακι στο αυτακι τησ.το ενα απο τα δυο αυτακια εχτοσ οτι ειναι πολυ μικροτερο δεν εχει δημιουργηθει και η τρυπουλα του αυτιου...στο αμμεσο μελλον θα χρειαστουμε χειρουργια κι ελπιζω το θεμα να ειναι απλα το αισθητικο γιατι μασ ειπαν οτι υπαρχει περιπτωση να μην εχει δημιουργηθει ουτε το εσωτερικο αυτι!!!!!εξαιτιασ αυτου (ισωσ να συμβαλει λιγο και η επιλοχεια καταθλιψη...)οποτε το σκευτομαι κλαιω.....

η μητερα μου μου λεει να μην κλαιω γιατι αυτο περναει και στο γαλα!!ισχυει κατι τετοιο?γνωριζετε?

και αλλη μια ερωτηση....οταν με το καλο σαραντησουμε και θελουμε να παμε καπου με το μωρακι ,τι γινετε με τον θηλασμο?το αντλουμε απο πριν με θηλαστρο και του το δινουμε σε μπιμπερο?ελπιζω να μην αναγκαστουμε να καταφυγουμε τοτε στο συμπληρωμα...

και τελοσ (χιλια συγνωμη που σασ κουραζω τοσο...) εχουν αρχισει οι θηλεσ μου και πονανε αρκετα!!βαζω απο την πρωτη μερα την purelan και που και που τισ ψευτοθηλεσ αλλα και με αυτεσ ποναει το ιδιο!!!!υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω?

σασ ευχαριστω γι αλλη μια φορα!!!!κ συγνωμη που σασ ζαλισα !!!!!!!!

Ρηνιώ να σου ζήσει!

Θα σε βοηθήσει να γράφεις σε ενα τετράδιο τις ώρες που τρωει το μωρακι και τα κακα για να εχεις ενα μπουσουλα. Πάντως πρεπει να κάνεις μινιμουμ 8 γεύματα το 24ωρο για να τρεφεται και το μωρο επαρκως αλλα κυρίως για να αυξήσεις την παραγωγή σου. Για μενα το λιγο αυτο συμπλήρωμα δεν χρειάζεται και ειναι άσχετο με το οτι ξυπνάει το μωρο συνχά. Μεχρι να εγκλιματιστεί το ψυχάκι σου θελει κανα μήνα! Αν πας στην ενοτητα του υπνου θα δεις και οτι αυτά που τρώνε μονο ξένο ξυπνάνε το βράδυ!

Κλεισε αυτιά σε ολους και ακου μόνο θηλαζουσες μανούλες γιατι αλλιως δεν την παλευεις!

Ολα θα πάνε τελεια εφόσον εχεις θέληση.

Α το θήλαστρο που εχεις δεν ειναι κατάλληλο παρα για εντελως περιστασιακη χρήση....αν χρειαστεις καποια στιγμή θήλαστρο το συζήταμε για ηλεκτρικό. Αν χρειαστει να λειψεις τότε αντλείς και το δίνει κάποιος άλλος με μπιμπερό αλλα καλό θα ειναι να το αποφύγεις γιατι μπορει να μπερδευτει το μωράκι σου τοσο μικρό.....εμενα φαντάσου εχει πιει 3 φορες που ειχαμε παει βόλτα στις αρχες για να μην σαλτάρω και τωρα δεν ξέρει να πιασει μπιμπερο που ηθελα να του δωσω νεράκι...φυσικά αισθανομαι περηφανη γι'αυτο!

Για τις πληγωμενες θηλές το πέρασα κι εγω πολυ άσχημα....αλοιφούλα ή λιγο απο το γαλατακι σου και αν μπορεις να αφηνεις το στηθος ακαλυπτο να αερίζεται....σιγα σιγα το μωρό θα μάθει να πιανει σωστα το στηθος και δεν θα πονάς. Φυσικά να προσεχεις να τοποθετεις σωστα το μωρό στο στηθος αν και εγω παρολο που το έκανα ο μπαγάσας εκει!

Οτι αλλο θες εδω ειμαστε!

yogini σε ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!να εισαι καλα κι εσυ και το μωρακι σου!!!!ειλικρινα δεν ξερω τι θα ειχα κανει εαν δεν ησασταν κι εσεισ!!!!!!!!!!!!!!!!

