Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποσο καλυπτει το μωρο το μητρικο γαλα αν δεν θελει τις στερεες???

Recommended Posts

Παρακαλώ μπορώ να μάθω εάν με τον αποκλειστικό θηλασμό (είμαστε πια 6μιση μηνών) θα υπάρξει πρόβλημα στην ανάπτυξη της; Δεν τρώει τίποτα με τίποτα!!! :shock: Είναι όμως ένα μωρό με διαγνωσμένη αλλεργία στα γαλακτοκομικά και γνωρίζω ότι αυτά τα μωρά είναι αρκετά επιφυλακτικά με τις τροφές. Λατρεύει το κουτάλι, μάλλον την διασκεδάζει, :lol: και έχει δοκιμάσει χορταρικά ( αηδία ) φρούτα (ελάχιστα έφαγε τις πρώτες φορές ) και ειδική κρέμα (περιφρόνηση αν και την γλύκανε η ζάχαρη) συνεχίζουμε με τον θηλασμό ακάθεκτοι !!έχω άγχος :oops: με το βάρος τι να περιμένω; :? Τώρα είναι 7800γρ και 72 cm.ευχαριστώ όλες προκαταβολικά!!!! :)

Διαφημίσεις

Θα σου πω κάτι που έχει ειπωθεί απο την Αγλαία , οτι τα παιδάκια που καθυστερούν να φάνε ή δεν τρώνε κάποιες τροφές προφυλάσουν τον εαυτό τους ενσικτωδώς απο αλλεργίες!

Δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές για το φαγητό της αλλά επειδή και η δικιά μου έχει αλλεργία , η γιατρός μου είπε οτι θα αρχίσουμε φαγητό οπωσδήποτε στο 7ο.

Πάντως απο ότι έχω διαβάσει όλα τα μωράκια κάνουν τα δύσκολα με το φαγητό τους στην αρχή! :wink:

τώρα μόλις είδα στο διαγραμμα βάρους - μηνών και ύψους - μηνών τις τιμές της δικιάς σου και είναι τέλεια . στην 75 καμπύλη του βάρους και στην 90 καμπύλη ύψους ... :D

Γιατί ανησυχείς :?::roll:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

bonbon Αγχώνομαι το ξέρω όμως ο παιδίατρος της επιμένει να φάει αφού έκλεισε τον 6 και με πιέζει. Ξέρει κάτι παραπάνω και απλά δεν με ενημερώνει; :? Εσύ όταν λες 7 μηνών εννοείς να κλείσει και τον έβδομο; Ποσό ακόμα μπορεί να θηλάζει αποκλειστικά και να καλύπτονται οι ανάγκες της ;σημειώτεον ότι θηλάζω κάνοντας συγκεκριμένη δίαιτα λόγω αλλεργίας (αρκετά στερητική σύμφωνα με την αλλεργιολογο) αλλά αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί…το θέμα είναι γιατί με πιέζει τόσο ο γιατρός ακόμα και μπανάνα θέλει να της δώσω…ευχαριστώ για την απάντηση ! :)

bonbon Αγχώνομαι το ξέρω όμως ο παιδίατρος της επιμένει να φάει αφού έκλεισε τον 6 και με πιέζει. Ξέρει κάτι παραπάνω και απλά δεν με ενημερώνει; :?

Θα έπρεπε να ξέρει αυτά:

Pediatricians and parents should be aware that exclusive breastfeeding is sufficient to support optimal growth and development for approximately the first 6 months of life and provides continuing protection against diarrhea and respiratory tract infection.30,34,128,178–184 Breastfeeding should be continued for at least the first year of life and beyond for as long as mutually desired by mother and child.185

Complementary foods rich in iron should be introduced gradually beginning around 6 months of age.186–187 Preterm and low birth weight infants and infants with hematologic disorders or infants who had inadequate iron stores at birth generally require iron supplementation before 6 months of age.148,188–192 Iron may be administered while continuing exclusive breastfeeding.

Unique needs or feeding behaviors of individual infants may indicate a need for introduction of complementary foods as early as 4 months of age, whereas other infants may not be ready to accept other foods until approximately 8 months of age.193

Introduction of complementary feedings before 6 months of age generally does not increase total caloric intake or rate of growth and only substitutes foods that lack the protective components of human milk.194

During the first 6 months of age, even in hot climates, water and juice are unnecessary for breastfed infants and may introduce contaminants or allergens

και κυρίως θα έπρεπε να μπορεί να εκτιμήσει το κάθε παιδί ξεχωριστά.

Ποσό ακόμα μπορεί να θηλάζει αποκλειστικά και να καλύπτονται οι ανάγκες της ;

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής μερικά παιδιά μπορούν να θηλάζουν αποκλειστικά χωρίς κανένα πρόβλημα και μέχρι το τέλος του 8ου μήνα. Είναι σημαντικό αυτός που παρακολουθεί το παιδί να διαγνώσει τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού. Δυστυχώς οι περισσότεροι παιδίατροι ακολουθούν το γενικό κανόνα που ξέρουν χωρίς να είναι ικανοί να διακρίνουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού.

Αν το μωρό δεν θέλει να φάει απλώς η γιατρός θα πρέπει να το παρακολουθεί για σημάδια αναιμίας. Αν υπάρχει τέτοια υπόνοια θα πρέπει να το παραπέμψει για αιματολογικές εξετάσεις για να καθοριστεί με ακρίβεια η αναγκαία δόση σιδήρου που μπορεί να χρειάζεται. Χωρίς αιματολογικές εξετάσεις δεν είναι δυνατό να καθοριστεί με ακρίβεια η αναγκαία δόση. Επιπλέον της αναγκαίας δόσης μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ανάπτυξη του μωρού.

το θέμα είναι γιατί με πιέζει τόσο ο γιατρός ακόμα και μπανάνα θέλει να της δώσω…

γιατί δεν ξέρει, γιατί δεν είναι ικανή να διακρίνει τις ανάγκες του κάθε μωρού, γιατί θέλει να είναι καλυμμένη...

εμεις εχουμε παει σε γαστρεντερολόγο , όχι αλλεργιολόγο και μου είπε μέχρι να κλείσουμε τον 6ο, αρχές 7ου αποκλειστικό θηλασμό.

Για περισσότερες πληροφορίες απο μαμάδες που τα παιδάκια τους έχουν αλλεργία και είναι στη φαση με τις στερεές τροφές κοιτα εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2335&postdays=0&postorder=asc&start=0

Αλήθεια τι διατροφή κάνεις για την αλλεργία ;;;

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

εμεις εχουμε παει σε γαστρεντερολόγο , όχι αλλεργιολόγο και μου είπε μέχρι να κλείσουμε τον 6ο, αρχές 7ου αποκλειστικό θηλασμό.

Μακαρι να το ειχα κανει κι εγω, που με την εισαγωγη των στερεων τροφων στον 6ο μηνα τραβηξα τα πανδεινα με τις αλλεργιες που προεκυψαν σ'ενα σωρο πραγματα! (πορτοκαλι, μπανανα... ουτε να τα θυμαμαι δε θελω, ενα σωρο πραγματα που αν ειχε φαει μερικους μηνες αργοτερα, δε θα ειχε κανενα προβλημα!)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις !Αγλαΐα θα ζητήσω από τον γιατρό περισσότερες εξηγήσεις και θα απαιτήσω να μου πει τι θα κάνει με το θέμα του σιδήρου. :evil: Υπάρχουν κάποια συμπτώματα για την έλλειψη σιδήρου είναι λίγο χλωμή; φυσικά και δεν θα δώσω τίποτα χωρίς εξετάσεις αν και δεν θέλω να την ταλαιπωρώ…

bonbon το ίδιο διάστημα λέμε λοιπόν για τις στερεές τροφές και εγώ στις αρχές του 7 τις άρχισα. Για την αλλεργία δεν τρωω κανένα γαλακτοκομικό ακόμα και τα μη αγελαδινά την πειράζουν(ατοπικη δερματίτιδα πόνοι αέρια υδαρα κακά διάρροια ) επησις μοσχάρι, πορτοκάλι, λάχανο, ψάρι.

