Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Θα ήθελα να καταθέσω όσο πιο σύντομα μπορώ την δικιά μας εμπειρία γιατί ίσως έτσι βοηθηθεί κάποιο παιδάκι στο μέλλον. Αρχές Φεβρουαρίου και ενώ η μπεμπούλα μας είχε μόλις γεννηθεί (12 ημερών) ο μεγάλος μου γιος αρρωσταίνει. Υψηλός πυρετός την πρώτη ημέρα που συνεχιζόταν και τη δεύτερη, όπου εκτός του πυρετού το παιδί άρχιζε να βγάζει και κόκκινα εξανθήματα στα άκρα του. Παρά τις διαβεβαιώσεις του γιατρού μας ότι είναι κάποια ίωση εμείς τον βουτήξαμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Σε δύο μέρες βγήκαν τα αποτελέσματα, δεν υπήρχε κανένας ιός και ήταν νόσος kawasaki. Νιώσαμε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μας μιας και δεν γνωρίζαμε τίποτα για αυτή την ασθένεια. Η νόσος kawasaki είναι μία σοβαρή και "ύπουλη" ασθένεια που δεν ανιχνεύεται άμεσα αλλά "ερμηνεύοντας" κάποια κριτήρια (εδώ χρειάζεται καλός γιατρός!). Το παιδί νοσηλεύτηκε για 20 ημέρες και δόξα τω Θεό δεν του χτύπησε την καρδούλα του όπου είναι και ο άμεσος κίνδυνος.

Καρδιαγγειακές επιπλοκές στη νόσο Kawasaki

Περίληψη. Η νόσος Kawasaki είναι οξεία συστηματική αγγειίτιδα άγνωστης αιτιολογίας και αποτελεί την πιο συχνή αιτία επίκτητης καρδιοπάθειας σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών-5 ετών. Σκοπός της μελέτης ήταν η καταγραφή της συχνότητας, του είδους και της έκβασης των καρδιαγειακών επιπλοκών σε παιδιά με νόσο Kawasaki. Μελετήθηκαν αναδρομικά τα ιστορικά 82 παιδιών που νοσηλεύθηκαν για νόσο Κawasaki σε χρονικό διάστημα 20 ετών. Καταγράφηκαν τα ευρήματα του καρδιολογικού ελέγχου και η έκβαση των καρδιαγειακών επιπλοκών. Καρδιαγειακές επιπλοκές παρουσίασαν 11 παιδιά (13,4%) που ήταν οι εξής: α) ανευρύσματα των στεφανιαίων (7), β) βαλβιδοπάθειες (3) και γ) ηλεκτροκαρδιογραφική εικόνα ισχαιμίας (1). Στα δέκα παιδιά στα οποία χορηγήθηκε έγκαιρα θεραπευτική αγωγή με ενδοφλέβια γ-σφαιρίνη και σαλυκιλικό οξύ υπήρξε πλήρης υποχώρηση των βλαβών στους πρώτους μήνες μετά την έναρξη της νόσου έως σε ένα χρόνο. Ένας ασθενής που άρχισε καθυστερημένα τη θεραπεία λόγω μη έγκαιρης προσέλευσής του στο Νοσοκομείο και τη διέκοψε με πρωτοβουλία των γονέων, εμφάνισε πολλαπλά ανευρύσματα των στεφανιαίων και ένα μήνα μετά την οξεία φάση υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου. Συμπερασματικά, από τη μελέτη μας επιβεβαιώνεται ότι οι συχνότερες καρδιαγγειακές επιπλοκές στη νόσο Kawasaki είναι τα ανευρύσματα των στεφανιαίων. Η έγκαιρη χορήγηση θεραπευτικής αγωγής με ενδοφλέβια γ-σφαιρίνη και ασπιρίνη συμβάλει στην πρόληψη και ταχύτερη αποκατάστασή τους.