και αλλη μια ερωτηση....οταν με το καλο σαραντησουμε και θελουμε να παμε καπου με το μωρακι ,τι γινετε με τον θηλασμο?το αντλουμε απο πριν με θηλαστρο και του το δινουμε σε μπιμπερο?ελπιζω να μην αναγκαστουμε να καταφυγουμε τοτε στο συμπληρωμα...

απλα καλη μου παιρνεις εσενα και το μωρακι σου και πας και το θηλαζεις...ουτε μπουκαλια ουτε τιποτα..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

οτι κανω εγω εδω και 7,5 μηνες..:D:D:D:D

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Διαφημίσεις

απλα καλη μου παιρνεις εσενα και το μωρακι σου και πας και το θηλαζεις...ουτε μπουκαλια ουτε τιποτα..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

οτι κανω εγω εδω και 7,5 μηνες..:D:D:D:D

ναι αλλα οταν δεν υπαρχει καποιο μεροσ να παμε τι κανουμε?να εχω και αντλημενο μαζι μου?π.χ σε ενα εστιατοριο-καφετερια...τι κανεισ εκει?

ειτε φοραω το sling και τον θηλαζω εκει μεσα ,ειτε φοραω τωρα που καλοκαιριασε πιο ευκολα μπλουζακι και απλα απο πανω σκεπαζομαι με κανα πανακι -φουλαρι η οτι αλλο ελαφρυ ισα ισα να καλυπτω τα ''κρυφα'' σημεια...

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

ναι αλλα οταν δεν υπαρχει καποιο μεροσ να παμε τι κανουμε?να εχω και αντλημενο μαζι μου?π.χ σε ενα εστιατοριο-καφετερια...τι κανεισ εκει?

Ειρήνη, επειδή αναφέρεις κάτι για καταθλιψούλα, λόγω άγχους που έχεις για το αυτάκι του μωρού σου, θα σου έλεγα να μην περιμένεις 40 μέρες για να βγεις! Καντο τώρα! Άμεσα! Ο καιρός είναι καλός και βοηθάει! Θα νιώσεις κι εσύ και το μωρό πολύ καλύτερα.

Στο πρακτικό τώρα ζήτημα, αν θέλεις να πάρεις αντλημένο γάλα μαζί, θα πρέπει να το έχεις σε θερμομωνοτικό τσαντάκι με παγοκύστες (χαλάει πολύ εύκολα, ειδικά αν ανακινείται το μητρικό και τώρα με τη ζέστη...) Επίσης, θα πρέπει να έχεις μαζί θερμός με ζεστό νερό και κυπελάκι για να βάλεις μέσα το γάλα να το ζεστάνεις όταν έρθει η ώρα να το δώσεις. Το μωρό θα πεινάει, θα κλαίει, δεν θα καταλαβαίνει ότι αφού είσαι εκεί γιατί δεν είσαι διαθέσιμη και περιμένεις να ζεσταθεί το γάλα για να του το δώσεις, άσε που υπάρχει και ο κίνδυνος σύγχισης όπως σου είπανε. Ενώ μπορείς άνετα να το θηλάσεις απευθείας, πριν καλά καλά κλάψει. Πολύ λίγοι θα καταλάβουνε τι κάνεις, με μια άνετη μπλούζα που να σηκώνεται έτσι ώστε να καλύπτει αρκετά το στήθος και τη μέση σου, θα φαίνεται σαν να το κοιμίζεις.

Εγώ έχω θηλάσει παντού, δεν με απασχολεί βέβαια και να φαίνεται τι κάνω, αλλά οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν, μια φορά σε ένα παιδικό πάρτυ μια μαμά με ρώτησε "νύσταξε και την κοιμίζεις;" Τελευταία θήλασα στην ενημέρωση των αγγλικών του μεγάλου μου γιου όπου είμασταν στοιβαγμένοι πολλοί γονείς σε μια αίθουσα και από πίσω μου κάθονταν αρκετοί όρθιοι. Και πάλι, κανείς δεν ασχολήθηκε με το τι κάνω, κανένας δεν με κοίταξε περίεργα.

Για αρχή, για να συνηθίσεις κι εσύ, μπορείς να πας τις πρώτες φορές σε ένα πάρκο, όπου είναι αρκετά συνηθισμένο να θηλάζει κάποια μητέρα, είναι και ανοιχτός χώρος, μπορείς να βρεις κάποιο απόμερο παγκάκι και κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Θα εξοικειωθείς σιγά σιγά και δεν θα κολλάς πουθενά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία απ' το να μπορείς να θηλάζεις παντού! Δεν κλείνεσαι καθόλου μέσα επειδή έχεις μωρό, άσε που το μόνο που χρειάζεται να κουβαλάς είναι πάνες!