Δεν θα δώσω τίποτα άλλο εκτός από μήλο αχλάδι και θα πάω στην αλλεργιολογο για patch test ,έχουμε κάνει με νυγμό όταν ήταν 3 μηνών

Πείτε μου κι άλλες τροφές να αποφύγω tasuki.!!

Τι να σου πω, το καθε παιδι ειναι διαφορετικο και μπορει να ειναι τοσες πολλες τροφες! Καλυτερα να σου πω τι απο αυτα που του εδινα απο την αρχη δεν τον πειραξε ποτε! Αυτα ηταν: καροτο, πατατα, κολοκυθακι, αρακας, ρυζι και κρακερς ρυζιου, κοτοπουλο, γαλοπουλα, μοσχαρι (που ομως ειπες οτι την πειραζει), αχλαδι και μηλα (διαφορες ποικιλιες, για να αλλαζει καπως η γευση), καθως και το βιολογικο μουσλι σε σκονη που ετρωγε μερικες φορες γι'απογευματινο. Οχι λεμονι στο φαγητο, οχι σελινο, οχι αρωματικα φυτα και χορτα...

Προσθετωντας μονο μια τροφη την εβδομαδα, η ποικιλια αυξανε πολυ αργα, αλλά μεχρι να χρονισει ετρωγε πλεον μια μεγαλυτερη γκαμα τροφων. Μετα απο 13 μηνων ετρωγε τα παντα χωρις προβλημα.

Το ψαρι πώς ξερεις οτι την πειραζει? Μη μου πεις οτι ο γιατρος σου ειπε να δωσεις ψαρι απο τωρα??? (ολοι οι παιδιατροι λενε μετα το χρονο γιατι ειναι σουπερ-αλλεργιογονο!)

Οι τροφές που ανέφερα είναι αυτές που έχω φάει εγώ και την πείραξαν άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, όχι το παιδί κατευθείαν. Φυσικά δεν τίθεται θέμα για ψαρί…εδώ δε τρώει κολοκυθάκι με καροτο και αηδιάζει σαν να είναι δηλητήριο να μη πω τίποτα άλλο… :D

• 1 year later...

γεια σε ολους!

το κοριτσακι μου ειναι πλεον 9 μηνών. Απο την πρωτη στιγμη που αρχισα τις στερεες στον 6 μηνα δεν τις δεχτηκε καλα. Εκανε παντα μορφοσμους αηδιας σε οτι εχει δοκιμασει μεχρι σημερα. Τα φρουτα τα εβαζε στο στομα της κομματια ,αλλα πολτοποιημένα ουτε να τα φτυσει! δοντια δεν εχουμε ακομα οποτε και δεν τις δινω πια αφου δεν ρουφαει αλλα δαγνωνει με τα ουλα της και φοβαμαι μη πνιγει!

Το παραξενο ειναι πως υπαρχουν μέρες (5-6 φορες μεσα σε αυτους τους 3 μήνες) που αλλωτε εφαγε την φαριν λακτε, αλλη μερα το κοτοπουλο αλλα μεχρις εκει!

Εκει που λεω ξεκινησε το παιδι μου να τρωει, σφαγιζει στομα και δεν περναει τιποτα!

Και ζουμε λοιπον με 2 κουταλιες κρέμα, 2-3 χορτο-κρεατοσουπα, 2 γιαουρτι και 2 γουλιες πορτακαλι και φυσικα θυλασμό..

Και θελω να ρωτησω ο θυλασμός ειναι αρκετος σε αυτή τη ηλικία ή χρειαζονται και οι υπολοιπες τροφες για να αναπτυσεται σωστα?

Η παιδιατρος μου ειπε πως χρειαζονται και τα υπολοιπα με μεγαλη υπομονη να την ταιζω για να συνηθισει! κανω υπομονη αλλα και βαρεθηκα να φτιαχνω καθε μερα και να πεταω φαγητα!Το χειροτερο ειναι πως εκει που μεχρι τους 6 μηνες ξυπνουσε μονο 1 φορα τη νυχτα αντε 2 , 3μηνες τωρα δεν κοιμαμαι καθουλου αφου απο τοτε που προσπαθω να της δωσω φαγητό ασχετα που τη θυλαζω μετα αφου δεν εχει φαει, ξυπναει ρε παιδια και 6φορες! για να φάει!!

Και λεω, κανω κατι λάθος???

Μεχρι ξενο γαλα που προσπαθησα να δωσω που ακουσα οτι τα χορτανει το βραδυ και δεν ξυπνανε, εννοειται ουτε να μυρισει! (ασχετο κανει μια χαρα οταν βλεπει το μπιμπερο αλλα θελει να το πιασει και να κουνησει περα δωθε σαν κουδουνιστρα! οπως με το φαγητο θελει να πιασει το κουταλακι ,το πιατο, το περιεχομενο του πιατου... βαζει στο στομα της τα παντα εκτος απο το φαγητο!) Ενταξει το καταλαβαινω δεν τις αρεσουν τα λιωμενα φαγητα αλλα μεχρι να να μπορει να μασησει τι κανουμε??

εχει καποια αναλογη εμπειρία?

ευχαριστω!

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

Διαφημίσεις

σε καταλαβαινω απολυτα! κατάρχην να σου πω οτι το 2ο 6μηνο οι στερεες τροφες ειναι συμπληρωματικες του θηλασμουκαι οχι το αντιστροφο!

1 κορη μου ειναι σχεδον 13μηνων ξεκινησα φρουτοκρεμα και 10 μηνων χορτοσουπα κρεμα εμποριου δεν εχει φαει. την χορτοσουπα δεν την ηθελε απο την αρχη με οποιον τροπο κι αν την εφτιαχνα! τις στερες τις ξεκινησα λιγο πριν επιστρεψω στην δουλεια!

καποια στιγμη σταματησε να τρωει τα παντα απο στερεη τροφη και μονο θηλαζε κρατησε κανα μηνα αυτο! δεν την πιεζα καθολου παρα μονο την θηλαζα συνεχως! αυτη την στιγμη ειναι 10 + σε κιλα και τρωει πλεων απο το φαγητο του σπιτιου. ξεχασα να σου πω οτι εχει μονο 2 δοντια κατω τα οποια εβγαλε 10+ μηνων , δεν τρωει πολτοποιημενα αλλα ψιλικομενα τα φαγητα! της δινω μπανανα στο χερι και την τρωει μια χαρα η ψωμακι! την ανακουφιζει στα ουλα!

μπορει να περναει φαση που θελει αγκαλιτσες απο την μαμα, μην σε ανησυχει το οτι δεν τρωει στερεες τροφες!

η κρεμα εμποριου δεν προσφερει τιποτα!μονο κνες θερμιδες!

τα ματια σου η ζωη μας ολη

Το μητρικό γάλα είναι η κύρια τροφή του μωρού για το δεύτερο εξάμηνο. Η κατανάλωση στερεών τροφών είναι κυρίως για εξοικείωση. Η κόρη μου έφτασε στους 14.5 μήνες με 1 φρούτο και 2 κουταλιές φαγητό την ημέρα. Δεν κάνεις κάτι λάθος, όταν το μωρό είναι έτοιμο, θα φάει. Αν η ανάπτυξη του παιδιού είναι καλή, μην ανησυχείς. Συνέχισε να προσφέρεις και, αφού ξέρεις εκ των προτέρων ότι το κάνεις "για να μην ξεχνιόμαστε", άλλαξε σύστημα: Βράσε κρέας και χώρισε το σε μικρές μερίδες και βάλτο στην κατάψυξη. Πρόσφερε φρέσκα φρούτα και λαχανικά (από τα επιτρεπόμενα), ώστε να μην μαγειρεύεις άσκοπα. Όταν το δικό σας φαγητό είναι κάτι που μπορεί να φάει το μωρό, μαγείρεψε το χωρίς περιττό αλάτι και λιπαρά, κράτα μια μερίδα για το μωρό και το υπόλοιπο μαγείρεψε το κανονικά. Παράδειγμα, πατάτες γιαχνί, φασολάκια κτλ: Βράσε τις πατάτες, κράτα για το μωρό, και μετά φτιάξε την σάλτσα σου κανονικά και ρίξε μέσα τις υπόλοιπες πατάτες , για να δέσει το φαγητό.

Επίσης, δοκίμασε να δώσεις στο μωρό μαλακές τροφές πχ μπανάνα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες ή σπιρτόξυλα και δώστου να το φάει με το χέρι. Αν είναι έτοιμο, ξέρει τι να κάνει. Η κόρη μου δεν έφαγε λιωμένα, παρά μόνο την πρώτη φορά που δοκίμασε καινούργια τροφή.

Δώσε έμφαση στο να τρώει κρέας, γιατί η σημαντικότερη έλλειψη που μπορεί να παρουσιάσει είναι σε σίδηρο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα σας,

εγώ θήλασα αποκλειστικά μέχρι 10 μηνών και δεν έδωσα στέρεη τροφή, προσπάθησα γύρω στο 6μηνο, είδα ότι η μικρή δεν το ήθελε, έκανε φοβερή δυσκοιλιότητα, πέταξε αιμμοροείδες και σε 5 μέρες τα σταμάτησα όλα και συνέχισα μόνο με τον θηλασμό. Στο 10μηνο αρχισα σιγά σιγα με λίγη χορτόσουπα και μετά από ένα μήνα και φρουτόκρεμα και αυτά αλεσμένα γιατί δόντια βγάλαμε μετά το χρόνο... Και μέχρι 16 μηνών η διατροφή μας ήταν γάλα πρωί βράδυ, φρουτόκρεμα το μεσήμερι (της έβαζα και αβοκάντο για να είναι πλούσια) και το απόγευμα γιαούρτι, μετά το 16μήνο αρχίσαμε φαγητό κανονικά μέχρι τότε, 1-2 μπουκιές από το φαγητό μας έτσι για τη γεύση... τώρα τρώμε κανονικά (είμαστε 19 μηνών), βέβαια έχει τις προτιμήσεις της...

Γενικά να μην αγχώνεσαι το παιδί δείχνει από μονο του... έχει τους ρυθμούς του...

2Niwp2.png

6PDKp2.png

Μια απο τα ιδια και μεις ! Το 99% της ημερισιας διατροφής ειναι θηλασμος και μονο το 1% ειναι στερεα τροφη . Η αναπτυξη της ειναι πολυ καλη .

Σ΄αυτη τη φαση το μονο που μπορει να τους λειψει ειναι σιδηρο . Οποτε μην ζοριζεις το μωρο να φαει απλα για να φαει αλλα προσπάθησε να φαει τροφες που πραγματικά τις εχει ανάγκη . Εμενα ευτυχως της αρεσει το μπροκολο αλλα οχι και για καθε μερα ... Προσπαθω να της δινω οσο το δυνατον περισσοτερο μοσχάρι και αδιαφορώ αν δεν φαει την βραστη πατάτα ....

Σημερα εκανα κεφτεδάκια στο φουρνο . Μονο με μοσχάρι και ελάχιστο κρεμμυδι τα ζυμωσα και τα εψησα στο φουρνο ..... τα εφαγε ..ο αντρας μου !!! χαχαχα Δεν ηθελε , δεν την πιεσα ...

VgL7.jpgIgLdp2.png

αχ να ξερατε τι κουραγιο μου δωσατε .........................

να ειστε καλα..........

ο δικος μου ειναι 11 1/2 μηνων προσπαθησα των πιεσα πολυ αλλα τιποτα.

τρωει μονο την κρεατοχορτοχορτοσουπα 5 ΕΩς 10 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ( ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΤΡΕΛΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ.

εχω κατα ανχωθη δεν τρωει τιποτα αλλο πισματικα ΜΟΝΟ ρουφα το γαλα μου με μανια.

τωρα που διαβασα οτι δεν ειναι ο μοναδικοσ πηρα λιγο θαροσ....

ΝΑ ΣΗΝΕΧΗΣΩ ΣΤΑΘΕΡΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

.....

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω όλες παρα πολυ!

τελικα ολα τα παιδια καπως ετσι μεγαλωνουν! Να μονο που πριν διαβασω εδω πως τυχαινε να βρισκω παντα μαμαδες (πχ στον παιδιατρο) να λενε : η δικια μου καθαριζει τη φρουτοκρεμα σε 3 λεπτά!

κι αγχωνεσαι!

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

Σας ευχαριστω όλες παρα πολυ!

τελικα ολα τα παιδια καπως ετσι μεγαλωνουν! Να μονο που πριν διαβασω εδω πως τυχαινε να βρισκω παντα μαμαδες (πχ στον παιδιατρο) να λενε : η δικια μου καθαριζει τη φρουτοκρεμα σε 3 λεπτά!

κι αγχωνεσαι!

καλα να της λεεσ ΟΛΛΕΣ αυτεσ αλλα το δικο μου ΘΗΛΑΖΕΙ..............................

ΧΙΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΙΧΙΧΧΙΙ.

Υ,Γ.και μενα ετσι μου λεγαν και στεναχωριωμουν 1μπανανα

1μηλο

1πορτοκαλι

1 αχλαδι

σε 3λεπτα?

για σκεψου χοραν ολλα αυτα σε μια χουφτα στομαχακι?

.....

Εγω αναρωτιεμαι αν πρεπει να ειμαι σταθερη σε ωραρια και γευματα ( μιλαω παντα για τις στερεες ) Πρεπει να τρωει σταθερες ωρες? Σταθερα γευματα?

Τις δυο προηγουμενες εβδομαδες ειχαμε τρεξιματα με τη βαφτιση και βεβαια ο μπεμπης - Αντρεας-Ραφαηλ ηταν συνεχεια μαζι μου ( σαν την τσαντα μου, οπως λεει κι η μαμα μου! ). Καποιες φορες ειχα φρουτα μαζι μου, αλλα τις περισσοτερες οχι. Ετσι αλλες μερες ετυχε κι ετρωγε μονο σουπα, αλλες μονο φρουτα κι αλλες τπτ, μονο θηλαζε. Βεβαια θηλαζει οποτε θελει και για οσο θελει. Και για να πω την αληθεια, προσωπικα μου αρεσαν οι μερες αποκλειστικου θηλασμου, ενιωθα σα να επιβεβαιωνα την παραγωγη μου!! Αλλα θελω να ρωτησω πειραζει πολυ αυτη η αλλαγη και ανισορροπια στη ρουτινα των στερεων? Γενικα δεν ειναι πολυ φαν των στερεων, τρωει λιγο ετσι κι αλλιως. Μηπως του κανω κακο?

Εγω αναρωτιεμαι αν πρεπει να ειμαι σταθερη σε ωραρια και γευματα ( μιλαω παντα για τις στερεες ) Πρεπει να τρωει σταθερες ωρες? Σταθερα γευματα?

Τις δυο προηγουμενες εβδομαδες ειχαμε τρεξιματα με τη βαφτιση και βεβαια ο μπεμπης - Αντρεας-Ραφαηλ ηταν συνεχεια μαζι μου ( σαν την τσαντα μου, οπως λεει κι η μαμα μου! ). Καποιες φορες ειχα φρουτα μαζι μου, αλλα τις περισσοτερες οχι. Ετσι αλλες μερες ετυχε κι ετρωγε μονο σουπα, αλλες μονο φρουτα κι αλλες τπτ, μονο θηλαζε. Βεβαια θηλαζει οποτε θελει και για οσο θελει. Και για να πω την αληθεια, προσωπικα μου αρεσαν οι μερες αποκλειστικου θηλασμου, ενιωθα σα να επιβεβαιωνα την παραγωγη μου!! Αλλα θελω να ρωτησω πειραζει πολυ αυτη η αλλαγη και ανισορροπια στη ρουτινα των στερεων? Γενικα δεν ειναι πολυ φαν των στερεων, τρωει λιγο ετσι κι αλλιως. Μηπως του κανω κακο?

Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Και για να το προεκτείνω, όταν το μωρό μας είναι άρρωστο, αφήνουμε παντελώς τις στερεές, μέχρι να συνέλθει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κορίτσια, και το δικό μου μωρό δεν τρώει τίποτα άλλο εκτός από το γαλατάκι της μανούλας. 'Εχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς φρούτων αλλά μάταια. Το πολύ να φάει δυο-τρία κουταλάκια. Ακόμα και ρυζάλευρο πήρα, παρόλο που δεν είμαι fun, αλλά πιο πολύ από περιέργεια. Όχι μόνο δεν το τρώει, αλλά από το δεύτερο κουταλάκι είπε δυνατά δυνατά "Γιαχ!". Δεν ξέρω πώς θα είναι αργότερα που θα προσθέτουμε τροφές π.χ. κρέας, αλλά δε δείχνει να ενθουσιάζεται παρά μόνο για το γαλατάκι της μαμάς.

Όσο είναι ακόμα μικρούλης δε με νοιάζει, όμως εάν συνεχίζει να μη θέλει τίποτα, θα προβληματιστώ γιατί θα αρχίσω να εργάζομαι ξανά και δεν ξέρω τι θα τον ταίζει η γιαγιά του. Να σημειώσω ότι είναι και εκλεκτικός και το γαλατάκι της μαμάς το τρώει μόνο "της ώρας" από το βυζάκι! Όσες φορές έβγαλα με το θήλαστρο και το άφησα να του το δώσει η γιαγιά δεν έφαγε καθόλου!!! Μάλλον, κάτι ξέρει καλύτερα ο πονηρούλης!!!

BnNFp2.png yfnIp3.png

• 3 weeks later...

Κορίτσια καλησπέρα.Θα ήθελα να μου πείτε εάν φυσικά σας έχει τύχει και εσάς,ή εάν έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο,αν μπορεί ένα μωρό να θηλάζει αποκλειστικά και πέραν των 6 μηνών.Να μην θέλει να φάει στερεές τροφές (φρουτόκρεμες κλπ) και να φτάσει δηλαδή και 7 ή 8 ή και παραπάνω με αποκλειστικό θηλασμό.Το ρωτάω αυτό γιατί αρχές Ιουλίου θα του ξεκινήσω φρουτόκρεμα (τότε τελειώνει το εξάμηνο),αλλά το συγκεκριμένο μωρό δεν νομίζω ότι θα δεχτεί τέτοια αλλαγή έτσι εύκολα.:rolleyes: Παρακαλώ τα φώτα σας!

glitterfy114605T710D30.gif

Μεχρι και αυτη τη στιγμη που σου γραφω θηλαζει αποκλειστικα η δικια μου,ακομα δεν της εχω δωσει τιποτα!

Σκεφτομαι πολυ συντομα ομως να ξεκινησουμε ,γιατι αγχωνομαι με το θεμα του σιδηρου μη μου παρουσιασει ελλειψη και εχω αλλα...

Θα σας γραψω οταν ξεκινησουμε να σας πω τις αντιδρασεις του μωρου.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Ευχαριστώ Μαρία για την απάντηση! η αλήθεια είναι ότι κάπου έχω διαβάσει πως μπορεί να συμβεί αυτό (να παραταθεί δηλαδή ο αποκλειστικός θηλασμός) χωρίς πρόβλημα και να μην πιέσουμε τα μωρά να φάνε στερεές τροφές αν δεν θέλουν απ'τον έκτο μήνα.Αλλά άλλο να το διαβάζεις απλώς και άλλο να στο επιβεβαιώνουν και μανούλες που το έχουν εφαρμόσει.Καλή επιτυχία και σε'σένα Μαρία :) Τώρα είδα πόσες πολλές είστε! πολύ χάρηκα! άρα δεν θα το πιέσω το μωρό μου αν δεν θέλει να φάει κάτι άλλο πέρα απ'το γάλα μου.

glitterfy114605T710D30.gif

• 2 weeks later...

Κι εμείς μια από τα ίδια... Σχεδόν 11 μηνών πλέον κι ακόμα τσιμπολογάει... Κάποιες φορές είναι ξακάθαρη η ανάγκη της για θηλασμό και δεν ξέρω πώς να φερθώ... πολλές φορές έχω μπερδευτεί ακούγοντας και, κακώς ίσως, άλλες μαμάδες.... αυτό που ειπώθηκε και παραπάνω... ο μπέμπης της φίλης μου καθαρίζει κάτι τρελές φρουτόκρεμες, κάτι μπολάρες με σούπες και κλασικά την κρέμα του εμπορίου... Η μικρή μου μερικές κουταλιές από τα παραπάνω εκτός από την κρέμα που δεν την έχω επιλέξει για τη διατροφή της. Και καμιά φορά μου λένε μη της δίνεις στήθος αστην να πεινάσει για να φάει... μα τελικά είναι σωστό αυτό;.... καμιά φορά το κάνω........... μην νομίζετε ότι έχω δει αποτέλεσμα.... Kι επίσης ο γιατρός τη θεωρεί χαμηλά στο βάρος, δηλ. 10 μηνών 8050 κ., ε είναι λίγο χαμηλά, κι αγχώνομαι, τί λέτε; Σας ευχαριστώ, ακόμα μια φορά πήρα πολύ δύναμη από τις παραπάνω αναρτήσεις άλλων μαμάδων! Καλή συνέχεια σε όλες με το θηλασμό!

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ....??????????? καλα μιλάμε καταχάρηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αμαν καναμε λοιπον να θηλασουμε και τωρα προσπαθω να ενταξω λιγο στερεες τροφες στο προγραμμα του....ξεκινησαμε απο 4,5 μηνων αλλα ηταν αδυνατον ...

ξανα εκανα προσπαθεια για δευτερη φορα γυρω στον πεμπτο αλλα παλι ματαια....

συνεχισαμε ετσι καθε πρωι με διαφορα φρουτα και το απογευμα φαγητο (λαχανικα κοτοπουλο μοσχαρι ζυμαρικα..) ...

ΚΑΠΟΙΑ στιγμη καταφεραμε να εχουμε 5-6 κουταλιες σε μονιμη βαση...μετα ομως τιποτα ΑΡΝΗΣΗ..μονο γαλα...τον εχω στο καρεκλακι και με σπρωχνει τα χερια μου σφραγιζοντας το στομα του....τον εχω αγκαλια και τριβει τα λερωμενα μουτρακια του στο στηθος μου και με τα χερακια του μου τραβαει την μπλουζα και ανοιγει το στοματακι του...οποτε ενδιδω και τον δινω στηθος...προσπαθω να τον αφησω να πεινασει λιγο αλλα μετα ειναι χειροτερα ...αλλες παλι προσπαθω να μην πεινασει πολυ αλλα δεν θελει γιατι ειναι χορτατος....

τελευταιο γευμα στις 8-9 και μετα 11-1,00-2,00-2,30-3,00-3,30-4,00-4,30..μετα ξημερωνει ειμαι κομματια....συνεχιζεται το εργο μεχρι τις 6,30 αλλες πιο εντονα αλλες πιο χαλαρα μειωνοντας καποιες ωρες...και κανοντας 1,00-3,30-4,00-5,00-6,30....είτε ετσι ειτε αλλιως δεν προλαβαινω να χορτασω υπνο....δε το κανει πιστευω ομως απο πεινα ειναι και τα δοντια στην μεση που δεν εχουνε βγει και εγω η χουβαρντου εφοσον κλαιει και δεν ηρεμει διαφορετικα του το προσφερω......τον παιδιατρο που τον ειπα μου ειπε οτι δεν χορταινει!!!!!!....(τελευταια μετρηση 25/05 9,900κιλα και 72 υψος )

εγω απο την μια προσπαθω να φαει στερεες μπας και μου ρθει και μενα η ''αδιαθεσια'' και μπορεσω να κανω ενα ακομα παιδι απο την αλλη τον αυγουστο ο μικρος ΠΡΕΠΕΙ να τρωει (ξεκιναω δουλεια) απο την αλλη ποτε και πως θα τρωει..???

τα ειπα ολα μαζι και δεν εχω χρονο να τα ξαναδιαβασω πριν ποσταρω ελπισω να εχουν νοημα...:roll::roll:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10