Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με την κανονική άδεια.Φέτος τον Δεκέμβριο συμπληρώνω 12 χρόνια σε διάφορους εργοδότες και μίλησα με το τμήμα προσωπικού για να μπορέσω να πάρω 25 μέρες κανονική άδεια.Όταν τους πήγα τα ένσημα μου για να τα μετρήσουν μου είπαν ότι οι μήνες που έλειπα με άδειες εγκυμοσύνης δεν υπολογίζονται.Σημειωτέον ότι και στις δύο εγκυμοσύνες άλλα και τώρα στην τρίτη εργάζομαι στον ίδιο όμιλο δηλαδή ξεκίνησα εργασία στις 12/12/2001 και η πρώτη εγκυμοσύνη ήταν το 2004,η δεύτερη το 2007 και η τρίτη τώρα (Π.Η.Τ 27/9/2009) και φυσικά συνεχίζω να εργάζομαι στον ίδιο όμιλο.Ισχύει αυτό που μου λένε???

Διαφημίσεις

Καλημέρα σου!

Αυτό που ξέρω ότι ισχύει για να πάρεις τις 25 ημέρες κανονική άδεια έιναι η συμπλήρωση 10 ετών στον ίδιο εργοδότη ή 12 ετών σε διαφορετικούς εργοδότες.

Υπολόγισε λοιπόν ότι πρέπει να έχεις 12 χρόνια 300άρια ένσημα, δηλαδή όλα σου τα ένσημα

αν προστεθούν να συμπληρώνουν 12 χρόνια.

Οι άδειες κυοφορίας και λοχείας απ'ότι ξέρω περιέχουν 1 μήνα ένσημα ασθενείας από τον εργοδότη. Από το ΙΚΑ μπορείς να πάρεις εκτύπωησ όλων των ενσήμων σου από το 2001 νομίζω που έβαλε μηχανογράφηση το ΙΚΑ, πρόσθεσε και τα υπόλοιπα που έχεις κι ανα συνπληρώνεις 3.600 ένσημα , τότε δικαιούσαι τις 25 ημέρες.Αφού έχει περάσει καιρός από τις πρώτες εγκυμοσύνες σου , κάποια από τα μηχανογραφημένα ένσημα σε περίοδο εγκυμοσύνης έχουν έρθει ήδη στα χέρια σου.Κάνε πρόσθεση και καλή άδεια!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Ισχύει αυτό που μου λένε???

Καλημέρα.

ΟΧΙ, δεν ισχύει...

Αν στις εκγυμοσύνες σου δεν έλειψες με επαπειλούμενη, παρά μόνο στην κανονική άδεια τοκετού & μητρότητας (4 μήνες) τότε άσχετα αν ο εργοδότης σε κάλυψε με 1 μισθό ασθένεια, το διάστημα των 4 μηνών θεωρείται & υπολογίζεται σαν χρόνος εργασίας, προκειμένου να διεκδικήσεις το δικαίωμα σου στην 5 εβδομάδων άδεια, που εγώ υποστηρίζω ότι δικαιούσαι. Πρέπει να υπάρχει & νόμος γι'αυτά που σου λέω. Θα τον βρω & θα επανέλθω...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΗΝ 25ΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΑΝ (4 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ).

& επανήλθα...

Χωρίς να το κάνει σαφές, βέβαια, το εννοεί όμως...

ΕΓΣΣΕ 1993 άρθρο 7

http://www.gsee.gr/userfiles/file/EGSSE/egsse1993.pdf

Ν 1483/84 άρθρο 13

http://nomothesia.ependyseis.gr/eu-law/getFile/%CE%9D+1483+1984.pdf?bodyId=895086

ΠΔ 176/97 άρθρο 11

http://petrotech.teikav.edu.gr/FEK/igiini%20k%20asfaleia/176_97%20150__97.pdf

Αυτά !

Διαφημίσεις