Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ταση για παχυσαρκια?απο τωρα?

Recommended Posts

πηγαμε προχτες στην παιδιατρο και καναμε εμβολια μας ζυγισε τον μπεμπη και μας εβαλε τις φωνες ειναι 5μηνων και ζυγιζει 8κιλα.τα εχει τα μαγουλακια του δεν λεω αλλα δεν τον βρισκω παχυ.η αληθεια ειναι πως ειναι υπερβολη τρωει καθε 3 ωρες 180-210 αναλογα και μου ξυπναει και την νυχτα 1 φορα κανει δηλαδη πολλα γευματα.αν δεν φαει οπως ειπα παραπανω γινεται χαμος.η παιδιατρος ειπε να τυου μειωσω τα γευματα παρατεινωντας τις ωρες δηλαδη να παμε στις 4ωρες και να τρωει λιγοτερο..διαιτα απο τωρα?δεν μου παει καρδια,απτην αλλη αν του κανει κακο αυτο το ενα κιλο παραπανω?αρχισαμε και κρεμες..βοηθηστε με ..

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Όταν ο μικρός μου ήταν στην ηλικία σας δηλαδή 5 μήνών, ήταν 7450γρ. Εεεεε δεν είχαμε και μεγάλη διαφορά. Η αλήθεια πάντως είναι ότι μέχρι τον 6ο μήνα έπαιρνε πολύ περισσότερο βάρος απο ότι μετά. Τώρα πια παίρνει 300-400 γρ κάθε μήνα. Νομίζω ότι φταίει η κίνηση, τώρα πια είμαστε όρθιοι.

Οι γνώμες ωστόσο διίστανται πάνω στο θέμα της παχυσαρκίας. Έχω ακούσει και απο άλλους παιδιάτρους που συστήνουν στους γονείς να ξεκινήσουν δίαιτα και σε πολύ μικρότερη ηλικία απο την δική σας. Της φίλης μου είναι 2 μηνών και επειδή πήρε μέσα σε 40 μέρες απο την γέννηση του 1800γρ με αποκλειστικό θηλασμό, ξεκίνησαν δίαιτα. Η παιδίατρος τους της είπε να θηλάζει μόνο 10 λεπτά στο κάθε στήθος και όχι κάθε 3 ώρες αλλα κάθε 4.

Η δική μου άποψη είναι οτι δεν είναι παχύσαρκο το παιδί σου και δεν χρειάζεται δίαιτα ακόμη τουλάχιστον. Αλλά εγώ δεν είμαι παιδίατρος είμαι μια μάνα με ένα αγοράκι στα ίδια κιλά περίπου.

Πόσο έβαλε τον τελευταίο μήνα; Πόσα κιλά ήταν τον προηγούμενο;

dev277pr___.png

Το βάρος του μωρού είναι ανάμεσα στην 90-97 καμπύλη (θα βρεις τις καμπύλες στο βιβλιάριο υγείας του μωρού) που σημαίνει οτι ειναι απλά βαρύς.Τι ύψος εχει? Μηπως οι κρέμες που του δίνεις ειναι αρκετή ζάχαρη και μπορεις να βρεις κάποιες που ειναι λιγότερο γλυκες? Παντως λένε οτι τα μωρά μόλις αρχιζουν και περπατανε χανουν βάρος.

Όταν ο μικρός μου ήταν στην ηλικία σας δηλαδή 5 μήνών, ήταν 7450γρ. Εεεεε δεν είχαμε και μεγάλη διαφορά. Η αλήθεια πάντως είναι ότι μέχρι τον 6ο μήνα έπαιρνε πολύ περισσότερο βάρος απο ότι μετά. Τώρα πια παίρνει 300-400 γρ κάθε μήνα. Νομίζω ότι φταίει η κίνηση, τώρα πια είμαστε όρθιοι.

Οι γνώμες ωστόσο διίστανται πάνω στο θέμα της παχυσαρκίας. Έχω ακούσει και απο άλλους παιδιάτρους που συστήνουν στους γονείς να ξεκινήσουν δίαιτα και σε πολύ μικρότερη ηλικία απο την δική σας. Της φίλης μου είναι 2 μηνών και επειδή πήρε μέσα σε 40 μέρες απο την γέννηση του 1800γρ με αποκλειστικό θηλασμό, ξεκίνησαν δίαιτα. Η παιδίατρος τους της είπε να θηλάζει μόνο 10 λεπτά στο κάθε στήθος και όχι κάθε 3 ώρες αλλα κάθε 4.

Η δική μου άποψη είναι οτι δεν είναι παχύσαρκο το παιδί σου και δεν χρειάζεται δίαιτα ακόμη τουλάχιστον. Αλλά εγώ δεν είμαι παιδίατρος είμαι μια μάνα με ένα αγοράκι στα ίδια κιλά περίπου.

ενα κιλο τον μηνα παιρνει σταθερα,αυτο την ανυσηχει θα επρεπε να παιρνει 600 γραμμαρια.οσο για την γνωμη σου μου ειναι απαραιτητη μιας και η μανα ξερει παντα καλυτερα.σε ευχαριστω πολυ..

my baby was my reborn...

Το βάρος του μωρού είναι ανάμεσα στην 90-97 καμπύλη (θα βρεις τις καμπύλες στο βιβλιάριο υγείας του μωρού) που σημαίνει οτι ειναι απλά βαρύς.Τι ύψος εχει? Μηπως οι κρέμες που του δίνεις ειναι αρκετή ζάχαρη και μπορεις να βρεις κάποιες που ειναι λιγότερο γλυκες? Παντως λένε οτι τα μωρά μόλις αρχιζουν και περπατανε χανουν βάρος.

μολις αρχισαμε τις κρεμες του δινω μιλουπα κρεμα βανιλια.το υψος του ειναι 65 ποντους κοντα στο μεσο ορο.

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Να σας πω κι εγω... εγω εχω το αντιθετο προβλημα, δηλαδη επειδη κι εγω και ο συζυγος ειμαστε παχυσαρκοι, εχω πρηξει τον παιδιατρο για τα παιδια... Στην Αγγελιαννα μου ειχε πει να προσεξουμε απο τον χρονο και μετα (αν και γενικα ποτε δεν ηταν χοντρουλα, απλα για να μην γινει)... όσον αφορα τον μπεμπακο μας ειναι 3 μηνων και 6850 !!! και μου ειπε να τρωει το παιδι οσο και οποτε θελει... αργοτερα θα κρινουμε λεει ....

τι να πω ? κι εμενα μου φαινονται πολλα τα κιλα του μπεμπακου μου, αλλα δεν νομιζω πως ειναι χοντρος...

Ιοκάστη, θα δεις πως όταν το παιδί αρχίσει την κίνηση δεν θα παίρνει ένα κιλό τον μήνα και αυτό δεν θα αργήσει και πολύ.

Δεν ξέρω βρε κορίτσι μου αλλα εμένα δεν μου ακούγεται ανησυχητικό το βάρος του μικρού σου. Και στην φωτογραφία σας δηλαδή μια χαρά ζουζούναρος μου φαίνεται. :lol::lol::lol::lol:

dev277pr___.png

Ετσι οπως παει λοιπον ο δικος μου στους 5 μηνες θα ειναι 9 και κιλα, οποτε να τον παω απο τωρα στα Σιλουετ ??? χαχα (για να μην αγχωνεσαι το λεω ετσι...) :lol:

Και καλά Marilena, εσένα είναι και αγόρι.Εμένα η δικιά μου που ήταν επίσης 6850 στους 3 μήνες τί να πω;;Τώρα θα χει πάρει κανένα κιλάκι ακόμα μου φαίνεται!!Πάει το modeling :lol::lol:

Ψυχραιμία Ιοκάστη, όταν αρχίσει το μπουσούλημα όλα αλλάζουν!!Πάντως αν προβληματίζεσαι μη τον περιορίζεις στο γάλα αλλά σε κρέμες κλπ που έχουν ζάχαρη και δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό έτσι κι αλλιώς!!

Διαφημίσεις

Εμένα θηλάζει κάθε όποτε..Μaximum 2μησι ώρες. Πάντως επιμένω αν ο γιατρός σου θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα καλύτερα να περιοριστούν οι κρέμες.

και εγώ πιστεύω ότι είναι υπερβολικό να κάνεις δίαιτα σε ένα μωράκι. Άλλωστε δε θα βάζει βάρος συνέχεια με αυτό το ρυθμό. Αν θέλεις πρόσεξε τις κρέμες του εμπορίου (περιέχουν μέσα ζάχαρη και νομίζω ότι έχουν πολλές θερμίδες). Μια χαρά είναι ο κούκλος σου. Να τον χαίρεσαι!

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Λοιπον επιασα τωρα τα βιβλιαρια....

Η Αγγελιαννα γεννήθηκε 3100 και 49 ποντους - 3 μηνων ηταν 5500 και 59 ποντους και 5 1/2 μηνων ηταν 6700 και 63 ποντους,

Ο μπεμπακος μας γεννήθηκε 3020 και 48 ποντους - 3 μηνων (τωρα δηλαδη) ειναι 6650 και 62 ποντους !!!

Τοτε ο μπεμπης μας 5 μηνων θα ειναι βουβαλος !!! Ιοκαστη μου νομιζω οτι ο γιατρος απλα ηθελε να σου πει να προσεχεις και οχι να σε τρομοκρατησει... Οπως λενε και τα κοριτσια, προσεξε του την ζαχαρη που ετσι κι αλλιως καλο δεν κανει και μολις αρχισει να μπουσουλαει κλπ... θα δεις !!!

:wink:

Και εμένα η μπουμπού μου είναι 5 μηνών και πριν 10 μέρες που πήγαμε στην παιδίατρο μας ήταν 7.930 γρ !!! Την θηλάζω δε αποκλειστικά!

Δηλαδή τι θα μου πεί κάποιος να μην την θηλάζω όποτε και όσο θέλει; Θα πάει κόντρα στον ΠΟΥ;;;; :wink:

Ας τολμήσει και θα τον φάω λάχανο :lol::lol::lol: !!!!

Μια χαρά είναι τα παιδιά μας. Το κάθε παιδί έχει την δική του καμπύλη ανάπτυξης τόσο σε ύψος και σε βάρος. Εμείς απλά δεν πρέπει να τα μπουκώνουμε αργότερα σε μεγαλύτερη ηλικία αλλά όχι και να μην τα ταίζουμε όποτε πεινάνε !!!!!! :roll:

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Ιοκάστη, όπως σου είπαν και τα κορίτσια ψυχραιμία

Ο δικός μου ήταν 4 μηνών 7850gr και είμαι σίγουρη ότι τώρα έχει περάσει τα 8 κιλά αλλά το ωραίο είναι η αντίδραση της παιδιάτρου. Ενώ στην αρχή που ο μικρός έπαιρνε βάρος με τρελούς ρυθμούς, δεν την έβλεπα πολύ ευχαριστημένη, την τελευταία φορά που πήγαμε και εγώ παραπονιόμουν για το βάρος του και έλεγα το παιδί μου είναι χοντρό, μου λέει "μ' ενοχλεί να λέτε έτσι για τα μωράκια που πίνουν μόνο γάλα, τι πρέπει δηλαδή να γίνει να το αφήσεις να πεινάει;" :shock:

πιστεύω ότι απο τη στιγμή που η καμπύλη του βάρους συμβαδίζει με την καμπύλη του ύψους ή ακόμη καλύτερα η καμπύλη του ύψους είναι μεγαλύτερη του βάρους τότε δεν υπάρχει πρόβλημα...πάντως συμφωνώ ότι μέχρι 1 έτους είναι πολύ δύσκολο να βάλεις το παιδί σε δίαιτα...απ' όταν αρχίσει να μπουσουλάει και πολύ περισσότερο να περπατάει θα δεις ότι θα χάνει βάρος... :wink:

Ιοκάστη και εγώ δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς το παιδί είναι μικρό ακόμα και λογικά πρέπει να τρώει όποτε πεινάει, μόλις αρχίσει να περπατάει θα αδυνατίσει.

πηγαμε προχτες στην παιδιατρο και καναμε εμβολια μας ζυγισε τον μπεμπη και μας εβαλε τις φωνες ειναι 5μηνων και ζυγιζει 8κιλα.τα εχει τα μαγουλακια του δεν λεω αλλα δεν τον βρισκω παχυ.η αληθεια ειναι πως ειναι υπερβολη τρωει καθε 3 ωρες 180-210 αναλογα και μου ξυπναει και την νυχτα 1 φορα κανει δηλαδη πολλα γευματα.αν δεν φαει οπως ειπα παραπανω γινεται χαμος.η παιδιατρος ειπε να τυου μειωσω τα γευματα παρατεινωντας τις ωρες δηλαδη να παμε στις 4ωρες και να τρωει λιγοτερο..διαιτα απο τωρα?δεν μου παει καρδια,απτην αλλη αν του κανει κακο αυτο το ενα κιλο παραπανω?αρχισαμε και κρεμες..βοηθηστε με ..

Ιοκάστη μου για αγοράκι μια χαρά είναι.

Η δικιά μου που τώρα είναι 4 μηνών και μιας εβδομάδας ζυγίζει ήδη 8 κιλά που τη θηλάζω αποκλειστικά :o .

Παρόλα αυτά η παιδίατρος δεν μου είπε τίποτα για δίαιτα. Το μόνο που μου είπε είναι ότι μέχρι ν' αρχίσει τις κρέμες δεν ειναι απαραίτητο να έχει ωράριο στο φαϊ. Αρα μπορώ να την ταϊζω οποτε πεινάει.

καλημερα και σας ευχατριστω ολες για τις συμβουλες σας.αρχισαμε την κρεμα βανιλια και την τρωει μια χαρα,μου ειπατε να δοκιμασω οχι κρεμες του εμποριου δηλαδη με τι μπορω να αντικαταστησω την κρεμα βανιλια?

my baby was my reborn...

καλημερα και σας ευχατριστω ολες για τις συμβουλες σας.αρχισαμε την κρεμα βανιλια και την τρωει μια χαρα,μου ειπατε να δοκιμασω οχι κρεμες του εμποριου δηλαδη με τι μπορω να αντικαταστησω την κρεμα βανιλια?

Mε τιποτα δεν μπορεις να την αντικαταστησεις Ιοκάστη μου.Πρέπει να τρώει μόνο τη συγκεκριμένη ο μικρούλης προς το παρον.Λογικά σε 1 μηνα θα σας πει ο γιατρός να του ξεκινήσετε φαριν-λακτε. :wink:

Mε τιποτα δεν μπορεις να την αντικαταστησεις Ιοκάστη μου.Πρέπει να τρώει μόνο τη συγκεκριμένη ο μικρούλης προς το παρον.Λογικά σε 1 μηνα θα σας πει ο γιατρός να του ξεκινήσετε φαριν-λακτε. :wink:

δηλαδη για την φαριν λακτε μπορω να την αντικαταστησω με καποιο δικης μου συνταγης κρεμα ενω για την βανιλια δεν υπαρχει..πω πω ασχετη ειμαι!

my baby was my reborn...

δηλαδη για την φαριν λακτε μπορω να την αντικαταστησω με καποιο δικης μου συνταγης κρεμα ενω για την βανιλια δεν υπαρχει..πω πω ασχετη ειμαι!

Ναι κοπέλα μου.Η κρέμα βανίλια με ρυζάλευρο είναι χρήσιμη καθώς βοηθάει τα κακάκια του μικρού σου να γίνουν πιο στέρεα!Όταν θα αρχίσει τη φαρίν-λακτε μπορείς να του δίνεις και άλλες του εμπορίου!Όπως μπισκοτόκρεμα,κρέμα με δημητριακά και μηλο(ειναι καινουρια της Νutricia) και άλλες! :wink: