Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ??.....

Recommended Posts

..ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...

ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΟΥΛΑ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ... ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΛΙΓΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΛΑΖΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝ " Α, ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙ"...

ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ??..ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΧΙ???...

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΝΕΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ....

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ..ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΑΦΟΥ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ...Η ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ??.. ΙΣΧΥΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ?? .." ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ..ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ"...

Διαφημίσεις

..ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ..ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΑΦΟΥ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ...Η ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ??.. ΙΣΧΥΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ?? .." ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ..ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ"...

Η αληθεια ειναι οτι αυτο δεν το΄χω καταλαβει κι εγω.. η μη επαρκής πληροφορηση στο γιο μου με οδηγησε σε μικτη διατροφη μεχρι τον 3ο μήνα αφου ολοι ειχαν λυσσαξει οτι δεν χορταινει..κι εγω δεν προσπάθησα αρκετα και εδινα συμπληρωμα. Οι συζητησεις με την νεα παιδιατρο καθως και το φορουμ με βοηθησαν να καταλαβω οτι μάλλον το συμπλήρωμα ειναι μυθος εδω και τρεις μηνες την θηλαζω αποκλειστικά απλα θελει περισσοτερο κοπο. Δεν θελω να παρεξηγηθω αν καποια κοπελα δινει συμπληρωμα προσωπικα μιλαω

Το κάθε μωρό θέλει τη δική του ώρα στο στήθος για να πάρει το γάλα που χρειάζεται. Ένα μωρό μπορεί να θέλει 30 λεπτά για να πιει 100μλ γάλα κι ένα άλλο μωρό, ιδίας ηλικίας μπορεί να παίρνει την ίδια ποσότητα σε 5 λεπτά. Όταν λέμε όσο γάλα χρειάζεται εννοούμε και το ελαφρύ που έρχεται στην αρχή του θηλασμού, και το παχύ (πλούσιο σε λιπαρά) που έρχεται αργότερα.

Άρα αυτό που σου λένε ότι είναι παχύ το γάλα σου δεν ισχύει ακριβώς έτσι όπως στο λένε. Όλες οι γυναίκες έχουν το πρώτο αραιό και το δεύτερο παχύ γάλα. Αυτό που αλλάζει είναι ο χρόνος που θέλει το κάθε μωρό για να πιει κι από το δεύτερο παχύ γάλα. Απλά το δικό σου μωρό παίρνει το παχύ γάλα πιο γρήγορα γιατί θηλάζει πολύ αποτελεσματικά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Αν μια μαμα δε θηλαζει παρα μονο λιγα λεπτα απο το ενα στηθος και μετα απο το αλλο το μωρο παιρνει μονο το αραιο γαλα και χανει το παχυ..........ετσι δεν παιρνει πολυ βαρος και η μαμα νομιζει οτι κατι δεν παει καλα με το γαλα της........ενω πρεπει να αδειαζει καλα το ενα στηθος και υστερα να πηγαινει στο αλλο.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Το κάθε μωρό θέλει τη δική του ώρα στο στήθος για να πάρει το γάλα που χρειάζεται. Ένα μωρό μπορεί να θέλει 30 λεπτά για να πιει 100μλ γάλα κι ένα άλλο μωρό, ιδίας ηλικίας μπορεί να παίρνει την ίδια ποσότητα σε 5 λεπτά. Όταν λέμε όσο γάλα χρειάζεται εννοούμε και το ελαφρύ που έρχεται στην αρχή του θηλασμού, και το παχύ (πλούσιο σε λιπαρά) που έρχεται αργότερα.

Άρα αυτό που σου λένε ότι είναι παχύ το γάλα σου δεν ισχύει ακριβώς έτσι όπως στο λένε. Όλες οι γυναίκες έχουν το πρώτο αραιό και το δεύτερο παχύ γάλα. Αυτό που αλλάζει είναι ο χρόνος που θέλει το κάθε μωρό για να πιει κι από το δεύτερο παχύ γάλα. Απλά το δικό σου μωρό παίρνει το παχύ γάλα πιο γρήγορα γιατί θηλάζει πολύ αποτελεσματικά.

Γι' αυτό έχει επικρατήσει αυτή η δικαιολογία αποθηλασμού λόγω "αραιού γάλακτος". Μια θεία μου προχθές μου έλεγε ότι δεν θήλασε λέγοντας χαρακτηριστικά "νερό έτρεχε από το στήθος μου"...

vChmp3.png IkwYp3.png

Διαφημίσεις

Γι' αυτό έχει επικρατήσει αυτή η δικαιολογία αποθηλασμού λόγω "αραιού γάλακτος". Μια θεία μου προχθές μου έλεγε ότι δεν θήλασε λέγοντας χαρακτηριστικά "νερό έτρεχε από το στήθος μου"...

... Και πώς το κατάλαβε; μέτρησε το λίπος;

Μην πιστεύετε τα όσα λένε, τα περισσότερα είναι φανταστικές ιστορίες....

Το λιγότερο ή περισσότερο λιπαρό γάλα δεν είναι κάτι που φαίνεται με το μάτι.

Οι γυναίκες που δεν θέλουν να θηλάσουν και δεν βάζουν το μωρό στο στήθος, ίσως να δούνε λίγες σταγόνες πιο διαφανές γάλα αν έχουν πάρα πολλές ώρες να θηλάσουν. Όμως αυτές οι σταγόνες είναι ελάχιστες και δεν αντιστοιχούν ούτε σε μια γουλιά του μωρού.

... Και πώς το κατάλαβε; μέτρησε το λίπος;

Μην πιστεύετε τα όσα λένε, τα περισσότερα είναι φανταστικές ιστορίες....

Το λιγότερο ή περισσότερο λιπαρό γάλα δεν είναι κάτι που φαίνεται με το μάτι.

Οι γυναίκες που δεν θέλουν να θηλάσουν και δεν βάζουν το μωρό στο στήθος, ίσως να δούνε λίγες σταγόνες πιο διαφανές γάλα αν έχουν πάρα πολλές ώρες να θηλάσουν. Όμως αυτές οι σταγόνες είναι ελάχιστες και δεν αντιστοιχούν ούτε σε μια γουλιά του μωρού.

Ακριβώς αυτό. Και όταν της μίλησα και για πιθανή υπερπαραγωγή κτλ μου είπε "ε δεν είχαμε τότε και ευκολία να πηγαίνουμε στους γιατρούς να μας τα πουν αυτά" (πάλι αμφιβάλλω αν θα σωζόταν η κατάσταση...)

vChmp3.png IkwYp3.png