Καλή συνέχεια και εύχομαι τα καλύτερα για την υγεία του μωρού σου!

Και μην αγχώνεσαι, η στενοχώρια δεν περνάει στο γάλα! Το μωρό ίσως να επηρρεάζεται από τη δική σου συναισθηματική κατάσταση και να είναι πιο νευρικό και ανήσυχο, αλλά όχι από το γάλα, από την αλληλεπίδρασή σας, αυτό θα γινότανε κι αν δεν θήλαζε. Και οι ορμόνες που εκκρίνονται από το θηλασμό κάνουν καλό και στους δύο σας. Να σκέφτεσαι θετικά, να οραματίζεσαι το παιδάκι σου υγιές και χαρούμενο, αν χρειάζεται να ξεσπάσεις και να κλάψεις να το κάνεις, να μιλάς στους δικούς σου ανθρώπους για τις ανησυχίες σου, μην τα κρατάς μέσα σου, να μιλάς εδώ και μην κλείνεσαι σπίτι!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Καλέ βγες έξω πήγαινε βόλτιτσα με το μωράκι σου που εχει καλό καιρό! Αστα τα σαραντίσματα για τα μαυσωλεία! Εμεις εννοείται οτι βγήκαμε έξω πριν τις 40 μερες και σκέψου οτι γέννησα Δεκέμβρη με τα κρύα. Μονο σ'αυτη την χώρα υπάρχει το σαράντισμα!

καλημερα σασ!!!!!!!!!!

μηπωσ ξερει καμια κοπελα να μου πει σχετικα με τισ κενωσεισ του μωρου?το ειχα ρωτησει και στο χτεσινο μου μηνυμα.ενω το μωρο εκανε σχεδον μετα απο καθε γευμα κακακια ,εδω και δυο μερεσ κανει κανονικα τσισακια μετα απο τα γευματα που την αλλαζω αλλα κανωσεισ μονο μια φορα αλλα αρκετουτσικα...

αυτο ειναι καθολου ανησυχιτικο?

Διαφημίσεις

Είναι απολύτως φυσιολογικό, μην ανυσηχείς!!! Εμένα κάποιες φορές μου έκανε και 4 μέρες να τα κάνει.

Ήταν πρόωρο το μωράκι σου και δεν έχει βγεί σωστά το τικεράκι σου?

Με τον θηλασμό δεν έχεις κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις σου, κι εγω έχω πάει παντού και θήλασα μια χαρά! Την σκεπάζω με ένα σεντονάκι και κανένας δεν με κοίταξε περίεργα.

Να ξέρεις ότι είναι φυσιολογικό να σου ξυπνάει ακόμα και στην μία ώρα για να θηλάσει, το στομαχάκι του είναι ακόμα μικρό για να πίνει μεγάλη ποσότητα γάλακτος και φυσικά μην κάνεις το λάθος να συγκρίνεις ποτέ τις ώρες ύπνου με αυτές που είχε όταν έπινε ξένο. Στο ξένο κοιμούνται περισσότερο, όχι γιατί χορταίνουν, αλλά γιατί πέφτει πολύ βαρύ στο στομάχι τους και κάνουν περισσότερη ώρα να το χωνεψουν!

Όταν βλέπεις ότι ενώ είχε φτιάξει κάποιο πρόγραμμα θηλασμού, ξαφνικά αρχίζει να τρώει πιο συχνά, απλά σου αυξάνει την παραγωγή σου. Να το περιμένεις περίπου κάθε μήνα.

Για τις πονεμένες θηλές, βεβαιώσου ότι πιάνει σωστά, μην βάζεις λανολίνη (μαλακώνει την θηλή ενώ πρέπει να σκληρύνει για να μην πονάς) και να βάζεις λίγο γάλα επάνω και ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΞΩ ΝΑ ΑΕΡΙΖΕΤΑΙ!

Σε όλα τα υπόλοιπα που σου προανέφεραν τα κορίτσια συμφωνώ απολύτως!!!

Ελπίζω να πανε όλα καλά, γράφε μας νέα σου.

Φιλιά Πρωτούλα

Τα μωράκια που θηλαζουν δεν πειράζει να μην κάνουν και κακα για μερικες μέρες. Εμενα ειχα φτάσει και βδομαδα αλλα μου ελεγε και η παιδιατρος οτι εφόσον τρωει κανονικα καποια στιγμη αναγκαστικά κατι θα βγει :) :) :)

protoula και yogini σασ ευχαριστω παρα πολυ!!!!

σημερα κιολασ ελεγα στον αντρα μου οτι εαν δεν ησασταν εσεισ το σιγουρο ειναι οτι δεν θα τα καταφερνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!το πιστευω απολυτα!!δυστυχωσ οταν ειχα καιρο ,την περιοδο τησ εγκυμοσυνησ νομιζα οτι ηταν πολυ απλοσ ο θηλασμοσ και δεν το ειχα ψαξει σχεδον καθολου...

τωρα προσπαθω και ξεκοκαλιζω το φορουμ !!!!

protoula το μωρακι μου γεννηθηκε 37+6 .απλα το τικερακι λογω του οτι δεν εχω αρκετο χρονο δεν εχω καταφερει να καθησω να το αλλαξω...

καλημερα κοριτσια!!!!!!δυστυχωσ χτεσ αναγκαστηκα να δωσω συμπληρωμα...πανω που ειπα οτι ολα ενταξει με τον θηλασμο τελικα το εδωσα...

τισ 2-3 τελευταιεσ μερεσ το μωρακι μου ετρωγε καθε 1 ωρα και πολλεσ φορεσ καθε μιση...ετσι σκεφτηκα και δανηστηκα ηλεκτρικο θηλαστρο το avent philips.ο λογοσ που το πηρα ηταν για να αντλω κι εγω λιγο γαλα μηπωσ και αν του το δινω σαν συμπληρωμα χορτενει πιο πολυ και κοιμαται... (πολλεσ φορεσ κοιμαται πανω στο στηθοσ και οταν την βαλω στην κουνια τησ κλαιει και παλι....)

χαρουμενη λοιπον μεχρι χτεσ το βραδυ και πεποισμενη οτι τα καταφερα αφου 1 εβδομαδα τωρα δεν εδωσα παω να αντλησω και καταφερα να βγαλω απο το ενα στηθοσ 20ml . απο το αλλο δυστυχωσ τιποτα γιατι αρχισε να βγαζει αιμα!!!!!!!σε 1,5 ωρα αφου σηκωθηκε το μωρο του εδωσα απο το στηθοσ που ειχα αντλησει για 30 λεπτα , εκεινη ομωσ εξακολουθουσε να κλαει και τησ εδωσα και τα 20ml που αντλησα...παρολα αυτα συνεχιζε....απο το αλλο στηθοσ δεν μπορουσα γιατι ηταν το αιμα!!!!!αναγκαστηκα εφτιαξα συμπληρωμα και ειπιε 50ml με πολλη λαιμαργια!!!!επειτα απο αυτο κοιμηθηκε για 5 ωρεσ ,προφανωσ γιατι βαρυναι το στομαχακι!!!!

επειτα απο το χτεσινο εχω απογοητευτει παρα πολυ!!!τι αλλο μπορουσα να εκανα?φοβαμαι οτι απετυχα στο θεμα του αποκλειστικου.....

Μην το βάζεις κάτω, βάζε την στο στήθος όποτε ζητάει και κάνε υπομονή λίγες εβδομάδες. Οι δοκιμές με θήλαστρο κλπ. μάλλον θα σε μπερδέψουν, γιατί δε φαίνεται έτσι πόσο γάλα υπάρχει στο στήθος αλλά μόνο το πόσο μπορείς να αντλήσεις...

Αν κοιμάται στο στήθος, μπορείς να τη σηκώσεις στον ώμο να ρευτεί και να την αφήσεις να κοιμάται πάνω σου και να πάρεις κι εσύ έναν υπνάκο έτσι (μόνο να είσαι στη μέση του κρεβατιού μη γυρίσεις και πέσει κάτω).

Θα βρει το ρυθμό της και θα δυναμώσει και θα κοιμάται περισσότερο.

Κουράγιο.

χαρουμενη λοιπον μεχρι χτεσ το βραδυ και πεποισμενη οτι τα καταφερα αφου 1 εβδομαδα τωρα δεν εδωσα παω να αντλησω και καταφερα να βγαλω απο το ενα στηθοσ 20ml . απο το αλλο δυστυχωσ τιποτα γιατι αρχισε να βγαζει αιμα!!!!!!!

Μην μπερδεύεσαι και αγχώνεσαι με το θήλαστρο, δεν δείχνει πόσο γάλα έχεις, αλλά πόσο γάλα μπορείς να βγάλεις με το συγκεκριμένο θήλαστρο τη συγκεκριμένη ώρα. Το μωρό θηλάζει πολύ πιο αποτελεσματικά!

σε 1,5 ωρα αφου σηκωθηκε το μωρο του εδωσα απο το στηθοσ που ειχα αντλησει για 30 λεπτα , εκεινη ομωσ εξακολουθουσε να κλαει και τησ εδωσα και τα 20ml που αντλησα...παρολα αυτα συνεχιζε....απο το αλλο στηθοσ δεν μπορουσα γιατι ηταν το αιμα!!!!!

Γιατί δεν ξαναέβαλες το μωρό στο στήθος να θηλάσει; Γιατί το μπερδεύεις με μπουκάλια; Αν δείχνει να μη χορταίνει το βάζεις στο άλλο στήθος και αν χρειαστεί ξαναλλάζεις, μέχρι να χορτάσει!

αναγκαστηκα εφτιαξα συμπληρωμα και ειπιε 50ml με πολλη λαιμαργια!!!!επειτα απο αυτο κοιμηθηκε για 5 ωρεσ ,προφανωσ γιατι βαρυναι το στομαχακι!!!!

Τα 50ml του συμπληρώματος, άνετα θα μπορούσες να τα δώσεις εσύ με λίγη ώρα επιπλέον θηλασμού! Δεν θα υπήρχε πρόβλημα να τη βάλεις και από το στήθος που έβγαλε αίμα, το μωρό με τις θηλαστικές κινήσεις που κάνει θα κατάφερνε να βγάλει γάλα και από εκεί και δεν υπάρχει πρόβλημα να έπινε και αίμα, δεν θα του δημιουργούσε κανένα πρόβλημα!

Το μωρό κοιμήθηκε 5 ώρες, ενώ φυσιολογικά αν θήλαζε θα είχε ξυπνήσει στη 1 ώρα να ξαναθηλάσει. Έχασε ένα γεύμα θηλασμού, που σημαίνει λιγότερο ερέθισμα για το στήθος, που σημαίνει ότι ο οργανισμός σου παίρνει μήνυμα ότι το μωρό χρειάζεται λιγότερο γάλα! Έτσι αρχίζει φαύλος κύκλος και το συμπλήρωμα γίνεται μόνιμο!

Το να τρώει το μωρό κάθε μία ώρα και κάθε μισή είναι φυσιολογικό! Δεν θα γίνεται έτσι για πάντα, αλλά τώρα που προσπαθεί να πάρει το γάλα που χρειάζεται και να εδραιώσει τη γαλουχία, είναι φυσιολογικό και επιθυμητό!

Άσε τα θήλαστρα και αφού είσαστε 1 εβδομάδα χωρίς συμπλήρωμα, συνέχισε έτσι, παρακολουθώντας τις βρεγμένες πάνες! Σιγά σιγά θα αυξήσει το χρόνο μεταξύ των γευμάτων, τώρα όλα αυτά που κάνει είναι φυσιολογικά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

καλημερα κοριτσια!!!!!!δυστυχωσ χτεσ αναγκαστηκα να δωσω συμπληρωμα...πανω που ειπα οτι ολα ενταξει με τον θηλασμο τελικα το εδωσα...

τισ 2-3 τελευταιεσ μερεσ το μωρακι μου ετρωγε καθε 1 ωρα και πολλεσ φορεσ καθε μιση...ετσι σκεφτηκα και δανηστηκα ηλεκτρικο θηλαστρο το avent philips.ο λογοσ που το πηρα ηταν για να αντλω κι εγω λιγο γαλα μηπωσ και αν του το δινω σαν συμπληρωμα χορτενει πιο πολυ και κοιμαται... (πολλεσ φορεσ κοιμαται πανω στο στηθοσ και οταν την βαλω στην κουνια τησ κλαιει και παλι....)

χαρουμενη λοιπον μεχρι χτεσ το βραδυ και πεποισμενη οτι τα καταφερα αφου 1 εβδομαδα τωρα δεν εδωσα παω να αντλησω και καταφερα να βγαλω απο το ενα στηθοσ 20ml . απο το αλλο δυστυχωσ τιποτα γιατι αρχισε να βγαζει αιμα!!!!!!!σε 1,5 ωρα αφου σηκωθηκε το μωρο του εδωσα απο το στηθοσ που ειχα αντλησει για 30 λεπτα , εκεινη ομωσ εξακολουθουσε να κλαει και τησ εδωσα και τα 20ml που αντλησα...παρολα αυτα συνεχιζε....απο το αλλο στηθοσ δεν μπορουσα γιατι ηταν το αιμα!!!!!αναγκαστηκα εφτιαξα συμπληρωμα και ειπιε 50ml με πολλη λαιμαργια!!!!επειτα απο αυτο κοιμηθηκε για 5 ωρεσ ,προφανωσ γιατι βαρυναι το στομαχακι!!!!

επειτα απο το χτεσινο εχω απογοητευτει παρα πολυ!!!τι αλλο μπορουσα να εκανα?φοβαμαι οτι απετυχα στο θεμα του αποκλειστικου.....

Καλησπέρα,

Πρώτον: Πέτα όλα τα γάλατα που έχεις στο σπίτι!!! Μπαίνεις στον πειρασμό να δώσεις ξένο επειδή ξέρεις ότι τα έχεις.:evil:

Δεύτερον: Ο αποκλειστικός θηλασμός είναι με το μωρό πάνω στο στήθος όλη την ώρα τουλάχιστον για 40μέρες, μέχρι να εδραιωθεί! Είναι απολύτως φυσιολογικό που θέλει να θηλάσει στην μία ώρα και μπράβο του που προσπαθεί να σου αυξήσει την παραγωγή! Να ξέρεις ότι τουλάχιστον τον πρώτο μήνα δεν θα μπορείς καλά καλά να πας ούτε στην τουαλέτα...:|

Τρίτον: Στο θήλαστρο μην δίνεις βάση για το πόσο γάλα έχει το στήθος σου, γιατί έτσι κι αλλιώς βγάζεις πάντα περισσότερο όταν θηλάζει το μωράκι σου! Επίσης μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός στην ουσία αδειάζεις το στήθος σου όταν αντλείς και τρώει λιγότερο εάν θηλάσει πριν να έχει προλάβει να γεμίσει.

Αυτό για το αίμα που αναφέρεις, βγήκε από την ρώγα σου μέσα ή γύρω από την άλω όπου είχε δημιουργηθεί πληγή από την άντληση?:confused:

Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι έχεις αποτύχει. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ!!!:P:p:p

(Σου έστειλα pm)

Φιλιά Πρωτούλα

Να ξέρεις ότι τουλάχιστον τον πρώτο μήνα δεν θα μπορείς καλά καλά να πας ούτε στην τουαλέτα...:|

Μην τα κάνουμε τραγικά τα πράγματα γιατί αντί να ενθαρρύνουμε την μητέρα, την αποθαρρύνουμε και τα βλέπει όλα βουνό.

Επίσης μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός στην ουσία αδειάζεις το στήθος σου όταν αντλείς και τρώει λιγότερο εάν θηλάσει πριν να έχει προλάβει να γεμίσει.

Επίσης μην λέμε ανακρίβειες και μπερδεύουμε. Ποτέ δεν αδειάζει ή γεμίζει το στήθος. Δεν είναι ουροδόχος κύστη, είναι αδένας που παράγει όταν του ζητηθεί.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

δίκιο έχεις, τα έγραψα λίγο γρήγορα κ δεν έκανα edit.

Εννοώ ότι τα νεογέννητα που θηλάζουν έχουν ανάγκη να μας αισθάνονται γιαυτό και μας ζητούν την αγκαλιά μας τόσο συχνά, πόσο μάλλον όταν πίνουν και το γαλατάκι της μαμάς!

Όταν είπα ότι αδειάζει, εννοούσα ότι σε εμένα όταν αντλούσα και εκείνη την ώρα τύχαινε να ζητήσει να φάει, δεν έβγαζε κατευθείαν την ποσότητα που ήθελε με αποτέλεσμα να κλαίει. Αυτό βέβαια γινόταν μόνο κατά τον πρώτο μήνα που δεν είχε εδραιωθεί ο θηλασμός.

Ευχαριστώ για τις διορθώσεις,

Φιλιά