Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δημιουργία "ωραρίου" στα νεογνά-μωρά

Recommended Posts

είμαι μια πολύ φρέσκια μαμά - μόλις 20 ημερών!!

θα ήθελα λοιπόν, να μου πείτε εκ πείρας πότε και τι κάνατε για να βάλετε σε "ωράριο" το μωρό σας. αν και θηλάζω και γνωρίζω πως ο θηλασμός δεν σου επιτρέπει ωράρια.....

ειδικοί - η παιδίατρος στο μαιευτήριο, η μαία μου, ο γιατρός μου, η μαμά μου, η αδελφή μου...όλοι έχουν την άποψή τους....

τί λέτε εσείς - παρακαλώ εκ πείρας???

Διαφημίσεις

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Να σου ζήσει tozdel!

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για ωράρια.Το μικρούλη σου θα φτιάξει μόνο του σιγά-σιγά το πρόγραμμα του, αρκεί να το ακολουθήσεις με ηρεμία και υπομονή.Αυτό που από την εμπειρία μου είναι σημαντικό, είναι να αρχίσεις μια μικρή ρουτίνα πριν από την ώρα του βραδυνού ύπνου.Εγώ παρατήρησα ότι ο γιος μου (τον οποίο θήλαζα επίσης) ενώ θήλαζε κάθε 2 ώρες όλο το 24 ώρο, κάποια στιγμή (όταν ήταν 10 περίπου ημερών) άρχισε να κοιμάται για 4 συνεχόμενες ώρες από τις 8 μέχρι τις 12 το βράδυ.Μετά συνέχιζε τον θηλασμό κάθε 2ωρο.Αυτό ήταν το πρώτο σημάδι βραδυνού ύπνου.Ξεκίνησα λοιπόν μια μικρή ρουτίνα πρίν κοιμηθεί αυτή την ώρα, με μπανάκι και πυτζάμες.Για να αρχίσει να καταλαβαίνει την διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας προσπάθησα (όπως συστήνουν πολλοί ειδικοί) την ημέρα να έχω φως και λίγο θόρυβο μέσα στο σπίτι, ενώ το βράδυ τον θήλαζα και τον άλλαζα χωρίς να ανάβω φως και χωρίς να του μιλάω.Έχε εμπιστοσύνη στο ένστικτο σου και μην ακους κανένα.Να θυμάσαι ότι μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις τι θέλει.Αφουγκράσου τις ανάγκες του με τον τρόπο που μόνο εσυ μπορείς, και όλα θα πάνε καλά. :wink:

line_m122_beg_17_time_1131080400_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

line_feet_beg_40_time_1262494800_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

χμ, ευχαριστώ καταρχήν για την ανταπόκρισή σου ανιμα.

είμαι μάλλον από τις "τυχερές" μαμάδες που το μωρό κοιμάται από το μαιευτήριο ακόμα 4ωρα και γενικά είναι ήσυχη. ξεκίνησα τον θηλασμό χωρίς προβλήματα και από την 4η μέρα μπήκαμε στον αποκλειστικό θηλασμό.

αυτό συνεχίστηκε στην επόμενη βδομάδα στο σπίτι. όμως κάποια στιγμή μου πλήγωσε την μια θηλή - αγόρασα θήλαστρο για το πληγωμένο στήθος και συνέχισα τον θηλασμό με το άλλο μέχρι που επανήλθαμε.

όμως όταν συνέβη αυτό, χάσαμε τα 4ωρα. άλλοτε κοιμάται 3ωρα, άλλοτε 10λεπτα και άλλοτε 6ωρα. επίσης δείχνει τώρα να μην χορταίνει από το δικό μου γάλα, παρόλο που την έβαζα στο στήθος ακόμη και για ώρα ολόκληρη. μόλις της συμπληρώσω με μπιμπερό, μετά κοιμάται. μάλιστα μένει ξύπνια έως και 3 και 4 ώρες.

γι αυτό ρώτησα για τα ωράρια...κι εγώ νόμιζα πως το ένστικτό μου θα με καθοδηγούσε αλλά....δεν ξέρω τι να κάνω.

αναρωτιέμαι μήπως φταίει το γεγονός πως περνάω λιγάκι κι αυτό το ορμονικό πάνω-κάτω. παλεύω να μην με πιάσει πραγματική κατάθλιψη!!

Γεια σου tozdel και να σου ζησει το μωρακι.

Το μωρακι σου ακομα ειναι πολυ μικρο για φτιαξει το ωραριο του,ακομα δεν γνωριζει τη μερα απο τη νυχτα.Σιγα σιγα θα το φτιαξει μονο του μην ανησυχεις.

Οσο για το θηλασμο ειναι λαθος να κρατας το μωρο μια ωρα στο στηθος σου μια 1 ωρα δεν πινει παιζει.Κανονικα ο θηλασμος πρεπει να διαρκει το μεγιστο μιση ωρα, δηλαδη ενα τεταρτο στο καθε στηθος,περιπου καθε τριωρο.

Αν βλεπεις οτι το μωρακι σου μετα απο τη μιση ωρα του θηλασμου πειναει καλο ειναι να συζητησεις με το γιατρο σου μηπως του δινεις συμπληρωμα.Ωστε να χορετενει και να μην θελει καθε μια ωρα ταισμα.

KeDzp2.png

CBqup3.png

Να σου ζησει το μωράκι σου!

Συμφωνώ με την ανιμα,κι εγώ το ίδιο πρόγραμμα ακολούθησα με αποκλειστικό θηλασμο και μάλιστα ανα 2ωρο.

Το μωρό θέλει ενα σταθερό πρόγραμμα για να νιώθει ασφάλεια,μπάνιο κάθε μέρα την ίδια ώρα ,φαγητό σβήσιμο τα φώτα και ύπνο.

Και το βράδυ που ξυπνούσε τον τάιζα και τον άλλαζα με χαμηλό φωτισμό και μετά κατευθείαν στο καλαθάκι.

Μην αγχώνεσαι θα βρείτε τους ρυθμούς σας είναι νωρίς ακόμη.

.png.png.png

Διαφημίσεις

Γεια σου tozdel και να σου ζησει το μωρακι.

Το μωρακι σου ακομα ειναι πολυ μικρο για φτιαξει το ωραριο του,ακομα δεν γνωριζει τη μερα απο τη νυχτα.Σιγα σιγα θα το φτιαξει μονο του μην ανησυχεις..

Συμφωνώ!

Οσο για το θηλασμο ειναι λαθος να κρατας το μωρο μια ωρα στο στηθος σου μια 1 ωρα δεν πινει παιζει.Κανονικα ο θηλασμος πρεπει να διαρκει το μεγιστο μιση ωρα, δηλαδη ενα τεταρτο στο καθε στηθος,περιπου καθε τριωρο..

Αυτό νομίζω είναι λάθος. Οι οδηγίες είναι για τις πρώτες 6 εβδομάδες ανεμπόδιστος θηλασμός. Όχι πρόγραμμα, όχι ωράρια. Τουλάχιστον 20 λεπτά από το κάθε στήθος γιατί τόσο κάνει σε ένα νέο μωρό που δεν ξέρει ακόμα να θηλάζει αποτελεσματικά, να κατέβει το "παχύ" γάλα. Αυτό είναι και που θα το χορτάσει. Αν θηλάζει 10-15 λεπτά, φυσικό είναι να μη χορταίνει και να δίνεις συμπλήρωμα νομίζοντας ότι δεν φτάνει το γάλα σου. Η σύσταση του γάλατος κατά τη διάρκεια του θηλασμού αλλάζει.

Αν βλεπεις οτι το μωρακι σου μετα απο τη μιση ωρα του θηλασμου πειναει καλο ειναι να συζητησεις με το γιατρο σου μηπως του δινεις συμπληρωμα.Ωστε να χορετενει και να μην θελει καθε μια ωρα ταισμα.

Για ένα τόσο μικρό μωρό και το παραπάνω είναι λάθος. Μητέρα και μωρό ακόμη μαθαίνουν. Σε λίγους μήνες θα τρώει σε 5 λεπτά αυτό που προσπαθεί να πιει τώρα σε μισή ώρα. Τώρα όμως, είναι φυσιολογικό να ζητήσει γάλα ακόμα και μετά από ένα τέταρτο. Το μητρικό γάλα είναι πολύ ελαφρύτερο από το αγελαδινό-σκόνη και επίσης το ανθρώπινο στομαχάκι του μωρού είναι πολύ μικρότερο από αυτό που έχουν τα μοσχαράκια. Γι' αυτό και το ανθρώπινο γάλα είναι το πιο κατάλληλο για τα μικρά μας ανθρωπάκια. :wink:

Τα παραπάνω πολύ γρήγορα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποθηλασμό.

