Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντιηλιακό;

Recommended Posts

Κορίτσια με αντιηλιακό τι κάνετε; Έχω περιορίσει στο ελάχιστο τα καλλυντικά που χρησιμοποιώ (μόνο μια κρέμα του Κορρέ για το πρόσωπο και αμυγδαλέλαιο για την ενυδάτωση του σώματος), αλλά με τον ήλιο τι κάνουμε; Τα βρεφικά είναι λιγότερο επιβαρυμένα με χημικά;

Διαφημίσεις

Κι εγώ αυτό σκέφτομαι αυτές τις μέρες. Η εγκυμοσύνη μου έχει προκαλέσει ακμή και βάζω μόνο σαπουνάκι και ενυδατική. Τώρα αρχίζω να χρειάζομαι και αντιηλιακή για το πρόσωπο γιατι ερεθίζεται η ακμή και για να μην κάνω "αποχρωματισμούς" ή "λεκέδες" που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα των εγκύων. Ποιά θεωρείται αθώα ώστε να μην εισχωρήσει κάποιο επιβλαβές συστατικό στο αίμα;;;

39of6754xr8myz8h.png

Κορίτσια, ρωτήστε τους γιατρούς σας ή τον φαρμακοποιό σας, για να σας δώσουν μια αντιηλιακή χωρίς χημικά. Σε καμμία περίπτωση όμως, μην μείνετε χωρίς αντιηλιακή προστασία. Φανταστείτε ότι εγώ έβαζα αντιηλιακό και στη θάλασσα ήμουν κάτω απο την ομπρέλα με καπέλο. Μόνο απο τον ήλιο της πόλης όμως, πηγαίνοντας και φεύγοντας απο τη δουλειά, έκανα πανάδες και χλόασμα!!!!

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Έχω τρελό θέμα με τον ήλιο! Αφού το καλοκαίρι κυκλοφορώ με μακρυμάνικα λινά γιατί δεν αντέχω να βλέπει καθόλου. Νομίζω ότι θα επιστρατεύσω καμιά καπελαδούρα αλά Βουγιουκλάκη....

οπωσδήποτε αντηλιακή και μάλιστα με μεγάλο δείκτη προστασίας

εγώ αν και μελαχρινή έκανα μία πανάδα στη μύτη και αν δεν βάλω μεικ απ είμαι σαν κλόουν ...

η συννυφάδα μου που δουλεύει σε φαρμακείο μου είπε ότι σε έγκυες δίνουν της avene από την άσπρη σειρά για το πρόσωπο "creme spf50 sans parfum" ... δεν ξέρω βέβαια από χημικά τι παίζει ...

age.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ! Λόγω υπερβολικά λιπαρού δέρματος τα Αβεν τα χρησιμοποιούσα κι εγώ πιο παλιά και είναι πολύ καλά, αλλά όντως το θέμα μου είναι τα χημικά.... Έχω και πολλές ελιές και γενικώς το θέμα ήλιος είναι λίγο τζιζ! Μήπως να κυκλοφορώ με αντίσκηνο; χεχε

Ξέχασα να πω πως εγώ στην εγκυμοσύνη μου έβαζα της Natrice με δείκτη 50+ που είναι μεν βιολογικό προιόν και χωρίς χημικά αλλά τις πανάδες τις έβγαλα ...

καθώς και πέρσι με την μικρή πήραμε το παιδικό της lavera (επίσης βιολογικό προιόν) με δείκτη 30 και έβαζα κι εγώ και καταλήξαμε εγώ με νέες πανάδες και η μικρή με κοκκίκισμα στη μύτη και τα μαγουλάκια παρ' όλο που της έβαζα συνέχεια ...

οπότε αν έχετε κάποιο εγγυημένο μόνο να προτείνετε με ενδιαφέρει κι εμένα !!!

age.png

• 2 χρόνια μετά...

Αν και ειναι νωρίς ακομα για αντιηλιακά, ωστόσο εχω την εξής απορία. Τί αντιηλιακο να παρω για το καλοκαίρι? Είμαι αρκετά μπερδεμένη γιατί αν και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη χρησιμοποίησα ενα γνωστό, χωρίς να ρωτήσω ποτέ το γιατρό για αυτο, (βεβαια 3-4μπανια ειχα κανει), η μαια αυτή τη φορά μου ειπε να μη βάλω αντιηλιακο γιατί δεν ξερουμε τι χημικα περιεχει και να πηγαίνω σε παραλιες με χοντρή σκια.

Στο φορουμ διαβάζω ότι οι περισσοτερες χρησιμοποιήτε.Τελικά τί ισχύει? Δεν εχω ρωτήσει το γιατρό ακόμα (θα με κράξει Μάη μήνα). Και αν χρησιμοποιήσω τί να αγοράσω? Το αγαπημένο μου pizbuin δεν πρέπει να το αγγιξω αυτο το καλοκαίρι?

s-age.pngs-age.png

Εγώ χρησιμοποιώ κανονικά αντιηλιακό αν και ναι παίζει να βάζουν διάφορα χημικά... Βασικά δε ρώτησα τη μαία, ρώτησα στο φαρμακείο (που ήθελαν να πουλήσουν) και μου έδωσαν ένα της avene με δείκτη προστασίας 20 (ίσως ο πολύ υψηλός δείκτης να έχει πιο πολλά χημικά). Μου είπαν όμως ότι γενικά φοράνε οι έγκυες! Πάντως δεν αρκεί να το φοράς μόνο για την παραλία, παντού καίγεσαι... Εγώ για καφέ είχα πάει και επειδή με έβλεπε ο ήλιος κατακοκκίνησα στα σημεία που δεν είχα βάλει αντιηλιακό. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο..Να βάλεις ή να μη βάλεις...

Διαφημίσεις

σημερα που πηγα ρωτησα και μου ειπε οως η frezyderm εχει το μοναδικο αντιηλιακο που κανει στην εγκυμοσυνη χωρις φοβο, το αγορασα και λεει προστατευει κατι στο dna

Δεν μπορώ να σου συστήσω κάποιο με σιγουριά, αλλά είμαι σίγουρη ότι ο ήλιος είναι εξίσου (μη πω κ παραπάνω) επικίνδυνος και για εμάς τις εγκύους!

Δε νομίζω ότι αρκεί να πας σε παραλία με σκιά, αντιηλιακό φοράμε και στη σκιά!

επίσης δεν είναι νωρίς να ρωτήσεις τώρα το Μάιο! έχουμε τόσο ήλιο στην Ελλάδα που πρέπει να φοράμε σχεδόν πάντα!

Και ειδικά στο πρόσωπο οι έγκυες είναι πολύ επιρρεπείς στις πανάδες κ πρέπει να φοράνε ανελλιπώς!

Στο πρόσωπο εγώ φοράω της Avene. Για σώμα δεν ξέρω τι θα πάρω, σίγουρα κάτι απο φαρμακείο, ίσως bepanthol.

γιατί δεν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα αντηλιακά που πουλάνε στα βιολογικά προιόντα πχ τύπου Lavera κλπ? Εχουνε πιστοποιήσεις και σίγουρα δεν ερεθίζουν ούτε περιέχουν χημικά. Το μόνο κακό είναι ότι κάνουν λίγο κακό στην τσέπη, αλλά πιστέυω για το καλοκαίρι της εγκυμοσύνης τουλάχιστον αξίζει τον κόπο.

don't worry be happy :lol:

της frezyderm δεν εχει parabens και ειναι για βρεφη.. εκτος απο τα βιολογικα που ειναι γενικα λιγοτερο επιβλαβη..

γενικα παντως καλο ειναι στην εγκυμοσυνη να αποφευγεται να καθεστε στον ηλιο..βασικα γενικα πλεον πρεπει να αποφευγουμε τον ηλιο..

ειχα διαβασει καπου -οταν ημουν εγκυος- οτι το αμνιακο υγρο ζεσταινεται και το μωρο μεσα ειναι σαν να ειναι σε καζανι που βραζει..(δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, αλλα μπορεις να το διασταυρωσεις..)

83hKp3.png

Αυτο της frezyderm λεγεται sensitive face and body κ η διαφορα του ειναι οτι εχει μονο ανοργανα φιλτρα. (σας λεω τι λεει πανω)

Το αντιηλιακο στην εγκυμοσυνη ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!

Δε σας εχει τυχει να δειτε εγκυο με τη 'μασκα της εγκυμοσυνης' να παθετε πλακα??? Ειναι οπως ειναι οι παναδες, αλλα ειναι ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!!

:shock::shock:

Διαφημίσεις

Το αντιηλιακο στην εγκυμοσυνη ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!

Δε σας εχει τυχει να δειτε εγκυο με τη 'μασκα της εγκυμοσυνης' να παθετε πλακα??? Ειναι οπως ειναι οι παναδες, αλλα ειναι ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!!

:shock::shock:

το τρέμω αυτό που λες! αυτό μας έλειπε μέσα σε όλα!!! για αυτό κ εγώ βάζω ανελλιπώς όπως είπα και παραπάνω!

Συγνωμη αν ειναι λιγο ασχετο με τα αντηλιακα αλλα....ειναι σχετικο με τα μπανια στη θαλασσα!!:P:p:pΜετα το μπανιο απτη θαλασσα ισχυει πως δεν πρεπει να μενουμε με βρεμενο μαγιω αλλα να εχουμε παντα δευτερο μαζι μας και να το αλλαζουμε???και αν ναι τι μπορει να προκαλεσει στην εγκυμοσυνη μας κατι τετοιο???Συγνωμη και παλι που ειναι ασχετο με το θεμα αλλα δεν ηξερα που να θεσω την ερωτηση μου!!!:lol:

AnJUp2.png

καλησπερα και με το καλο το μωρακι σου!

η αλλαγη μαγιω υποτιθεται οτι ισχυει γενικοτερα και ανεξαρτητα εγκυμοσυνης. το να μεινεις με το βρεγμενο μαγιω διατηρει την υγρασια στην περιοχη και ευνοει την αναπτυξη μυκητων. δεν το λες αμαν και ντε σοβαρο αλλα οταν μπορεις να το αποφυγεις γιατι να το υποστεις και να πρεπειθ να παρεις και φαρμακα για να το καταπολεμησεις?

tt1108c2.aspx

Γενικα δεν το συνηθιζα τοσα χρονια αλλα μου ειπαν πως πρεπει να αποφευγω να μενω με βρεγμενο μαγιω κατα την διαρκεια εγκυμοσυνης...επειδη εκανα πολυ ηλιοθεραπεια τοσα χρονια το μαγιω στεγνωνε απευθειας και δεν ειχα ποτε μου προβλημα.φετος ομως που δεν θα κανει να καθομαι στον ηλιο πρεπει να το υοθετησω!ευχαριστω για την απαντηση!!!:-)

AnJUp2.png

Συγνωμη αν ειναι λιγο ασχετο με τα αντηλιακα αλλα....ειναι σχετικο με τα μπανια στη θαλασσα!!:P:p:pΜετα το μπανιο απτη θαλασσα ισχυει πως δεν πρεπει να μενουμε με βρεμενο μαγιω αλλα να εχουμε παντα δευτερο μαζι μας και να το αλλαζουμε???και αν ναι τι μπορει να προκαλεσει στην εγκυμοσυνη μας κατι τετοιο???Συγνωμη και παλι που ειναι ασχετο με το θεμα αλλα δεν ηξερα που να θεσω την ερωτηση μου!!!:lol:

Ίσως έπρεπε να ανοίξεις ένα νέο θέμα, αλλά...ναι ισχύει! Όπως επίσης πρέπει να προσέχεις να μην κάθεσαι χωρίς πετσέτα σε ξαπλώστρες κτλ. Ο λόγος είναι για να μην κολλήσεις μικρόβια τα οποία μπορούν να επηρεάσουν το μωράκι σου. Π.χ. να πάθεις μυκητίαση ή κάποια κολπίτιδα.

Γενικα δεν το συνηθιζα τοσα χρονια αλλα μου ειπαν πως πρεπει να αποφευγω να μενω με βρεγμενο μαγιω κατα την διαρκεια εγκυμοσυνης...επειδη εκανα πολυ ηλιοθεραπεια τοσα χρονια το μαγιω στεγνωνε απευθειας και δεν ειχα ποτε μου προβλημα.φετος ομως που δεν θα κανει να καθομαι στον ηλιο πρεπει να το υοθετησω!ευχαριστω για την απαντηση!!!:-)

τιποτα βρε,μην ευχαριστεις,ανταλλαγη πληροφοριων κανουμε εδω περα:D

λοιπον, οσο γρηγορα κι αν στεγνωνει πιστεψε με, το χρονο που θελουν οι μυκητες τον εχουν!δεν ειναι στανταρ οτι θα παθεις κατι,στην ουσια προληψη ειναι!

και ναι τον ηλιο πρεπει να τον αποφευγουμε και κυριως τις επικινδυνες ωρες 11-16!και οπως ειπε και η φιλη πιο πανω οπωσδηποτε πετσετουλα απο κατω,μην κατσεις ουτε γι αστειο στην αμμο η στην ξαπλωστρα,χωρις τη δικη σου πετσετα!

tt1108c2.aspx

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...