Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν ειμαι μονο μαμα!!!!!!!!


Recommended Posts

εχω ενα κοριτσακι 4 χρονων και ενα γιο 27 μηνων.τα παιδια μου τα λατρευω και ταχω πιο πανω απο ολα οπως και τον αντρα μου..

οτι εκανα τοκανα συνειδητα και τα παιδια και ολα.. τωρα ομως πνιγομαι! τα μικρα εχουν ζωηρεψει πολυ! ειδικα η κορη μου δε ξερω πως νατις φερθω..νιωθω οτι δε με σεβετε καθολου! ειμαι ολη μερα σπιτι μαζι τους και ισως με θεωρουν δεδομενη παρουσια χωρις κατι αλλο..οι γονεις μου μενουν απο κατω αλλα παρολο που εχω πολυ βοηθεια εχει και τα κακα του! κακομαθαινουν συνεχως τα μικρα και βγαινω παντα εγω η κακια..τους εχω μιλησει..δεν βγαζεις ακρη!ο αντρας μου δουλευει πολλες ωρες και δυσκολες με βαρδιες και ειναι ελαχιστα σπιτι. εχουν σπασει τα νευρα μου! εχω αναγκη απο ενα διαλειμμα απο ολα!

παντα προσπαθουσα ναχω ενα καλο σπιτικο! μια υπεροχη οικογενεια! ναμαι καλη συζηγος και κυριος μαμα!ποσο ευκολο ειναι ομως τελικα να χασεις τον ελεγχο?! και μετα τι κανεις?ζητας τη βοηθεια καποιου ειδικου?

με πληγωνει το να μην εχω καλο ποιοτικο χρονο μετα παιδια μου..το μονο που κανουμε ολη μερα ειναι να μαλωνουμε.και αν αποφασισουν ναναι ησυχα ειμαι τοσο εξαντημενη που δεν εχω πια κεφι για παιχνιδια και αποζητω λιγη ησυχια..μαζι τους.ολοι με λενε οτι ειναι φυσιολογικο να θελω λιγο χρονο γιατι εκτος απο μαμα ειμαι και ανθρωπος και γυναικα αλλα πως γινετε να διατηρισεις ισοροπιες σε αυτο?

1-2-3MPOMPIRES!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλά, δεν είναι κακό να ζητήσεις τη βοήθεια ειδικού. Μπορείς να συμβουλευτείς ένα παιδοψυχολόγο. Εγώ αν υπάρξει ανάγκη θα το κάνω. Αυτό δε θα με χαρακτηρίσει "αποτυχημένη μητέρα" αλλά αντίθετα υπεύθυνη.Το μεγάλωμα των παιδιών είναι πολύ δύσκολο και σημαντικό έργο και κανείς δεν γεννήθηκε παντογνώστης. καλό κουράγιο!!!

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως που εχω μια κορη σχεδον τριων χρονων και πολυ ζωηρη,θα τη στειλω στον παιδικο σταθμο το καλοκαιρι γιατι πιστευω οτι εχει αναγκη να βρισκεται με συνομηλικα της παιδια.Ετσι θα εκτονωνει και την ενεργεια της εκει,κι εγω θα ειμαι ηρεμη στο σπιτι με το μωρο κι οταν επιστρεφει θα περναμε ποιοτικο χρονο μαζι γιατι θα ειμαστε και οι δυο ξεκουραστες και οχι εκνευρισμενες.Γιατι οντας ολη μερα στο σπιτι δεν μπορω εκ των πραγματων να προσφερω αυτα που θα προσφερει η συναναστροφη με αλλα παιδια και οι δραστηριοτητες τις οποιες εγω με ενα μωρο ακομη,δεν ειμαι σε θεση να κανω μαζι της.Να σημειωσω οτι δεν εργαζομαι πλεον και οτι εκει που θα ειμαι απο το καλοκαιρι δεν θα εχω βοηθεια απο κανενα.Αλλα και εδω να εμενα που εχω και τους γονεις μου απο κατω,παλι θα την εστελνα στο σταθμο.Γενικα πιστευω οτι δεν αρκει η φυσικη παρουσια της μαμας και μονο ολη τη μερα για να περνανε τα παιδια αυτης της ηλικιας καλα στο σπιτι:χρειαζεται ποιοτικος χρονος μαζι αλλα και χρονος για τη μαμα και τα παιδια χωριστα.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ προσπαθώ να είμαι καλή μαμά, συνήθως τα καταφέρνω (!), αλλά υπάρχουν και αυτές οι μέρες που θέλω να φωνάξω " ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΧΡΟΝΟ".

 

Είναι μεγάλη η πίεση που νοιώθουμε επειδή θέλουμε να τα κάνουμε όλα τέλεια. Να είμαστε σε όλα οι καλύτερες. Ε, λοιπόν κυρίες μου, πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Δεν είμαστε και σούπερ γυναίκες. Ναι, κι εσύ supermama!!

 

Σήμερα, μετά από πολύ καιρό, νομίζω πως πέρασα όλο το απόγευμα φωνάζοντας. Καλή η συζήτηση δεν λέω, αλλά όταν έχεις να οργανώσεις τόσα πράγματα, και νομίζεις πως μιλάς στο βρόντο...Γιατί, πως να το κάνουμε, η υπομονή έχει και όρια. Ε, λοιπόν σήμερα τα ξεπέρασα. Αύριο, θα είναι άλλη μέρα, πιο ήρεμη ελπίζω.

 

Γι΄αυτό supermama, υπομονή και να θυμάσαι πως δεν είσαι μηχανή, πως δεν μπορείς να τους έχεις ευχαριστημένους όλους. Πάνω απ' όλα πρέπει να είσαι εσύ. Γιατί αν δεν είσαι εσύ, δεν θα είναι και οι υπόλοιποι. Γνώμη μου πάντα

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω κοριτσια! σημερα η μικρη μου ξυπνησε με μια γλυκα!! θα κοιταξω νατο εκμεταλευτω καινα παιξω μαζι της ομορφα και ποιοτικα!

1-2-3MPOMPIRES!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ολες φανταζομαι οτι αρκετες φορες νιωθουν καπως ετσι... Κ εγω στο τελος της μερας ( για να μην πω κ στο ενδιαμεσο) νιωθω τελειως πτωμα... Δε νομιζω οτι πρεπει να αισθανομαστ ασχημα ή τυψεις για αυτο. Ειμαστε απλα κ εμεις ανθρωποι με τις αδυναμιες κ τις αντοχες μας. Δεν ειναι κακο να θελουμε λιγο χρονο για τον εαυτο μας. Εξαλλου οταν ειμαστε εμεις καλα φερομαστε καλυτερα κ με τα παιδια μας.

Εμενα μου εκανε απιστευτο καλο που γυρισα στη δουλεια, γιατι σπιτι ολη μερα με τη μπεμπα ειχα σαλταρει. Κ επισης αφου ειναι κ οι γονεις σου απο κατω κ αφου μπορουν κ θελουν (οπως κ οι δικοι μου) δεν το βρισκω κακο να αφηνεις τα παιδια που κ που για να πας για ενα καφε, να βγεις με τον αντρα σου ενα βραδυ σα ζευγαρι ή απλα κ για να κοιμηθεις μια ωρα το μεσημερι με την ησυχια σου. Ακομα κ το να φυγεις ενα ΣΚ με τον αντρα σου οι δυο σας θα σας ανανεωσει κ θα σε βοηθησει να ηρεμησεις κ εσυ. Με εμενα παντα πιανει κ μετα γυρναω ξεκουραστη κ ετοιμη να αντιμετωπισω τα παντα!!!

Δεν ειναι κακο να θυμομαστε οτι δεν ειμαστε μονο μαμαδες!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Ax πόσο σε καταλαβαίνω!!! Και πόσες φορές νιώθω έτσι. Ευτυχώς φάση είναι και περνάει. Λίγο να ξεκουραστείς και τα πράγματα αλλάζουν.

Μόνο να μην ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος και ότι πρέπει να συγχωρείς τον εαυτό σου για τα λάθη σου. Πείσε τον εαυτό σου ότι δεν μπορεί να είναι όλα τέλεια και θα νιώσεις καλύτερα.

Σε εμένα πιάνει! Ε, και λίγο κλάμα για να ξεθυμάνω.....

url=http://ronin.gr/node/24] kenny.gif[/url]

Link to comment
Share on other sites

O συζυγος ή οποιος μπορει να βοηθησει επιβαλεται να το κανει ΤΩΡΑ!

Βγες για ενα καφε με μια φιλη να δεις μετα ποσο θα γελας με τις σκανταλιες που τωρα σε τρελαινουν.

