Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θα αποφυλακιστούν "Το μεγάλο κόλπο των παιδεραστών"


dimt

Recommended Posts

Ενα νέο δικονομικό εμπόδιο «έφραξε» χθες και πάλι το δρόμο για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της «παιδεραστίας στο Ιλιον» ανοίγοντας παράλληλα τις πόρτες των φυλακών για τους τέσσερις κατηγορουμένους. Με μια ένσταση-κίνηση ματ, που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένδικο μέσο καθυστέρησης, οι συνήγοροι των φερόμενων ως δραστών της «δολοφονημένης» αθωότητας τεσσάρων παιδιών κατάφεραν κατά πλειοψηφία να κερδίσουν την πολυπόθητη γι’ αυτούς επ' αόριστο αναβολή της δίκης εν όψει της λήξης του δεκαοκτάμηνου της προφυλάκισης.

 

Η «βιασύνη» του Εφετείου να προσδιορίσει την εκδίκαση της υπόθεσης για ευνόητους λόγους, χωρίς προηγουμένως να έχει κριθεί αμετάκλητα η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (η οποία παρέπεμψε λόγω αναρμοδιότητας την υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων), στάθηκε ένα σπουδαίο δικονομικό τερτίπι για την υπεράσπιση των κατηγορουμένων που το χρησιμοποίησε δεόντως!

 

Ετσι οι κατηγορούμενοι προσφεύγουν (στο... παρά πέντε), στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 504, παράγραφος 2 του κώδικα Ποινικής Δικονομίας σύμφωνα με το οποίο «αναίρεση επιτρέπεται επίσης και κατά της απόφασης που κήρυξε το δικαστήριο υλικά αναρμόδιο». Τα μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκαναν δεκτή κατά πλειοψηφία την ένσταση των κατηγορουμένων. Ωστόσο, ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι η εν λόγω ένσταση έπρεπε να απορριφθεί και το δικαστήριο να προχωρήσει στην κατ' ουσίαν εξέταση της υπόθεσης.

 

Η αναβολή της δίκης προκάλεσε ικανοποίηση σε κάποιους από τους υπερασπιστές των κατηγορουμένων και χαμόγελα στους φερόμενους ως δράστες των αποτρόπαιων εγκλημάτων παιδεραστίας, ήτοι τους Ειρήνη Τσονοπούλου, Σπύρο Σουχλέρη και τον 84χρονο Αθανάσιο Κανάκη καθώς στις αρχές Ιουνίου που λήγει το 18μηνο της προφυλάκισής τους θα αφεθούν ελεύθεροι. Ο κατηγορούμενος ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος είχε απορροφηθεί από τις συνομιλίες με άλλους ρασοφόρους που είχαν κατακλύσει το ακροατήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους «συμπαραστάτες» του κατηγορούμενου παπά ήταν και κάποιοι κληρικοί που εμφανίστηκαν στην αίθουσα χωρίς ράσα (με πολιτικά ρούχα για να μη δώσουν στόχο), γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

 

Ωστόσο, παρά την «ανάσα» που έδωσε η αναβολή της δίκης στους κατηγορουμένους, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη αφού η εξέλιξη της υπόθεσης εναπόκειται στον Αρειο Πάγο. Νομικοί κύκλοι σημείωναν χθες ότι ο Αρειος Πάγος προλαβαίνει να εξετάσει την αίτηση ακύρωσης των κατηγορουμένων για να προσδιοριστεί εκ νέου η δίκη, πριν από την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων. Στα χέρια των αρεοπαγιτών βρίσκεται λοιπόν η ψυχική ηρεμία των κακοποιημένων παιδιών της Ειρήνης Τσονοπούλου (των οποίων η επικείμενη αποφυλάκιση της μητέρας και του πατριού τους στοιχειώνει τα όνειρά τους) καθώς και των δύο ανήλικων παιδιών της Πωλίνας Αμιλήτου, που εκτός από τα εφιαλτικά βιώματα που απέκτησαν από τη συγκατοίκηση στο «σκοτεινό» διαμέρισμα της οδού Γενναδίου, το ένα από αυτά αντιμετωπίζει μέρα παρά μέρα και την επώδυνη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

 

Στην υπόθεση αυτή πάντως υπάρχει ένα ακόμη «θύμα» για το οποίο κανείς δεν θα λογοδοτήσει. Ενα κοριτσάκι μόλις δεκαέξι μηνών, το κλάμα του οποίου ακούστηκε χθες στο προαύλιο του τετάρτου ορόφου όπου συνεδρίαζε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το μωράκι της Ειρήνης Τσονοπούλου, καρπός της συμβίωσής της με τον κατηγορούμενο Σπύρο Σουχλέρη, που γεννήθηκε και συγκατοικεί μαζί της στη φυλακή, έκλαιγε σπαρακτικά έξω από τη δικαστική αίθουσα την ώρα που το φρόντιζε η κοινωνική λειτουργός των φυλακών Κορυδαλλού, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να επιστρέψει στο κελί μαζί με τη μητέρα του.

 

 

Το χρονικό της φρίκης που δεν χωράει ο νους

 

Εχουν περάσει περισσότεροι από 17 μήνες από το μεσημέρι της 3ης Δεκεμβρίου 2007 όταν μια καταγγελία της μικρής Μ. στον διευθυντή του σχολείου της γίνεται η απαρχή για να αποκαλυφθεί η πρωτοφανής ιστορία φρίκης που λάμβανε χώρα -βάσει του κατηγορητηρίου- μέσα σε σκοτεινά διαμερίσματα, αλλά και στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ιλιον!

 

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε έντρομο το μικρό κοριτσάκι στον παιδαγωγό κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, ο «πατριός» της Σπύρος Σουχλέρης και ο 84χρονος συνταξιούχος Αθανάσιος Κανάκης της ζήτησαν να τους ακολουθήσει λέγοντας πως η μητέρα της Ειρήνη Τσονοπούλου τους την είχε «πουλήσει» αντί 2.000 ευρώ. Ο διευθυντής με τη σειρά του ειδοποίησε τη γιαγιά της μικρής Μυρσίνη Τσονοπούλου και τρεις μέρες αργότερα η ηλικιωμένη γυναίκα συνοδευόμενη από την Πωλίνα Αμιλήτου (τα παιδιά της φιλοξενούνταν στο σπίτι της Γενναδίου στο Ιλιον) κατήγγειλε την απόπειρα αρπαγής στο Α.Τ. Αχαρνών. Αυτό ήταν... Αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα και υπό την καθοδήγηση του διοικητή Α.Τ. Αχαρνών Παύλου Λουκάτου ξετυλίγουν σιγά-σιγά την υπόθεση παιδεραστίας που βρίθει ανομολόγητων πράξεων τις οποίες έκφυλοι ενήλικοι εμφανίζονται να έκαναν πάνω στα άγουρα σώματα τριών μικρών παιδιών. Το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό σε ό,τι αφορά τις ημέρες και τα έργα των τεσσάρων κατηγορουμένων και εμφανίζει τον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο, τον πατριό Σπύρο Σουχλέρη, τον συνταξιούχο πρώην αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ Αθανάσιο Κανάκη και την Ειρήνη Τσονοπούλου (οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι από εκείνο το Δεκέμβριο του 2007) ως υπαίτιους του ανείπωτου δράματος που βίωναν στην ψυχή και το σώμα τους τα τρία αγγελούδια.

 

Ρόλο-κλειδί στην υπόθεση έχει, κατά το κατηγορητήριο πάντα, η μητέρα-μαστροπός Ειρήνη Τσονοπούλου. Η 35χρονη γυναίκα έπαιρνε από το χεράκι την κόρη της, αλλά και τα δύο παιδιά της Αμιλήτου και τα «σέρβιρε» στο διεστραμμένο πιάτο των κατηγορουμένων, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος. Η Τσονοπούλου εμφανίζεται να είναι εκείνη που το 2002 εξέδωσε την εξάχρονη τότε κόρη της στον συνταξιούχο Κανάκη, ο οποίος στην περιοχή προφήτης Ηλίας του Καματερού ήρθε σε παρά φύσιν συνουσία με τη μικρή, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να χάσει τις αισθήσεις του και ο 84χρονος να δώσει «φιλοδώρημα» στη μητέρα του 50 ευρώ. Τα ίδια και ακόμη χειρότερα φέρονται να συνέβαιναν μέσα στο σπίτι του Κανάκη στα Λιόσια όπου η Τσονοπούλου οδηγούσε εκτός από την κόρη της και τα δύο παιδιά της Αμιλήτου. Τη 12χρονη σήμερα Ε. και τον 14χρονο αδελφό της. Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, το κοριτσάκι βιάστηκε από τον Κανάκη, ενώ το αγοράκι θωπευόταν στα πιο απόκρυφα σημεία του.

 

Εκτός από το σπίτι του πρώην αρχισυνδικαλιστή, η 35χρονη κατηγορούμενη πήγαινε την κόρη της από το 2002 έως και το 2005 στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ιλιον. Εκεί δράση φέρεται, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, να αναλάμβανε ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος που κατηγορείται πως ερχόταν σε κατά φύσει και παρά φύσιν επαφή μαζί της, έναντι 50 ευρώ τη φορά. Σε ό,τι αφορά τον αποκαλούμενο «πατριό» Σπύρο Σουχλέρη που είναι σύντροφος της Τσονοπούλου, εμφανίζεται και εκείνος να έχει βιάσει την κόρη της «αγαπημένης» του αλλά και να έχει κακοποιήσει -και μάλιστα βάναυσα- τον μικρότερο γιο της.

 

 

«Αν αφεθούν ελεύθεροι, τότε ο εφιάλτης θα αναβιώσει»

 

Ανάμικτα συναισθήματα προκάλεσε στους παρευρισκόμενους εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας η δικονομική «ντρίμπλα» των συνηγόρων υπεράσπισης που πέτυχαν και πήραν νέα αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης. Με το ενδεχόμενο της αποφυλάκισης να είναι πλέον ορατό καθώς το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου οι 18 μήνες προφυλάκισης θα συμπληρωθούν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα αφεθούν αυτομάτως ελεύθεροι, φίλοι και συγγενείς τους που έδωσαν χθες το «παρών» δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίησή τους. Αντίθετα, εμφανώς εκνευρισμένοι αλλά κυρίως αγχωμένοι για το μέλλον των παιδιών και το τι θα συμβεί αν οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι εμφανίστηκαν η Πωλίνα Αμιλήτου και η Μυρσίνη Τσονοπούλου. «Θέλω να φύγω από την Αθήνα, αλλά το μόνο που με κρατάει είναι η αιμοκάθαρση στην οποία υποβάλλεται ο γιος μου. Τα παιδιά εξακολουθούν να είναι ταραγμένα από την περιπέτεια που έχουν περάσει και τα παρακολουθούν συνεχώς ειδικοί, οι οποίοι τα βοηθούν να ξεχάσουν τα όσα έζησαν. Αν οι κρατούμενοι αφεθούν ελεύθεροι, τότε ο εφιάλτης θα αναβιώσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κόρη μου είδε τις προάλλες στο δρόμο έναν κύριο που έμοιαζε στον Κανάκη και κατατρομοκρατήθηκε» είπε στην «Espresso» η Πωλίνα Αμιλήτου που μέσω της δικηγόρου της προσανατολίζεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να κρατήσει τους κατηγορουμένους μακριά από τα παιδιά της, αν και όταν εκείνοι αποφυλακιστούν. Παρόμοιους φόβους μάς μετέφερε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας και η Μυρσίνη Τσονοπούλου, γιαγιά των τριών παιδιών της κατηγορούμενης μητέρας. «Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν, θα τρελαθούν αν το μάθουν» ήταν η χαρακτηριστική έκφραση που επαναλάμβανε.

 

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Μιχόπουλος, δικηγόρος των γιαγιάδων, σημείωσε με νόημα: «Η Εισαγγελία από τη βιασύνη της να προσδιορίσει το δικαστήριο εν όψει του 18μηνου κινδυνεύει να καταφέρει να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι χωρίς να έχει γίνει η δίκη» και συμπλήρωσε: «Αν θέλει ο Αρειος Πάγος μπορεί μέσα σε δύο μέρες να συνεδριάσει και να εκδώσει απόφαση επί της αίτησης ακυρότητας, ώστε να γίνει ο προσδιορισμός και η διεξαγωγή της δίκης προτού εκπνεύσει το 18μηνο». Η δικηγόρος της οικογένειας Αμιλήτου, Κατερίνα Ζαγγανά, είπε: «Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει τη δίκη χωρίς να περάσει το 18μηνο που αναγκαστικά και υποχρεωτικά θα οδηγήσει στην αποφυλάκιση των κατηγορουμένων και ίσως να αποτελέσει κίνδυνο για τη διατάραξη της ψυχικής υγείας και ισορροπίας των παιδιών. Πάντως, εμείς επιφυλασσόμεθα να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να προστατέψουμε τα παιδιά».

 

..........και μετά μιλάμε για ΚΡΑΤΟΣ!!! ΑΙΣΧΟΣ...

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


 

Η αναβολή της δίκης προκάλεσε ικανοποίηση σε κάποιους από τους υπερασπιστές των κατηγορουμένων και χαμόγελα στους φερόμενους ως δράστες των αποτρόπαιων εγκλημάτων παιδεραστίας, ήτοι τους Ειρήνη Τσονοπούλου, Σπύρο Σουχλέρη και τον 84χρονο Αθανάσιο Κανάκη καθώς στις αρχές Ιουνίου που λήγει το 18μηνο της προφυλάκισής τους θα αφεθούν ελεύθεροι. Ο κατηγορούμενος ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος είχε απορροφηθεί από τις συνομιλίες με άλλους ρασοφόρους που είχαν κατακλύσει το ακροατήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους «συμπαραστάτες» του κατηγορούμενου παπά ήταν και κάποιοι κληρικοί που εμφανίστηκαν στην αίθουσα χωρίς ράσα (με πολιτικά ρούχα για να μη δώσουν στόχο), γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

 

..........και μετά μιλάμε για ΚΡΑΤΟΣ!!! ΑΙΣΧΟΣ...

 

Αν γίνει αυτό (αποφυλάκιση), μετά: ή πρέπει να πέσουμε στα γόνατα και να τους ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία ως κοινωνία και να τους πάμε τα παιδιά δεμένα για να μην κουράζονται να τα ψάχνουν απο μόνοι τους ή να ανοίξουμε μια τρύπα όσο πιο βαθειά γίνεται και να πέσουμε όλοι μέσα...:-(:-(:-(

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η θα πρεπει να μαζευτουμε ολοι εξω απο τις φυλακες οπλισμενοι με πετρες και ροπαλα καινα παρουμε το νομο στα χερια μας.. Καλα το αλλο παιδι της το αφησαν στη φυλακη? Δεν της το πηραν? Αυτη ειναι ικανη να κακοποιηση και το βρεφος για τα τσιγαρα της..

Καλα μιλαμε σοβαρα τωρα? ποτε θα βγει εκεινος ο νομος που θα λεει οι παιδεραστες να λιθοβολουνται στις πλατειες? και καλα αυτη η αλλη μανα, πως και δεν πηγε να τους σκοτωσει με τα ιδια της τα χερια? Εγω θα τους ειχα καθαρισει ολους εν ψυχρο.. κι ας περνουσα τα υπολοιπα χρονια μου στη φυλακη.. Σκασιλα μου..

Να χεσω τη δικαιοσυνη τους.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...