Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αεροψεκασμοι: αληθεια ή ψεμα??


Recommended Posts


Διαφημίσεις


η ίδια ακριβώς απορία είχε δημιουργηθεί και σε'μενα όταν πριν καιρό είχα λάβει ένα mail με φωτογραφίες αυτών των ψεκασμών..μακάρι να μπορούσα να το αναρτήσω αλλά δεν μπορώ γιατί είναι σε power point..θα δω μήπως παραπέμπει σε κάποιο site όμως

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

παλαιότερα γίνονταν αεροψεκασμοί και όπως γράφει και στο δημοσίευμα απαγορεύτηκαν. είναι ότι χειρότερο για την υγεία ανθρώπων και ζώων, για να μην μιλήσουμε για το περιβάλλον...

 

Βέβαια, έτσι χάθηκαν και θέσεις εργασίας γιατί υπήρχαν πολλές μικρές εταιρείες που υπενοικίαζαν μικρά αεροπλάνα για αυτό το σκοπό. Ε, δεν μπορούσα να μη δώσω και αυτή την διάσταση του θέματος :oops:

Link to comment
Share on other sites

βρε μικα εγω δε καταλαβα οτι απαγορευτηκαν...δεν υπηρχε κατι επισημο ωστε να απαγορευτουν....λεει σταματησαν. και που ξερω εγω αν και ποτε θα ξαναρχισουν?

γιατι τα εχω κανει επανω μου???

Link to comment
Share on other sites

Εδώ τουλάχιστον, δεν έχουν ξαναγίνει. Δυστυχώς δεν ξέρω ακριβώς αν απαγορεύτηκαν ή απλώς σταμάτησαν. Είχα την εντύπωση πως απαγορευτηκαν... Ας το ψάξουμε λίγο...

 

επανέρχομαι....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η απαγόρευση των τοξικών χημικών ουσιών και τα φυτοφάρμακα στην Ολομέλεια

Δημόσια υγεία - 13-01-2009 - 11:03

 

Χθες το βράδυ οι ευρωβουλευτές συζήτησαν για δύο κοινοτικά νομοθετήματα που διέπουν τόσο τη ρύθμιση της παραγωγής και την αδειοδότηση των φυτοφαρμάκων όσο και την καλύτερη διαχείριση, ή ακόμη και μείωση, της χρήσης φυτοφαρμάκων. Σύμφωνα με την Hiltrud Breyer, εισηγήτρια ενός εκ των δύο εκθέσεων, η συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί μεταξύ Συμβουλίου και Κοινοβουλίου αποτελεί "ορόσημο για το περιβάλλον, την υγεία και την προστασία των καταναλωτών".

Τη μία εκ των δύο εκθέσεων που παρουσιάστηκαν χθες στην Ολομέλεια συνέταξε η Hiltrud Breyer, μέλος της Ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας. Αφορά έναν κανονισμό για την τοποθέτηση στην αγορά νέων φυτοφαρμάκων, που θα αντικαταστήσει μια κοινοτική οδηγία που εγκρίθηκε το 1991.

 

Τα προβλεπόμενα μέτρα συμπεριλαμβάνουν τα εξής:

Δημιουργείται σε κοινοτικό επίπεδο ένας κατάλογος εγκεκριμένων δραστικών ουσιών (ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φυτοφαρμάκων). Αυτό σημαίνει ότι η άδεια για την κυκλοφορία των φυτοφαρμάκων στο εμπόριο θα χορηγείται από τα κράτη μέλη με βάση τον παραπάνω κατάλογο.

Προβλέπεται ότι οποιαδήποτε ιδιαίτερα τοξική χημική ουσία έχει νευροτοξικές, ανοσοτοξικές, και ενδοκρινικής διαταραχής ιδιότητες θα πρέπει να απαγορεύεται πλήρως.

Αν μια δραστική ουσία είναι απαραίτητη για τον έλεγχο σοβαρού κινδύνου σχετικά με την υγεία των φυτών, θα μπορεί να εγκρίνεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα πέντε ετών ακόμη και αν δεν πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια ασφαλείας.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που περιλαμβάνουν επιβλαβείς ουσίες θα πρέπει να αντικαθίστανται με εναλλακτικές διεργασίες όπου είναι αυτό δυνατόν.

Κάθε κράτος μέλος θα έχει τη δυνατότητα να απαγορεύει τη χρήση ορισμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων λόγω συγκεκριμένων γεωργικών και περιβαλλοντικών συνθηκών που ισχύουν στο έδαφος του.

Όταν τέθηκε σε ισχύ η προηγούμενη οδηγία το 1991, περίπου 800 δραστικές ουσίες υπήρχαν στην αγορά, που μειώθηκαν κατά το ήμισυ. Σήμερα ο προβλεπόμενος κανονισμός αναμένεται να αποσύρει άλλες 22 σύμφωνα με την κα Breyer.