Στο παρακάτω link θα δεις οδηγίες τους Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με αποκλειστικό θηλασμό τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του μωρού. Παραθέτω και ένα μικρό κομάτι. (Τα bold και υπογραμμισμένα, είναι δικά μου.)

http://www.who.int/nutrition/topics/exclusive_breastfeeding/en/index.html

Breastfeeding is an unequalled way of providing ideal food for the healthy growth and development of infants; it is also an integral part of the reproductive process with important implications for the health of mothers. A recent review of evidence has shown that, on a population basis, exclusive breastfeeding for 6 months is the optimal way of feeding infants. Thereafter infants should receive complementary foods with continued breastfeeding up to 2 years of age or beyond.

To enable mothers to establish and sustain exclusive breastfeeding for 6 months, WHO and UNICEF recommend:

-Initiation of breastfeeding within the first hour of life

-Exclusive breastfeeding – that is the infant only receives breastmilk without any additional food or drink, not even water

-Breastfeeding on demand – that is as often as the child wants, day and night

-No use of bottles, teats or pacifiers

ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας

δοκιμάζοντας να μην της συμπλήρωμα, καταλήγουμε να τρώει και να κοιμάται το μέγιστο για μια ώρα - ενώ πριν κοιμόταν 4 ώρες. τί άλλαξε??

δεν έχω κανένα πρόβλημα να την θηλάζω ό,τι κια αν αυτό συνεπάγεται για μένα, αλλά να την βλέπω να ταλαιπωρείται με μισάωρα και μία ώρα ύπνου, προβληματίζομαι αν κάνω καλά!

γνωρίζω πως το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο - ότι στην αρχή του κάθε θηλασμού η σύσταση είναι για ξεδίψασμα και κατόποιν για χόρταση...και μένει στο κάθε στήθος maximum 20 λεπτά.

στην πράξη όμως το μωρό μου δεν "ξεκουράζεται" ή έτσι νομίζω τουλάχιστον. γκρινιάζει και ψάχνει να φάει....

μήπως να σας αναφέρω πως γεννήθηκε 4.200 γρ. - στο μαιευτήριο έμοιαζε διπλάσια από τα άλλα!!! την Τρίτη έχουμε επίσκεψη στην παιδίατρο, θα δω και τι θα μου πεί - είναι η ίδια που την παρακολουθούσε στο μαιευτήριο.

ευχαριστώ και πάλι - κι αν εκ πείρας έχετε κάτι να μου προτείνετε ακόμη...!!!

Την λυση θα στην δωσει ο παιδιατρος σου.Αλλα απο 'τι βλεπω θα χρειαστεις μαλλον να της δωσεις και συμλπηρωμα.Αλλοστε ολοι οι οργανισμοι δεν ειναι το ιδιο,αλλη γυναικα μπορει να εχει αρκετο γαλα ωστε να καλυψει τις αναγκες του μωρου της ,και αλλη πιο λιγο.

KeDzp2.png

CBqup3.png

Και ο γιος μου γεννήθηκε 4120 και πότε δεν κοιμήθηκε 4ωρο ούτε σαν νεογένητο.Πάντα θήλαζε στο 2ωρο,ελεγα στην παιδίατρο"μα γιατί δεν κοιμάται μήπως δεν χορταίνει?"και μου έλεγε"μεγαλώνοντας θα δυναμώσουν τα σαγόνια του και θα τρωει περισσότερο οπότε θα κοιμάται περισσότερο".

Αυτή η στιγμή δεν ήρθε ποτέ ούτε και όταν σταμάτησα τον θηλασμό και του έδωσα ξένο γάλα.

Τελικά καταλάβαμε πως απλά δεν είναι του ύπνου το παιδί!

Ακόμη θα αλλάξει πολλά ωράρια το μωρούλι σου,δες αν αναπτύσεται κανονικά και μη στεναχωριέσαι

.png.png.png

σωστά - θα αλλάξει πολλές φορές ακόμα...όλοι μου το λένε!!!

απλά για την ώρα ακολουθώ την "μαγουλήθρα" μου...και βλέπουμε. δείχνει υγιέστατη και γενικά όταν μένει ξύπνια δείχνει ευτυχισμένο μωρό!!

θα δω τι θα μου πει και η παιδίατρος την Τρίτη και θα σας πω!!

:wink:

Διαφημίσεις

όταν μένει ξύπνια δείχνει ευτυχισμένο μωρό!!

Γι΄αυτό να μην ανησυχείς.Όποτε πάω στον παιδίατρο και του εκφράζω κάποιο παράπονο είναι το πρώτο πράγμα που με ρωτάει.Κάνεις υπέροχη δουλειά.Θα ήθελα ακόμη να σου πω κάποιες εμπειρίες από την χώρα που βρίσκομαι (Αμερική).Εδώ ο θηλασμός ενθαρρύνεται πάρα πολύ και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να μάθω πολλά πράγματα.Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα έχει πει η gini. Η πρώτη έκρηξη μεγαλώματος (growing spots) έρχεται γύρω στις 3 εβδομάδες.Πήγαινα σε ένα γκρούπ μαμάδων που οργάνωνε το νοσοκομείο που γέννησα και θυμάμαι μητέρες που λέγανε ότι κατά την διάρκεια αυτών των growing spots ήταν όλη την ημέρα με το στήθος έξω.Εγώ όταν συνέβαινε αυτό και ένιωθα πολύ κουρασμένη, συμπλήρωνα με γάλα δικό μου που το φύλαγα στην κατάψυξη.Το μπιμπέρό σε τόσο μικρή ηλικία βέβαια δεν το συνιστούν για να μην γίνει σύγχιση θηλών, αλλά ο δικός μου δεν είχε πρόβλημα.Γυναίκα που να μην έχει γάλα δεν υπάρχει.Το να μην παει καλά ο θηλασμός και να μειωθεί το γάλα, ναι αυτό ισχύει.Ελπίζω να σε βοήθησα και καλή συνέχεια! :wink:

Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει γάλα. Θα πρέπει να θηλάζεις όσο θέλει. Μπορεί να πεινάσει μετά από 4 ώρες μπορεί και μετά από μισή ώρα. Απλά θα ξαναθηλάσεις. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στο θηλασμό και ειδικά σε τόσο μικρό μωρό.

Το γάλα σου παράγεται με το θηλασμό, και με βάση τις ανάγκες του μωρού. Όσο θηλάζεις τόσο παράγεις. Αν χρειάζεται παραπάνω από αυτό που παράγεις τότε θα θελήσει να θηλάσει πιο συχνά. Αν δώσεις σημπλήρωμα... τότε απλά θα σταματήσεις να παράγεις σύμφωνα με τις ανάγκες του μωρού σου, και δε θα προσαρμοστείς στη νέα ζήτηση.

Αν το πεις αυτό στο γιατρό σου το πιο πιθανό και το πιο εύκολο είναι να σου πει να δώσεις συμπλήρωμα. Είναι πιο εύκολο να σου δώσει οδηγίες για το πόσο θα δίνεις και να σου μιλήσει και για το βάρος. Οι καμπύλες βάρους για τα μωρά που θηλάζουν είναι διαφορετικές από αυτές που έχουμε στα βιβλιάρια των παιδιών μας. Πολύ απλά γιατί αυτές που βγαίνουν από στατιστικά για τα παιδιά της Ελλάδας, δεν είναι από μωρά που θηλάζουν. Στην Ελλάδα τις προηγούμενες 10ετιες θήλαζει αποκλειστικά πολύ μικρό ποσοστό. Άρα και για το βάρος δε χρειάζεται να ανησυχείς. Κοίτα τα κατάλληλα sites.

http://www.thilasmos.gr/

http://www.kellymom.com/

Θήλασα 11 μήνες τη δεύτερη κόρη μου. Φυσικά τον μήνα 6ο που έπινε μόνο γάλα δεν έπινε το ίδιο με τον μήνα 2ο που ήταν νεογέννητο, ούτε το ίδιο με το μήνα 11 που έτρωγε και στερεές τροφές. Η παραγωγή όμως προσαρμοζόταν. Μπορεί να σταθεροποιήσα ένα πρόγραμμα κάθε 3 ώρες στον 4ο μήνα, αλλά μετά να ήθελε περισσότερο γάλα να θήλαζε πάλι πιο συχνά και μετά ξανά να σταθεροποιηθεί.

Το στήθος δεν είναι μπουκάλι να φτιάξεις όσο θέλεις, αλλά η παραγωγή αυξάνεται με το θηλασμό. Για αυτό ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ αν θέλεις να συνεχίσεις το θηλασμό.

