Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ερωτηση για μαμαδες με μεγαλυτερα παιδια..

fistikaki

Recommended Posts

μια απλη ερωτηση...

σε ποια ηλικια των παιδιων σας αρχισατε να κοιμαστε πια, σαν ανθρωποι, χωρις να πρεπει να ξυπνατε 1,2,3,4,5 φορες στη διαρκεια της νυχτας...

ρωταω γιατι βλεπω εμας τις μωρομανες που μονιμως αυτο μας απασχολει, αρα ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΩ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ!!!!

ας πουμε μια τυπικη μου νυχτα ειναι η εξης...

γαλα γυρω στις 2.30

βρεγμενη πανα (δεν ανεχομαστε και τα τσισα,εχουμε κι αυτο το προβλημα)γυρω στις 3.30

γαλα κατα τις 6.00

πανα κατα τις 7.30

ξυπνημα κατα τις 9

οκ, δεν εχω προβλημα, συνηθισα 8μιση μηνες τωρα...

απλα,ετσι απο περιεργεια...

ρωταω

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΩ 8ωρο...

:?

Διαφημίσεις

fistikaki, με το γιο μου κάναμε 4χρόνια να κοιμηθούμε βράδυ. Για μεσημέρι δεν συζυτάω.

Με τη μπέμπα που είναι 6 μηνών από το πρώτο βράδυ:

Θα κοιμηθεί γύρω στις 11 το βράδυ. Επειδή ο παιδιατρος δεν θέλει να το αφήνω πάνω από 5 ώρες νηστικο, Θα το ταίσω αλλά συνεχίζει να κοιμάται. Θα ξυπνησει 10 το πρωί(συνήθως την ξυπνάω εγώ)

κοιμάται και το μεσημερι

Εγώ τώρα αν απαντήσω που έχω μεγαλύτερα παιδιά...μήπως με πάρεις με τις ντομάτες για τις απαντήσεις που θα δώσω;;;;;

Θα τα πω και ότι θέλεις πέτα :lol::lol::lol:

Με το μεγάλο σταμάτησα να ξυπνάω μετά τις 20 ημέρες....

Με τον μεσαίο σταμάτησα στους 2,5 μήνες και με την μικρή επίσης στους 2,5 μήνες.

Μπορεί, λέω μπορεί να ξυπνούσαν μία στο....στο.....(σκέφτομαι)....μήνα; για κάποιον λόγο και αυτό ήταν όλο.

Θα σου πω το πρόγραμμα της μικρής που είναι φρέσκο στο μυαλό μου :lol::lol::lol:

Κοιμάται κατά τις 10-10.30 το βράδυ

ξυπνάει στις 8-9

μένει ξύπνια και κοιμάται κατά τις 11-11,30

ξυπνάει το μεσημέρι κατά τις 2-2,30

ξανακοιμάται στις κατά τις 5

ξυπνάει στις 6,30

αυτά μπορεί να αλλάξουν κατά την διάρκεια μιας ημέρας ανάλογα με το πρωινό το ξύπνημα...το σίγουρο όμως έιναι πως θα κοιμηθεί δύο φορές στην διάρκεια της ημέρες και το βράδυ συνεχόμενα...

Ξέρω όμως απο γνωστή μου που το παιδάκι της δεν κοιμόταν παρά ελάχιστες ώρες ακόμη από μωρό και ο γιατρός της είχε πει πως το μικρό της χρειάζεται λίγο ύπνο και είναι μια χαρά....έτσι έμαθε να ζει με αυτό...το πήρε απόφαση και συμβιβάστηκε...

Φυστικάκι κάνε υπομονή...τώρα που θα κάνει και ζέστες τα καημενούλια θα υποφέρουν.

Φυστικάκι υπομονήηηηηηηηη!!!!

Ο δικός μου σταμάτησε να ξυπνάει πριν από ένα μήνα που άρχισε να περπατάει οπότε κουράζεται και πέφτει ξερός! ίσως οταν περπατήσει και η ζουζούνα σου τα πράγματα να γίνουν καλύτερα :D

Φυστικακι, υπομονη...

Η δικια μου ειχε ξεκινησει πολυ καλα, 40 ημερων κοιμοταν 8-9 ωρες!

