Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΡΧΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

Αγλαία μου μπορείς να συγκεντρώσεις κάποια πρώτα βήματα-συμβουλές για τις πρώτες μέρες θηλασμού (ιδίως στο μαιευτήριο όπου η παραπληροφόρηση θα είναι μεγάλη) γιατι έχω μπερδευτεί πολύ...

πχ θηλασμός από ένα μαστό σε κάθε γεύμα, νόμιζα ότι αυτό είναι το σωστό ώστε να πέρνει και το πιο παχύ γάλα και να χορταίνει, kai sto epomeno geyma allazo masto...

Ας υποθέσουμε ότι θα έχω κανονική ροή. Πρέπει αρχικά σε κάθε γεύμα να θηλάζω και από τους 2 μαστους στην αρχή ώστε να ενεργοποιηθεί η παραγωγή?

Τι πρέπει να κάνω ??? Σε ρωτάω κατόπιν δικής σου απάντησης σε ποστ μου..

γενικά έχω στο μυαλό μου

-να προσπαθήσω να θηλάζω (με φωνές και απαιτησεις αν χρειαστεί) όσο συχνά θέλει το μωρό, χωρίς ωράριο

-ότι θέλω το μωρό να μπεί στο στήθος μου ήδη από το χειρουργείο, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο γιατρος, εφόσον φυσικά είναι υγιες.

Δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα για μονόκλινο οπότε το rooming- in αποκλείεται

Δώσε μας Please κάποιες βασικές οδηγίες για τις πρώτες ώρες-μέρες...

Εχω μπερδευτει-αγχωθεί, και θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα ώστε να είμαι πιο χαλαρή τοτε, αφου το stress δεν βοηθάει...

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

-Επίσης να ζητάω το μωρό αν έχουν περάσει 3 ώρες και δεν το έχουν φέρει

-να βρίσκω άνετη στάση θηλασμού

-αν πονάω να ξαναπιάνει σωστά το στήθος το μωρο...

όχι σφιχτά σουτιέν, έχω προμηθευτεί την purelan σε περίπτωση ερεθισμού των θηλών, εξαγωγή λίγου γάλακτος, καλό αέρισμα.

Νόμιζω για έναν περίεργο λόγο ότι δεν θα τα καταφέρω...σε όλη την εγκυμοσύνη ήμουν χαλαρή και τώρα εχω αγχωθεί περισσότερο από ποτέ!

Νιώθω ότι πρέπει να παλέψω με βήματα και διαδικασίες και άτομα για το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου...και το πιο όμορφο...

Ισως έχω και στο μυαλό μου και την εμπερία της μητέρας μου, η οποία είχε άφθονο γάλα αλλα εγώ θήλαζα μόνο από τον ένα μαστο...(είχα προτίμηση στον άλλο δεν καθόμουνα με τίποτα) και με πολύ μεγάλη της λύπη και παραπληροφόρηση του γιατρού, με θήλασε αποκλειστικά μόνο 3 μήνες, αφού πάθαινε συνέχεια μαστίτιδα στον άλλο μαστό ακόμα κι αν αντλούσε...

(βέβαι δεν ξέρω τα θηλαστρα της εποχής πόσο αποτελεσματικά ήταν)

eNeap2.pngNziDp2.png

Νόμιζω για έναν περίεργο λόγο ότι δεν θα τα καταφέρω...σε όλη την εγκυμοσύνη ήμουν χαλαρή και τώρα εχω αγχωθεί περισσότερο από ποτέ!

Να μην ακούω τέτοια, μια χαρα θα τα καταφερεις και όλα θα πάνε καλά. Αν δεν ξέρεις τι να κανεις το θηλαστικό σου θα σου δείξει το δρόμο και οταν θα εχεις στιγμες αμφιβολίας και θα σου περνάνε ανόητες σκέψεις από το μυαλό (εχω γάλα?, γιατί κλαίει? μηπως λιμοκτονει κλπ) εδω ειμαστε εμεις για να σου τις διώχνουμε και αν σου την λεει κανείς θα το λες στην aglaia και αυτή θα τον κανει να πάει από εκεί που ηρθε :lol: .

Ισως έχω και στο μυαλό μου και την εμπερία της μητέρας μου, η οποία είχε άφθονο γάλα αλλα εγώ θήλαζα μόνο από τον ένα μαστο

αλλα δεν είχε το parents

Υ.Γ. Σου ευχομαι πολλή δύναμη, κουράγιο και υπομονή τον πρώτο μήνα και μετά θα δεις ο θηλασμός πολύ πιο βολικός και ευκολος απ'οσο φανταζεσαι.

ilonkaki μου γλυκό σε ευχαριστώ, και με την ευκαιρία ήθελα να σου πω ότι συμφωνώ σε όλα τα Post σου ανεξαιρέτως, σαν να λες αυτά που σκέφτομαι...ρε παιδί μου ένα περίεργο πράγμα :D

Ελπίζω όλα να πάνε καλά με τον θηυλασμό!...Νιώθω τυχερή που ξέρω πως θα σας έχω δίπλα μου όταν χρειαστεί...μπορεί να μην βλεπόμαστε αλλά ένα δέσιμο υπάρχει!!! :D

eNeap2.pngNziDp2.png

Αγλαία μου μπορείς να συγκεντρώσεις κάποια πρώτα βήματα-συμβουλές για τις πρώτες μέρες θηλασμού (ιδίως στο μαιευτήριο όπου η παραπληροφόρηση θα είναι μεγάλη) γιατι έχω μπερδευτεί πολύ...

Όχι πανικός!!!

Να εστιάσεις στη σωστή τοποθέτηση για να μη ερεθιστούν οι θηλές.

Τα υπόλοιπα όπως έρθουν, θα κάνεις ότι μπορείς στις συνθήκες τις κλινικής.

πχ θηλασμός από ένα μαστό σε κάθε γεύμα, νόμιζα ότι αυτό είναι το σωστό ώστε να πέρνει και το πιο παχύ γάλα και να χορταίνει, kai sto epomeno geyma allazo masto...

τις πρώτες 3 μέρες που υπάρχει μόνο το πρωτόγαλα δεν έχει καμία σημασία, η 4η μέρα θα είναι και η τελευταία στην κλινική οπότε δεν έχει καμία σημασία αν για μία μέρα το παιδί θηλάσει όπως να 'ναι.

Ας υποθέσουμε ότι θα έχω κανονική ροή. Πρέπει αρχικά σε κάθε γεύμα να θηλάζω και από τους 2 μαστους στην αρχή ώστε να ενεργοποιηθεί η παραγωγή?

Στην κλινική δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα. Μπορεί να σου φέρουν το παιδί ταϊσμένο και να μην καταλαβαίνεις αν και πόσο γάλα ήπιε...

Τι πρέπει να κάνω ??? Σε ρωτάω κατόπιν δικής σου απάντησης σε ποστ μου..

Να περιμένεις να έρθει εκείνη η ώρα για να μπορέσεις να εκτιμήσεις την κατάσταση. Αν το στήθος είναι υπερφορτωμένο και το μωρό δεν θηλάζει ή θηλάζει λίγο την ώρα που σου το φέρνουν, ίσως να πρέπει να χρησιμοποιήσεις και θήλαστρο για να ανακουφιστείς.

είναι καλύτερα να μην αφήσεις καμία να σου αγγίξει το στήθος για κανένα λόγο.

γενικά έχω στο μυαλό μου

-να προσπαθήσω να θηλάζω (με φωνές και απαιτησεις αν χρειαστεί) όσο συχνά θέλει το μωρό, χωρίς ωράριο

Αν δεν έχεις το μωρό μαζί σου αυτό δεν μπορείς να το κάνεις γιατί δεν θα ξέρεις πότε ζητάει και δεν θα σου λένε. Αν φωνάξεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πετύχεις λιγότερη συνεργασία και όχι περισσότερη.

Να προσπαθήσεις να καταλάβεις αν κάποια μαία σε κάποια βάρδια είναι πιο συνεργάσιμη και να το ζητάς από αυτή, τις άλλες μην τις ανακατεύεις.

-ότι θέλω το μωρό να μπεί στο στήθος μου ήδη από το χειρουργείο, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο γιατρος, εφόσον φυσικά είναι υγιες.

Πολύ καλά!

Δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα για μονόκλινο οπότε το rooming- in αποκλείεται

Συνεργάζεσαι λοιπόν με τις συνεργάσιμες και βολεύεσαι όπως όπως με τις άλλες....

αν κάτι δεν πάει πολύ καλά, μόλις πάτε στο σπιτάκι σας και βρείτε την ησυχία σας θα είναι πολύ καλύτερα :)

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά! :)

Διαφημίσεις

Γεια σου galat, με το καλό να έρθει το μωράκι σου. Μην φοβάσαι, ο θηλασμός δεν είναι δα και κάτι τόσο δύσκολο. Αν το μωρό σου δεν είναι πρόωρο, ή υπάρξουν άλλα προβλήματα, μόνοι σας θα βρείτε τον δρόμο σας, χωρίς να χρειαστεί καμία παρέμβαση. Ότι "λάθος" και να γίνει στην κλινική μπορεί εύκολα να διορθωθεί όταν με το καλό πάτε στο σπίτι. Για εσένα που είσαι και ενημερωμένη και θα έχεις και την υποστήριξη της Αγλαίας πρωτίστως και στη συνέχεια και όλων μας θα είναι παιχνιδάκι :D

Γνωρίζω πάρα πολλές μαμάδες που θηλάσαν επιτυχώς τα παιδιά τους για πάρα πολύ καιρό, χωρίς να ξέρουν ούτε τα μισά από αυτά που διαβάζουμε εμείς μέσα στο forum χάρη στην Αγλαία :!::!::!:

Μην αγχώνεσαι, να σκέφτεσαι θετικά και μην σκέφτεσαι τις μέρες στο μαιευτήριο σαν ένα πρόβλημα για τον θηλασμό σου, αλλά σαν μέρες χαράς που επιτέλους θα πάρεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου. Αυτό έχει σημασία!!!!

Αν διαβάσεις τις διάφορες ιστορίες τοκετού κλπ, όλες αντιμετωπίσαμε διάφορα με το προσωπικό των μαιευτηρίων. Εσύ να επικεντρωθείς στα καλά και να διώχνεις από το μυαλό σου τα κακά.

Νομίζω τα σημαντικά στο μαιευτήριο είναι να θηλασεις αμέσως, (εγώ δεν το έκανα, και πάλι μια χαρά θηλάζω την Αννα) να το θηλάζεις όσο περισσότερο μπορείς (εγώ έλεγα στις μαίες για να μου το αφήσουν παραπάνω ότι τώρα μόλις ξύπνησε και άρχισε να θηλάζει !!!) και να δεις ότι πιάνει καλά το στήθος, για να μην πληγωθούν οι θηλές σου. Και να του δώσουν συμπλήρωμα, και να μην στο πουν ή και να στο πουν μην τα βάψεις μαύρα όπως έκανα εγώ ( :oops: ). Όταν πας στο σπίτι θα διορθωθούν όλα με λίγη υπομονή και επιμονή. Προπάντως μην πιστέψεις ΚΑΝΕΝΑ που θα σου πει ότι κλαίει γιατί πεινάει και δεν του φτάνει το γάλα σου ... :lol: Είναι βλακείες!

WLn5p2.png

Aγλαία,felinidoc σας ευχαριστω πολύ!!!! Δεν ξέρω καμιά φορά χανω την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου...

Με βοηθήσατε για ακόμα μια φορά πολυ! Χαλάρωσα και περιμένω τις μέρες!

Ευχαριστώ και πάλι!! :D

eNeap2.pngNziDp2.png

Εγω γεννησα με καισαρικη στις 7/12 το βραδυ.Το μωρο μου το φερανε στις 10 το πρωι και επειδη ημουν σε δημοσιο νοσοκομειο(αλεξανδρα) το ειχα μαζι μου εκτοτε.Δοκιμασα να το θηλασω αρκετες φορες αλλα τιποτα στην αρχη...τελικα στις 8 το βραδυ αρχισε να θηλαζει...εκτοτε δεν του εχω δωσει ξενο γαλα και τα παμε μια χαρα!Η νυχτερινη νοσοκομα μου ελεγε να το δωσω συμπληρωμα γιατι εκλαιγε και ελεγε πειναει το παιδι 4 κιλα γεννηθηκε δεν φτανει το γαλα σου....αλλα εγω ημουν ανενδοτη.Γυρισαμε σπιτι και εκτος απο τα μικροπροβληματα τις πρωτες μερες οπου πονουσα λιγο και ειχα πολυ γαλα το οποιο το εβγαζα με θηλαστρο μετα το ταισμα τωρα ειναι ολα καλα.Θελει μονο λιγο υπομονη και επιμονη και να μην ακους κανενα.Τα μωρα παντα κλαινε!Ειναι σχεδον απιθανο να κλαινε γιατι λιμοκτονουν!Αμα πεινανε τρωνε!!!καλη τυχη με το θηλασμο ολα καλα θα πανε!!!

ευχαριστώ πολύ becky μου και να σου ζήσει!!!

Κι εγώ με καισαρική θα γεννήσω...αλλά μάλλον προγραμματισμένη οποτε φαντάζομαι πρωι...

Αντε πλησιάζουν οι μέρες ελπίζω όσο τίποτα να είναι υγιές και να πάνε όλα καλα!

eNeap2.pngNziDp2.png

• 6 χρόνια μετά...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...