Πρόγραμμα θα κάνει μόνο του μωρό συμφωνώ με τις οδηγίες για την ρουτίνα ύπνου. Φως και φασαρία την ημέρα, σκοτάδι και ησυχία τη νύχτα, θηλασμός σχεδόν δίπλα σου κι εσύ ξαπλωμένη, κι έτσι σιγά σιγά θα στρώσει.

Και κάτι τελευταίο. Δεν αφήνεις συγκεκριμένη ώρα σε κάθε στήθος. Δε θηλάζεις με το ρολόϊ. Αφήνεις από το ένα στήθος όοοοσο θέλει ώστε να πάρει και το τελευταίο γάλα που είναι το πιο παχύ. Μέχρι να αφήσει το μωρό μόνο του το στήθος και να γυρίσει το κεφαλάκι του αλλού. Μετά βάζεις στο άλλο στήθος το μωρό και πάλι όσο θέλει.

Την επόμενη φορά αρχίζεις το θηλασμό από το αντίθετο στήθος αφήνεις όσο θέλει και μετά από το άλλο. Μπορεί να φτάσεις σε σημείο να καλύπτεις το μωρό με θηλασμό μόνο από το ένα στήθοες τη φορά.

Είμαι καινούρια στην παρέα σας. Διάβασα τα όσα γράψατε στην todzel. Τελικά όταν έχει μικρό μωρό, ο ύπνος είναι δυσεύρετος. Ο γιος μου πλησιάζει 4 μηνών και τον θηλάζω αποκλειστικά. Πλέον είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο αν και στην αρχή παιδευτήκαμε και οι δυο πολύ. Και στην δουλειά που επέστρεψα, έχει πάρει το θήλαστρο φωτιά. Να αντέξουμε τουλάχιστον για 6 μήνες. Το πρόβλημά μας όμως είναι ο βραδινός ύπνος. Ακούω από φίλες και γνωστές που θηλάζουν επίσης ότι τα μωρά τους χτυπάνε 6ωρα και 7ωρα. Εμείς δεν τα καταφέρνουμε πάνω από 3-4 ώρες. Και το χειρότερο δεν είναι ότι ξυπνάει για να φάει. Αυτό είναι φυσιολογικό και θεμιτό. Το χειρότερο είναι ότι δεν νυστάζει να ξανακοιμηθεί και έτσι μένουμε ξύπνιοι για κανα 2ωρο, π.χ. από τις 3 30 έως τις 5 30, βάρβαρα πράγματα δηλαδή. Υπάρχει κανείς εκεί έξω να με παρηγορήσει;;; Ευχαριστώ :?:

.Γυναίκα που να μην έχει γάλα δεν υπάρχει.

Ισως εγω δεν το εθεσα καλα ..

Η ποιοτητα του γαλατος της καθε γυναικας διαφερει.Οσο για την ωρα επιμενω αμα θηλαζει το παιδι μια ωρα ποση ωρα μετα θα κοιμηθει,ποτε θα πρεπει να ξηπνησει για να ξαναφαει κτλ.Επειδη η μικρη μου οταν το βραδυ κοιμοταν εκλεινε τουλαχιστον ενα πενταωρο,παντα ξυπνουσα το πρωι και και τα ρουχα ηταν γεματα γαλα το στηθος μου ετρεχε απο μονο του γαλα και ηταν πρησμενο,την θηλαζα παντα το ιδιο και απο τις δυο πλευρες γιατι αν επεινε παραπανω απο την μια μετα χορτενε και εμενα εγω με το ενα στηθος γεματο και το αλλο αδειο.Δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα με το 1 τεταρτο στο καθε στηθος και το παιδι επερνε μια χαρα βαρος.

Οσο για τον υπνο αμα δεν ηταν χορτασμενη π.χ και 10 γρ να της λειπανε δεν κοιμοταν με τιποτα!!!

KeDzp2.png

CBqup3.png

lina έχεις δοκιμάσει αυτό που λένε τα κορίτσια σχετικά με τη ρουτίνα του ύπνου και να βοηθήσεις το μωράκι σου να ξεχωρίζει τη μέρα από τη νύχτα;

Διαφημίσεις

καταρχήν χωρίς να το έχω συνειδητοποιήσει, ήδη είχα εφαρμόσει τον ημερήσιο ύπνο με φως και ανοιχτό ραδιόφωνο, ενώ τον νυχτερινό με χαμηλό φως (για να την βλέπω) και ησυχία. μάλλον τελικά άρχισε να αποδίδει!! :P

όσο για τον θηλασμό, με βοηθήσατε πάρα πολύ!! εφαρμόζω κι εγώ το όσο θέλει όποτε θέλει...και ομολογώ πως ζορίστηκα κάπως ψυχολογικά...άλλοτε τρώει 40 και 50 λεπτά και άλλοτε 10 λεπτά και τούφ ύπνος!! επίσης έτυχε μισή ώρα μετά από 40 λεπτά θηλασμού να θελήσει για ακόμη 10 λεπτά!! βρήκα και την άκρη με τον σωστό θηλασμό και δεν πληγώνει τις θηλές μου άλλο πια.

οφείλω να ομολογήσω πως περνάω κάπως την άσχημη ψυχολογία της λεχώνας και εκνευρίζομαι τρελά και πανεύκολα...κάνω υπομονή να μου περάσει και προσπαθώ να σκέφτομαι ευχάριστα πράγματα κατά τον θηλασμό.

πάντως μου δώσατε να καταλάβω πως για την ώρα δεν μπορώ να εφαρμόσω κανένα ωράριο!!!

η παιδίατρος με παρότρυνε να θηλάζω και αν δεν νιώθω καλά...ίσως να δίνω συμπλήρωμα μία φορά στο 24ωρο....αλλά με παρότρυνε έντονα να συνεχίσω με αποκλειστικό θηλασμό, ξεχνώντας ωράρια.

η μικρή μου (23 ημερών) μαγουλήθρα είναι υγιέστατη!

Xαίρομαι πάρα πολύ!Θα δεις ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται όλα πιο εύκολα.Να φροντίζεις και να προσέχεις τον εαυτό σου.Πολύ..

Το να είσαι γονιός είναι η πιο δύσκολη και κουραστική δουλειά.Στην ουσία δεν παλεύεις με τις συνθήκες, αλλά με τα όρια του εαυτού σου.Κάνεις υπέροχη δουλειά. :wink:

Νομίζω πως τα έχω δοκιμάσει όλα για τη δημιουργία ρουτίνας. Η παιδίατρος είναι πολύ χαλαρή και μας λέει ότι ίσως είναι βραδινός τύπος και αφού δεν κλαίει όσο μένει ξύπνιος μέσα στη νύχτα, ας το απολαύσουμε... :wink:

Μετά το μπανάκι για παράδειγμα θα κοιμηθεί μια ωρίτσα, θα πάρει δυνάμεις και βουρ...Με νύχια και με δόντια κρατιόμαστε να μην τον παίξουμε για να μην ξαγρυπνήσει τελείως. Αυτός καραδοκεί, πότε θα τον κοιτάξουμε για να σκάσει χαμόγελο!!!Τέλος πάντων, όπως όλοι, έτσι κι εμείς!

Όσο για τον θηλασμό, θέλω να πω κι εγώ στη φίλη μας να μην το βάλει κάτω και να μην δώσει συμπλήρωμα. Στην αρχή υπήρξαν μέρες που ήθελε ο μπέμπης μου να τρώει κάθε 1 30 ώρα. Τα είχα παίξει! Και συμπλήρωμα μια φορά που έδωσα δεν ήθελε. Νομίζω ότι μετά το φαγητό ένα μωρό μπορεί να γκρινιάξει και για άλλους λόγους όχι μόνο επειδή δεν χόρτασε. Πάντως είναι βασικό να τρως καλά, να πίνεις πολλά υγρά και μόλις μπορείς να ξεκουράζεσαι λίγο. Θα δεις που όλα θα πάνε καλά. Πρόσεχε μόνο να μην σου πληγώσει τις θηλές. Να κρατάς από κάτω το στήθος σου και να τραβάς το κεφαλάκι του μωρού στο στήθος μόλις ανοίξει καλά το στόμα του. Αν πληγωθείς, θα ζοριστείς πάρα πολύ

20 ημερων σημερα και απο οτι φαινεται παμε να φτιαξουμε προγραμμα..

την μερα κοιμομαστε 1 ωρα το πολλυ το βραδυ κανουμε 4ωρα-5ωρα ανα γευμα υπνου..

Καθε παιδι εχει τα χουγια του το νου σας να τα "πιανετε" και να αντιδρατε αναλλογα.

Το πρωι στερεοφωνικα παραθυρα ολα ανοιχτα κατσαρολες ( λεμε τωρα ) βαρανε με αποτελεσμα να μην πεφτει σε ΒΑΘΥ υπνο. Ηρεμια και υσυχια και σκοταδια ΜΟΝΟ το βραδυ χωρις παιχνιδια και πολλα-πολλά

Οσο για το θηλασμο ειναι λαθος να κρατας το μωρο μια ωρα στο στηθος σου μια 1 ωρα δεν πινει παιζει.Κανονικα ο θηλασμος πρεπει να διαρκει το μεγιστο μιση ωρα, δηλαδη ενα τεταρτο στο καθε στηθος,περιπου καθε τριωρο.

quote]

Φαντάζομαι είναι παραπληροφόρηση απο τους ''ειδικούς'' που μας περιτρυγυρίζουνε(έτυχα και εγω σε πολλούς τετοιους,παιδίατρους κτλ...).

Αυτό ειναι μια καλή αρχή αποθηλασμού. Το μωρό, δεν προλαβαίνει να πάρει τις λιπαρές ουσίες που εμπεριέχονται στο γάλα, και είναι σαν να προσπαθείς να ξεγελάσεις την πείνα του, με....πορτοκαλάδα.

fokion, 20 ημερών και κοιμάται μόνο μία ώρα την ημέρα?? δεν πειράζει???

εμείς 7 φεβ. κλεινουμε μήνα, κοιμάται από 4 ωρα έως 8ωρα για βράδυ - κι ακόμα κι αν ξυπνήσει απλά θηλάζει και συνεχίζει τον ύπνο αμέσως μετά.

αλλά την μέρα, κοιμάται επίσης κάτι 4ωρα...

τουλάχιστον έχουν καλό βραδυνό ωράριο!! :wink:

Nαι ετσι οπως το ειπα ουτε εγω δε το καταλαβα :D:D:D:D

Την ημερα αναμεσα στα 3ωρα εως τετραωρα κοιματε για μια ωρα το πολυ. Το βραδυ απο το γευμα των 9 μεχρι τα ξυμερωματα ξυπναει ανα 4ωρο πενταωρο ισα-ισα για να φαει....

Τι εγραψα πριν ο αθεοφοβος :D:D:D

• 11 months later...

Καλημέρα σε όλους! Μόλις τώρα μπήκα στο κλαμπ και μου άρεσε πολύ. Έχω ένα μικρό ζιζάνιο-τζαναμπέτισσα Μαρθούλα (9μηνών), η οποία λόγω πολλών κολικών είχε φοβερό πρόβλημα με τον ύπνο. Από 3 μηνών ΄μας συστήνανε το βιβλιαράκι ¨Κοιμήσου παιδί μου" και ακολουθήσαμε με πολύ υπομονή και επιμονή τα όσα έλεγε. Παιδιά έγινε το θαύμα σε 2 βδομάδες! Από τότε, κοιμάτε στις 8 με 8.30 το βράδυ και ξυπνάει την άλλη μέρα στις 7.30 με 8. Όσοι το δοκίμασν είχαν επιτυχία και το προτείνω ανεπιφύλακτα! Όχι μόνο εγώ δηλαδή...

Έχω μια μαύρη και μαλλιαρή, μικρή μπεμπούλα στρουμπουλή@@

Καλημέρα σας. Δυστυχώς μόλις τώρα ήρθα στη δουλεια και δεν θυμάμαι άλλες πληροφορίες για το βιβλίο. Άσε που το έχουμε δανίσει σε άλλο ζευγάρι στην Αθήνα. Βλέπεις πάνε χέρι χέρι αυτά. Όμως είμαι σίγουρη πωςάν το ζητήσεις με τον τίτλο του θα το βρεις. Είναι ένα μικρό μικρό αλλά θαυματουργό βιβλίο, από 2 ισπανούς, κι έχει ένα μωράκι που κοιμάται για εξώφυλλο. Αν το θες και δεν μπορέσεις να το βρεις πες μου να στο αγοράσω και να στο στείλω εγώ.ΟΚ?

Έχω μια μαύρη και μαλλιαρή, μικρή μπεμπούλα στρουμπουλή@@