Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ... ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΑΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ...

Recommended Posts

λοιπον.... λέω να γράψω το μικρό μου σε Δημοτικό παιδικό σταθμό...γνωρίζει καμια πότε ξεκινούν οι εγγραφές; στα δικαιολογητικά διαβασα ότι πρέπει να εργάζονται και οι δυο γονείς...και ερχομαι τώρα να ρωτήσω... μήπως υπάρχει κανενα παραθυράκι.... η περίπτωση μου είναι η εξής: είμαι άνεργη...κανονικά με κάρτα απ' τον οαεδ και ταμείο...και έγκυος... το Σεπτέμβρη θα είμαι 7 μηνών περίπου... θα μου είναι αδύνατον να γεννήσω και να έχω το μικρό στο σπίτι είμαι τελειως μόνη χωρις καμια βοήθεια και δεν θέλω να νοιωσει παραμελημένος όυτε αυτος ούτε το νέο μέλος της οικογένειας... και απο Δεκεμβρη που θα βγω στη γύρα για δουλεια πώς θα γίνει;;; Και αν μια άνεργη δεν δικαιούτε να στειλη το παιδι της στον παιδικό ...πώς θα βρει δουλεια βρε κορίτσια;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να έγινα κατανοήτη...είμαι πολύ μπερδεμένη και αγχομένη έτσι κι αλλιως....

Διαφημίσεις

Για εγγραφες ειχα ρωτησει κ εγω στα κεντρικα του ΙΚΑ στο κεντρο της Αθηνας.Για Δημοσιο βρεφικο σταθμο κ μου ειπανε οτι ειναι μεχρι τις 30 Ιουνιου.Τωρα επειδη είσαι άνεργη δεν γνωριζω κάτι.Ξέρω οτι γινεται επιλογη με βάση το εισόδημα κ των 2 γονέων.Αλλά νομίζω οτι έχει σχέση το που είναι ασφαλισμενο το παιδί.Σε ποιο ταμείο.Λυπάμαι που δε γνωριζω περισσοτερα για να σε βοηθήσω.Ελπίζω να μπορέσει κάποια άλλη.Μην αγχώνεσαι και με το καλό να πάρεις αγκαλίτσα το μωράκι σου!!!!!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Εγω παλι εχω ακουσει οτι προηγουνται οι ανεργοι. για τι δεν παιρνεις τηλεφωνο σε εναν σταθμο να σου λυσει τις αποριες;

κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!! Μακάρι να προηγούνται οι άνεργοι, θα πάω απο κει να ρωτήσω...παρ' ολα αυτα οποια γνωρίζει κάτι απο προσωπικη εμπειρια......

εγω κοριτσια που ρωτησα για τον δικο μου, μου ειπε η διευθηντρια οτι θελει βεβαιωση απο τον εργοδοτη μου τα ενσημα του 2009 την φορολογικη δηλωση που θα κανουμε φετος σε αντιγραφο και κατι αλλα που δεν τα θυμαμαι μου ειπε επισης οτι σε 10 μερες θα ανακοινωσει τα δικαιολογητικα που χρειαζετε και μετα τις 20 μαιου ξεκινανε οι εγραφες.εγω δεν δουλευω αλλα ειπαμε με τον ανδρα μου να μου κολλησει λιγα ενσημα για να φαινεται οτι εργαζομαι, ελπιζω να το περασουμε. δεν χανεις ομως τιποτα να ρωτησεις τον ιδιο τον σταθμο.....με το καλο το μωρακι σου

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Διαφημίσεις

αληθεια βρε παιδια μεχρι τι εισοδημα πρεπει να εχει κανεις για να εχει ελπιδες;

αυτο δεν το γνωριζω, σημερα που περασα απο τον σταθμο εχουν ανακοινωσει τα δικαιολογητικα, πρεπει να εργαζονται και οι δυο γονεις, οι εγραφες ξεκινανε απο τις 20 μαιου.

• 2 weeks later...