Οταν αρχισε ομως να σηκωνεται, σε συνδυασμο με τα δοντακια που εβγαιναν εκεινη την περιοδο... χαλασε!

Μετα απο πολλες προσπαθειες, δεδομενου οτι δουλευα πολλες ωρες και οδευα προς την καταρρευση, την πηρα στο κρεββατι μας... απο τοτε κοιμαται σερι (ακομα μαζι μας!)

Διαφημίσεις

εγώ από 40 ημερών μέχρι 2 ετων κοιμόμαστα όλη νύχτα κανονικότατα...από 2 μέχρι 3 και ξυπνούσαμε άπειρες φορές...από τότε μέχρι σήμερα ξανακοιμόμαστε όλη νύχτα..

της αδερφής μου είναι 11 μέρες μικρότερος από τον δικό μου..από τότε που γεννηθηκε μέχρι σήμερα... απλά έχουν συνηθίσει να μην κοιμουντε

rQGhp3.png

εμας η δικια μας απο ημερων πηγε στο κρεβατι της.τοτε και λογικο ηταν να ξυπναμε επειδη ηθελε ταισμα.απο 3-4 μηνων και μετα κοιμοτανε μεχρι το πρωι.απλα της διναμε γαλα κατα τις 11-12 το βραδυ στον υπνο της.τωρα το πινει πριν κοιμηθει.το κακο ειναι οτι την εμαθε ο συζυγος διπλα μας και τωρα οταν την παω στο κρεβατι της ξυπναει και κλαιει οποτε κοιμομαστε ολοι μαζι πλεον!δεν επρεπε να το κανει συνεχεια και τωρα της εγινε συνηθεια οποτε δεν γινεται τιποτα!

ο μεγαλος ακομα ξυπναει και ειναι 3,5 χρονων δεν εχει κοιμηθει ακομα απο τοτε που γεννηθηκε.... το μωρο κοιμαται απο 3 μηνων κανενα προβλημα,απλα ο μεγαλος ξυπναει ολους τους αλλους γιατι τσιριζει στον υπνο του και γενικα εχει ανησυχιες

Απ'οτι βλέπω τους γονείς μου..... μάλλον ποτέ.......... :lol:

Νομίζω ότι το άγχος θα μας διακατέχει πάντα.....

Πάντως υπάρχουν παιδάκια (όχι τα δικά μου όμως) που κοιμούνται απο νωρίς σερί τα βράδυα και άλλα (τα δικά μου) που σου βγάζουν την ψυχή και ας έχουν πάει 3 χρονών....

Για μεσημεριανό ύπνο τώρα...... ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ............ τι είναι αυτό.???? εγώ μάλλον πρέπει να έτρωγα ντούρασελ στην μικρή γιατί δεν εξηγείται αλλιώς............ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Διαφημίσεις

μια απλη ερωτηση...

σε ποια ηλικια των παιδιων σας αρχισατε να κοιμαστε πια, σαν ανθρωποι, χωρις να πρεπει να ξυπνατε 1,2,3,4,5 φορες στη διαρκεια της νυχτας...

ρωταω γιατι βλεπω εμας τις μωρομανες που μονιμως αυτο μας απασχολει, αρα ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΩ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ!!!!

ας πουμε μια τυπικη μου νυχτα ειναι η εξης...

γαλα γυρω στις 2.30

βρεγμενη πανα (δεν ανεχομαστε και τα τσισα,εχουμε κι αυτο το προβλημα)γυρω στις 3.30

γαλα κατα τις 6.00

πανα κατα τις 7.30

ξυπνημα κατα τις 9

οκ, δεν εχω προβλημα, συνηθισα 8μιση μηνες τωρα...

απλα,ετσι απο περιεργεια...

ρωταω

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΩ 8ωρο...

:?

εγω παντως ειχα το ιδιο μεχρι που πηγε 4 1/2 μηνων αλλα ανακαλυψα οτι δεν επρεπε να την αλλαζω το βραδυ γιατι μετα περνουσαν 3 ωρες περιπου για να κοιμηθει και ετσι κοιμαται σερι τωρα και ξυπναει μονο οταν θελει γαλα!!δεν ξερω αν βοηθαω !!!για δες τι μπορεις να κανεις για σε λυπαμαι ξερεις ....εχω κανει και γω "ζομπι".

b7INp3.pngE8hQp3.png

***ΜΙΧΑΛΗΣ****** ******** ΜΑΡΙΑ*******

το σήμερα είναι το σκαλοπάτι του αύριο..Κάνε σήμερα, οτι αύριο θα ονειρέυόσουν να είχες.....

Kαλυτερα θα ηταν να μην απαντησω...

Αλλα θα απαντησω για να σου την σπασω, χαχαχαχα

Εμενα κοιμηθηκε απο την πρωτη νυχτα ολο το βραδυ!!!! (6 ωρες)

χαχαχαχαχα

Και εμένα το ίδιο και συνεχίζει και το κάνει. Και κατά την διάρκεια της ημέρας ένα 2ωρακι το ριχνει για ύπνο

Μην με βαρέσετε αφού εγώ είμαι μάλλον από τις τυχερές.. αυτές δηλαδή που έχουν κερδίσει το λαχείο. Ο γιός μου από 40 ημερών δεν ξαναξύπνησε νύχτα, κοιμόταν 11μμ-9πμ, μετά ένα 2ωρο λίγο πρίν το μεσημεριανό φαγητό και το μεσημέρι ένα 4ώρο. Αυτά μέχρι τον πρώτο χρόνο. Μετά κόψαμε το 2ωρο αλλά από τότε μέχρι και σήμερα κοιμάται το βράδυ 11μμ-8πμ. και πάντα κοιμάται το μεσημέρι το γνωστό 4ωρο.

:) <3 :)

Διαβάζοντας τα παραπάνω ποστς απογοητέυομαι κι εγώ...Πόσο τυχερές είναι ορισμένες μαμάδες!Από την πρώτη μέρα; Από 40 ημερών;Χαχα...εμένα αφού χρόνισε ο μικρός άρχισε να στρώσει κατά πολύ. Το πάει όλο και συχνότερα 9.30 με 7 και μετά το γάλα αμέσως πάλι άλλο ένα δύωρο.

Και νομίζω η κοπέλα παραπάνω έχει δίκιο πως με το περπάτημα κουράζονται περισσότερο και κοιμούνται πιο βαθειά και τα πιο δύσκολα μωρά. Αλλά δυστυχώς στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει κατι απόλυτα προβλέψιμο. Μια νύχτα μπορεί να πάει υπέροχα και η επόμενη να είναι η κόλαση (της μάνας, διότι το μωρό μου, παρά το όποιο ξενύχτι το πρώι είναι ζωηρότατο και πανέτοιμο για δράση!).Προ ημερών, πιστέυω λόγω δοντιών (δύο τραπεζίτες μαζί)κοιμήθηκε καλά μέχρι τις 2.30. Από τις 2.30 ως τις 5 το πρωί είχαμε show κανονικό!Φώναζε "μαμάααα...μαμάκαααα.." και μόλις ηρεμούσε άρχιζε τα νάζια και τις ζουζουνιες. Ηρεμούσε, ξανακοιμόταν και σε 20 λεπτά με ξαναφώναζε... Την επομένη νύχτα όλα καλά και πάλι!

Υπομονή,παιδάκια σαν τα δικά μας στρώνουν μάλλον σιγά-σιγά,ας απολαμβάνουμε και την παραμικρή πρόοδο που σημειώνουν!

Διαφημίσεις

Σκεφτηκες την λυση να την αφηνεις κανα Σαββατο ή παρασκευη βραδυ στην γιαγια;;;;;

Και να κοιμασαι ΟΣΗ ΩΡΑ ΘΕΣ!!!!!!!!

Εμενα η μεγαλη μου απο μωρο μεχρι τωρα ( 6 χρ) ξυπναει 2-3 φορες καθε βραδυ....για διαφορους λογους........και θελει να την ξανακοιμισω ΜΟΝΟ ΕΓΩ!!!!

Η μικρη (10 μηνων)κοιμαται ΟΛΟ το βραδυ απο τις 9 μεχρι τις 7 το πρωι που ξυπναει και φωναζει ΜΑΜΑΜΑΜΑ ΜΑΜΜΜΜΜ!!!!!

Το μεσημερι η μεγαλη δεν κοιμαται και το μωρο κοιμαται το πολυυυυ 1 ωρα!!!!

Οπως καταλαβαινεις δεν μου λειπει ουτε η εξοδος με φιλους, ουτε τα ποτα ,παρα μονο ΥΠΝΟΣ........

ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ ΚΑΙ ΕΓΩ.....

Σκεφτηκες την λυση να την αφηνεις κανα Σαββατο ή παρασκευη βραδυ στην γιαγια;;;;;

:lol::lol::lol::lol::lol:

μπααααααααα.. δε παιζει!!

δε πα να μη ξανακοιμηθω μεχρι να παρει το διδακτορικο της...

η γιαγια μας (μια εχουμε... τη πεθερα μου... ειναι... μμμμμμ πως να το πω κομψα... μμμμμμμ.... δε μου ρχεται....)

μπααααααααα.. δε παιζει!!

δε πα να μη ξανακοιμηθω μεχρι να παρει το διδακτορικο της...

η γιαγια μας (μια εχουμε... τη πεθερα μου... ειναι... μμμμμμ πως να το πω κομψα... μμμμμμμ.... δε μου ρχεται....)

Εγώ δεν έχω κάτι ανάλογο αλλά οι δικοί μου είναι μιας ηλικίας και ξέρω πως και να θέλουν δεν παίζει επίσης κάτι τέτοιο!

Σε ένα μήνα κλείνουμε τα 3 και ακόμα μια κοιμάτε σερί μια ξυπνάει 3-4 φορές .

Αλλα το μεσημέρι απαρετήτος απο 1 εώς και 3 ώρες.

Αναρωτιέμαι όταν γεννήσω και ξυπνάνε ταυτόχτονα τι θα κάνω???

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Α ναι ρε συ φυστικακι, ξεχασα ποια ειναι η πεθερα!!!!!!

Ναι ναι εχεις δικαιο.....αντε βρε....μια χαρα εισαι και αυπνη...8 ωρο υπνου....αντε καλε...

eleni1 οταν θα ξυπνανε και τα 2 θα σηκωνεται και ο αντρας σου....

εμενα δεν εχει προγραμμα... στο ξυπνημα...

κοιμαται καααααααθε βραδυ 10...11 το πολυ και μετα ανα 2ωρο αρχιζει ο οδυρμος!!!!!

μεχρι τις 7 το πρωι που ξυπναμε ορεξάτοι ταλιμπαν!

Α ναι ρε συ φυστικακι, ξεχασα ποια ειναι η πεθερα!!!!!!

Ναι ναι εχεις δικαιο.....αντε βρε....μια χαρα εισαι και αυπνη...8 ωρο υπνου....αντε καλε...

eleni1 οταν θα ξυπνανε και τα 2 θα σηκωνεται και ο αντρας σου....

χα,χα,χα το άλλο με τον τοτό το ξέρεις.....:lol:

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

εμας η δικια μας απο ημερων πηγε στο κρεβατι της.τοτε και λογικο ηταν να ξυπναμε επειδη ηθελε ταισμα.απο 3-4 μηνων και μετα κοιμοτανε μεχρι το πρωι.απλα της διναμε γαλα κατα τις 11-12 το βραδυ στον υπνο της.τωρα το πινει πριν κοιμηθει.το κακο ειναι οτι την εμαθε ο συζυγος διπλα μας και τωρα οταν την παω στο κρεβατι της ξυπναει και κλαιει οποτε κοιμομαστε ολοι μαζι πλεον!δεν επρεπε να το κανει συνεχεια και τωρα της εγινε συνηθεια οποτε δεν γινεται τιποτα!

η συνήθεια που έγινε λατρεία???

στην αρχή πήγαινέτε την εναλλάξ με τον άντρα σου στο δωμάτιο της και κοιμηθείτε μαζί της το βράδυ και σιγά σιγά όταν την πέρνει ο ύπνος να φεύγετε... ελπίζω έτσι να συνηθίσει.... λέω γω τώρα.... μήπως και πιάσει..... :?:roll: