Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καρότσι περιπάτου σε μωρό 3 μηνών

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και σε όλους τους γονείς. Έχω ένα κοριτσάκι τριών μηνών και προβληματίζομαι με το καρότσι που πρέπει να χρησιμοποιώ για τη βόλτα της. Αγόρασα το travel system Pliko p3 της Peg Perego. Το port bebe το χρησιμοποιώ σαν κρεβατάκι και δεν θέλω να τη βγάζω με αυτό βόλτα. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσαμε το καθισματάκι αυτοκινήτου σαν καροτσάκι αλλά η μικρή γίνεται μούσκεμα στον ιδρώτα. Σκέφτομαι να χρησιμοποιώ το κανονικό καρότσι περιπάτου με την πλάτη τελείως πεσμένη. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το καρότσι κοιτάει μπροστά αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αφού η μικρή την περισσότερη ώρα κοιμάται.

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας γιατί είμαι πρώτη φορά μανούλα και ομολογουμένως είμαι (λιγάκι .. :?:) υποχόνδρια ....

.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες και σε όλους τους γονείς. Έχω ένα κοριτσάκι τριών μηνών και προβληματίζομαι με το καρότσι που πρέπει να χρησιμοποιώ για τη βόλτα της. Αγόρασα το travel system Pliko p3 της Peg Perego. Το port bebe το χρησιμοποιώ σαν κρεβατάκι και δεν θέλω να τη βγάζω με αυτό βόλτα. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσαμε το καθισματάκι αυτοκινήτου σαν καροτσάκι αλλά η μικρή γίνεται μούσκεμα στον ιδρώτα. Σκέφτομαι να χρησιμοποιώ το κανονικό καρότσι περιπάτου με την πλάτη τελείως πεσμένη. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το καρότσι κοιτάει μπροστά αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αφού η μικρή την περισσότερη ώρα κοιμάται.

:rolleyes:Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας γιατί είμαι πρώτη φορά μανούλα και ομολογουμένως είμαι (λιγάκι .. :?:) υποχόνδρια ....

Stella μου δεν είσαι καθόλου υποχόνδρια όλες στην αρχη τα ίδια σκεφτόμαστε. Και εγώ το κανονικό καροτσι χρησιμοποιούσα σε τελείως ξαπλωμένη θέση έως 5-6 μηνών περίπου, μετά ανέβασα την πλάτη στην πρώτη θέση.Επίσης είχα βάλει και στρώμα ειδικό για καρότσι και έτσι ήταν αρκετά μαλακά και άνετα , φαντάζομαι ότι το Λητώ θα έχει αν ενιδιαφέρεσαι. Στρώσε σεντονάκι και από κάτω και από πάνω με μια λεπτή κουβερτούλα fleece και αργότερα αν κάνει περισσότερη ζέστη μια πλεκτή ή μόνο σεντονάκι. Και εμένα ο Δημητράκης ιδρώνει πάρα πολύ άστα. Επίσης να μην την ντύνεις πολύ,το εσωρουχάκι της, ένα ολόσωμο φορμάκι και τέλος. Φυσικά να έχεις και ένα ζακετάκι μαζί σου πάντα ή μια πάνα αγκαλιάς να της σκεπάζεις την πλατούλα όταν την σηκώνεις. Να σου ζήσει και καλές βόλτες!

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το καρότσι κοιτάει μπροστά αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αφού η μικρή την περισσότερη ώρα κοιμάται.

....

Συγνώμη για το ασχετο αλλά δεν άντεχα...

Κοιμάται, έ;;;; Γιατί η δικιά μου είναι ζόρικη, πάντα με το μάτι γαρίδα και έχει άποψη για όλα; Δεν την θυμάμαι να κοιμάται ποτέ έτσι, ίσως μόνο νεογέννητο που είχε και τον ίκτερο...

Πάντως για την θέση ο γιατρός που την είδε πριν λίγες μέρες (3 μηνών και 20 ημέρών) μου είπε ότι μπορεί να έχει κλίση 45 μοιρών... Οπότε είσαι οκ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις ευχές G.Stone :-D

Τελικά τόλμησα και την πήγα βόλτα με το καρότσι περιπάτου και όλα πήγαν καλά .... Το μόνο πρόβλημα με την ξαπλωτή θέση ήταν ο ήλιος γιατί η κουκούλα δεν καλύπτει πλήρως στη στάση αυτή. Έχω όμως και ομπρελίτσα :mrgreen: οπότε το λύσαμε κι αυτό το πρόβλημα.

Σε λίγες μέρες θα δοκιμάσω και την κλίση 45 μοιρών Lena+Sourloulou. Η μικρή μου κοιμάται αρκετά στις βόλτες, είναι γεγονός. Μάλλον τη χαλαρώνει το κούνημα ... (ανέβα κατέβα πεζοδρόμιο, τράνταγμα από σαραβαλιασμένο οδόστρωμα κλπ κλπ).

.png

και εγω σε κανονικο καροτσι εβαζα τις κορες μου στην αρχη τελειως κατω και μετα το σηκωνα λιγο.οσο για τον ιδρωτα να ξερεις οτι τις περισσοτερες φορες θα ειναι ιδρωμενη μετα απο τον υπνο στο καροτσι αλλα να βαζεις ενα σεντονακι απο κατω καλυτερα

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Διαφημίσεις

Αν το μωρο ειναι μικρούλι καλυτερα η τελειως ξαπλωτη θέση...εκτος κι αν ειναι αρκετα αναπτυγμένο για την ηλικία του. Εφοσον κοιμαται κιολας ακομα καλυτερα....

Προς το παρόν συνεχίζω την τελείως ξαπλωτή θέση. Η μικρή είναι 5.100 κιλά και 59 εκατοστά - μάλλον μικρούλα νομίζω. Της αγόρασα αντιιδρωτικά καλύμματα για το καροτσάκι και το κάθισμα αυτοκινήτου γιατί τη λυπάμαι που ιδρώνει έτσι - και ακόμα δεν έπιασαν καλά καλά οι ζέστες !

.png