Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημερα ,

Ο μικρος μου(3χρ) αν και απο βρεφος κοιμόταν μονος του στο κρεββάτι του, απο την στιγμή που αφαιρέσαμε τα κάγκελα απο το κρεββάτι, πριν απο 6 μήνες σχεδόν, κάθε βράδυ έρχεται στο κρεββάτι μας, τουλάχιστον 3-4 φορές. Εμεις τον ξαναβάζουμε στο κρεββάτι του, μέχρι να ξανασηκωθεί. Το πρόβλημα είναι οτι το πρωι δεν το θυμάται ,και μάλιστα οταν με ρωτάει 'Μαμά σήμερα ήρθα στο κρεββάτι σας¨" και του απαντάω καταφατικά ,κλαίει γιατι μου λεει οτι δεν το θυμάται και οτι δεν θέλει να έρχεται στο κρεββάτι μας.

Και εγώ έχω την απορία... εγώ και τα 3 αδέλφια μου υπνοβατούσαμε μέχρι κάποια ηλικία.. είναι δυνατόν ο γιος μου αν και τοσο μικρός να υπνοβατεί? πως μπορώ να τον βοηθήσω?

ευχαριστω

Popi

Διαφημίσεις

popi δεν ξέρω για υπνοβασία, αλλά ένα θα σου πώ...ο Ιωακείμ ξυπνάει το βράδυ και έρχεται στο κρεββάτι μας, με τραβάει και εγώ σαν υπνωτισμένη πάω στο κρεββάτι του. Το πρωϊ ξυπνάω εκεί και κάποιες φορές δεν θυμάμαι κάν πως ξύπνησα και πήγα το βράδυ.

Μήπως ξυπνάει, αλλά λόγω νύστας δεν το θυμάται μετά;

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

και γω υπνοβατουσα μεχρι τα 12!!!!αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ μικρος ακομη ωστε να ξεκαθαρισεις αν οντως υπνοβατει ή απλα νυσταζει και δεν θυμαται που ειναι το πιθανοτερο!τα περισσοτερα παιδια δεν θυμουνται.

Αφηνε ενα φως στο σπιτι για καθε πιθανοτητα ωστε να βλεπει που παει....Μεγαλο μυστηριο η υπνοβασια παντως,ουτε θυμαμαι πως την εκοψα!ετυχε ομως να ξυπνησω ενω υπνοβατουσα και δεν επαθα τιποτα(μυθος δηλαδη οτι δεν πρεπει να ξυπνησει αυτος που υπνοβατει) καθως και να με προλαβουν στην πορτα ετοιμη να την ανοιξω και να φυγω....απο τοτε κλειδωναν και εβγαζαν το κλειδι. :D

Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν υπαρχει κληρονομικοτητα ή ειναι ψυχολογικα τα αιτια.

Μπορει οντως να υπνοβατει και ασυναισθητα να ερχεται στο κρεβατι σας γιατι υποσυνειδητα νιωθει ασφαλεια μαζι με τους γονεις του. Και εγω ως υπνοβατης εως καποια ηλικια πιστευω οτι συνηθως υπνοβατουν τα ατομα που κοιμουνται παρα πολυ βαρια.

Εμενα η γνωμη μου ειναι (αν εχεις κουραγιο μεσα στον υπνο σου) μολις τον βλεπεις στο κρεβατι σου να τον σκουντας λιγο και με γλυκο τροπο να τον καθοδηγεις πισω στο κρεβατι του.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

Δεν νομιζω οτι ειναι υπνοβασια . Εδω εμεις βλεπουμε ενα ονειρο ή γινεται κατι στον υπνο μας και τρομαζουμε να το θυμηθουμε.

Εγω θα ξαγρυπνουσα ενα βραδυ να δω. Ειναι ξυπνιος οταν σηκωνεται?

http://www.paidiatros.gr/21/page3.html

Κατά τη διάρκεια της υπνοβασίας το βλέμμα του παιδιού είναι στο κενό και το πρόσωπο του είναι ανέκφραστο. Έπειτα από μερικά λεπτά (10-30) ξαπλώνει πάλι ή αφήνεται να οδηγηθεί στο κρεβάτι. Την επόμενη ημέρα, το παιδί δεν θυμάται τίποτα. http://www.asxetos.gr/libView.aspx?s=102&sc=293&o=-1&ofs=3

http://www.pediatros.com/main/1,0,1535,296-article.aspx

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

κάπου σε αυτά τα λίνκ διάβασα ότι ναι μπορεί να είναι κληρονομικό -

- επίσης, το πιο επικίνδυνο είναι να υπάρχει τραυματισμός - κλείδωμα παραθύρων πόρτας κτλ κτλ ΟΛΑ επιτακτικά!

(έβαλα στο google το " sleepwalking kids ")

The child may feel embarrassment, shame, guilt, anxiety and confusion when they are told about their sleepwalking behavior. It is important to handle the child's feelings about sleepwalking with care.

Parents should remove anything from the bedroom that could be hazardous or harmful to a child.

Sleepwalking that starts at an early age, generally disappears as the child gets older. If the child outgrows the sleepwalking the age that it ended was approximately 13.8 years old. If the child begins to sleepwalk at the age of 9 or older, it often lasts into adulthood.

διάβασε τα όλα τα λίνκ!, - απο ότι κατάλαβα εξαρτάται πολύ απο το πόσο συχνά είναι...

άρχισε να κρατάς ημερολόγιο, έτσι ώστε να μπορείτε να πείτε σε κάποιον τι ακριβώς συμβαίνει - να έχετε και εσείς για τον εαυτό σας συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσο συχνά γίνεται.

(

Very helpful tools used in identifying stressors related to sleepwalking include journals or sleep diaries, which may offer the opportunity for a parent to see a pattern related to the sleepwalking episodes and help in eliminating outside stressors.)

Typically, episodes of sleepwalking will dissipate on their own. However, children who do not "grow" out of sleepwalking episodes, or who have episodes nightly or more then once a night, may need to have a medical evaluation completed. In addition, a child who sleepwalks and has never done so should be evaluated as well, Sheldon says.

"If there is something unusual or atypical about the spells then the child really needs to be evaluated and intervention needs to be sought," says Sheldon. "A child who exhibits a sudden onset of sleepwalking needs an assessment for something that may have precipitated the event. There may be some kind of anxiety or stress at school or something at home that was totally unrecognized that is now causing events of sleepwalking."

Sleepwalking is not a normal childhood event, but it should not be viewed as abnormal either. Occasional spells of sleepwalking are really no cause for concern, but knowing what to do and when to do it are priority. Parental education is the key, Sheldon says.

"If a parent does all they can to protect the child from danger or injury when sleepwalking, try to identify the stressors that may be causing or worsening the spells and get intervention if and when needed, then everyone can get a good night's sleep," he says.

κάπου γράφει επίσης ότι πρέπει για να ξέρετε ότι βγαίνει απο το δωμάτιό του το βράδυ να κρεμάσετε κάποιο καμπανάκι στην πόρτα να χτυπάει όποτε ανοίγει - έτσι ώστε να ξυπνήσετε και να το προστατέψετε αν χρειαστεί.

Δεν κάνει να σκουντάμε ή να το κουνήσουμε προσπαθώντας να το ξυπνήσουμε. (το γράφει και αυτό κάπου).

σε αυτά τα λινκ βρήκα όλα αυτά.

1.http://childrentoday.com/resources/articles/sleepwalking.htm

2.http://www.stanford.edu/~dement/slpwalking.html

3.http://familydoctor.org/online/famdocen/home/children/parents/special/common/160.html

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 3 years later...

AX! παιδιά είναι αγχωμενη πάρα πολύ!!!!!Η κόρη μου 5 χρονών την είχα παρατηρήσει απο μικρότερη όμως δεν πήγαινε το μυαλό μου σε υπνοβασία. Χθές σηκώθηκε πήρε διάφορα πράγματα και πήγε στο κρεβάτι της αδολφής της. Όταν την βρήκα, το παιδί φαινόταν πως κοιμάται, το πήρα απο το χεράκι και το οδήγησα στο κρεβατάκι του...κάθησα ελάχιστα μαζί του και με κοιτούσε χωρίς να λέει τίποτα...και έπειτα κοιμήθηκε, δεν θυμόταν τίποτα την επόμενη μέρα!!! Αυτό έχει γίνει πολλές φορές. Δεν ξέρω τι να κάνω. Φυσικά το έχουμε και λίγο κληρονομικό και εμένα μου έλεγε η μαμά μου πως το έκανα....Δεν ξέρω τι να κάνω!!!!Φομάμαι μη χτυπήσει και μη το τρομάξω!