Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μάνα είναι μόνο μία?

indica

Recommended Posts

Έχω την ανάγκη να σας πω τον πόνο μου.. (αν κ καινούργια στο φορουμ... σας διαβάζω καιρό όμως κ σας αισθάνομαι.. κοντά)

Εν πάσει περιπτώσει... Με τον άντρα μου είμαστε 6 χρόνια μαζι... Εκ των οποίων τα 5 ζει μαζί μας και ο 16 χρονων πλεον γιός του απο προηγούμενο γάμο. Το παιδί η μητέρα του δεν ήθελε να το μεγαλώσει εκείνη γιατι αισθανότανε πως πιεζότανε κ τεσπα ήθελε να κανει τη ζωη της!! Όπως καταλαβένετε τα προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια ήταν παρα πολλά γιατι εμπλεκόντουσαν κ τα πεθερικά...! Με το παιδί πλέον έχουμε δεθεί πολύ! Ειδικά μετά της γεννηση της κορης μου! Να σημειώσω ότι το παιδί ζούσε με τα πεθερικά κ την κουνιάδα μου πριν το πάρω εγω!

Η μητέρα λοιπόν τωρα θυμήθηκε πως έχει γιό και τον θέλει πίσω! Τον ξεσηκώνει και του τάζει πράγματα προκειμένου να ζήσει μαζί της. Να σας πω πως η γυναίκα όλα αυτά τα χρόνια ζει σαν έφηβη που έχει χάσει κάθε έλεγχο...........

Ο άντρας μου επιμένει να την αγνοεί... τα πεθέρικά μου κ η κουνιάδα μου επιμένουν πως μανα είναι μόνο μια κ το παιδί βρίσκεται σε σύγχυση... εγω δε.. νιώθω πως προσπαθούν να μου πάρουν το παιδι ΜΟΥ!

είμαι τρελλη?

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό να νιώθεις έτσι, εφόσον μένεις μαζί με το παιδί κι έχεις αναλάβει εσύ και ο μπάμπάς του την φροντίδα και την επιμέλειά του. ΜΑΝΑ είναι μόνο μία όντως. Αλλά έχει το "δικαίωμα", μια γυναίκα που απλά γεννάει ένα παιδί και το αφήνει να λέγεται Μάνα;;; Δεν ξέρω, αλλά κατά τη γνώμη μου οχι.

Το παιδί που τώρα είναι 16 ετών τι γνώμη έχει για όλα αυτά;;;

Oχι δεν εισαι τρελλη. Και μπραβο σου.

Θα ελεγα να αφησετε το παιδι να αποφασισει τι θελει. Εχει δικαιωμα να γνωρισει και να αποριψει ή δεχθει μονο του την μανα του. Ειναι σε ηληκια να την ρωτησει και να απαιτησει απαντησεις απο εκεινην για ολα αυτα τα γιατι.

Προσωπικα θα διαβεβαιωνα το παιδι οτι θα ειμαι διπλα του ειτε μενει μαζι μου ειτε με την "μαμα" του και θα το βοηθουσα να κανει τα παραπανω χωρις να νοιωθει τυψεις για μενα αν επιλεξει να μας αγαπαει και τις 2. Ξερω οτι ποναει και τρομαζεις και μονο με την σκεψη αλλα ποτε δεν ξερεις τι θα επιλεξει. Και αν επιλεξει αυτο που θα πονεσει παλι και μονο το να ξερει οτι , οτι και να τυχει εισαι διπλα του αρκει.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Oχι δεν εισαι τρελλη. Και μπραβο σου.

Θα ελεγα να αφησετε το παιδι να αποφασισει τι θελει. Εχει δικαιωμα να γνωρισει και να αποριψει ή δεχθει μονο του την μανα του. Ειναι σε ηληκια να την ρωτησει και να απαιτησει απαντησεις απο εκεινην για ολα αυτα τα γιατι.

Προσωπικα θα διαβεβαιωνα το παιδι οτι θα ειμαι διπλα του ειτε μενει μαζι μου ειτε με την "μαμα" του και θα το βοηθουσα να κανει τα παραπανω χωρις να νοιωθει τυψεις για μενα αν επιλεξει να μας αγαπαει και τις 2. Ξερω οτι ποναει και τρομαζεις και μονο με την σκεψη αλλα ποτε δεν ξερεις τι θα επιλεξει. Και αν επιλεξει αυτο που θα πονεσει παλι και μονο το να ξερει οτι , οτι και να τυχει εισαι διπλα του αρκει.

Συμφωνω με την elenik.

Καταλαβαινω την αγωνια σου,αλλα μονο κερδισμενη θα βγεις απο το να αφησεις στο παιδι την επιλογη και να του δειξεις οτι θα εισαι διπλα του ο,τι και αν αποφασισει.

Αν του το απαγορευσεις,ισως ειναι κατι που αργοτερα θα στο καταλογισει.

Και μην φοβασαι,το παιδι θα σε αγαπαει παντα,εσυ υπηεξες η μανα γι'αυτο.

Και απο μενα μπραβο σου,κουκλα μου για την αγαπη που απλοχερα εδωσες στο παιδακι.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Το παιδί να σας πω... νομιζω μεσα του σιγουρα θα θελει τη μανα του... γιατι τοσα χρονια κ πριν γνωρισω εγω τον αντρα μου αυτη τον απερριπτε συνεχως με χαζες δικαιολογίες... το ζήτημα είναι... πως αυτή έχει διάφορα μπλεξίματα... κ φοβάμαι για το παιδί μην μπλεξει κ αυτό. Και απο την άλλη με τσακίζουν τα "πεθερικά" που μου λένε να αφήσω ήσυχο το παιδί για να πάει στη μάνα του.. λες κ το πήρα με το ζόρι!

Διαφημίσεις

Να το συζητησεις με τον αντρα σου και να αφησεις τα πεθερικα απ εξω!

Το παιδι αφου εχει ζησει μαζι σου και εχει μια σειρα (την οποια εσυ την εβαλες και εσυ την ξερεις) σιγουρα θα δυσκολευτει να μεινει με αλλο ατομο κι ας ειναι και η μαμα του.

Αφησε τον να αποφασισει( οσο δυσκολο κι αν ειναι για σενα), να ζησειλιγο με την μαμα του και ειμαισιγουρη οτι θα ξαναγυρισει σπιτι σας.

Να εισαι διπλα του για να νιωθει οτι οποια στιγμη θελει μπορει να γυρισει σπιτι του, σπιτι σας.

Πολυ πιθανο η μαμα του να νομιζει οτι ετσι ευκολα μεγαλονουν τα παιδια και να τα βλεπει ολα απλα, αλλα μολις δει τα ζορια θα τον ξανακανει πακετακι.....

Και μανα ειναι εκεινη που μεγαλωνει!!!!

Εσυ αξιζεις πολλα συγχαρητηρια!!!!

Μάνα είναι αυτή που το παιδί αισθάνεται ως Μάνα.

Στα στακίδια τα πεθερικά !!!

Κάτσε κάτω μιά μέρα με τον άντρα σου και το παιδί και κάντε μια ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ και ΣΟΒΑΡΗ συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό.

Το παιδί ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ (ο νόμος λέει απο τα 12 το παιδί μπορεί να αποφασίζει με ποιόν γονέα θέλει να μένει)

Καλό κουράγιο.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Το παιδί ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ (ο νόμος λέει απο τα 12 το παιδί μπορεί να αποφασίζει με ποιόν γονέα θέλει να μένει)

.

Oχι ρε παιδια . Οχι μια τοσο βαρια επιλογη σε μια ψυχουλα 16 ετων. :? Τουλαχιστον οχι τοσο βεβιασμενα με το μαχαιρι στο λαιμο.

Ειναι κριμα.

Προσπαθηστε να κρατησετε τις ισορροπιες και να μην το βαλετε σε διαδικασια να επιλεξει την στιγμη που δεν εχει καλα καλα γνωρισει το ατομο που αποριπτει. Θα γυρισει μπουμερανγκ κατι τετοιο. Η αποριψη που ενοιωσε απο την "μητερα" του καλο θα ηταν να κλεισει καποια στιγμη σαν πληγη μεσα του. Δωστε του χρονο να παρει απαντησεις.

Συζητηστε ανοιχτα με την "μητερα" και προσπαθειστε να της δωσετε να καταλαβει οτι δεν ειναι καλο για το παιδι ολη αυτη η κατασταση. Αν οντως το αγαπαει θα καταλαβει.

Απο την στιγμη που εκεινο δεν εχει ζητησει να μεινει με την "μητερα" του μην το βαλετε εσεις σε αυτην την διαδικασια. Μπορει να μην ειναι ετοιμο ακομα για κατι τετοιο.

Ελένη, συμφωνω με όσα λές.

Είναι σωστό να γίνει μια συζήτηση με τη βιολογική του μάνα.

Εάν όμως η μάνα επιμένει; (και εάν το πάει δικαστικά?)

Δεν είπα να βάλουν το παιδί στη διαδικασία αυτή.

Αλλά απο τη στιγμή που η βιολογική του μάνα το θέλει πίσω (μπορεί να το ζητήσει και δικαστικά), κάποιος πρέπει να πάρει μια απόφαση κάποια στιγμή.

Αυτό που πρότεινα είναι να γίνει μια συζήτηση με το παιδί.

Και θα έλεγα οτι ο σημερινός 16-αρης είναι αρκετά έτοιμος για κάτι τέτοιο.

Ετσι και αλλίως η κατάσταση για το συγκεκριμένο παιδί δεν του είναι αγνωστη.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Aς την αφησουν να κανει αυτη αν ειναι την 1η κινηση. Δεν θα ξεκινουσα εγω κατι που δεν ειναι για καλο

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...