λοιπον σημερα αξιοθηκα και πήγα να πάρω το χαρτι για την αιτηση και το κατεβατο με τα δικαιολογητικα.... ναι πρεπει να εργαζονται και οι δυο γονείς...στην περιπτωση μου ομως το θεωρω απόλυτα ΑΔΙΚΟ!!! και αν το παιδι μου ρε φιλε δεν πάει παιδικό εγω πώς θα βρω δουλεια;;;; και ενταξυ τώρα δεν δουλεύω και αν το Σεπτεμβρη εχω βρει δουλεια τι γίνετε;;;;και πώς θα το στήλω ιδιοτικό με το επιδομα ανεργειας που πέρνω;;;υποτιθετε πως σαν ανεργη εχω περισσότερη ανάγκη απο κάποιον που εργάζετε!!! αυτα.... τα πα και δεν ξεθύμανα....αν κάποια γνωρίζει κάτι.... κανα νόμο κανα παραθυράκι....κατι βρε παιδί μου....ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Καλά από αδικίες άλλο τίποτα.... δεν έχω κάτι να προσθέσω στο θέμα απλά χάρηκα που σε βρήκα και είπα να πω ένα γειά μια και απέχω καιρό τώρα. πάντως αν κάποιος σου δώσει μια βεβαίωση ότι εργάζεσαι δεν θα έχει πρόβλημα γιατί δεν τα ψάχνουν με ΙΚΑ κ.α. επείσης εγώ για την νύφη μου που ο αδερφός μου δεν έχει ένσημα μια και δουλεύει στον άλλο μου αδερφό της είχα φτιάξει μια βεβαίωση και έγραφα ότι είναι οικογενειακή επιχ/ση και το πείραν το παιδάκι δηλ. ήθελαν τώρα τι να σου πω ψάχτω πάντος

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Ax, τι καλα που σε πέτυχα τι κάνετε;;; Λές ε;;; Απλά το θέμα με μένα είναι πως είμαι γραμμένη ΟΑΕΔ.... αν γινει καμία διασταυρωση στοιχέιων;;;

Διαφημίσεις

Ax, τι καλα που σε πέτυχα τι κάνετε;;; Λές ε;;; Απλά το θέμα με μένα είναι πως είμαι γραμμένη ΟΑΕΔ.... αν γινει καμία διασταυρωση στοιχέιων;;;

κοριτσια δεν νομιζω οτι γινετε ετσι εμενα μου ζητησε βεβαιωση εργοδοτη και ενσημα του 2009, καθως και την φορολογικη δηλωση που θα κανουμε φετος σε αντιγραφο.στην ανακοινωση των δικαιολογητικων το γραφει καθαρα για τα ενσημα.

λοιπον.... λέω να γράψω το μικρό μου σε Δημοτικό παιδικό σταθμό...γνωρίζει καμια πότε ξεκινούν οι εγγραφές; στα δικαιολογητικά διαβασα ότι πρέπει να εργάζονται και οι δυο γονείς...και ερχομαι τώρα να ρωτήσω... μήπως υπάρχει κανενα παραθυράκι.... η περίπτωση μου είναι η εξής: είμαι άνεργη...κανονικά με κάρτα απ' τον οαεδ και ταμείο...και έγκυος... το Σεπτέμβρη θα είμαι 7 μηνών περίπου... θα μου είναι αδύνατον να γεννήσω και να έχω το μικρό στο σπίτι είμαι τελειως μόνη χωρις καμια βοήθεια και δεν θέλω να νοιωσει παραμελημένος όυτε αυτος ούτε το νέο μέλος της οικογένειας... και απο Δεκεμβρη που θα βγω στη γύρα για δουλεια πώς θα γίνει;;; Και αν μια άνεργη δεν δικαιούτε να στειλη το παιδι της στον παιδικό ...πώς θα βρει δουλεια βρε κορίτσια;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να έγινα κατανοήτη...είμαι πολύ μπερδεμένη και αγχομένη έτσι κι αλλιως....

Οι εγγραφες εχουν ξεκινησει και τελειωνου 15 Ιουνιου περιπου.

1. Αν ειναι ανθρωποι θα καταλαβουν και αν εξηγησεις οτι ψαχνεις ισως....

2. Γραψου σε επιδοτουμενα σεμιναρια του ΟΑΕΔ για ανεργους (πιανετε σαν απασχοληση το εκανε μια γνωστη μου).

Τα παντα εξαρτωνται απο τις αιτησεις που εχουν και την καλη διαθεση συνεργασιας τους.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εγω ειχα κανει υπευθυνη δηλωση που δηλωνα οτι θα παω χαρτι απο τον εργοδοτη και οτι προς το παρον ειχα αδεια ως εκπαιδευτικος. Μετα εμεινα εγκυος παλι και συνεχισα την αδεια και αυτην την βεβαιωση δε μου τη ζητησαν ποτε.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντησεις σας, Demi7 πολύ καλό αυτό στην Καλλιθέα αλλά ο Δήμος μας δεν έχει κάτι αντίστοιχο...

Εχω καταλήξει:Θα κάνω την αίτηση με τα δικαιολογητικά που έχω....και θα πάω να βρώ το Δήμαρχο....χιχιχιχι!!!! Δεν βλέπω άλλη λύση πραγματικά...στην τελική ας γίνω ξεφτιλα .... στην τελικη αυτοι φταινε....δεν θα πρεπε να είχαν προβλέψει τι γίνεται σε τετοιες περιπτώσεις; είναι αδικο γιατι εχω ενσυμα συνεχόμενα 6-7 χρόνια και απ' το Ιανουαριο είμαι ανεργη.... που θα βρω 300-350 το μηνα για ιδιωτικο;

Διαφημίσεις

μου την κρατήσανε οι γονείς μου.................

φέτος αν δεν την πάρουνε και παλι θα την βάλω σε ιδιωτικό γιατί είναι δύσκολο να κρατήσουνε 2 παιδιά..... Τον Οκτώβρη ξαναπάω για δουλειά.....

το θέμα είναι πως εγω δεν έχω κανεναν που να μπορει να μου τον κρατήσει έστω και για αυτες τις λίγες μέρες που θα χρειαστώ για να γεννήσω και να συνέλθω λίγο....βλέπεις θα είναι και καισαρική.... και αστα... καλά και για όταν θα βρώ δουλεια...κατα το Δεκεμβρη ελπίζω... τοτε ίσως και να μπορω να πληρώσω τον ιδιωτικο μέχρι τοτε όμως;

όπως είπες και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πας να πιάσεις κάποιον αρμόδιο... βάλε όσο μπουρου μπούρου έχεις και μισή ντροπή δική τους και άλλη μισή δική τους πάλι... δεν κατάλαβα... μόνο ψήφους θέλουνε??? ούστ απο κει.........

το θέμα είναι πως εγω δεν έχω κανεναν που να μπορει να μου τον κρατήσει έστω και για αυτες τις λίγες μέρες που θα χρειαστώ για να γεννήσω και να συνέλθω λίγο....βλέπεις θα είναι και καισαρική.... και αστα... καλά και για όταν θα βρώ δουλεια...κατα το Δεκεμβρη ελπίζω... τοτε ίσως και να μπορω να πληρώσω τον ιδιωτικο μέχρι τοτε όμως;

Πιστέυω πως δείχνουν ευαισθησία σε τέτοιες περιπτώσεις.Καλο θα είναι να μαζέψεις όλα τα άλλα δικαιολογητικά και να πάς να τους τα πεις προφορικά.Η πεθερά μου ήταν στα σύμβουλια για τους παιδικούς και πάντα βοηθούσαν τέτοιες οικογένειες.

''Ασχετο...αν γεννας νοεμβρη ελα στην παρέα μας:ποιες γεννανε νοεμβρη του 2009''

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Πάντως εμένα δεν μου την πήρανε την μικρή πέρσυ γιατί δεν είμαι δημότης Καλλιθέας...... :mad:

Μου το κανανε κι εμενα επειδη εχω τα χαρτια μου επαρχια και εγινε της κακομοιρας στον Δημο μου.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Μου το κανανε κι εμενα επειδη εχω τα χαρτια μου επαρχια και εγινε της κακομοιρας στον Δημο μου.

κι εγώ ελπίζω να φύγουμε κάποια στιγμή απο το μπάχαλο που το λένε Αθήνα και είπαμε με τον άντρα μου να φτιάξουμε οικ. μερίδα στον τοπο καταγωγής του (μιλάμε ό,τι έγγραφο θέλουμε σε χρόνο μηδέν).

Στον δήμο Καλλιθέας όμως οι κκ είναι πολύ δήθεν. Εδώ τα χαρτιά για την αίτηση (ναι πήρα και φέτος χαρτιά να ξανακάνω αίτηση και με πιο άγριες διαθέσεις) και με ρώτησε η υπεύθυνη με υφάκι αν καταλαβαίνω τι γράφει...

Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι... και της απαντάω "τα ντω σπίτι και αν εκω απορία τα σε πάρω ντεντέφωνο..."

Και ξένη να ήμουνα ρε παιδιά προς τι αυτός ο ρατσισμός??? έλεος δηλαδή... αυτές οι γυναίκες δεν εργάζονται?

Τι να πω... θα υπάρξει 2ος γύρος με την κατάθεση των δικαιολογητικών :twisted::twisted::twisted: