Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Recommended Posts

ΑΓΚΑΛΙΑ - Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

Ταχυδρομική διεύθυνση: Ηπείρου 28, 104 33 Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8828788

Fax: 210 8235121

e-mail: [email protected]

Website: http://www.unborn.gr

 

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1998 για να συμβάλει στην προσπάθεια ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν το έμβρυο και τις συνέπειες της άμβλωσης, αλλά και να συμπαρασταθεί ψυχολογικά - κοινωνικά - οικονομικά στους γονείς και το παιδί τους. Στο πέρασμα των χρόνων ευαισθητοποιήθηκε και επεκτάθηκε και σε άλλα φλέγοντα θέματα που αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία, όπως:

στην ενημέρωση του κοινού πανελλαδικώς πάνω σε θέματα που αφορούν στην εγκυμοσύνη και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εμβρύου

στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, με την οργάνωση σεμιναρίων και ομιλιών με την εκτύπωση και τη διανομή εντύπων.

Στο διάστημα των 10 ετών λειτουργίας του έχει ιδρύσει το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού, που μετονομάστηκε σε ΑΓΚΑΛΙΑ και μέσω του οποίου παρέχονται πολλές υπηρεσίες στις μητέρες όπως θα δείτε στη σχετική σελίδα.

 

Ταυτότητα

Είναι Σωματείο, φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ν.Π.Ι.Δ., εγγεγραμμένο στα μητρώα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση που παρέχει υπηρεσίες στον τομέα αυτόν. Εθνικό Μητρώο με αριθμό: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0612 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αριθμό: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0539.

 

Σκοπός του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά έχει σκοπό την προστασία του παιδιού από την κύησή του και μετά τον τοκετό, καθώς και της μητέρας του, έγγαμης ή άγαμης, κακοποιημένης ή μη, την καλλιέργεια πνεύματος φιλοτεκνίας και την αποφυγή των εκτρώσεων.

Ο σκοπός αυτός θα πραγματοποιηθεί με τα εξής μέσα :

Με την ηθική και υλική υποστήριξη της εγκύου και του παιδιού, η οποία συνεχίζεται και μετά τον τοκετό.

Με την ηθική και υλική υποστήριξη της Πολύτεκνης Οικογένειας και γενικώς του θεσμού του γάμου και της παιδοποιίας.

Με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την αξία της ανθρώπινης ζωής από την σύλληψή της.

Με την έρευνα και τη διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων της εγκυμοσύνης και της παιδοποιίας.

Με την ίδρυση «Κέντρων Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού», όπου θα λειτουργούν ξενώνες εμπερίστατων γονέων, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Τα Κέντρα αυτά θα μπορούν να συνεργάζονται με υπάρχοντες ξενώνες και εκκλησιαστικούς σταθμούς.

Με την οργάνωση μεγάλου κύκλου φίλων - εθελοντών και συνεργατών, οι οποίοι θα προσφέρουν στο σωματείο υλική και ηθική βοήθεια και προσωπική εργασία.

Με τη διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, εκθέσεων, προβολών, συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων, που θα λαμβάνουν το χαρακτήρα πανεθνικής ενημέρωσης.

Με την έκδοση περιοδικών, εντύπων και βιβλίων, καθώς και με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Με την καλλιέργεια σχέσεων και επαφών με πνευματικά ιδρύματα και κρατικούς, ιδιωτικούς ή κοινωνικούς φορείς, που μπορούν να συνδράμουν στο έργο του, καθώς και με άλλα σωματεία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με παρόμοια δράση.

Με τη σύσταση Ειδικών Επιτροπών και Τμημάτων για τη μελέτη ή την υλοποίηση των παραπάνω σκοπών.

Με κάθε άλλο νόμιμο και πρόσφορο μέσο.

 

Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού

Το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες παροχής στήριξης του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.

Το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού παρέχει εντελώς δωρεάν:

Κοινωνικές Λειτουργούς που εξυπηρετούν τις μητέρες που ζητούν τη βοήθειά του, εκπαιδεύουν και συντονίζουν την ομάδα Εθελοντριών Κοινωνικής Πρόνοιας και μεσολαβούν στους διάφορους φορείς για τις ανάγκες κάθε μητέρας.

Εθελόντριες Κοινωνικής Προνοίας, που με κατάλληλη επιμόρφωση, στέκονται δίπλα σε κάθε εξυπηρετούμενη μητέρα προσφέροντας συναισθηματική, ψυχολογική και πρακτική στήριξη και βοήθεια.

Παρακολούθηση της εγκυμοσύνης από μαιευτήρες (συνεργάτες του Συλλόγου).

Κάλυψη των εξόδων τοκετού, εφόσον χρειάζεται.

