Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα!Για να φτιάξω το γάλα του μωρού βράζω νερό και μετά το αποθηκεύω σε ανοξείδωτο θερμός έτσι όπως είναι καυτό. Το κάνω αυτό πέντε μήνες τώρα και με έχει βολέψει. Αυτό όμως που με ανησυχει είναι κάνει να μένει το βραστό νερό μέσα σε αυτόν τον θερμό ή μήπως είναι τίποτα καρκινογόνο το ανοξείδωτο;

mKndp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα κάτι ανοξείδωτα θερμός που είχα, είδα να έχουν κάνει κάτι σκουριές και στο πώμα που πατάς κουμπάκι και σκουριασε ένα ελατήριο και στον πάτο μέσα και δεν τα χρησιμοποιώ.

0b8bfa6eaf.png

Εγω ειχα ενα ανοξειδωτο θερμο, που μου το εδωσε μια φιλη και το ειχε και η αδελφη της...το ειχαν παρει απο τη Π....ση δηλ. καλης ποιοτητας και ηταν πολυ καλο γιατι κρατουσε ολης της ημερας το νερο.

e977372361.png

κι εγω ειχα για ενα 3μηνο μετα σταματησαμε την αποστειρωση οποτε και βρασμενο νερο... παντως δεν προσεξα στο θερμος κατι ασχημο μονο που επιανε αλατα στον πατο αλλα τα καθαριζα με ξυδι

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

κι εγώ είχα ανοξείδωτο θερμός, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Μόνο που έπιανε άλατα όπως λέει και η θενη, αλλά το ξύδι είναι θαυματουργώ. Από τον 6ο μήνα σταμάτησα την αποστείρωση και το βρασμένο νερό οπότε απαλάχτηκα!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

κορίτσια!δηλαδή όταν σταματάει η αποστείρωση μετά πως το φτιάχνετε το γάλα με νερό κατευθείαν από την βρύση; Δεν είναι κρύο έτσι;

mKndp2.png

κορίτσια!δηλαδή όταν σταματάει η αποστείρωση μετά πως το φτιάχνετε το γάλα με νερό κατευθείαν από την βρύση; Δεν είναι κρύο έτσι;

Το ζεσταινεις λιγο,δεν το βραζεις,η βαζεις μισο μισο...πρεπει να ειναι λιγο ζεστο αλλιως η σκονη δεν διαλυεται:wink::-D

Ο δικός μας γιατρός επιμένει στο βρασμένο νερό για το γάλα. Νομίζω πως το γράφει και πάνω στο κουτί.

Λέει όμως ότι δεν χρειάζεται βράσιμο το νερό που πίνει.

Το μικρό σου όμως δεν πίνει τώρα πολλές φορές γάλα. Γιατί συνεχίζεις και το βάζεις στο θερμός;

Μίκα!Τι εννοείς όταν λες ότι δεν πίνει πολλές φορές γάλα;Το δικό μου πίνει μόνο γάλα 5 φορές την μέρα αφού είναι 5 μηνών ακόμα.(δεν τους έκλεισε ακόμα).Μήπως έχω μείνει πίσω;Ο γιατρός μου είπε όταν κλείσει τους 6 μήνες αρχίζουμε ριζάλευροκαι κόβουμε την αποστείρωση. Για την ώρα όμως βράζω νερό και το βάζω στο θερμός.Εσύ τι έκανες στο παιδάκι σου στη συγκεκριμένη ηλικία;Μήπως έχω καθυστερήσει τις κρέμες;Βρε κορίτσια όμως πριν από κάθε γάλα κάθεστε και ζεσταίνεται νερό;Δεν θα ήταν καλύτερα να το ζεσταίνουμε μια φορά και μετά στο θερμός για όλη την ημέρα;

mKndp2.png

Γεια σου Στυλιανή.

Έχεις δίκιο. Δεν πρόσεξα καλά την ηλικία του μωρού. :oops:

Το δικό μου είναι μεγαλύτερο, 7 μηνών και πίνει πλέον λιγότερο γάλα. Πάντως το νερό το έβραζα εκείνη την ώρα, στον βραστήρα. Το θερμός το χρησιμοποίησα στην αρχή αλλά μετά γέμιζε άλατα, μύριζε και έπρεπε να κάνω συχνά την διαδικασία καθαρίσματος, οπότε προτίμησα να το βράζω λίγο πριν

Διαφημίσεις