Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποτέ γυρίζουν τα μωράκια?

Recommended Posts

Κορίτσια ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας αλλά και την εμπειρία σας στο θέμα αυτό.

Ο μπέμπης μου δεν έχει γυρίσει ακόμη πλευρο.καθεται συνέχεια ανάσκελα η παιδίατρος μου είπε να τον βάζω και μπρούμυτα ώστε να μάθει να γυρίζει.

Όταν τον βάζω μπρούμυτα κάθεται λίγο και μετά αρχίζει και κλαίει πολύ και δεν σταματάει εάν δεν τον γυρίσω.

Τι να κάνω?

Η παιδίατρος με ρωτάει συνεχεία εάν γύρισε ο μικρούλης και όταν της απαντώ όχι .. μου λέει ακόμη? Έπρεπε να γυρίζει τώρα?

Έχω αρχίσει να ανησυχώ .Εσάς ποτέ γύρισαν τα μωράκια σας?

Ααααα και ξέχασα να σας πω τώρα τον βλέπω από ανάσκελα γυρίζει λίγο στα πλαγιά αλλά όχι πολύ καλά ακόμα.

Αυτά.

Διαφημίσεις

δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι...προφανώς κάθε μωρό κάτι κάνει νωρίτερα κάτι αργότερα...εμένα η δικιά μου άρχισε να γυρνάει απο πλάι ανάσκελα περίπου δυόμιση μηνών και απο ανασκελα μπρούμητα και πάλι ανάσκελα όταν έκλεισε τον 4ο..Καλή ανάσταση

Εμενα επειδη το εχω προσφατο πριν 1 εβδομαδα απο μπρουμητα ανασκελα και το αναποδο προχθες. Εμενα πχ ο παιδιατρος δεν με εχει ρωτησει ποτε (ουτε στον Βασιλη με ειχε ρωτησει)

Απ οτι βλεπω εδω το οριο ειναι οι 8 μηνες http://www.altasoft.gr/Software/Kids/anapt3.html

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ο δικος μου ειναι λιγο τεμπελακος μαλλον!! Στους 6 μηνες περιπου τον ειδα να γυρναει, απο τοτε το εχει ξανακανει πολυ λιγες φορες, μονο οταν ειναι απαραιτητο, αν δηλ. θελει να πιασει καποιο παιχνιδι ή να δει κατι. Δεν δυσκολευει τη ζωη του χωρις λογο!!!

Εμένα ο μικρός μου γύρισε από ανάσκελα μπρούμητα 4-5 μηνών αν δεν κάνω λάθος... Πως γύρισε όμως? Με κίνητρο... Τον έβλεπα ότι είναι τεμπελάκος και ότι δε θα τα κατάφερνε ποτέ μόνος του, οπότε ανέλαβα δράση...

Του είχα βάλει το γυμναστήριο από πάνω του και αυτός έπαιζε με τα παιχνιδάκια που είναι στο πλάι. Είχε γυρίσει δηλαδή στο ένα πλευρό... Σιγά σιγά άρχισα να του απομακρύνω το γυμναστήριο πρός τα πίσω και αυτός στην προσπάθειά του να μη χάσει τα παιχνίδια του, τούμπαρε!!!

Αυτό έγινε 10 φορές και έτσι σιγά σιγά έμαθε να γυρνάει μπρούμητα...

Από μπρούμητα ανάσκελα γύρισε πολύ αργότερα, μετά το εξάμηνο σίγουρα...

Ο παιδίατρος κάποτε που τον είχα ρωτήσει μου είχε πει ότι υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες όμως αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα μωρά τους ακολουθούν κατά γράμμα. Μπορεί ας πούμε να περάσει στο επόμενο στάδιο απευθείας που είναι το κάθισμα και να γυρίσει αργότερα... Έτσι έγινε και με τον μπέμπη μου. Μη στενοχωριέσαι!!! Όλα θα γίνουν!!!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ κορίτσια.

Τώρα τον βλέπω σιγά-σιγά να γυρίζει στα πλαγιά όταν θέλει να πιάσει κάποιο παιχνίδι του. οπότε πιστεύω κάποια στιγμή θα γυρίσει και μπρούμυτα.

Με έχει αγχώσει η παιδίατρος αρκετά. Με ρωτούσε συνεχεία από όταν μπήκαμε στον 3 μηνά και όταν την ρώτησα αν πρέπει να ανησυχώ μου απάντησε ότι απλά θα έπρεπε τώρα να γυρίζει. Και με άγχωσε με την απάντηση της.

3 μηνων και θα γυριζε? :shock::shock: Τι ειναι καλε ? O superman?

Καλα αν αγχωνεται με αυτα η γιατρος σου......

Μπορει να της ετυχε βεβαια της γυναικας κατι στην πορεια της ιατρικης της καριερας και να της αφησε ψυχολογικα :lol::lol:

Μην σε τρελαινει

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 1 year later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ !!!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ.

ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΜΗΝΩΝ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΖΩΗΡΟ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ ΑΝΑΣΚΕΛΑ Η ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 7ο ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΥΣΗΧΗΣΟΥΜΕ...ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ..ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ???

Κι εμένα μετά τους εξι μήνες τα έκανε όλα και ξέρω πολλά μωράκια που το κατάφεραν στον 9ο οπότε καθόλου άγχος. Μην ανησυχείς. Το μόνο που σου προτίνω είναι να το βάζεις αρκετή ώρα μπρούμυτα για να γυμνάζει μπρατσάκια και πλατούλα!!!!;)

gth0p3.png

να σου ζησει το μωρακι :P.....μην ανχωνεσαι καθολου....ολα ειναι μια χαρα...απλα καθε παιδακι εχει διαφορετικους ρυθμους αναπτυξης...αλλα παιδακια πχ περπατανε απο τους 9 μηνες και αλλα μετα τους 15....δεν συμαινει πως υπαρχει προβλημα...το ιδιο ισχυει και για την ομιλια και για τον χρονο που βγαζουν δοντακια...οποτε και για το ποτε θα γυρισουν απο μπρουμητα ανασκελα......;)

Διαφημίσεις

ναι θα συμφωνησω και εγω οτι το καθε μωρακι εχει τους δικους του ρυθμους..ετσι αγχωνομουνα και εγω αλλα μετα καταλαβα οτι θελει τον χρονο του το καθε μωρο..αν σε αγχωνει η παιδιατρος κακως πολυ κακως..δεν πρεπει να σου δημιουργει αγχος αλλα το αντιθετο...

εσυ παρολα αυτα να το βαζεις μπρουμυτα οταν ειναι ξυπνιο και θα δεις οτι θα το κανει οταν ερθει η στιγμη

ευχαριστω πολυ με χαλαρωσατε!! θα προσπαθησω να τον βαζω μπρουμητα αν και δεν του αρεσει και πολυ...οσο για την παιδιατρο οχι μονο με ανχωνει αλλα ειναι και η πιο ανευθυνη που εχω δει αλλα δυστυχως δεν εχουμε αλλη στην παρο...να φανταστεις οτι καταληξαμε πριν ενα μηνα στο νοσοκομειο με βροχιολιτιδα και αυτη μας ελεγε το παιδι ειναι μια χαρα εχει ιωσουλα...

Καλησπερα και απο μενα. Μην ανησυχεις καθολου ,εγω εχω δυδιμα αγορια και ο ενας γυρνουσε κανονικα περιπου στους 7 μηνες και ο ενας 1 μηνα μετα .Τωρα περπατανε και οι 2 και ειναι 13 μηνων.Βεβαια ο ενας ακομη δεν εχει βγαλει καθολου δοντια .Οποτε μην ανησυχεις καθολου.το καθε παιδι θελει τον χρονο του.

πρεπει να το βαζεις συνεχεια μπρουμυτα για να δυναμωσουν οι μεις του μωρου.να βαλεις και κανενα αντικειμενο ωστε για να το φτασει να χρειαστει να γυρισει απο την αλλη.

Διαφημίσεις

να μην αγχωνεσαι το καθε παιδακι εχει το δικο του ρυθμο αναπτυξης,,,κι εμενα ειναι 10 μηνων κι εχω κατα καιρους ακουσει διαφορα,,,αρχισε να γυριζει μετα τον 6, εβγαλε το πρωτο δοντι 8 μηνων, να μπουσουλαει 8.5 μηνων κι αρχισε σιγα σιγα να σηκωνεται μολις εκλεισε το 10,,,,,η παιδιατρος του στην ιταλια , του δημοσιου, ειπε οτι ο γιος της σηκωθηκε 13 μηνων,,,,γι αυτο χαλαρα

ενας ιδιωτης χωρις ηθος θα σε αγχωνει για το παραμικρο προκειμενου να πηγαινεις καθε τρεις και λιγο να τα σκας να σε βαζει να κανει εξετασεις να τα ξανασκας....

η συμβουλη μου ειναι να χαρουμε τα παιδακια μας χωρις αγχος, δεν λεω να κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου, αλλα οχι και να γινουμε υποχονδριες

να σου ζησει το παιδακι σου

Αναλογα το παιδακι μην τρελλενεσαι ομως. Η δικια μου (νομιζω) γυρισε 5-6 μηνων. Ειχε και εμενα 'σχετικα' καθυστερησει. Ε, μετα απο αυτο τα εκανε ολα μαζεμενα........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Καθε παιδι ειναι Εντελως διαφορετικο απο της αδερφης,της γειτονησας κ.λ.π.Εαν κινει χερακια ποδαρακια,δεν ειναι προωρο-εννοειται,γιατι τοτε χρηζει ειδικης παρακολουθησης-τοτε να μη φοβασαι...το θεμα ειναι οτι θα τα κανει ολα οταν δυναμωσει....Εχει να κανει και με το πως καθονται,δηλαδη ο δικος μου ολη μερα οπου και να καθοταν ηταν ανασκελα και παρατηρησα οτι οταν τον εβαζα μπρουμητα,διαμαρτυρονταν παντα,αλλα επεμενα να τον βαζω για μερες κι ας γκρινιαζε ωστε να δουλεψει κι αλλους μυες-νευρα κ.λ.π. και σε 10 μερες γυρνουσε!Δε πρεπει να τα καθηλωνεις σε ριλαξ κ.λ.π. γιατι δε μπορουν να κανουν κινησεις η να προσπαθησουν....Ελευθερα στο πατωμα σε στρωμα με παιχνιδια γυρω τους για να παλεψουν να τα φτασουν.Να ξερεις οτι τυχαια ανακαλυπτουν αλλες θεσεις.Ολα φυσιολογικα ειναι...βαλε κινητρα και σε λιγο καιρο θα τριβεις τα ματια σου...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Καλησπερα κι απο εμενα ! Κι εγω θα σου πω να μην ανησυχεις τουλαχιστον γι αυτο , καθε παιδακι ειναι διαφορετικο , θα σου ελεγα ομως να ανησυχησεις για την παιδιατρο περισσοτερο που ειναι σημαντικο για την υγεια του παιδιου σου!

η δική μου γύριζε από λίγο πριν τους 4 μήνες, αλλά όπως είπαν και κάποια κορίτσια την έβαζα αρκετά μπρούμυτα και παίζαμε, στην αρχή διαμαρτυρόταν αλλά σιγά-σιγά δυνάμωσε, άσε που της άρεσε μετά γιατί μπορούσε να παρατηρεί και καλύτερα τριγύρω κι από τότε όλο μπρούμυτα κάθεται. Ναι μεν κάθε παιδί έχει το χρόνο του, αλλά όπως σωστά είπε μια κοπέλα, δώσε εσύ κίνητρα και θα εκπλαγείς με την πρόοδό του ;)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

• 2 weeks later...

Τα καινούργια βιβλιάρια έχουν μερικές σελίδες που αναφέρουν την κινητική εξέλιξη ενός παιδιού. Είναι ένας πολλή καλός μπούσουλας για γονείς που έχουν ιδιαίτερες ανησυχίες για το παιδί τους.

Ένα μωράκι γενικά τους πρώτους 4 μήνες δεν κάνει και κάτι το ιδιαίτερο κινητικά. Αυτό που κάνει είναι να προετοιμάζει το σώμα του για το επερχόμενο κινητικό μπαμ που συμβαίνει 4-6 μήνα. Οι γονείς αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να τοποθετούν τα μωρά τους σε όλες τις θέσεις δηλ. πρηνή ,ύπτια και πλάγια( και από τις δύο πλευρές). Λογικά ένα παιδί που έχει κάνει καλή γυμναστική από μόνο του μέσα από τις θέσεις αυτές, μετά από τον 4 μηνά θα θέλει να προτιμά την πρηνή.

η μεγαλη μου 6 μηνων γυρισε...αργησε συμφωνα με τις θεωριες,στα πρωτα της γενεθλια περπατουσε χωρις να μπουσουλησει

ο μπεμπης γιρισε 4 μηνων,στους 5 και κατι μερες καθοταν μονος χωρις υποστηριξη και σημερα 8 μηνων και 26 ημερων περπαταει γυρω γυρω απο τον καναπε υποστηριζομενος βεβαια με τα χερια του. ουτε αυτος μπουσουλαει αλλα μετακινητε σε χρονο ντετε με τον πωπο

καθε παιδι και αλλη εξελιξη οποτε μην αγχωνεσαι

κ μενα στο πρωτο με ειχε αγχωσει η παιδιατρος που δεν ειχε γυρισει :rolleyes:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Το μπουσούλημα είναι ένας απαραίτητος κινητικός σχεδιασμός και καλό θα ήταν τα παιδιά να μπαίνουν σε αυτόν. Είναι η μοναδική φορά στην ζωή των παιδιών που το κορμάκι του δουλεύει ενάντια στην βαρύτητά. Όσα παιδιά δεν το κάνουν παιδεύονται περισσότερο στην όρθια θέση να βρουν ισορροπία και έχουν πολλή συχνές πτώσης για αρκετό καιρό.

Ο μπεμπακος μου γυρισε απο μπρουμυτα ανασκελα 3 μηνων και απο ανασκελα- μπρουμυτα 4,5 μηνων. Καθε παιδακι ομως εχει το δικο του ρυθμο, σιγουρα θα βοηθησει πολυ να βαζεις το μωρακι σου μπρουμυτα (οπως εχουν αναφερει). Μην ανησυχεις θα τα κανει ολα και θα το θεωρεις πολυ μεγαλο κατορθωμα! Ειναι τελεια οταν κανει κατι καινουριο..!!!

Το μπουσούλημα είναι ένας απαραίτητος κινητικός σχεδιασμός και καλό θα ήταν τα παιδιά να μπαίνουν σε αυτόν. Είναι η μοναδική φορά στην ζωή των παιδιών που το κορμάκι του δουλεύει ενάντια στην βαρύτητά. Όσα παιδιά δεν το κάνουν παιδεύονται περισσότερο στην όρθια θέση να βρουν ισορροπία και έχουν πολλή συχνές πτώσης για αρκετό καιρό.

δε διαφωνω σε αυτο που λες υπαρχουν ομως παιδια που δεν το κανουν,πως να το κανουμε πρπει να τα βαλουμε να μπουσουλησουν με το ζορι?οσο για το παιδεμα δε συμφωνω μαζι σου...η φυση τα κατευθυνει να βρουνε τον τροπο τους και να σταθεροποιηθουν

1kOup2.pngTxJmp3.png