Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΝΟΜΑ ΜΕΛΙΝΑ

valiagz

Recommended Posts

μηπως γνωριζει καποια η καποιος πως αναγραφεται στα επισημα εγγραφα(πχ ταυτοτητα)το ονομα ΜΕΛΙΝΑ η ΜΕΛΙΤΙΝΗ?ειναι θεμα παπα τι θα βαλει?

Διαφημίσεις

δεν ξερω αλλα εγω νομιζω οτι ειναι Μελιτινη..

Βεβαια ειναι θεμα Παπα..

η Ξαδερφη μου ειναι βαφτισμενη Βαϊα αλλα τα εκανε πλακακια ο θειος μου με τον παπα και την γραψανε Βανεσσα στα χαρτια.. Ισα δηλαδη να ακουσει η γιαγια μου το ονομα στην εκκλησια. Οποτε.. νομιζω όλα γινονται....

Σε ολα τα χαρτια αναφερεται ως Μελινα.Δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε με τον παπα ουτε στο ληξιαρχειο,οταν δηλωσαμε το ονομα.

36fZp3.png

Κι εμείς που δηλώσαμε στον παπά το όνομα όταν πήγα για τα χαρτιά (ακόμη δεν βαπτιστήκαμε)δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα,εμείς έχουμε θέμα με την γιορτή γιατί δεν έχω βγάλει άκρη πότε ακριβώς γιορτάζει καθώς στο εορτολόγιο .gr οτι να ναι γράφει μάλλον.

Κι εμείς που δηλώσαμε στον παπά το όνομα όταν πήγα για τα χαρτιά (ακόμη δεν βαπτιστήκαμε)δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα,εμείς έχουμε θέμα με την γιορτή γιατί δεν έχω βγάλει άκρη πότε ακριβώς γιορτάζει καθώς στο εορτολόγιο .gr οτι να ναι γράφει μάλλον.
renata αυτο το εψαξα σε διαφορα ημερολογια γιατι και γω ειχα το ιδιο προβλημα οταν ειδα το εορτολογιο.gr και επισημα ειναι 16 Σεπτεμβριου,παντως σας ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

Σε ολα τα χαρτια αναφερεται ως Μελινα.Δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε με τον παπα ουτε στο ληξιαρχειο,οταν δηλωσαμε το ονομα.
kiara ελπιζω να μην εχω προβλημα και γω.ΣΚ θα παω να βρω ωρα για βαφτιση και ημερομηνια και θα ρωτησω τον παπα.ευχαριστω πολυ

Καλησπέρα και από μένα,το όνομα μελίνα υπάρχει κανονικά, συναντάται πάρα πολύ στα νησια όπως η Κάλυμνος η Ρόδος, η Τήλος κ.λ.π. προσωπικά έχω 2 φίλες που έχουν βαφτιστεί ακριβώς ΜΕΛΙΝΑ καθώς και της θεία της μιας που την λένε ΘΕΜΕΛΙΝΑ!!!!! Πραγματικά στην Κάλυμνο και στην Ρόδο έχω ακούσει τα πιο σπάνια ονόματα. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τον παπά....

α και κάτι άλλο..να ξέρεις ότι το όνομα μελίνα γιορτάζει δύο φορές... 16/9 και 29/10 οπότε..πρέπει να αποφασίσεις ποια μέρα θα διαλέξεις... για μένα παίζει ρόλο αφού έχει δύο ημερομηνίες να σκεφτείς πότε έχει γενέθλια το μπεμπουλίνι σου και να αποφασίσεις...

α και κάτι άλλο..να ξέρεις ότι το όνομα μελίνα γιορτάζει δύο φορές... 16/9 και 29/10 οπότε..πρέπει να αποφασίσεις ποια μέρα θα διαλέξεις... για μένα παίζει ρόλο αφού έχει δύο ημερομηνίες να σκεφτείς πότε έχει γενέθλια το μπεμπουλίνι σου και να αποφασίσεις...
ευχαριστω πολυ...θα διαλεξω μαλλον 16 Σεπτεμβριου γιατι εχει γενεθλια 7/11 για να μην ειναι και κοντα.πραγματι στη Ροδο γνωριζω πολυ καλα οτι εχει περιεργα ονοματα γιατι εκει μεγαλωσα

Έχω την εντύπωση ότι γιορτάζει 2 φορές αλλά όχι το Μελίνα αλλά το Μελιτίνη. Δεν υπάρχει Οσία Μελίνα υπάρχει Οσία Μελιτίνη (κάπου στο ιντερνέτ το είχα βρει αλλά δε θυμάμαι που).Απλά το έχει εκεί γιατί και καλά βγαίνει από το Μελιτίνη. Όπως έχει Αναστάσιος, Τάσος κτλ. Ήθελα και εγώ να το βγάλω αλλά δε γιορτάζει οπότε το αποκλείσαμε γιατί δε μας αρέσει το Μελιτίνη.

Πάντως δε νομίζω να έχεις πρόβλημα με τον παπά να την βγάλεις Μελίνα απλά δε θα γιορτάζει το παιδί.

Διαφημίσεις

κορίτσια ξέρει καμιά γιατι έχει 2 γιορτές το Μελίνα?(είμαι και θεολόγος τρομάρα μου)
renataτης οσιας ΜΕΛΙΤΙΝΗΣ

ειναι 16 Σεπτεμβριου.Στις 29 οκτωβριου γιατι το εχει δεν εχω ιδεα?

Διαφημίσεις

ο γιαννης εχει 7...

στις 2 της Μελιτινης θα κολλησουμε?

όχι δεν κολλάω....αλλά κι εγω ειδα οτι γιορταζει η οσια το Σεπτεμβρη κι επειδή εγώ θέλω να της κάνω γιορτή τον Οκτώβριο αναρωτιέμαι τί είναι τότε μην τσαμπα κάνω γιορτη ενώ δεν υφίσταται

όχι δεν κολλάω....αλλά κι εγω ειδα οτι γιορταζει η οσια το Σεπτεμβρη κι επειδή εγώ θέλω να της κάνω γιορτή τον Οκτώβριο αναρωτιέμαι τί είναι τότε μην τσαμπα κάνω γιορτη ενώ δεν υφίσταται
για να το γραφει το εορτολογιο θα ισχειει.παντως χθες που πηγα να κλεισω βαφτιση και ρωτησα τον παπα ,μου ειπε οτι γραφεται στα εγγραφα ΜΕΛΙΝΑ....ουφ ηρεμησα

για να το γραφει το εορτολογιο θα ισχειει.παντως χθες που πηγα να κλεισω βαφτιση και ρωτησα τον παπα ,μου ειπε οτι γραφεται στα εγγραφα ΜΕΛΙΝΑ....ουφ ηρεμησα

Ο παπάς είπε ότι γράφεται Μελίνα στα χαρτιά αλλά τον ρώτησες σε αυτή την περίπτωση εάν γιορτάζει το παιδί; Γιατί όπως είπανε και οι προηγούμενες 16 Σεπτεβρίου και τάδε Οκτωβρίου γιορτάζει η Μελιτίνη και όχι όσες έχουν βαφτιστεί σκέτες Μελίνες. Μόνο ο παπάς θα μπορέσει να μας το ξεκαθαρίσει αυτό κορίτσια. Η δική μου η άποψη είναι ότι δε γιορτάζει το όνομα Μελίνα αυτό καθέ αυτό αλλά μόνο εάν έχει βαφτιστεί Μελιτίνη και την φωνάζουν Μελίνα

Κοριτσια καλησπερα!

Για να λυσω λιγο τον γριφο...Εγω ειμαι βαφτισμενη Μελινα (πριν 32 χρονια) και ο παπας δεν παρουσιασε τοτε προβλημα,δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα!Τωρα σχετικα με την γιορτη,εγω γιορταζω των Αγιων Παντων,δλδ μαζι οοοοολους οσους δεν εχουν ονομαστικη εορτη...Στις 16/09 και 29/10 ειναι της οσιας Μελιτινης,το οποιο ειναι διαφορετικο ονομα!

DA1wp3.png

Κοριτσια καλησπερα!

Για να λυσω λιγο τον γριφο...Εγω ειμαι βαφτισμενη Μελινα (πριν 32 χρονια) και ο παπας δεν παρουσιασε τοτε προβλημα,δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα!Τωρα σχετικα με την γιορτη,εγω γιορταζω των Αγιων Παντων,δλδ μαζι οοοοολους οσους δεν εχουν ονομαστικη εορτη...Στις 16/09 και 29/10 ειναι της οσιας Μελιτινης,το οποιο ειναι διαφορετικο ονομα!

Αυτό λέω και εγώ mpam! Μπορείς να βαφτίσεις την κόρη σου Μελίνα απλά δε θα έχει γιορτή! Δηλαδή εάν βγάλεις το παιδί σου Κώστα και το γράψεις έτσι στα χαρτιά θα γιορτάζει στις 21/5;;;

Αυτό λέω και εγώ mpam! Μπορείς να βαφτίσεις την κόρη σου Μελίνα απλά δε θα έχει γιορτή! Δηλαδή εάν βγάλεις το παιδί σου Κώστα και το γράψεις έτσι στα χαρτιά θα γιορτάζει στις 21/5;;;

Γιατι να μην γιορτάζει κάποιος που τον βάπτισαν Κώστα του Αγίου Κωνσταντίνου δλδ η θεία μου που το βαπτιστικό της είναι Μαρίκα και γιορτάζει εδώ και κάποιοες δεκαετίες ιον δεκαπενταύγουστο ήτανε μούφα τόσα χρόνια?

(καιι της παίρναμε και δώρο)

Γιατι να μην γιορτάζει κάποιος που τον βάπτισαν Κώστα του Αγίου Κωνσταντίνου δλδ η θεία μου που το βαπτιστικό της είναι Μαρίκα και γιορτάζει εδώ και κάποιοες δεκαετίες ιον δεκαπενταύγουστο ήτανε μούφα τόσα χρόνια?

(καιι της παίρναμε και δώρο)

Γιατί δεν υπάρχει Άγιος Κώστας! Γι' αυτό και τον βαφτίζουν τον χριστιανό Κωνσταντίνο γιατί έτσι λένε τον άγιο και γιορτάζει τον Μαίο!

Δηλαδή την κόρη μου που την λένε Κωνσταντίνα και την γιορτάζω του αγίου Κωνσταντίνου κάνω κάποιο λάθος?Αφού δεν υπάρχει αγία Κωνσταντίνα?

Τελοσπάντων νομίζω οτι είναι και λίγο πόσο πιστεύει στο τυπικό του πράγματος κάποιος

Εγώ πάντως θα κάνω γιορτή στο παιδάκι μου για να χαίρεται....

renataσυμφωνω και γω μαζι σου,το θεμα ειναι ποσο πιστευεις στο τυπικο,παντως θα δω και την περιπτωση της mpam για των αγιων παντων,λες να μου βαλουν προστιμο οι παππαδες?

renataσυμφωνω και γω μαζι σου,το θεμα ειναι ποσο πιστευεις στο τυπικο,παντως θα δω και την περιπτωση της mpam για των αγιων παντων,λες να μου βαλουν προστιμο οι παππαδες?

Με συγχωρείτε κορίτσια αλλά δεν είναι πόσο πιστεύεις στο τυπικό αλλά πόσο πιστεύεις στο ουσιαστικό. Τη γιορτή δεν την κάνουμε για να χαρούμε μόνο και να μαζέψουμε δώρα πχ. αλλά και για να τιμήσουμε τον άγιο μας και το όνομα του. Η θρησκεία δεν είναι τυπική για μένα αλλά ουσιαστική εφόσον πιστεύεις στον Θεό. Τώρα εάν κάποιος δε πιστεύει, είναι δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει. Πάντως χτες που ρώτησα τον πάτερ για το εαν έχει γιορτή το όνομα (γιατί ήθελα και εγώ να την βγάλω έτσι) μου είπε όχι και ότι στις 16/9 είναι της οσίας Μελιτίνης. Οπότε ο πατέρας μας το απέκλεισε τελείως γιατί θέλει ένα όνομα που να γιορτάζει! Δυστυχώς...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...