Νομικές συμβουλές στις εγκύους από νομικούς (συνεργάτες του Συλλόγου).

Στέγαση εγκύων, σε διαμερίσματα που παραχωρούν δωρητές γι’ αυτό τον σκοπό.

Εύρεση εργασίας στις μητέρες ή στους συζύγους-συντρόφους τους, σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς.

Ειδικό τμήμα αναδοχής, για βαπτίσεις.

Καινούργια είδη και είδη πρώτης ανάγκης όπως πάνες, γάλατα, τρόφιμα, ρούχα (βρεφικά και εγκυμοσύνης), έπιπλα, φάρμακα, παιδικά καροτσάκια, δωροεπιταγές, είδη γάμου, βάπτισης κ.α. που προσφέρονται στον Σύλλογο από ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς.

Παροχή στις μητέρες μεταχειρισμένων ειδών οικιακής χρήσης (ψυγεία, κουζίνες κτλ.) σε πολύ καλή κατάσταση, που προσφέρουν φίλοι του Συλλόγου.

Μηνιαία χρηματικά βοηθήματα και κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών των μητέρων.

Σεμινάρια επιμόρφωσης των μητέρων, αλλά και του κοινού γενικότερα, σε θέματα οικογένειας, γενετικής, προγεννητικής αγωγής κ.τ.λ.

Λόγω έλλειψης πόρων το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού συστεγάζεται με τα γραφεία του Συλλόγου, ενώ αναζητείται στέγη ώστε να διευρυνθεί το έργο του.

Το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού απασχολεί σήμερα δύο κοινωνικές λειτουργούς και πολυάριθμες εκπαιδευμένες εθελόντριες, ενώ στην γραμματειακή και άλλη υποστήριξη συμμετέχει το προσωπικό του Συλλόγου.

Οι ανάγκες για προσφορά έργου είναι πολλές και μεγάλες και ζητούμε από όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια με κάθε δυνατό τρόπο.

Χιλιάδες μητέρες έχουν εξυπηρετηθεί από το τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου, απ' όπου έλαβαν πληροφορίες για τα θέματα που τις απασχολούσαν.

Εκατοντάδες μητέρες υποστηρίχθηκαν νομικά σε υποθέσεις τους από δικηγόρους που συνεργάζονται με τον Σύλλογο.

Εκατοντάδες άπορες μητέρες είχαν δωρεάν ιατρική παρακολούθηση από μαιευτήρες-γυναικολόγους που συνεργάζονται με το Σύλλογο.

Σε δεκάδες μητέρες ή στους συζύγους - συντρόφους τους έχει βρεθεί εργασία.

Πολλές μητέρες φιλοξενήθηκαν σε συνεργαζόμενους με το Σύλλογο ξενώνες.

 

Σε εκατοντάδες μητέρες δόθηκε και δίνεται πρακτική βοήθεια, προερχόμενη από δωρεές εταιρειών και ιδιωτών, που ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις του Συλλόγου.

Επίσης, έχουν δοθεί χιλιάδες κιβώτια γάλα εβαπορέ, γάλα σκόνη, βρεφικές πάνες, τρόφιμα και βρεφικές τροφές, καθώς και χιλιάδες τεμάχια καινούργιων ενδυμάτων (βρεφικών και εγκυμοσύνης), βρεφικών ειδών, ειδών ατομικής υγιεινής, βιταμίνες και φάρμακα.

 

Τέλος, έχουν δοθεί, σε χρηματικά βοηθήματα και δωροεπιταγές, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στα πλαίσια της υποστήριξης των εγκύων ο Σύλλογος πραγματοποιεί ακόμη διαρκώς δεκάδες γάμους, βαπτίσεις, μετακομίσεις, παραδόσεις επίπλων και οικιακών συσκευών, που προσφέρθηκαν μέσω του Συλλόγου.

Επίσης, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί εθνικούς και τοπικούς φορείς (κρατικές υπηρεσίες, δήμους, ενορίες, μητροπόλεις) προς επίλυση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αυτές οι μητέρες.

 

 

Γνωρίζω προσωπικά το έργο του συγκεκριμένου συλλόγου και θεωρώ πως αξίζει τον κόπο ν'ασχοληθούμε.

glitterfy114605T710D30.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Πραγματικα και εμεις με το σχολειο ειχαμε επαφες και θεωρουμε οτι αξιζει τον κοπο. Εχει πολλους ειδικους (μαιευτηρες, μαιες, παιδιατροι) που δεν παιρνουν μια δραχμη και προσφερουν υπηρεσιες αφιλοκερδως. Η πρεσβυτερα Μεταλληνου ειναι μια εξαιρετικη κυρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...