Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Mήνυμα από το κολαστήριο Άουσβιτς


Recommended Posts

Βρέθηκε χειρόγραφο σημείωμα

 

«Μήνυμα σε μπουκάλι» άφησαν πίσω τους επτά κρατούμενοι στο Αουσβιτς

1008481_b.jpg

 

ΑΠΕ

Κάρτες με τα ονόματα των θυμάτων, στις ράγες απ' όπου οδηγήθηκαν στο θάνατο 1,1 εκατ. άνθρωποι Λονδίνο

Ένα χειρόγραφο σημείωμα, που φέρει την υπογραφή επτά κρατουμένων στο κολαστήριο του Αουσβιτς, βρέθηκε μέσα σε ένα μπουκάλι, το οποίο ήταν κρυμμένο μέσα στα θεμέλια γειτονικού κτιρίου -χώρο καταναγκαστικών έργων.

Σύμφωνα με το BBC, το σημείωμα έχει ημερομηνία «9 Σεπτεμβρίου 1944» και σε αυτό αναγράφονται τα ονόματα επτά κρατουμένων, ο αριθμός που έφεραν αλλά και οι πόλεις απ' όπου κατάγονταν.

«Όλοι τους είναι ηλικίας 18 έως 20 ετών» αναφέρει η τελευταία φράση του σημειώματος, που αφορά έξι Πολωνοεβραίους και έναν Γαλλοεβραίο κρατούμενο.

Η αυθεντικότητα του σημειώματος έχει εξακριβωθεί και, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μουσείου του Αουσβιτς, μόνο δύο από τους συγκεκριμένους κρατούμενους κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

«Ήταν νέοι άνθρωποι που προσπαθούσαν να αφήσουν ίχνη από την παρουσία τους εκεί» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Μουσείου.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1008481&lngDtrID=245

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • 1 month later...

Η “Λίστα του Σίντλερ” βρέθηκε στην Αυστραλία

 

 

sidler.jpg

 

Ξεχασμένη σε βιβλιοθήκη του Σίδνευ βρέθηκε η περίφημη «λίστα του Σίντλερ» - μία λίστα που περιέχει τα ονόματα 801 Γερμανών - Εβραίων, τους οποίους ένα μέλος των Ναζί, ο επιχειρηματίας Όσκαρ Σίντλερ κατάφερε να σώσει από τους θαλάμους αερίων. Όπως μεταφέρει το BBC, η λίστα - που αποτελείται από 13 σελίδες - ανακαλύφθηκε τυχαία από ερευνητή σε βιβλιοθήκη της περιοχής New South Wales του Σίδνευ, ανάμεσα σε γερμανικές εφημερίδες και τις σημειώσεις του Αυστραλού συγγραφέα Thomas Keneally. Ο Κινίλι έγραψε το βιβλίο «Η κιβωτός του Σίντλερ», στο οποίο βασίστηκε η βραβευμένη ταινία του Stephen Spielberg «Λίστα του Σίντλερ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λίστα συντάχθηκε στις 18 Απριλίου του 1945, στις τελευταίες μέρες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Όσκαρ Σίντλερ μέλος του ναζιστικού κόμματος ο ίδιος, απασχολούσε Εβραίους κρατούμενους σε επιχείρηση του στην Κρακοβία που παρήγαγε προϊόντα για τον γερμανικό στρατό. Ο επιχειρηματίας, σοκαρισμένος από τη θηριωδία του Ολοκαυτώματος, κατάφερε να σώσει τους Εβραίους που εργάζονταν στο εργοστάσιό του. Όσοι μπήκαν στη λίστα, θεωρήθηκαν «απαραίτητη εργασιακή δύναμη» και γλίτωσαν το θάνατο στους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων.

 

«Έσωσε τη ζωή 801 ανθρώπων από τους θαλάμους αερίων. Πρόκειται για ένα συγκινητικό στοιχείο της Ιστορίας» δήλωσε η έφορος της βιβλιοθήκης Olwen Pryke στο BBC. Η Πράικ είχε αγοράσει το υλικό με τις σημειώσεις του Αυστραλού συγγραφέα, το 1996 χωρίς να υποψιάζεται ότι μαζί αγόραζε και την αυθεντική λίστα.

Ο ίδιος ο συγγραφέας, είχε πάρει τη λίστα πριν από 30 χρόνια από τον επιζώντα του Ολοκαυτώματος Leopold Pfefferberg. Ο Πφέφερμπεργκ ήταν ένας από τους «Εβραίους του Σίντλερ» - το νούμερο 173 στη λίστα της σωτηρίας - και ήταν ο άνθρωπος που παρακίνησε τον Κινίλι να γράψει το βιβλίο.

 

http://www.cna.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=63:2008-10-04-04-11-44&id=1056:2009-04-07-10-53-48&Itemid=181

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Δευτέρα, 8 Ιούνιος 2009

 

Ετσι θα ήταν αν ζούσε σήμερα

 

 

etsithaaitan.jpg

80 ΧΡΟΝΩΝ

 

Αν είχε καταφέρει να επιζήσει, σήμερα θα ήταν κάπως έτσι. Την εικόνα έφταιξαν με τη βοήθεια υπολογιστών επιστήμονες και απεικονίζει την μορφή αυτής της γυναίκας αν ζούσε σήμερα, που θα είχε γίνει 80 χρονών. Όμως η…

 

 

AnneFrank.jpg

 

Αννα Φρανκ δεν κατάφερε να επιβιώσει από τον Β Παγκόσμιο πόλεμο

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...