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ = ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Σε καταλαβαίνω και συμφωνώ απόλυτα! Φυσικά και δεν είμαστε μόνο μαμάδες, εγώ έχω ένα αγοράκι 4 χρονών και δύο διδυμάκια ενός έτους - σκέτη τρέλα μπορείς να φανταστείς - και να καταλάβεις ότι είμαι σε άδεια ανατροφής τέκνου και έχω και μια καριέρα που έχω χτίσει με πολύ κόπο και ιδρώτα... Πάντως εγώ συμβουλεύομαι συχνά-πυκνά μια φίλη μου ψυχολόγο, γιατί νιώθω τύψεις που είμαι συνεχώς κουρασμένη, εκνευρισμένη κλπ. και εν ολίγοις μου είπε ότι το να είσαι κλεισμένος στο σπίτι επί ένα χρόνο περίπου και να κάνεις τα ίδια πράγματα κάααααααθε μέρα... ε, δεν είναι και λίγο..... θέλει φοβερές αντοχές!! Οπότε μη νιώθεις τύψεις, δύσκολη περίοδος είναι, θα περάσει! Εγώ ε΄χω χαλαρώσει λίγο και προσπαθώ να παίζω περισσότερο με τα παιδάκια μου και έτσι σπάει και η ρουτίνα!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

μετα απο καιρο μπηκα καταλαθος σε αυτο το θεμα και μετα ειδα οτι τοχαβαλει εγω η ιδια..χαχαχα..τεσπα..τελικα οντος ηταν μια φαση μια πολυ μεγαλη φαση αλλα περασε. εκανα λαθη.πολλα λαθη ακομα και στον τροπο για να ξεφυγω... μετα απο μια πολυ δυσκολη περιοδο τωρα νιωθω πως εχω μια πολυ ωραια οικογενεια. τα παιδια εχουν ηρεμησει αρκετα. οσο ναναι μεγαλωνουν και αλλαζουν και αυτα. και εγω πια ξερω απολυτα τι θελω και το ζηταω απο ολους. λεω ας πουμε στα παιδια μου πχ τωρα η μαμα θα πιει καφε με τη φικη της και δε θελει να μας ενοχλητε η στον συζηγο βγαινω για ενα καφε να παρψ αερα και παω. ο καφες ειναι φυσικα παραδειγμα. δεν ηταν ο καφες το θεμα. εχω περισσοτερο χρονο με τον αντρα μου και το ιδιο και με τα παιδια. και αν δεν ειναι πολυς τοτε ειναι σιγουρα ποιοτικος.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 5 χρόνια μετά...

Γεια σας.. Εχω ενα κοριτσακι 7 μηνων και σε ενα μηνα παω στην δουλεια μου... Το μωρο θα μου το κρατανε οι γονεις του αντρα μου οση ωρα θα ειμαι στην δουλεια... Φοβαμαι μηπως η μικρη μου μαθει μαζι τους κι εμενα δεν με θελει ή βλεπει την πεθερα μου σαν μαμα της κι οχι εμενα... Υπαρχει τετοια περιπτωση??? :-(

Link to comment
Share on other sites

Οχο βεβαια μανα ειναι μονο μια!!!!οσο καλα και να περναει εσενα δε μπορει να παρει τη θεση σου κανεις!!! Στο λεω εκ πηρας εμενα η πεθερα μου κρατησε τις μικρες απο 4 και 7 μηνων μεχρι το χρονο που πγγαν παιδικο.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας.. Εχω ενα κοριτσακι 7 μηνων και σε ενα μηνα παω στην δουλεια μου... Το μωρο θα μου το κρατανε οι γονεις του αντρα μου οση ωρα θα ειμαι στην δουλεια... Φοβαμαι μηπως η μικρη μου μαθει μαζι τους κι εμενα δεν με θελει ή βλεπει την πεθερα μου σαν μαμα της κι οχι εμενα... Υπαρχει τετοια περιπτωση??? :-(

 

Καλησπερα!

Να σου ζησει το μωρακι σου!

Δεν υπαρχει περιπτωση να σε μπερδεψει με καμια αλλη και φυσικα οταν γυριζεις κοντα της θα ευφραινεται η ψυχη της... Μην ανησυχεις καθολου για αυτο. Ισα ισα που θα σε θελει ακομα πιο πολυ γιατι θα της λειπεις. Το πρωτο 6μηνο ζωης γνωριζεται η μαμα με το μωρο και δημιουργειται ισχυρος δεσμος μεταξυ τους!

Πες μου ομως πως ειναι η καθημερινοτητα σας; Την θηλαζεις; πινει μονο ξενο; ή και τα 2; Πως την κοιμιζεις; κοιμαστε μαζι; Γενικως τι ρουτινα ακολουθειται καθημερινως;

Στην δουλεια ποσες ωρες θα λειπεις και ποσες ημερες την εβδομαδα;

Της μαμας το γαλατακι, καθε σταλα και φλουρακι! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ!!! Την θηλασα για μια εβδομαδα αφου γεννησα αλλα σταματησα μετα γιατι μου δημιουργηθηκε προβλημα στο στηθος και αρχισα να της δινω ξενο... Ασχολειται με τα παιχνιδακια της ολη μερα οταν ειναι ξυπνια και αν εχει λιγο γκρινια παιζω μαζι της!!!! Κοιμαται στο κρεβατι της, δεν την εχω μαθει να κοιμαται μαζι μου!!! Στην δουλεια που θα παω θα δουλευω 6 ωρες... Θα γυρναω στο σπιτι το μεσημερι... :-)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ!!! Την θηλασα για μια εβδομαδα αφου γεννησα αλλα σταματησα μετα γιατι μου δημιουργηθηκε προβλημα στο στηθος και αρχισα να της δινω ξενο... Ασχολειται με τα παιχνιδακια της ολη μερα οταν ειναι ξυπνια και αν εχει λιγο γκρινια παιζω μαζι της!!!! Κοιμαται στο κρεβατι της, δεν την εχω μαθει να κοιμαται μαζι μου!!! Στην δουλεια που θα παω θα δουλευω 6 ωρες... Θα γυρναω στο σπιτι το μεσημερι... :-)

 

Δυο πραγματα απο αυτα που εγραψες ειναι βασικα για να μην ταλαιπωρηθει το μωρο ψυχολογικα. Το οτι πινει ξενο και το οτι κοιμαται μονη της. Αυτο σημαινει οτι μπορει να την ταισει αλλος και οτι μπορει να την βαλει για υπνο! Ειναι θετικα αυτα για την περιπτωση σου.

Αν θηλαζε και κοιμοταν μονο με στηθος ή και μονο μαζι σου τοτε θα ηταν μεγαλο θεμα το να το παρει καλα το μωρακι.

Συνεπως το περιβαλλον εχει διαμορφωθει καταλληλα ετσι ωστε να μην υποστει εναν βιαιο αποχωρισμο.

Επισης, ιδανικο ειναι το οτι θα δουλευεις 5 μερες μεχρι το μεσημερι ή και καποιες φορες απογευμα, δεν πειραζει!

Δεν θα εχετε κανενα προβλημα, μην ανησυχεις!

Εγω την δικια μου την θηλαζω (16μηνων) και κοιμαται μαζι μου μονο! Αν επρεπε να με αποχωριστει θα ηταν τεραστιο προβλημα για τον ψυχισμο της. Στην δικη σου περιπτωση ομως ειναι ιδανικα για να ξεκινησεις δουλεια! Μην φοβασαι καθολου!

Απλα, οταν γυριζεις απο την δουλεια θα της αφιερωνεσαι για να ανακτησει τις ωρες αποχωρισμου.

Της μαμας το γαλατακι, καθε σταλα και φλουρακι! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Α, επισης, αφου θα ξεκινησεις σε εναν μηνα δουλεια, ολο αυτο το διαστημα μεχρι να πας δουλεια βαζε την πεθερα (ή οποιος αλλος θα φροντιζει το μωρο) να ταιζει το μωρο καποιες φορες και ξεκινηστε να την βαζει αυτη για υπνο για να γνωριστει καλυτερα με το μωρο, να συνηθισει το μωρο στην παρουσια της ετσι ωστε να ερθουν ολα πολυ πιο ομαλα οταν θα ξεκινησεις δουλεια! Αυτο ειναι πολυ βασικο! Καλη αρχη και καλη συνεχεια!

Της μαμας το γαλατακι, καθε σταλα και φλουρακι! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ!! Ειλικρινα μου εφυγε ενα βαρος!!! :-*

 

Μπραβο! Χαιρομαι πολυ!

Παρακαλω, να εισαι καλα! Φιλια

Της μαμας το γαλατακι, καθε σταλα και φλουρακι! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...