Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συρίγγιο και θηλασμός

chrysw

Recommended Posts

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά

Εδώ και πολλά χρόνια το στήθος μου, και συγκεκριμένα η μια θηλαία άλως μου, «φιλοξενεί» ένα συρίγγιο.

Αυτή η «συνύπαρξη» είναι πραγματικά δύσκολη από πολλές πλευρές. Οι γιατροί που επισκέφθηκα κατά τη διάρκεια αυτών των έντεκα χρόνων ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού. Κάποια στιγμή ‘δέχθηκα με μεγάλη μου ευχαρίστηση’ να χειρουργηθώ προκειμένου να λύσω το πρόβλημα. Το μόνο που κατάφερα είναι να έχω , αντί για ένα κλειστό απόστημα- συρίγγιο, ένα ανοιχτό συρίγγιο το οποίο γεμίζει και αδειάζει μια φορά το δεκαήμερο.

Δε θα μιλήσω για τον πόνο, ή το αποκρουστικό του θέματος, που νιώθω διότι τώρα πια άλλο με απασχολεί και χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια.

Είμαι στην 36 εβδομάδα της 1ης μου εγκυμοσύνης και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Να θηλάσω το μωρό, αν μου έρθει γάλα, από το ένα στήθος όταν με το καλό γεννήσω και με θήλαστρο – αν μπορέσω να αντέξω τον πόνο- να ‘αδειάζω - πετώ’ το γάλα από το προβληματικό στήθος;

Να μην επιχειρήσω να θηλάσω αρχής εξαρχής;

Θα βλάψω το στήθος μου αν το ‘τραβολογώ’ τοιουτοτρόπως και κατά πόσον;

Αυτά είναι τα βασικά μου ερωτήματα τα οποία παραμένουν παρά τις επισκέψεις μου σε γιατρούς. Βλέπετε ένας γιατρός που ρώτησα μου απάντησε «γέννα και θα δούμε». Ένας άλλος μου είπε πως πρέπει να ‘πετάω’ το γάλα από το εν λόγω στήθος. Και ένας τρίτος με συμβούλεψε να ‘κόψω’ το γάλα.

Υπάρχει κανείς που να μπορεί να με βοηθήσει; Έχω απελπιστεί…

Διαφημίσεις

Χίλια Thanks Eve, δεν ήξερα ότι λειτουργεί τέτοιας φύσεως τηλεφωνική γραμμή. Θα τηλ σήμερα κιόλας...

Διαβασε και το υπομνημα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22308

οι συμβουλοι θηλασμου θα σε βοηθησουν!

Βλέπετε ένας γιατρός που ρώτησα μου απάντησε «γέννα και θα δούμε». Ένας άλλος μου είπε πως πρέπει να ʽπετάωʼ το γάλα από το εν λόγω στήθος. Και ένας τρίτος με συμβούλεψε να ʽκόψωʼ το γάλα.

Δυστυχώς οι γιατροί που σε συμβούλεψαν παρόλο που έχουν προφανή άγνοια, δεν έχουν την αξιοπρέπεια να πούνε το απλούστατο: ότι δεν ξέρουν και ή να σε παραπέμψουν σε κάποιον που ίσως ξέρει ή να σε καθοηγήσουν στο να ψάξεις μόνη σου να βρεις λύση. Αντ' αυτού δίνουν ανεύθυνα συμβουλές.

Σε περίπτωση που δεν θεραπευτεί το συρίγγιο, μπορείς να θηλάσεις μόνο από τον ένα μαστό και να απογαλακτίσεις από τον άλλο.

Μπορείς να μου γράψεις σε πμ την περιοχή που μένεις για να σε παραπέμψω σε κάποιον/α ειδικό που μπορεί να σε υποστηρίξει από κοντά και ίσως σου βρει κάποιον γιατρό που θα σε βοηθήσει στη θεραπεία.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Αγαπητή Αγλαϊα σε ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον σου. Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες που ενημερώνομαι από το site πάντα στέκομαι με ιδιαίτερη προσοχή στα όσα γράφεις. Βοήθησε και η εμπιστοσύνη που σου δείχνουν, μέσω ευχαριστιών, τα μέλη βλέπεις. Αν βρείς κάτι για την περιοχή των Ιωαννίνων που μένω, με μεγάλη μου ευχαρίστηση να το ψάξω.

Πάντως, για να σου πω τον "πόνο μου" ακόμη και δυο 'κορυφαίοι' γιατροί που έχω επισκεφτεί στο παρελθόν για να απαλλαγώ από το πρόβλημά μου άλλα μου λέγανε τη μία και άλλη την άλλη.

Για παράδειγμα ο έναν μου πρότεινε επέμβαση με λέιζερ. Όμως όταν το πήραμε απόφαση με τον σύζυγό μου ο ίδιος άνθρωπος μου είπε πως ΄θα είναι μάταιο'. Παρόμοια ήταν και η αντίδραση του άλλου γιατρού που τη μία μου πρότεινε ως μοναδική λύση να ανοίξει το στήθος στα τέσσερα για να βρει την άκρη του συριγγίου και την άλλη μου είπε πως ούτε αυτό αποτελεί εγγυημένη λύση. Πως θα πρέπει να το ρισκάρω. "Θες εσύ και ο σύζυγός σου κάτι τέτοιο για το στήθος σου;" με ρώτησε ρητορικά, εν κατακλείδι...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...