Ε. Καρατζά, Α. Μπουντά, Α. Μαυρουδή, O. Oυραήλογλου, E. Νταρίλλης†, Θ. Παπασταύρου

[U][COLOR=#22229c][url=http://www.xarakas.gr][img]http://www.xarakas.gr/baby/line_m121_beg_17_time_1169182800_text_cf20ccdcf1eaeff220e5dfede1e920.gif[/img][/url][/COLOR][/U][URL="http://www.xarakas.gr]"][url=http://www.xarakas.gr][/URL][img]http://www.xarakas.gr/baby/line_flow_rose_beg_39_time_1232946000_text_4820cde9fce2e720e5dfede1e9.gif[/img][/url]

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΛΑΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΓΑΜΜΑ ΣΦΑΙΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΕΚΛΑΙΓΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΧΑ 3 ΜΗΝΩΝ ΜΩΡΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΗΣΤΕΙ .ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ.ΤΑ ΧΕΙΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΑΝ ΑΙΜΑ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΠΡΗΣΜΕΝΟΣ. ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΝΑΩ ΤΡΟΜΑΖΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ.ΑΚΟΜΑ ΦΟΒΑΜΑΙ.

pHmup3.pngGoUIp3.png

κοριτσια σιδερενια να ειναι τα παιδακια σας!

επειδη προσφατα ενημερωθηκα για αυτη τη νοσο απο μια συγγενη που νοσησε το αγορακι της αλλα δεν ηθελα να μπω σε λεπτομερειες ηθελα να σας ρωτησω καποια πραγματα.

καταρχην

απο τι προερχεται?

ποια ειναι τα συμπτωματα?

και τελος υπαρχει τροπος καποιος να το καταλάβει εγκαιρα?

σας ευχαριστω θερμα να χαιρεστε τα παιδια σας!

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Καλημέρα!!! Χθές δυστυχώς μάθαμε ότι η ανιψιά μου 2,5 χρονών έχει προσβληθεί από την νόσο Πάμε όλοι να σκάσουμε!!! Ευτυχώς οι πρώτες εξετάσεις εδειξαν όλα καλα το προλάβαμε νωρίς. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τι γίνεται μετα??? Πως είναι τα παιδιά αν δεν πρέπει να κάνουν δραστρηριότητες πχ κούνιες τρέξιμο και γενικά τι μέλει γενέσει!!! Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι να μην το περάσει κανέις αυτό

Καλημέρα!!! Χθές δυστυχώς μάθαμε ότι η ανιψιά μου 2,5 χρονών έχει προσβληθεί από την νόσο Πάμε όλοι να σκάσουμε!!! Ευτυχώς οι πρώτες εξετάσεις εδειξαν όλα καλα το προλάβαμε νωρίς. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τι γίνεται μετα??? Πως είναι τα παιδιά αν δεν πρέπει να κάνουν δραστρηριότητες πχ κούνιες τρέξιμο και γενικά τι μέλει γενέσει!!! Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι να μην το περάσει κανέις αυτό

Περαστικά σας μεσα από την καρδια μου!

Θα σου πω τη δικια μου εμπειρία!Περσι ο γιος μου ειχε για 10 μερες πυρετό, κάνουμε εξετάσεις και ειχε τρελά ανεβασμενα τα αιμοπετάλια!Ο παιδιατρος φοβηθηκε καβασάκι και μας στελνει στο Παιδων!Κάνουμε εισαγωγη και ξεκινάει ο γολγοθάς!Ενδοφλέβια αντιβιωση και αμετρητες εξετάσεις στις οποιες δεν βρέθηκε τίποτα, πα΄ρα μονο ωτιτιδα (τα αυτια χάλια και τα δυο).

Λοιπον η διαγνωση σε μας ήταν :ΠΙΘΑΝΟ ΑΤΕΛΕΣ καβασάκι!Αυτό τι σημαινει:Για Το καβασακι ΔΕΝ υπαρχει εξεταση που να το βεβαιώνει, η διαγνωση γινεται κλινικά!Δηλ πρεπει να έχεις 3 απο τα πέντε συμμπτωμα (Πυρετος, κοκκινη γλώσσα, ....http://www.printo.it/pediatric-rheumatology/information/Grecia/6.htm) Εμεις ειχαμε μονο τον πυρετο και αυξημενα αιμοπετάλια (που δεν εινια ενδεικτικο μονο για καβασάκι)

Τελος πάντων μπορεί και να ηταν μπορει και να μην ηταν!

Μας έκαναν καρδιογράφημα και υπέρηχο αγγειων και δοξα το Θεώ ο΄λα καλά!Επαναλάβαμε την εξέταση ξανα μετά από 10 μερες και ευτυχώς όλα καλά πάλι!

Αυτό που θελω να σου πω ειναι οτι αν ΔΕΝ υπάρχουν καρδιολογικά ευρήματα, το καβασάκι ειναι κατι σαν ίωση, δηλ το περνας και πάει τελειωσε, δεν ξαναασχολήσε!Ελπίζω να ειστε σ αυτή την κατηγορία!Δε σημαινει οτι ολα τα παιδια που παρουσιαζουν καβασακι έχουν και καρδιολογικά προβλήματα, το ποσοστο ειναι πολυ΄μικρο (δε θυμαμαι ακριβως)

Εσας πως βγηκε η διάγνωση, ειχε τα χαρακτηριστικά συμπτώματα?

Μη τρελένεστε πάντως, αφού το προλάβατε, πάει θα περάσει!

Οι καρδιολογικές εξετάσεις βγήκαν όλες καλές ευτυχώς!!! Ο γιατρός μας είπε ότι θα επανσληφθούν σε 15 μέρες, χθές ξεκίνησε η θεραπεία και για τρεισ μέρες θα είναι σε καραντίνα για τυχόν ιούς!!! ελπίζω όλα να πάνε καλά

• 3 weeks later...

μόλις είδα ότι υπάρχει αυτό το θέμα στο φόρουμ. Ο ανηψιός μου όταν ήταν μωρό είχε προσβηθεί από kawassaki. To προλάβαμε ευτυχώς και εμείς. Σήμερα είναι 2,5 χρονών και ένα ανεύρισμα που του είχε δημιουργηθεί έχει υποχωρήσει τελείως.

WGVKp2.png<a COGYp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια, να πω περαστικά σε όλα τα παιδάκια, αλλά να πω επίσης ότι κατά τη γνώμη μου -είναι εξαιρετικά υπεύθυνο και αξιέπαινο το να καταθέτουμε εδώ ανάλογες εμπειρίες για να υπάρχουν σαν ιστορικό.

• 1 year later...

Καλησπέρα,

Σε ένα προσφατό μας ταξίδι στην Αμερική , ο γιός μο αρρώστησε με Kawasaki. Ευτυχώς στο νοσοκομείο που τον πήγα το κατάλαβαν αμέσως και τον παρακολούθησαν μέχρι και την πέμπτη μέρα πυρετού όπου και επίσημα διέγνωσαν και ακολούοησαν τη θεραπεία για Kawasaki, Με ενδιαφερει πολυ να ακουσω για ανάλογα περιστατικά στην Ελλαδα και πω αντιμετωπιστηκαν και επισης να βοηθήσω μητερες να αποκτησουν μεγαλυτερη γνωση για τη νοσο. Για το λογο αυτο δημιουργησα ενα group στο facebook αφιερωμενο στη νοσο οσον αφορα την Ελλαδα. Σας προσκαλω να συμμετάσχετε

https://www.facebook.com/groups/525102577515554/

• 2 months later...

Γεια σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καμία μαμά που το παιδί της νόσησε με kawasaki και βρέθηκαν διογκώσεις σε αγγεία της καρδιάς, πόσες ήταν αυτές, τι διαστάσεις είχαν, με τι σειρά τις ανακαλύψατε και τι γενική εξέλιξη είχατε.

Ευχαριστώ.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png