 

Υπό συζήτηση και η ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων

 

Χθες συζητήθηκε και η έκθεση της Christa Klass, μέλος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαίων Δημοκρατών, που διέπει την καθημερινή χρήση των φυτοφαρμάκων. Στόχος της εν λόγω οδηγίας είναι η μείωση του αντίκτυπου των φυτοφαρμάκων και η προώθηση μη-χημικών εναλλακτικών λύσεων.

 

Η συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί μεταξύ Συμβουλίου και Κοινοβουλίου μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

Για να διευκολυνθεί η ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων, τα κράτη μέλη θα πρέπει να υιοθετήσουν εθνικά σχέδια δράσης τα οποία θα αποβλέπουν στον καθορισμό ποσοτικών στόχων, μέτρων και χρονοδιαγραμμάτων για τη μείωση τόσο της χρήσης των φυτοφαρμάκων όσο και των κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών δίνοντας προτεραιότητα σε εναλλακτικές μεθόδους φυτοπροστασίας χωρίς χημικά μέσα.

Αναφορικά με τον αεροψεκασμό φυτοφαρμάκων, προβλέπεται ότι θα πρέπει να επιβληθεί γενική απαγόρευση με δυνατότητα παρέκκλισης στις περιπτώσεις όπου χορηγείται σχετική άδεια από τις εθνικές αρχές.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και για την πρόληψη της μόλυνσης των πηγών άντλησης πόσιμου νερού.

Απαγορεύεται ή περιορίζεται η χρήση των φυτοφαρμάκων στις περιοχές που συχνάζουν οι ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και το ευρύ κοινό, όπως τα πάρκα, οι δημόσιοι κήποι, τα αθλητικά γήπεδα, οι χώροι σχολείων και οι παιδικές χαρές.

Μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες μέσω των παρακάτω συνδέσμων.

 

http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/066-45730-012-01-03-911-20090108STO45590-2009-12-01-2009/default_el.htm

 

Τελικά, δεν έχουν απαγορευτεί. Στη συζήτηση είναι ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τις λέξεις Scie chimiche και Chemtrail .

 

Στο YouTube υπάρχουν πολλά σχετικά film και ειδικότερα ένα που διδάσκει τον τρόπο διάκρισης των απλών και αθώων σύννεφων συμπύκνωσης (Contrail), που παράγονται από τα αεροσκάφη σε συγκεκριμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες , από τα χημικά ίχνη (Chemtrail) που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του κλίματος .

Καλές ιστοσελίδες εισαγωγής στο αντικείμενο είναι :

στα

ιταλικά: [/url]

 

www.sciechimiche.org/

συμπληρωματική ιστοσελίδα αφιερωμένη στα χημικά ίχνη

στα αγγλικά :

www.rense.com/politics6/chemdatapage.html

περιέχει μια μεγάλη συλλογή links πάνω στο αντικείμενο

Παρακαλώ να διαδώσετε το ντοκουμέντο αυτό !!

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά, σοβαρά τώρα...

 

Τα ίχνη αυτά είναι απο τη συμπίεση του αέρα στις άκρες των φτερών των αεροπλάνων. Οταν αυτά πετούν αρκετά ψηλά, το κρύο που κάνει εκεί (έως και -50), υγροποιεί τον συμπιεσμένο αερα.

 

Αυτό είναι ενα απόλυτα φυσιολογικό ΦΥΣΙΚΟ φαινόμενο.

 

Σταματήστε επιτέλους τις διαδώσεις για συνομοσιολογίες περι ψεκασμών.

 

Εάν παρατηρήσετε σε όλα αυτά τα sites , δεν υπάρχει ουτε μια πηγή που να βοηθά στα επιχειρήματα τους.

 

Ρωτήστε εναν πιλότο, εναν μηχανικό, ή εναν φυσικό και τότε τα ξαναλέμε.

 

Εάν θέλετε να επιχειρηματολογήσω παραπάνω, πέιτε μου (για τους άπιστους και συνομοσιολόγους).

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Link to comment
Share on other sites

ραστα επειδη ξερω για αυτες τις ουρες που λες και επειδη μου φαινεται παρα πολυ τραβηγμενο και επειδη ξερω οτι εδω θα βρεθουν πααρα πολλοι που θα ξερουν παραπανω γι αυτο ρωτησα!

παντως -οχι επειδη ειμαι απιστη και συνωμοσιολογος - θα ηθελα αν ξερεις παραπανω να τα παραθεσεις γιατι πραγματικα εχω φοβηθει παρα πολυ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

rasta και εγώ επίσης...με ενδιαφέρει και δηλώβω ντουβαρι χα χα

επίσης στο mail που έχω εγώ κάπου εξηγεί γιατί δεν μπορεί να είναι αυτά που προαναφέρεις εσύ...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Μας ψεκάζουν;

 

Environmental Protection Agency (EPA), the Federal Aviation Administration (FAA), the National Aeronautics and Space Administration (NASA), and the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)

Joyce E Penner

Ralph J. Cicerone Distinguished University Professor of Atmospheric Science

 

Δείτε ποιά είναι

 

Διαβάστε το βιβλίο της: Aviation and the global atmosphere

(Intergovernmental Panel on Climate Change, Working Group III, Cambridge University Press, 1999)

 

Σελιδα 3, τμήμα 2, όλη η πρώτη παράγραφος, αναφέρεται στο πως σχηματίζωνται τα contrails.

 

Σελίδα 7, τμήμα 4.5 και 4.6, αναφέρεται στα contrails και στα σύνεφα cirrus.

 

Ο έχων όρεξη και χρόνο διαβάζει και παρακάτω ... :)

 

B-17formation.JPG

 

Taskforce58.jpg

 

Και αυτά τι είναι;!;

 

Ωχ, μας ψεκάζουν απο τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;

 

Οχι βρε παιδί μου, τσ.. τσ.. τσ.., είπαμε, είναι ένα φυσικό φαινόμενο και υπάρχει απο τότε που πετάνε τα αεροπλάνα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

 

:-P

 

...

 

Εάν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι τα sites αυτά που αναφέρουν παγκόσμιες συνομοσίες με "ψεκασμούς" κλπ. Νεφελίμ αλά Λιακό..., δεν αναφέρουν ποτέ και πουθενά καμία έγκυρη και επιστημονική πηγή.

 

Και όπως λέει και ο Λαζό:

 

Ψεκάστε με, ψεκάστε με!

 

:D

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

http://www.imerologio.info/index.php?id=88

 

Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο πειστικά βίντεο που κυκλοφορούν γύρω από το θέμα των χημικών ψεκασμών...

Επιτέλους, κάποια στιγμή θα πρέπει να μας δοθούν επίσημες απαντήσεις για το αν μας ψεκάζουν, τι μας ψεκάζουν και γιατί μας ψεκάζουν τελικά...

Link to comment
Share on other sites

... Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο πειστικά βίντεο που κυκλοφορούν γύρω από το θέμα των χημικών ψεκασμών...

 

Ενα video απο το Internet δεν είναι "πειστική απόδειξη"...

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ενα video απο το Internet δεν είναι "πειστική απόδειξη"...

 

 

Οπτικό υλικό και μάλιστα με τη μορφή βίντεο για το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορούμε να βρούμε παρά μόνο από το ιντερνετ. Προφανώς οι λήψεις είναι ερασιτεχνικές αφού επίσημες δεν υπάρχουν...

Link to comment
Share on other sites

Καλά μιλάμε ότι έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό!!!

 

Εγώ να δείς... με αυτά που πιστεύει ο κόσμος...

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν χιλιάδες σελίδες στο διαδίκτυο που αναφέρονται σε αυτό το θέμα. Αν δώσει κανείς στις μηχανές αναζήτησης chemtrail ή chemtrails θα βρει μπόλικο υλικό. Στο youtube επίσης υπάρχουν πολλά βίντεο γύρω από το θέμα και ορισμένα εξηγούν τη διαφορά ανάμεσα στο αθώο contrail που -σύμφωνα με τους ειδικούς- είναι το σύννεφο συμπύκνωσης που παράγει το αεροπλάνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και το chemtrail που είναι ο χημικός ψεκασμός και είναι, δυστυχώς, ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες όλου του κόσμου, προκαλώντας και σχετικές επερωτήσεις απο βουλευτές στα κοινοβούλια διαφόρων χωρών....:roll:

 

Μερικοί σχετικοί σύνδεσμοι:

 

http://defence.e-e-e.gr/assets/chemtrails_1.pdf (στα ελληνικά)

 

http://ymagblog.blogspot.com/2009/11/chemtrails-1.html (στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει και video που εξηγεί τις βασικές οπτικές διαφορές ανάμεσα στα ίχνη)

 

http://www.lightwatcher.com/chemtrails/hos.html

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη για το off topic, αλλά ο άντρας μου, που τα πιστεύει, λέει ότι εκεί οφείλονται τα νεύρα μου:lol::lol::lol:

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά δεν έρχεται κάποιος να ψεκάσει τα μοβόρικα κουνούπια της Σταμάτας που μου έχουν πιει το αίμα; Σε λίγο όχι σίδηρο αλλά μετάγγιση θα θέλω...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη για το off topic, αλλά ο άντρας μου, που τα πιστεύει, λέει ότι εκεί οφείλονται τα νεύρα μου:lol::lol::lol:

