Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός - "μεταβατικό αντικείμενο" - αποθηλασμός


Recommended Posts

Καιρό είχα να κάνω έκκληση βοήθειας στην ενότητά μας - ας ξαναθυμηθώ την τέχνη μου λοιπόν...

 

Πριν μπω στο ψητό, μια διευκρίνιση ώστε να επικοινωνήσουμε με ασφάλεια: "μεταβατικό αντικείμενο" (για όσες μανούλες δεν γνωρίζουν την ορολογία) είναι ένα οποιοδήποτε αντικείμενο χρησιμοποιεί ένα μωρό - συνήθως από όταν χρονίζει και πέρα - που το βοηθά να παρηγοριέται ή να ηρεμεί. Για παράδειγμα, η μεγάλη μου κόρη είχε ένα σεντονάκι το οποίο δεν το αποχωριζόταν όταν ήθελε να κοιμηθεί.

 

Η μπέμπα δεν έχει κανένα τέτοιο αντικείμενο (πιπίλα - μπιμπερό - αρκουδάκι - σεντονάκι - κλπ), και είναι απολύτως λογικό γιατί εξακολουθεί να θηλάζει ελεύθερα και ανεμπόδιστα, μέρα (εκτός από το 11ωρο που λείπω) και νύχτα. Ηρεμεί, νανουρίζεται, παρηγοριέται και κοιμάται θηλάζοντας. Είναι μια επιλογή ζωής για όλους μας στην οικογένεια, με μοναδικό τίμημα το co-sleeping: για μένα είναι τίμημα, διότι το ακολουθώ μόνο και μόνο επειδή με βολεύει από πλευράς αντοχών χωρίς όμως να το ασπάζομαι.

 

Θέλω λοιπόν να ζητήσω λίγο από το χρόνο και την εμπειρία σας ως προς το εξής: το μωρό θα είναι 16 μηνών τον Σεπτέμβριο. Τότε ακριβώς λήγει και η συμφωνία που έχω κάνει με τη δουλειά μου ως προς το πάγωμα των επαγγελματικών μου ταξιδιών: από τότε δηλαδή και μετά θα χρειαστεί να λείπω για 2 τριήμερα κάθε μήνα.

 

Αναρωτιέμαι και προβληματίζομαι για τη συνέχεια του θηλασμού μας: να αρχίσω διαδικασία αποθηλασμού μέσα στο καλοκαίρι; Αν όχι, πως θα καταφέρνει να ηρεμεί και να κοιμάται όταν θα ταξιδεύω; Ο άντρας μου κουράζεται πολύ στη δουλειά του - δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ξενύχτια όταν θα λείπω.

 

Ξεκίνησα να θηλάζω χωρίς καμιά ελπίδα και καμιά προσδοκία: έβαζα μικρούς στόχους και έλεγα "όσο κρατήσει..".

Ο επόμενος μικρός στόχος που έχω είναι για τους 18 μήνες (μεθεπόμενος τα 2 χρόνια).

 

Θα πρέπει να αναθεωρήσω;

 

Ας το συζητήσουμε, όποιες θέλετε...

 

Φιλικά,

Ηρώ

 

 

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ηρώ,

 

είναι ένα θέμα αυτό που θέτεις... Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι και να αποθηλάσεις το βράδυ (που μπορείς να κάνεις μόνο αυτό και όχι να αποθηλάσεις εντελώς) δεν σημαίνει ότι η μικρή δεν θα ξυπνάει... Άρα ο άντρας σου μπορεί να χρειαστεί να ξυπνάει όταν θα λείπεις...

Να σου πω εγώ τι είχα κάνει με το νυχτερινό αποθηλασμό. Στην αρχή δεν θήλαζα πριν τις 5. Αν ξύπναγε πριν τις 5 τον έπαιρνα στο κρεβάτι μου και τον κοίμιζα εκεί με άλλους τρόπους, λέγοντας ιστοριούλες για ότι του άρεσε (φορτηγά, σκυλάκια κτλ). Και μετά ΄τις 5 θήλαζα ανά 1 ώρα που ξυπνούσε μέχρι να σηκωθούμε οριστικά. Το ίδιο έκανα και μετά όταν αποφάσισα ότι θα πίνει γάλα μόνο όταν ξυπνούσαμε μια και καλή. Περιττό να σου πω ότι με το μπαμπά κοιμόταν πιο εύκολα απότι με μένα...

Νομίζω ότι μόλις χρονίσει μπορείς να το δοκιμάσεις αυτό και να κρατήσεις τους ημερήσιους θηλασμούς... Θα είναι μεγάλο παιδί μέχρι να ξεκινήσεις τα ταξίδια και θα σε περιμένει να γυρίσεις και με πολύ΄λαχτάρα μάλιστα...

Link to comment
Share on other sites

Καπως έτσι προσπάθησα να επιβάλλω κι εγώ το νυχτερινό αποθηλασμό, πριν απο 1-2 μηνες περίπου.. Στην αρχή ειχα βαλει στοχο 4πμ και μετα 5πμ. Φαινοταν να δουλεύει. Ειδα και μεγάλη διαφορά στο γάλα μου (προς το λιγοτερο φυσικά). Τις τελευταίες εβδομάδες ομως μου τα γυρίζει. Ξυπνάει και νωρίτερα και δεν ηρεμεί με τιποτε άλλο πλην του στηθους. Ετσι, κανουμε ένα 'πισωγύρισμα' πάλι.. Περιμένω να περάσει η φάση (ισως οφείλεται σε δοντια, ιώση...?) και θα επαναλάβω τη διαδικασία..

 

Ηρώ, νομιζω μπορεις να ξεκινήσεις κατι τετοιο σε λιγο καιρό και να δεις πως θα πάει.

 

Ειναι 100% σιγουρο οτι θα πρέπει να λείπεις; Σε ρωτάω διοτι και στη δική μου περίπτωση ισχύει ενα αντίστοιχο καθεστώς, αλλά τελικά την έχω γλιτώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και δεν έχω ταξιδεύσει ακομα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

iro, δεν κατάλαβα τι ακριβώς σκέφτεσαι ...

Σκέφτεσαι να κάνεις νυχτερινό αποθηλασμό λόγω των ταξιδιών; Ή να αποθηλάσεις γενικώς λόγω των ταξιδιών; Αλλά μιλάς για επόμενο και μεθεπόμενο στόχο, οπότε να υποθέσω ότι δεν θες να αποθηλάσεις;

Είσαι διατεθειμένη να αντλείς στα ταξίδια σου;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να έχω άποψη στο θέμα νυχτερινού αποθηλασμού μια και η μικρή σπάνια ξυπνούσε το βράδυ, αλλά αυτά τα 1 με 2 βράδια που ξυπνούσε την εβδομάδα μετά τον 9 μήνα αντί για μένα άρχισε να σηκώνεται κυρίως ο μπαμπάς της, μπορώ να πω ότι κοιμόταν γρηγορότερα και ευκολότερα μαζί του.

 

Ακόμα και σήμερα είτε το βράδυ είτε το μεσημέρι ο πατέρας της την κοιμίζει σε χρόνο dt σε αντίθεση με μένα που κάνει ότι μπορεί για να μείνει περισσότερο ξύπνια.

Μπορώ να πω προς μεγάλη μου απογοήτευση ότι προτιμάει τον πατέρα της να την βάζει για ύπνο από εμένα. :( :( :(

Δηλαδή τα μωρά αρκούνται σε αυτό που μπορούν να έχουν κάθε φορά γι αυτό δέχονται μπουκάλι ή κοιμούνται με διαφορετικό τρόπο στην γιαγιά και στον μπαμπά……

 

Από την ημέρα δε που άρχισε τον βρεφικό είναι τόσο «κουρασμένη» που τα βράδια ξεραίνεται στον ύπνο 9 με 6 κάθε βράδυ (ε…..καλά βγάζαμε και κάτι δόντια……κολλήσαμε και τα σχετικά ……τα βράδια που ήμασταν καλά τέλος πάντων κοιμόμαστε) :mrgreen: :mrgreen:

 

Το co sleeping το εφάρμοσα μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις αρρώστιας δοντιών κ.α. και τότε κοιμόμουν εγώ στο δωμάτιο της και όχι αυτή στο δικό μας.

Ακόμα βέβαια δεν έχουμε χρονίσει αλλά δεν φαίνεται ότι θα χρειαστεί «μεταβατικό αντικείμενο» δεν έχει δοκιμάσει ποτέ πιπίλα δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το μπουκάλι

 

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι μπορεί να ανησυχούμε για πράγματα και να μας φαίνονται βουνό και στην πορεία να αποδειχθεί ότι ήταν piece of cake (αυτό το λέω κυρίως για να το ακούω εγώ) :mrgreen: :mrgreen:

 

Τα πάτε τόσο καλά και αφού έχεις την διάθεση να συνεχίσεις μην αναλώνεσαι με υποθέσεις αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις και μόνο δοκιμάζοντας μπορείς να είσαι σίγουρη……. (και αυτό το λέω, κυρίως για να το ακούω εγώ) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...