Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΣΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΩ ΑΚΟΜΑ

stiliani

Recommended Posts

Ειλικρινά κορίτσια δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο θα την δείρω. Την πεθερά μου εννοώ. Ακούστε τι μας είπε πάλι. Λοιπόν, αποφασίσαμε ο άντρας μου και εγώ να βγάλουμε στο παιδί το όνομα της πεθεράς μου, γιατί διαφορετικά θα μας καταριότανε και θα έκλαιγε μέχρι να πεθανει. Να φανταστείτε ότι όταν ήμασταν αρραβωνιασμένοι και μου ξέφυγε και είπα πως μπορεί όταν θα κάνουμε παιδιά να βγάλουμε άσχετα ονόματα, σηκώθηκε από το σαλόνι που καθόμασταν και πήγε μέσα στο δωμάτιο και άρχισε να κλαίει. Τότε πήγα και της είπα ότι και βέβαια όταν θα κάνουμε παιδιά θα βγάλουμε το όνομά της και φυσικά πλάκα έκανα που είπα ότι θα βγάλουμε άσχετα. Αυτά έγιναν πριν πέντε χρόνια. Τώρα που γέννησα τελικά και πλησιάζει η βάφτιση εννοείται ότι στο παιδί θα βγάλουμε το όνομα της πεθεράς. Αφού χωρίς να μας ρωτήσουν καν άρχισαν να προσφωνούν το παιδί με το συγκεκριμένο όνομα από το μαιευτήριο κιόλας. Εγώ δεν είπα τίποτα. Το σκέφτηκα κιόλας και είπα εντάξει καλό όνομα είναι γιατί να μην το πούμε έτσι το παιδί και γι αυτό δεν έφερα αντίρρηση σε τίποτα. Αυτό όμως που με έκανε έξω φρενών είναι αυτό που μας είπε σήμερα. Λοιπόν , με λίγα λόγια μας δήλωσε να μην διανοηθούμε στο δεύτερο παιδί αν είναι κορίτσι να βγάλουμε το όνομα της μαμάς μου, γιατί όπως λέει είναι πολύ άσχημο όνομα και ντρέπεται να το πει στους συγγενείς της. Και σαν να μην έφτανε αυτό τι άλλο γυρνάει και λέει! Να μην επιτρέψω και εγώ όταν με το καλό μεγαλώσει η κόρη μου και κάνει τα δικά της παιδιά να ακουστεί το όνομά μου γιατί δεν της αρέσει. Γι αυτόν τον λόγο μου δήλωσε ότι όταν το παιδί μου θα μεγαλώσει να μην ανησυχώ θα με βγάλει εκείνη από την δύσκολη θέση και θα πει στην κόρη μου ότι εγώ ντρέπομαι για το όνομά μου και δεν θα ήθελα να βγει το εγγόνι μου έτσι. Όταν πήγα να αντιδράσω σε αυτό που είπε άρχισε τις γνωστές πίπες, μην φωνάζεις κορίτσι μου η καρδιά μου δεν είναι καλά, που δεν σας τα λέμε για να μην σας στεναχωρήσουμε! Και καπάκι άρχισε να κλαίει και έλεγε στο άντρα μου ότι δεν την σέβομαι.(αυτά τα έλεγε όταν πήγα τουαλέτα)

mKndp2.png

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Εγώ προσωπικά το βρίσκω πάρα πολύ αστείο όλο αυτό!!!!!!!!!!!

Μου θυμίζει το πεθερό μου που όταν φωνάζαμε για πλάκα με κάνα υποκοριστικό το γιο μου έβγαζε αφρούς γιατί του χαλούσαμε το όνομα του και τώρα στο δεύτερο απ την αρχή με υποκοριστικό (του μπαμπά μου ευτυχώς!χα!) το φωνάζει το αγέννητο!Το ίδιο και η πεθερά μου που αρνείται να φωνάζει το δεύτερο γιο μου με το όνομα που θα του δώσουμε γιατί λέει ότι είναι εβραικό (χωρίς να είναι ιδιαίτερα θρήσκα,καθόλου θα λεγα!) και βρίσκει κι αυτή από τώρα υποκοριστικά!

Φυσικά και δε πρέπει να τα παίρνεις στα σοβαρά όλα αυτά αλλά να γελάς!

Με έχει πιάσει όμως περιέργεια!Δε μας λες και τα ονόματα???

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

έλα βρε Στυλιανή.....

γιατι μου το χαλάς????

γιατι πας για κατουρημα....???? Χανεις τα καλυτερα απο τη συνεχεια του εργου επιστημονικης φαντασιας....

γιατι δεν διαβαζεις τον τιτλο σου? Να κρατιεσαι !!! κομμενο το κατουρημα!!!

Εγω κοριτσάκι μου, μετά απ' αυτό το σκηνικό το σημερινό δλδ, θα έβγαζα αλλιώς το παιδί (μη σου πω Δήμητρα κιόλας για να σκάσει εντελώς) και αν ο άντρας μου έκανε μα μου σου του θα του κρατούσα μούτρα μέχρι να πει ήμαρτον!!! Η ΓΑΙΔΟΥΡΑ!!!

Τι εχει το Δήμητρα και το Χριστίνα και τη χαλάνε; Δήμητρα εκτός απο γυναικείο ενος μεγάλου Αγίου μας είναι και όνομα αρχαίας θεάς!!! Όσο για το Χριστίνα τι να πω; Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...

Μην της κάνεις τη χάρη να βγει το όνομά της...Εκμεταλλεύσου το πάτημα που σου έδωσε!

(πώς τη λένε την κυρία; Δεν μας είπες να θαυμάσουμε το όνομά της που περνιέται και για καλύτερο απ' τα υπε΄ροχα ονόματα εσένα και της μαμάς σου...)

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

Για τα δισεγγονα εβγαλε καποια αποφαση η οχι ακομα?

Ελεος....

Αυτο + οτι εμενα δεν μου αρεσει το δικο της ονομα. Το Δημητρα μ αρεσει πιο πολυ. Το Χριστινα παλι δεν νομιζω οτι χρειαζεται καν να αναφερω οτι ειναι υπεροχο ονομα. Μην μασας καν.

Πεσ'τα ενα χερακι στον συζυγο γιατι αν τα πεις εσυ θα την πιασει "η καρδια της":lol:. Αντε αφου το παιδι το προσφονισατε ηδη αστο... δεν μπορεις να κανεις πολλα αλλα σου ευχομαι το 2ο να βγει κοριτσι και να ειναι ΔΗΜΗΤΡΑ να λυσαξει.

Οπωσδηποτε ομως ο συζυγος να την μαζεψει λιγο γιατι .... ορια ειναι αυτα και γυρναει το ματι ευκολα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Μόλις πέσουν τα ζόρια "μη πονάει η καρδιά μου και δεν ειμαι καλά"....

αν δεν είσαι καλά τί την θέλεις την συζήτηση μωρή:confused: κάτσε στα αυγά σου και μην ασχολείσαι με πράγματα που δεν σε αφορούν...

εμένα δεν θα με ένοιζε αν άρχιζε τις γνωστές πίπες όταν θα πήγαινα να αντιδράσω...ευκαιρία να δούμε και πόσο ανθεκτική καρδιά έχει;....αν έχει:?

Πάντως σοβαρά τώρα...όταν ένα τέτοιο άτομο επεμβαίνει έτσι στην ζωή σας, σε τέτοια ειδικά θέματα, μάλλον πρέπει να γίνει σοβαρή κουβέντα με τον σύζυγο.

Αλήθεια αυτός πως αντιδρά στην όλη κατάσταση:?:

Κι εσύ βρε Χριστίνα, τί το θέλεις το κατούρημα;

κάτσε εκεί να σκάσει το πυροτέχνημα:lol:

εμένα πάλι μου το έπαιζε "δε πειράζει, βγαλτε οτι όνομα θέλετε" και όταν της είπα ότι σκεφτομαστε να βγάλουμε το όνομα της γιαγιας του άντρα μου που μόλις είχε πεθάνει: "...ααα, αυτά δεν είναι σωστά, εμένα στο χωριο μου δίνουν συγχαρηκια-πως να γράφεται αυτό;- που θα ακούσω το όνομα...."

το γέλιο θα πεσει στο δεύτερο, αν είναι αγόρι. τους το ξεκαθάρισα ότι θα του δώσω το όνομα του πατέρα μου, γιατί τα έθιμά τους λέει, θέλουν τα δυο πρώτα παιδια να πέρνουν ονόματα απο το γαμπρο. αν θέλω να ακούσω τους δικούς μου, να κανω άλλα δυο

Χα, χα, χα...

Καλά να πάθεις για να θες να κάνεις την καλή νύφη... Από την στιγμή που είδε ότι ο συναισθηματικός εκβιασμός με τα κλάμματα πιάνει σε σένα, και προφανώς και στους άλλους, θα συνεχίσει να το κάνει...

Γλυκειά μου, και Αφροξυλάνθη να θέλατε να πείτε το παιδί ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ.... Η απόφαση είναι δική σου και του αντρα σου, ΜΟΝΟ!!!

Διαφημίσεις

Να μην επιτρέψω και εγώ όταν με το καλό μεγαλώσει η κόρη μου και κάνει τα δικά της παιδιά να ακουστεί το όνομά μου γιατί δεν της αρέσει. Γι αυτόν τον λόγο μου δήλωσε ότι όταν το παιδί μου θα μεγαλώσει να μην ανησυχώ θα με βγάλει εκείνη από την δύσκολη θέση και θα πει στην κόρη μου ότι εγώ ντρέπομαι για το όνομά μου και δεν θα ήθελα να βγει το εγγόνι μου έτσι.

Καλα τα γονιδια του μητσοτακη έχει? Εδω δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει αυριο κι αυτη ενω ειναι ήδη γιαγια σκεφτεται πως θα πει το εγγονι το δισσεγονο της? :shock: Πολυ αισιοδοξη ειναι πες της. :lol::lol::lol:

lcWup3.png

το γέλιο θα πεσει στο δεύτερο, αν είναι αγόρι. τους το ξεκαθάρισα ότι θα του δώσω το όνομα του πατέρα μου, γιατί τα έθιμά τους λέει, θέλουν τα δυο πρώτα παιδια να πέρνουν ονόματα απο το γαμπρο. αν θέλω να ακούσω τους δικούς μου, να κανω άλλα δυο

Tα δικα σου εθιμα παλι λενε το 1ο του μπαμπα και το 2ο της μαμας (πες)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Tα δικα σου εθιμα παλι λενε το 1ο του μπαμπα και το 2ο της μαμας (πες)

ναι, έτσι δεν είναι και για τους περισσότερους;....τώρα πως γίνεται στο χωριο του άντρα μου τα 2 πρώτα να παίρνουν όνομα απο το σοι του και στο διπλανό χωριο να έχουν τα δικά μου έθιμα, δε ξέρω...επίσης, άλλο έθιμο τους, το νυφικό το αγοράζει η νύφη. ούτε αυτό το ήξερα, το έμαθα στην πιο ακατάλληλη στιγμή

και εγώ αυτό ελεγα στον άντρα μου πριν ακόμα μάθουμε το φύλο του παιδιού. το βρίσκω λογικό. για να είμαι ειλικρινής εκείνος ψιλο-συμωνούσε, μετά μπήκαν στη μάχη τα βαρια πυροβολικά (=πεθερά) και πάει......τον φάγανε!!!

χωρίς λόγια...

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Την πεθερα σου πως τη λενε δηλαδη? Ειμαι πολυ περιεργη να ακουσω αυτο το υπεροχο ονομα... Παντως πιστευω οτι ασχετα με το ονομα που θα δωσετε στα παιδια σας ειναι καλο να ξεκαθαρισεις την κατασταση μαζι της μια κ καλη, γιατι φανταζομαι οτι δεν περιοριζεται μονο στα ονοματα η αναμειξη της.. Μιλα με τον αντρα σου κ καταστρωστε κοινο σχεδιο αντιμετωπισης της αρρωστης πεθερας... Να εισαι ευγενικη κ παντα με χαμογελο, αλλα δε χρειαζεται να υποχωρεις παντα. Ξεκαθαρισε τη θεση σου κ δειξτης να καταλαβει ποια κανει κουμαντο σπιτι σου..

Οσο για τη μικρουλα σου τωρα, εγω θα εβγαζα το ονομα της αφου το εχετε κανονισει, αλλα θα εβρισκα ενα χαιδευτικο αλλο να τη φωναζω εγω κ ο υπολοιπος κοσμος κ αυτη ας χρησιμοποιει οποιο ονομα θελει...

λίτσα τη λένε (ευαγγελία). τη μικρή τη φωνάζω εύα ή εβελίνα. πιστεύω ότι ξεκαθάρισα τη θέση μου όσον αφορά το δεύτερο, είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι. μακάρι όμως να είναι αγόρι, έτσι για να δω αντιδράσεις!!!

Ευτυχώς βρε κορίτσια που κι εσείς τα βρίσκετε κουφά όλα αυτά και μου συμπαραστέκεστε. Την πεθερά μου την λένε Στέλλα. Δεν λέω πολύ ωραίο όνομα γι αυτό και δεν στράβωσα. Εμένα μου την δίνει όμως που αντί να είναι ευχαριστημένη και να πει και ευχαριστώ κάθεται και δίνει εντολές ακόμα και για τα δισέγγονα. Ειλικρινά αυτό δεν το έχω ξανακούσει σε καμία ιστορία από πεθερόπληκτες. Για να καταλάβαιτε ότι εμένα τις έχει ξεπεράσει όλες.Να σας πω όμως από που πηγάζουν όλα αυτά. Από την μεγαλομανία της. Είναι υπερβολικά ψώνιο. Θεωρεί ότι το όνομά της είναι το καλύτερο που υπάρχει και αυτό γιατί όπου το λέει της λένε:καταπληκτικό όνομα!!Γι αυτόν τον λόγο θέλει να δώσουμε σε όλα τα παιδιά και στα δισέγγονα παρόμοια καταπληκτικά ονόματα, μην σπάσει δηλαδή τον κύκλο των ωραίων ονομάτων το Χριστίνα και το Δήμητρα, διότι αυτά είναι πολυφορεμένα και χωρίς εντύπωση ονόματα και φυσικά πρέπει να ντρεπόμαστε γι αυτά. Το ότι εμείς της έχουμε πει ότι τα ονοματά μας μας αρέσουν το παίρνει ότι δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι ντρεπόμαστε γι αυτά. Έτσι κι αλλιώς όταν είπε στους συγγενείς της πως μας λένε δεν της είπαν:Καλέ τι ωραία ονόματα είναι αυτα. Γι αυτόν τον λόγο θεώρησε ότι σίγουρα δεν θα αρέσουν στον κύκλο της, οπότε είναι απαγορευμένα. Γι αυτό και όπως είπε θα με βγάλει η ίδια από την δύσκολη θέση. Αφήστε κορίτσια είναι να ανατριχιάζεις η γυναίκα. Κατά τα άλλα δεν μας ενοχλεί στο σπίτι, αλλά όταν είναι να μπλεχτούν οι συγγενείς της σε κάτι (όπως για παράδειγμα πού θα γίνει το γλέντι) επιβάλλεται πάρα πολύ για να μην γίνει ρεζίλι λέει.

mKndp2.png

Τυγχάνει την μητέρα μου να την λένε Στέλλα και να σου πω την αλήθεια μου..δεν με ενθουσιάζει το όνομα αυτό. Βέβαια, αν κάνω το 2ο κοριτσάκι θα το βγάλω το όνομα της ...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ..δεν το συζητώ..!

Όσο για την πεθερά σου...τι να πω; Δεν υπάρχει αυτό το άτομο! Έλεος...είναι θρασύτατη, απίστευτη... Αυτή δεν έπρεπε να την λένε Στέλλα, Τρέλα έπρεπε να την φωνάζουν! Το Χριστίνα και το Δήμητρα δε, είναι απο τα αγαπημένα μου. Αλλά και Μαρουλία που λέει ο λόγος να σε λέγανε ή Αφρούλα...πάλι αυτά τα λόγια που είπε απλά ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ. Βασικά θεωρώ πως ο άνθρωπος κάνει το όνομα ωραίο ή όχι... Δεν παν να σε λένε..ξέρω εγώ..ΜΕΛΕΝΙΑ, αν είσαι φαρμάκι...τι να μας πει το όνομα;