 

...και εγώ όταν μας βλέπω όλους να μας επιβάλλουν τέτοια μέτρα-να μας κόβουν μισθούς-συντάξεις- επιδόματα- δικαιώματα κλπ κλπ κλπ και να μην ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ λέω, δεν μπορεί ...μάλλον μας ψεκάζουν!!!!!!!!:oops::oops::oops::oops:

...έχει γίνει η αγαπημένη μου έκφραση με όλα όσα συμβαίνουν και εμείς τα δεχόμαστε-.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

σημερα 6/11/2011 στον ουρανο της περιοχης μου, ειχαν σχηματιστει πανω απο 20 ουρες αεριων, οι οποιες ηταν εμφανεις για περιπου 2 ωρες. τα αεροπλανα ηταν λευκα και περνουσαν συνεχως δημιουργωντας πλεγματα απο τετοιες ουρες.

Οι χημικες ουρες στην αρχη ηταν ψηλα στον ουρανο και καθως περνουσε η ωρα επεφταν ολο και πιο χαμηλα. Στο τελος φαινοταν πιο παχιες και εμοιαζαν με μακροστενα συννεφα. Δεν σας ειπα οτι ο ουρανος πριν ερθουν τα αεροπλανα ηταν εντελως καθαρος και τωρα ειναι γεματος συννεφα.

Μου φαινεται εντελως τρελο το σεναριο να προκειται για ψεκασμους, ομως ειναι η πρωτη φορα που βλεπω κατι τετοιο! Συνηθως τα αεροπλανα που εχω δει να αφηνουν πισω τους χημικες ουρες μετα απο λιγο αυτες διαλυονται, δεν εχω δει ποτε να φτανουν τοσο κοντα στη γη!

Να σημειωσω ακομη οτι εχω την εντυπωση οτι δεν επροκειτο για ασκηση στρατιωτικων αεροπλανων, καθως αυτα που ειδα σημερα πετουσαν με πολυ μικροτερη ταχυτητα απο τα στρατιωτικα. Εμοιαζαν με επιβατικα αεροπλανα που πηγαινοερχοντουσαν...

Νομιζω πως δεν ηταν φυσιολογικες ουρες αεροπλανων γιατι αυτες δημιουργουνται οταν τα καυσαερια παγωνουν. Πως ειναι δυνατον με τετοια ζεστη σημερα και τοσο κοντα στη γη να παραμενουν παγωμενα και να φαινονται για τοση ωρα;:confused:

Link to comment
Share on other sites

τα ειδα κι εγω...διαβαστε σχετικα..

 

CHEMTRAILS – ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΑΡΟ

May 3rd, 2011 | Add a Comment

Παράξενοι σχηματισμοί νεφών, επικίνδυνες χημικές ουσίες, εξωτικά όπλα βιολογικού πολέμου, άγνωστες μέθοδοι αλλαγής του κλίματος. Με τι από όλα αυτά συνδέονται τελικά τα περιβόητα chemtrails, οι χημικές ουρές που εμφανίζονται στους ουρανούς του πλανήτη μας τις τελευταίες δεκατίες;

 

Η συνέντευξη του Μηνά Παπαγεωργίου με τον Νίκο Κατσαρό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 1 του εβδομαιδαίου περιοδικού “Φαινόμενα” (25/9/2010).

 

Νίκος Κατσαρός: Η Συνωμοσία των Αεροψεκασμών και τα Chemtrails!

 

Συνέντευξη Μηνάς Παπαγεωργίου

 

 

 

Αγαπητέ κ. Κατσαρέ, ξεκινώ αυτή τη συνέντευξη ζητώντας σας να μας εξηγήσετε με λίγα λόγια τι ακριβώς είναι τα chemtrails ή αλλιώς οι χημικές ουρές που παρατηρούνται στον ουρανό.

 

Πέρα από τις συμβατικές ουρές που βλέπουμε από τα αεροπλάνα των αερογραμμών (contrails), οι οποίες και εξαφανίζονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και αποτελούνται από κρυστάλλους υδρατμών που ελευθερώνονται από τις ουρές των αεροπλάνων, υπάρχουν και τα chemtrails, χημικές ουρές που ελευθερώνονται από αεροπλάνα τα οποία πετούν σε σχετικά χαμηλό ύψος. Αυτά τα αεροσκάφη συνήθως πετούν χωρίς διακριτικά και είναι τύπου KC10 ή KC135. Οι ουρές που ελευθερώνονται από τα αεροπλάνα αυτά είναι μεν λευκές, αλλά διαρκούν για αρκετές ώρες και πολλές φορές απλώνονται σε ολόκληρο τον ουρανό. Επιπλέον, τα αεροπλάνα αυτά πολλές φορές πετούν σε χιαστί διαδρομές, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Έτσι αυτές οι χημικές αυτές ουρές καλύπτουν ολόκληρο τον ουρανό για αρκετές ώρες.

