Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βοήθεια μαμάς

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσάκια μου

Εχω ενα θεματακι, ξερω ειναι λιγο νωρις αλλα εγινε κουβεντα στην οικογενεια και εχω προβληματιστει

Οταν γυρισατε σπιτι με το μωρο ειχατε τη μαμα σας στο σπιτι να σας βοηθαει? ή αν εμενε κοντα ερχοταν αρκετες ωρες στο σπιτι?

οσες δεν εχετε ακομη γεννησει σκεφτεστε να πειτε στη μαμα σας να σας ερθει ή κατι τετοιο?

για πειτε εμπειριες και αποψεις γενικα

Διαφημίσεις

γεια σας ειμαι η φαιη! και προτιμω να ειμαι εγω κοντα στην μπεμπα δεν θελω να ανακατευτει απο τωρα η μαμα! (Α! και σε 2-4 μεροθλεσ γενναω)

dev105pp___.png

Εγω ειχα βοηθεια απο την πρωτη μερα και μου φανηκε ιδιαιτερα χρησιμη, για λεχωνα ηταν αδυνατο να φροντιζω νεογεννητο, σπιτι, σιδερο, φαγητο και να ειναι ολα τελεια. Για την φροντιδα του μωρου αλλωστε θες δε θες εισαι υπευθυνη η ιδια, τα συγχαρητηριια μου σε οσες τα καταφεραν μονες τους. Στην κορη μου την χρειαστηκα πολύ λιγοτερο ερχοταν τον πρωτο μηνα και μαγειρευε, τωρα πια ερχεται αλλα συνηθως κρατα λιγο τη μικρη για να κανω εγω τις δουλειες

Εμένα η μητέρα μου ερχόταν για μια βδομαδα κ μου έφερνε φαγητό καθημερινά,ισως να σιδέρωσε και κανα 2 φορές.Απλά θέλω να πω οτι εφ οσον μπορουσε κ ερχοτανε για μενα ηταν καλο.Γιατι ναι μεν ειχα το μωρο μου αλλα ηθελα κ μια παρεα να μοιραστω την εμπειρια μου και εκεινη την περιοδο της λεχωνας..... σιγουρα η μαμα μου ηταν η καλυτερη μου παρεα!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Διαφημίσεις

Εμένα η μητέρα μου ερχόταν για μια βδομαδα κ μου έφερνε φαγητό καθημερινά,ισως να σιδέρωσε και κανα 2 φορές.Απλά θέλω να πω οτι εφ οσον μπορουσε κ ερχοτανε για μενα ηταν καλο.Γιατι ναι μεν ειχα το μωρο μου αλλα ηθελα κ μια παρεα να μοιραστω την εμπειρια μου και εκεινη την περιοδο της λεχωνας..... σιγουρα η μαμα μου ηταν η καλυτερη μου παρεα!!!

Εγω δεν εχω κοντα ούτε μανα ουτε πεθερα...τιποτις...και μεχρι τωρα καλα τα πάμε! (τα εχω φτυσει λίγο βεβαια αλλα δεν ειναι και μεγαλο ζόρι..εξαρταται από τον ανθρωπο βεβαια...αλλες αντεχουν αλλες οχι..και από το μωρό εννοειται..εμενα ευτυχως ειναι πολύ ησυχη και για αυτό δεν μου κακοφαινεται και πολύ. αυτό ισως που μου λειπει περισσοτερο ειναι οτι δεν εχω με ποιον να μοιραστω τη χαρα μου στα καθημερινα κατορθωματα της μικρής (εξαιρείται ο μπαμπας βεβαια!!)

Despina δε ξερω αν ειναι ηρεμη παντως ειναι τρομερη φατσα χαχαχαχα

εμενα το προβλημα μου ειναι οτι η μαμα μου ειναι μακρια και θελει να ερθει να μενει σπιτι μου για να με βοηθα....24 ωρες δλδ...μπορει και να σαλταρω! εντομεταξυ το καμαρι μου την καλεσε κιολλας...

H δική μου μαμά με βοηθούσε γιατί μου τον κράταγε να πάω στην δουλειά. κατά τα άλλα, όταν ήμουν στο σπίτι, τα έκανα όλα εγώ, όχι επειδή ήξερα αλλά από ένστικτο. Αν με τη μαμά σου είσαστε φίλες μπορεί να μείναι σπίτι σου για 2-3 ημέρες για να νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν όμως δεν ταιριάζετε 100% σαν χαρακτήρες, νομίζω ότι θα τα καταφέρεις καλύτερα μόνη σου. Πάντως εγώ τους μεγαλύτεροςυ καυγάδες με τη μαμά μου τους έχω κάνει λόγω του μικρου!!!!

οπως ταλεει η Ηλιανα.

μονη σου μια χαρα τα καταφερνεις(ειναι και το ενστικτο).εννοειτε οτι καποιες δουλειες θα μεινουν πισω αλλα αυτα ειναι δευτερευοντα μπροστα στο μεγαλωμα του μικρου.και μην ανησυχεις δεν προκειτε να σε παραξηγησει κανεις.

μια φορα την εβδομαδα ειναι καλα να ερχεται η μαμα σου ή η πεθερα να σε βοηθανε

Διαφημίσεις

Βασικα και εμεις κανενα δεν ειχαμε , δεν ξερω οταν γεννησα τον Κωνσταντινο με επιασε κατι και δεν εμπιστευομουνα τη μαμα μου , οποτε αν και ητανε κοντα δεν χρησιμοποιησα ποτε τη βοηθεια της . Τα καταφεραμε ομως μια χαρα , στην γεννα της μικρης με το που γεννησαμε την 3η μερα που βγηκαμε απο το μαιευτηριο πηγαμε στο χωριο του αντρα μου για να κατσουμε 1 βδομαδα και να παρουμε και τον μικρο οπου τον ειχε αναλαβει η μαμα του για τις μερες τις γεννας , εκει μας βοηθησε η Ματουλα αλλα κυριως κρατουσε τη μικρη για να βγαζουμε βολτα τον Κωνσταντινο σε καμια Λαρισα που ειναι κοντα για να μην ειναι κλεισμενο το παιδι ,επειτα που γυρησαμε σπιτι ημασταν παλι τα 4 μας πλεον και τα καταφερναμε μονοι μας.

οπως ταλεει η Ηλιανα.

μονη σου μια χαρα τα καταφερνεις(ειναι και το ενστικτο).εννοειτε οτι καποιες δουλειες θα μεινουν πισω αλλα αυτα ειναι δευτερευοντα μπροστα στο μεγαλωμα του μικρου.και μην ανησυχεις δεν προκειτε να σε παραξηγησει κανεις.

μια φορα την εβδομαδα ειναι καλα να ερχεται η μαμα σου ή η πεθερα να σε βοηθανε

κατα τ'αρχην καλημερα σε ολες!!!

πολυ ενδιαφεροντα οσα γραφετε...ευχαριστω πολυ...

καλα ε, beboulix πετυχες διανα...η μονη που μπορει να με παρεξηγησει ειναι η μητερα μου, γενικως εχει μια μανια με την καθαριοτητα και την ταξη και η αδελφη μου ειχε αυτο το προβλημα γιατι οταν την επισκεπτοταν η μαμα μου (μενουν κοντα) της προκαλουσε αγχος λεγοντας συνεχως, δε θα καταφερεις ποτε να βαλεις σειρα, ολο με το μωρο ασχολεισαι, το σπιτι σου θα καταντησει αχουρι κτλ κτλ...σκεψου να την εχω οοολη μερα, να μενει εκει...

Και εμένα η μαμά μου είναι εκτός πόλεως και δεν μπορώ καν να το σκεφτώ να την έχω μέσα στα πόδια μου εκείνες τις μέρες που θα προσπαθούμε να προσαρμοστούμε με το μωρό. Ο άντρας μου θα πάρει άδεια, έχουμε ήδη μια κυρία που έρχεται και βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού η οποία τότε θα έρχεται συχνότερα και έτσι έχουμε αποφασίσει να κρατήσουμε τους γονείς και των δυό μας μακρυά.

There is no patch for human stupidity.

καλημερα και απο μενα, εγω ειμαι της αποψης , ολα με μετρο, εμενα ερχοταν η μαμα μου ή πηγαινε ο αντρας μου να παρει φαγητο γιατι δεν επαιζε να μαγειρεψω εγω, μακαρι να μπορουσα να τα καταφερω αλλα δεν , αλλα εκανα ολες τις αλλες δουλεις μονη μου,λ οσο για αυτο το , δεν πειραζει ας μην ειναι ολα τελεια, εγω ρε κοριτσια το παλεψα αλλα δεν μπορεσα, μου τη σπαει η σκονη, και τα βρωμοασηδερωτα, παντως και στο δευτερο δε θα πω οχι στη βοηθεια γιατι θα ειναι μικρουλης ο Χρηστακος μου οποτε... καθε βοηθεια απο τη μανα μου, οχι πεθερα καλη ειναι

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

Εμείς μόλις σαραντίσαμε. Έχω κοντά τη μαμά μου η οποία είναι πολύ νέα και φυσικά εργάζεται (και μάλιστα πολλές ώρες). Κυρίως έρχεται για δική μου παρέα όταν ο σύζυγος δουλεύει. Τις πρώτες μέρες έκανε δουλειές (τα βασικά), τώρα προσέχει τη μικρή και τις κάνω εγώ. Αυτό φυσικά όταν δεν είναι ο σύζυγος στο σπίτι. Βασικά, σημασία έχει τι είδους είναι η βοήθεια που σου παρέχεται. Εμένα μου αρέσει που έρχεται και μου κάνει παρέα, που ξέρω ότι αν πρέπει να πάω στον γιατρό θα είναι εκείνη στο σπίτι με το παιδί, που θα πεταχτεί στο φαρμακείο αν χρειαστώ κάτι και είμαι μόνη, που θα κοιμηθεί στο σπίτι μου αν εργάζεται βράδυ ο άνδρας μου.

Εννοείται πως δεν συμφωνούμε σε αρκετά θέματα που αφορούν το παιδί. Εκείνη λέει τα δικά της, εγώ όμως κάνω τα δικά μου, αλλά δεν υπάρχει κανένας τσακωμός. Άλλωστε η μάνα είναι για να συμβουλεύει και η κόρη για να μεγαλώνει το μωρό κάνοντας διαχείρηση συμβουλών και του ενστίκτου της!

Και εννοείται πως όσο καλή κι αν είναι η πεθερά, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη μάνα. Ίσως αν η μαμά μου ήταν μακριά, και η πεθερά κοντά, να τα έβγαζα πέρα μόνη μου.

Και κάτι τελευταίο. Επειδή τώρα με το μωρό δεν θέλω ξένη βοήθεια, σταμάτησα την κοπέλα που βοηθούσε στις δουλειές και ξεκίνησα να τα κάνω πάλι μόνη, όπως προ εγκυμοσύνης. Χθες είδα ότι δεν τα καταφέρνω όπως παλιά, ακόμα και με τον άνδρα μου στο σπίτι. Όταν του είπα "δεν μ αρέσει που καθαρίζω τσαπατσούλικα", μου απάντησε "προτιμώ τσαπατσούλα στο ξεσκόνισμα παρά τσαπατσούλα μάνα" και η αλήθεια είναι πως χαλάρωσα λίγο

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

FEY ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΝΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΤΕΥΧΗΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΤΗ ΣΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΟΙΑΖΕΙ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΜΕΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΗΜΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 21 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ.ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΝΕ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΑΝΑΕΒΑΖΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.ΕΝΝΟΕΙΤΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ(ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ,ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΜΠΙΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ)Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΗΡΕΜΗ ΧΑΛΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΤΗ..ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΝΙΩΘΑ ΑΥΤΟ.ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ,ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ ΟΜΩΣ?

Δεν εχω πεθερα και η μαμα μου και μακρια μενει αλλα εχει και δικο της μαγαζι οποτε δεν μπορουσε να μεινει μαζι μου για να με βοηθησει.

Ευτυχως!!

Τα βρηκαμε ολα μια χαρα μονοι μας με τον αντρα μου και ειχαμε την ησυχια μας.

Εμεις λειτουργησαμε πολυ καλυτερα ετσι παρα αν ειχαμε και καποιον τριτο μεσα στα ποδια μας.

Θα επιμεινω βεβαια οτι τα πραγματα δεν ειναι και τοσο τραγικα οσο μου τα περιεγραφαν και περιμενα.

Το μωρο κοιμαται παρα πολλες ωρες και ειχα χρονο και για μαγειρεμα και για μια στοιχειωδη καθαριοτητα.

Εξαρταται πως εχει μαθει κιολας καποιος. Εγω δουλευα, σπουδαζα και συντηρουσα σπιτι μονη μου απο μικρη, οποτε το να ειμαι ολη μερα στο σπιτι και απλα καθε 3 ωρες να θηλαζω, μου φαινοταν οχι απλα πανευκολο, βαριομουν κιολας. Το μωρο κοιμοταν πχ 2 ωρες και εγω ετοιμαζα φαγητο.

Κοιμοταν 2 ωρες, εβαζα ενα πλυντηριο, μια σκουπα κλπ.

Εξαρταται επισης απο τη σχεση σου με τη μαμα σου και τι τυπος ειναι η μαμα σου. Εμεις με τη μαμα μου (αν και τη λατρευω) δεν ταιριαζουμε ιδιαιτερα και ειναι και πολυ παρεμβατικη σε ολα με αποτελεσμα αν την ειχα στο σπιτι, να μου δημιουργουσε περισσοτερο εκνευρισμο παρα βοηθεια και σε βεβαιω οτι το κυριοτερο που χρειαζεσαι με ενα νεογεννητο ειναι ηρεμια.

k9Tap3.png

εγώ πάντως παρόλλο που και οι δύο ( μαμά-πεθερά ) ήταν πρόθυμες πολύ ευγενικά απεφαυγα και αποφεύγω βοήθεια..βίτσια είναι αυτά...για τις δουλειές του σπιτιού έπερνα και πέρνω ανέκαθεν 1 φορά την εβδομάδα γυναίκα...

rQGhp3.png

Εμένα η μαμά μου επειδή δουλεύει, όταν γέννησα μόνο μια εβδομάδα κατάφερε να μείνει μαζί μας, και η βοήθειά της μου ήταν πολύτιμη. Κυρίως έκανε δουλειές, μαγείρεμα, σιδέρωμα, φαγητό. Όταν επέστρεψε στην δουλειά της, ερχόταν μέρα παρά μέρα τα απογεύματα πάλι για δουλειές και καμιά φορά κρατούσε και τον μικρό ίσα ίσα για να ξεκουραστώ λιγάκι, γιατί κακά τα ψέματα το πρώτο τρίμηνο με θηλασμό ξενύχτια, ορμόνες, οι πόνοι της καισαρικής δεν σε κάνουν να έχεις και πολλές αντοχές