 

Θα μπορούσατε να μας πείτε από πότε ξεκίνησε να παρατηρείται και να καταγράφεται το φαινόμενο των chemtrails;

 

Ξεκίνησε να παρατηρείται και να καταγράφεται σαν φαινόμενο, από τις αρχές του 2000 σε ολόκληρο το πλανήτη. Μιλάω για καταγραφές με κοινά χαρακτηριστικά, δηλαδή την παρατήρηση εκπομπών των ουρών αυτών από τα αεροπλάνα του τύπου που ανέφερα προηγουμένως, την πτήση τους σε χαμηλό ύψος και το κυριότερο από όλα την παραμονή τους (σ.σ των χημικών ουρών) στην ατμόσφαιρα για αρκετές ώρες.

 

Τις τελευταίες δεκαετίες τα chemtrails έχουν συνδεθεί με θεωρίες συνομωσίας, που μιλούν για ψεκασμούς με σκοπό τον επηρεασμό της ανθρώπινης σκέψης και διάθεσης, του κλίματος κλπ. Ποια η άποψή σας για όλα αυτά; Εσείς θα αποκλείατε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

 

Μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει επίσημα παραδεχτεί την ύπαρξη των αεροπλάνων αυτών που εκπέμπουν τις χημικές ουρές. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους διεθνείς οργανισμούς είτε είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε είναι ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών. Παρʼ όλα αυτά, έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι γίνονται πειράματα με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Να αναφέρουμε εδώ ότι οι ουρές αυτές περιέχουν σωματίδια από αλουμίνιο και βάριο. Η ηλιακή ακτινοβολία «χτυπά» πάνω σε αυτά τα σωματίδια και ανακλάται. Κατά συνέπεια εισέρχεται στην ατμόσφαιρα λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που προκαλεί μείωση της θερμοκρασίας. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

 

Οπότε κάποιος μπορεί να υποστηρίξει δικαιολογημένα ότι όλα αυτά γίνονται ανεπίσημα για το καλό της ανθρωπότητας, με σκοπό να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Εδώ όμως υπάρχουν δύο βασικές αντιρρήσεις. Η μία είναι: Γιατί δεν το δημοσιοποιούν σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα, έτσι ώστε ο κάθε επιστήμονας και η κάθε ερευνητική ομάδα να βοηθήσουν ή να συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν; Και η δεύτερη: Γιατί δεν γνωστοποιούν τις προθέσεις τους και σε ολόκληρο τον κόσμο, δεδομένου ότι πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό γίνεται για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα θα καταφέρουν να περιορίσουν και τα σενάρια συνομωσίας που κυκλοφορούν για αυτή την υπόθεση;

 

Το θέμα έφτασε στο παρελθόν και στην Ευρωβουλή, μέσω ερώτησης που κατέθεσε Ολλανδός ευρωβουλευτής στον επίτροπο περιβάλλοντος, που ήταν τότε ο κύριος Δήμας. Ο κ. Δήμας απάντησε τότε ότι υπάρχουν καταγραφές του φαινομένου, παρʼ όλα αυτά δεν γνωρίζουμε ακριβώς από πού προέρχεται. Ερωτήσεις υπέβαλαν επίσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο ελληνικό κοινοβούλιο πριν μερικά χρόνια. Οι ερωτήσεις απευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι απαντήσεις τους ήταν του τύπου «δεν γνωρίζουμε», «δεν συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα», αλλά χωρίς να τεκμηριώνουν τίποτα περισσότερο. Εδώ όμως υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Τέλος να αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως το θέμα αυτό συζητείται, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, ακόμα και μέσα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα σε πολλά μέρη του κόσμου.

 

Προηγουμένως κάνατε λόγο για κάποια στοιχεία με τα οποία βομβαρδίζεται η ατμόσφαιρα. Ακόμα και αν όντως οι συγκεκριμένοι ψεκασμοί γίνονται με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν ο «ψεκασμός» με αυτού του είδους τα στοιχεία, μπορεί να επηρεάσει τον ανθρώπινο ψυχισμό. Και αν ναι με ποιο τρόπο;

 

Οπωσδήποτε επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Δεδομένου ότι τόσο το αλουμίνιο και ιδιαίτερα το βάριο είναι ισχυρά νεκροτοξικά. Επομένως, κάποια στιγμή, τα σωματίδια αυτά θα φτάσουν από την ατμόσφαιρα και στο έδαφος. Θα περάσουν στην τροφική αλυσίδα, στον υδροφόρο ορίζοντα και από εκεί θα προκαλέσουν βλάβες στο περιβάλλον, θα επηρεάσουν το οικοσύστημα, αλλά κυρίως και την ανθρώπινη υγεία. Γιʼ αυτό ίσως έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι μαζί με το αλουμίνιο και το βάριο, υπάρχει και μια συνθετική ύλη, η οποία διατηρεί στην ατμόσφαιρα τα στοιχεία αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

 

 

Στην πρώτη σας απάντηση αναφερθήκατε σε κάποιους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχουν φωτογραφηθεί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη και αν ναι, τι ακριβώς φημολογείται σχετικά με την προέλευσή τους.

 

Σαφέστατα και έχουν φωτογραφηθεί. Στο διαδίκτυο, τόσο σε ιστοσελίδες όσο και σε blogs, μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες φωτογραφίες από αυτά τα αεροσκάφη, καθώς και από τις ουρές τις οποίες αφήνουν. Τα αεροπλάνα αυτά πετούν χωρίς διακριτικά, έχουν λευκό χρώμα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί από που απογειώνονται και πού προσγειώνονται. Πριν από μερικούς μήνες, κάποιοι ανέφεραν ότι απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια και προσγειώνονται σε στρατιωτικά αεροδρόμια, οπότε δεν είναι και απαραίτητο να δημοσιοποιούν τις διαδρομές πτήσεών τους.

 

Τον Μάρτιο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε παρουσία σας μια ημερίδα με διεθνή συμμετοχή για τα chemtrails στο νησί τη Αίγινας. Το θέμα αυτό συζητήθηκε πρόσφατα και σε ένα διεθνές συνέδριο στην Καλιφόρνια. Θα μπορούσατε να μας μεταφέρετε το κλίμα από όλες αυτές τις συζητήσεις;

 

Θα έλεγα ότι το κύριο θέμα συζήτησης όλων αυτών των συναντήσεων (αλλά και της διεθνούς διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη), ήταν η γεωμηχανική. Η γεωμηχανική είναι ένας καινούργιος τομέας της τεχνολογίας και της επιστήμης, που προτείνει προγράμματα σε παγκόσμια κλίμακα για την αντιμετώπιση φαινομένων που απασχολούν ολόκληρο τον πλανήτη. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Ένα αντικείμενο της γεωμηχανικής, είναι να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η γεωμηχανική έχει ως πατέρα της τον Edward Teller, ο οποίος είναι ο πατέρας της υδρογονοβόμβας. Από τις αρχές της δεκαετίας του 60-70, αλλά και πολύ πρόσφατα, στην δεκαετία του 90ʼ, πρότεινε σε Αμερικανούς Προέδρους ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, βομβαρδίζοντας την ατμόσφαιρα με σωματίδια τα οποία θα ανακλούσαν την ηλιακή ακτινοβολία. Έκτοτε άρχισε να αναπτύσσεται αυτός ο κλάδος της επιστήμης της γεωμηχανικής, που προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και όχι μόνο.

 

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Paul Crutzen (είχε πάρει το Νόμπελ Χημείας το 1986, ανακαλύπτοντας την τρύπα του όζοντος), πρότεινε κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τα chemtails. Είπε δηλαδή ότι αν εκπέμψουμε σωματίδια στην ατμόσφαιρα, σε αρκετά μεγάλο ύψος, πάνω στα οποία θα πέσει η ηλιακή ακτινοβολία, τότε θα εισέλθει λιγότερη ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα και θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έκανε μάλιστα και έναν ενδιαφέρον παραλληλισμό με ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε στην έκρηξη του ηφαιστείου Pinatubo στις αρχές της δεκαετίας του 90ʼ. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα άποψη ανήκει στον υπουργό ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Steven Chu (επίσης Νομπελίστας), ο οποίος και πρότεινε να βαφτούν οι στέγες των σπιτιών λευκές ιδιαίτερα στις περιοχές της Μεσογείου και στις περιοχές που είναι κοντινότερα στον Ισημερινό, ώστε να ανακλάται μεγαλύτερο ποσοστό ηλιακής ενέργειας και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

 

Υπάρχουν λοιπόν διάφορες λύσεις που έχουν προταθεί από τον κλάδο της επιστήμης που ονομάζεται γεωμηχανική. Αυτές οι λύσεις όμως δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας, της αύξησης των εκπομπών λόγω του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε προσωρινά τα προβλήματά μας, δίχως να λύνουμε το θέμα. Διότι κανείς από αυτούς δεν στέκεται στο ότι η αύξηση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, κάποια στιγμή θα επηρεάσει οπωσδήποτε και το περιβάλλον και την υγεία και ολόκληρα τα οικοσυστήματα. Γιʼ αυτό και είμαι ριζικά αντίθετος με τις μεθοδεύσεις αυτές της γεωμηχανικής. Πιστεύω ότι η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα και παγκοσμίως, πρέπει να πάρει μια πολύ αυστηρή και σοβαρή θέση ενάντια στις λύσεις που προτείνει η γεωμηχανική, διότι αυτές οι λύσεις είναι προσωρινές και επηρεάζουν αρνητικά τόσο το περιβάλλον όσο και την ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα.

 

Ξαναγυρίζουμε λίγο στην Ελλάδα και στο θέμα των chemtrails. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχουν επικοινωνήσει μαζί σας πολίτες ή συγκεκριμένοι φορείς μεταφέροντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Έχουν επικοινωνήσει και συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μου πάρα πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, σχεδόν από κάθε περιοχή της χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί αναφέρουν πως παρατηρούν αεροψεκασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τους ψεκασμούς που γίνονται πάνω από γεωργικές εκτάσεις. Κάνουν λόγο για πτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές και μάλιστα πριν από μερικούς μήνες πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στο Βόλο για αυτό ακριβώς το ζήτημα, με τη συμμετοχή άνω των 300 ατόμων.

 

Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες αναφέρουν ότι μετά την παρατήρηση αυτών των αεροψεκασμών, εμφανίζουν πόνους στις κλειδώσεις, έχουν πονοκεφάλους, ζαλάδες, αδιαθεσίες, κλπ. Θα ήθελα να αναφέρω ένα επίσημα καταγεγραμμένο γεγονός, το οποίο και έλαβε χώρα στις αρχές του 2000 σε μια μικρή πόλη του Καναδά 3.500 κατοίκων που ονομάζεται Espanola. Μετά από κάποιους αεροψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν πάνω από την πόλη, το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού εμφάνισε συμπτώματα από μια παράξενη ίωση-γρίπη. Αμέσως κλήθηκαν οι αρχές υγείας του Καναδά. Οι ειδικοί εξέτασαν τους κατοίκους και πράγματι διαπίστωσαν και κατέγραψαν στην έκθεσή τους, ότι το 90% των κατοίκων της μικρής αυτής πόλης είχε εμφανίσει συμπτώματα κάποιας παράξενης ίωσης. Ουδέποτε δεν είπαν από πού προήλθε και τι ακριβώς συνέβη.

 

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εσείς προσωπικά ή κάποιος φορέας που συνδέεται ίσως με την ένωση Ελλήνων χημικών, σκοπεύει ή έχει τα περιθώρια να προχωρήσει στη δημοσίευση κάποιας επίσημης έκθεσης πάνω σε αυτό το θέμα. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο;

 

Για να κατατεθεί μια τέτοια έκθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί από κρατικό φορέα έτσι ώστε να θεωρηθεί αξιόπιστη. Δεν μπορεί ένας οποιοσδήποτε ερευνητής ή ερευνητική ομάδα (όσο αξιόλογοι και αν θεωρούνται) να κάνουν τέτοιου είδους πειράματα κι αυτά να αποκτήσουν αυτόματα τον χαρακτήρα του έγκυρου. Πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει η συμμετοχή και του κρατικού φορέα.

 

Εάν και εφʼ όσων λοιπόν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί από κει και πέρα;

 

Η ερευνητική ομάδα πρέπει να συλλέξει δείγματα, κατά προτίμηση από την ατμόσφαιρα, αμέσως μετά την πτήση τέτοιου είδους αεροσκαφών ψεκασμού. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνει και ο κρατικός φορέας. Στη συνέχεια τα δείγματα πρέπει να αναλυθούν εκατέρωθεν και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα. Τότε μόνο η συμμετοχή της ερευνητικής ομάδας θα θεωρηθεί αξιόπιστη. Γιατί εάν πάρω π.χ «εγώ», ανεξάρτητα, δείγματα από το έδαφος, θα πουν ότι αυτός «έβαλε λίγο παραπάνω αλουμίνιο», κάποιος άλλος θα πει «έβαλε λίγο βάριο», κ.ο.κ.

Στις Η.Π.Α διενεργήθηκαν τέτοιες έρευνες από σοβαρά Πανεπιστήμια. Πραγματοποίησαν πτήσεις αμέσως μετά την παρατήρηση αεροψεκασμών, συνέλεξαν σε φίλτρα τον αέρα και την σκόνη και διαπίστωσαν αυξημένη συγκέντρωση αλουμινίου και βαρίου.

 

Κύριε Κατσαρέ. μετά το τέλος του Αʼ Παγκοσμίου πολέμου απαγορεύτηκαν τα χημικά και βιολογικά όπλα που στρέφονταν κατά του ανθρώπου. Θεωρείτε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου ο κανόνας αυτός επανεξετάζεται, έστω και με αυτόν τον αθόρυβο και σιωπηλό τρόπο;

 

Είμαι βέβαιος ότι ο κανόνας αυτός επανεξετάζεται αθόρυβα και σιωπηλά. Ας μη ξεχνάμε τι έγινε κατά την διάρκεια και του Βʼ Παγκοσμίου πολέμου, όπου και είδαμε τα αποτελέσματα της χρήσης της ατομικής βόμβας. Επίσης, στην περίοδο του ψυχρού πολέμου τη χρήση των χημικών και βιολογικών όπλων… Είμαι σίγουρος ότι και τώρα ετοιμάζουν τα όπλα της μαζικής καταστροφής της επόμενης γενιάς, τα οποία δεν πρόκειται να είναι ούτε πυρηνικά, ούτε χημικά ή βιολογικά.

 

Πιστεύω ότι πρόκειται να δούμε όπλα που θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν το κλίμα. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος: Σκεφτείτε να διεξάγαμε ως χώρα πόλεμο με την Βουλγαρία και να κατορθώναμε επί ένα μήνα να πέφτουν καταρρακτώδεις βροχές εκεί. Θα είχε πλημμυρίσει ολόκληρη η χώρα τους και θα είχαν παραδοθεί χωρίς να υπάρχει ανάγκη να μεταβούν δικά μας στρατεύματα εκεί. Το ίδιο θα συνέβαινε εάν η μεταβολή του κλίματος αφορούσε μια ξηρασία. Τέτοιου είδους πειράματα αποβλέπουν στην αλλαγή του κλίματος. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και τα chemtrails, διότι κατά κάποιο τρόπο σε αυτό αποβλέπουν, δηλαδή στην αλλαγή του κλίματος.

 

Αξίζει να υπενθυμίσω στους αναγνώστες σας, ότι στις Η.Π.Α και πιο συγκεκριμένα. στην Αλάσκα, έχουν εγκαταστήσει κεραίες που μεταφέρουν μικροκύματα υψηλής και χαμηλής συχνότητας. Αυτά τα μικροκύματα διασχίζουν την ατμόσφαιρα, ανοίγουν την ιονόσφαιρα, με αποτέλεσμα φορτισμένα σωματίδια να εισέρχονται στη Γη και έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα σε αυτοκίνητα, σε αεροπλάνα, σε τρένα, σε πλοία κτλ. Έτσι μια ολόκληρη πόλη ή και χώρα αδρανοποιείται, από την στιγμή που τα φορτισμένα σωματίδια από την ιονόσφαιρα μπαίνουν εισέρχονται στη Γη. Αυτού του είδους τα πειράματα γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος HAARP.

 

Παρʼ όλο που επίσημα αναφέρεται ότι τα πειράματα αυτά γίνονται για να βελτιωθούν οι επικοινωνίες μεταξύ των υποβρυχίων σε μεγάλο βάθος ή οι επικοινωνίες μέσα στην γη σε βαθιά ορύγματα, κανείς δεν αποκλείει ότι γίνονται και πειράματα έστω για την μερική μεταβολή του κλίματος. Όμως το άρθρο 6 των Ηνωμένων Εθνών, απαγορεύει να γίνονται πειράματα τα οποία αποβλέπουν στην αλλαγή του κλίματος κι αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται με κάποια μυστικότητα αυτού του είδους οι προσπάθειες.

 

Έτσι λοιπόν τα καινούρια όπλα μαζικής καταστροφής που θα δούμε τα επόμενα χρόνια, θα είναι όπλα μεταβολής του κλίματος. Ας μη ξεχνάμε ότι κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί επίσημες εκθέσεις συμβούλων των Αμερικανών προέδρων (όπως του Μπρεζίνσκι), σύμφωνα με τις οποίες προσπαθούν να επηρεάσουν όχι μόνο το κλίμα αλλά ακόμα και την ανθρώπινη συμπεριφορά.

 

 

 

Who is Who

 

Ο Νίκος Κατσαρός είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου “Δημόκριτος” και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites

όταν ήμουν μικρός χάζευα πολύ συγκεκριμένα τις ουρές των αεροπλάνων και αυτό που ξέρω εγώ είναι οτι οι ουρές σβήνανε πολύ γρήγορα, σχεδόν μέχρι να χαθεί το αεροπλάνο από τα μάτια μου το trail του είχε εξαφανιστεί.... όσο και αν άλλαξαν τα αεροπλάνα, το φαινόμενο της φυσικής παραμένει το ίδιο, άρα τι άλλαξε και αυτά τα τραιλς δεν σβήνουν παρά μονο ώρες μετά;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...