Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μισώ τις γιορτές

Recommended Posts

Πάλι εορταστικό κλίμα...πάλι στα πρέπει να κάνω αυτό να κάνω εκείνο.έως τα 18 μου ήταν μια χαρά οι γιορτές.τώρα,10 χρόνια μετά είναι βραχνάς.βασικα όλα ξεκίνησαν από τότε πριν 10 χρόνια που έχασα τον μπαμπά μου.από τότε δεν εχω ξανάκαταλάβει γιορτές. Τα 7 απ τα 10 αυτα χρόνια δούλευα νύχτα κάνοντας κ την μέρα κάποια δουλειά η πηγαίνοντας σε κάποια σχολή.ερχόταν γιορτές κ με έπιανε αμόκ.πάλι θα δουλεύω,σκεφτόμουν, για να διασκεδάζουν οι υπόλοιποι.η ερώτηση που μου την έσπαγε;τι θα κανείς το πάσχα;ΘΑ ΔΟΥΛΕΎΩ.τι θα κανείς τα Χριστούγεννα;ΘΑ ΔΟΥΛΕΎΩ.Όλα με την ψυχή στο στόμα.θυμάμαι τελευταίο πάσχα που δούλευα,Μ.παρασκευή συγκεκριμένα.Μου έβαλε το αφεντικό τις

φωνές γιατί πηγα στον επιτάφιο κ άργησα.πως να αγίασεισ μετά;πως να καταλάβεις ότι είναι Μ.βδομάδα ανάμεσα στα beat κ τα τσιφτετελια;ανάμεσα σε χορούς κ ποτά. Δεν μπορώ να πω.τέλος πάντων αυτή η εποχή τελείωσε κ ήρθε ο Ντίνος στην ζωή μου.Γιορτές;τι είναι αυτό;συνέχισε να παραμένει μια άγνωστη λέξη. Η αστυνομία δεν γνωρίζει γιορτές,μέρα,νύχτα,αργίες.κ έτσι πάλι στα ίδια.τότε μεγάλη παρασκευή ήμουν μέσα στη διασκέδαση.τώρα Ανάσταση αντί να είμαι στην διασκέδαση θα είμαι μόνη.κ δεν μιλάω για μπουζούκια κλπ.για μένα διασκέδαση είναι να είμαστε όλοι μαζί. Δεν θα με πείραζε βέβαια να βγούμε για ένα ποτό αλλά κ να μην γινόταν μου έφτανε να ήταν εδώ. Αλλά...έχει υπηρεσία βράδυ! Όπως κ την πρωτοχρονιά.Χρόνια πολλά καλή χρόνια απ το τηλ.Εγώ σπίτι,εκείνος δουλειά.τι να περιμένω λοιπόν εγώ απ τις γιορτές;είμαι περίπτερο.κόσμος στους δρόμους με σακούλες από ψώνια από δώρα από πασχαλινα αυγά.κι εγώ εδώ,στο περίπτερο να μέτραω τις ώρες για να γυρίσω στον γιο μου,για να προλάβω να κάνω καμία δουλειά στο σπίτι.χρονος Ούτε για να βαψω ρίζα δεν υπάρχει. Αύριο βάρδια εδώ 12 μεσημέρι με 11 βράδυ. ΣΟΎΠΕΡ; τουλάχιστον θα βαψω αυγά.κατι είναι κ αυτό. Αυτό το κείμενο δεν αποσκοπεί πουθενά.απλά κάπου ήθελα να γκρίνιαξω,να πω τον πόνο μου,να με ακούσουν κ ας αδιαφορήσουν. Κάποτε βιαζόμουν να κλείσω τα 18 να μεγαλώσω να ενηλικιωθώ.τώρα αναπολώ εκείνες τις ανεμελές μέρες.που το Πάσχα σήμαινε εκκλησία,ψώνια,ΓΙΟΡΤΉ.Που η Πρωτοχρονιά σήμαινε βασιλόπιτα,μαζεμένη οικογένεια,ΓΙΟΡΤΉ.

Τελικά το parents είναι ο καλύτερος ψυχαναλυτής.

Διαφημίσεις

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καλα εκανες και τα εβγαλες απο μεσα σου ισως τωρα νοιωσεις καλυτερα.

το παν στην ζωη ειναι να εχουμε υγεια και ολα τα αλλα παλευονται,μην νομιζεις ολοι λιγο πολυ καπως ετσι ζουμε σε τρελους ρυθμους ,τρεχουμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να τα προλαβουμε ολα.

Δυστυχώς δεν νοιώθω καλύτερα.αλλά που θα πάει;άλλες 4 μέρες κ θα τελειώσει κ αυτό.όσο κ να θέλω να μην το σκέφτομαι δεν γίνεται.είμαι όλη μέρα μέσα στην αγορά.

γιατί βρε παιδιά σωνει και ντε πρέπει να φύγουμε για Πάσχα?? αυτό δεν το έχω καταλάβει καθόλου!! και εμείς δουλεύουμε και θα μείνουμε μετά σπίτι να ξεκουραστούμε

Θα ξεκουραστούμε και θα ξεκουραστούμε και ας φύγουν όσοι είναι ήδη ξεκούραστοι!!

τα είπα και εγώ και ησύχασα!!!

Εδώ, ο άνθρωπός σας κορίτσια!!! Δεν μπορώ τις γιορτές με τίποτα. Δεν μ' αρέσει αυτό που πρέπει να είσαι χαρούμενη, που μαζεύονται τα σόγια και γίνεται της πόπης, δεν θέλω να πάω Σαλαμίνα γιατί με πιάνει μελαγχολία ενώ ο άντρας μου θέλει σαν τρελλός, θέλω να κάθομαι στο σπιτάκι μου , να ασχολούμαι με τις δουλειές μου. Ισως φταίει και το γεγονός ότι πιο μικρή δεν πέρναγα και τις καλύτερες γιορτές με τους γονείς μου, όλο φασαρία και γκρίνια είμασταν και μπορεί να μου έχει μείνει κατάλοιπο, τί να πώ και εγώ??

Διαφημίσεις

Εγώ θα φύγω πάντως.θα πάρω την μαμα μου να πάμε στο σπίτι μας στο χωριό.μην φανταστείτε κάπου μακριά.15 χιλιόμετρα eξω από σέρρες.θέλω να ακούω τα πουλιά να βλέπω άνθισμένα δέντρα τα σκυλάκια μου κ να ηρεμήσω.να κάνω μια μέρα κατι διαφορετικό!τόσο απλό αλλά το περιμένω πως κ πως!

Θα φύγω πρωί κ θα γυρίσω βράδυ έτσι;

Ηρθα,να γινουμε πολλες.....

Εγω βγαζω απο το μυαλο μου τα παιδικα μου χρονια σε περιοδο γιορτων (ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω) και παω απ'ευθειας στην ενηλικη ζωη μου....

Πασχα,Χριστουγεννα,Πρωτοχρονια,καθε μερα,ολη μερα στην δουλεια....Βλεπετε,στην δικη μου δουλεια ζεις στην κυριολεξια στον χωρο εργασιας σου.

Και παντρευομαι πριν τρια χρονια,τον αγγελο μου,ο οποιος ειναι και αυτος ναυτικος,οπως ημουν κι'εγω...Να λυπηθω,σιγουρα,για ολες αυτες τις γιορτες που ελειπε καθε φορα,αλλα ποσο πιο μεγαλη λυπη να νοιωσω απο το οτι γεννησα τα δυο κοριτσια μας και δεν ηταν εκει?

Φετος,πρωτα ο Θεος (και η Ε.Μ.Υ.)θα προλαβει να ερθει,θα πηγαινοερχεται στο καραβι να κανει βαρδια,αλλα τουλαχιστον θα ειναι εδω,εστω για δυο μερες.

Οπως μου ειπε προχθες στο τηλεφωνο "Ανασταση ειναι για μενα καθε φορα που ειμαι κοντα σας...".

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Εγω αυτη τη φρικη την τρωω Χριστουγεννα που πρεπει να ειμαστε ντε και καλα μεσ'την τρελλη χαρα και να ψωνιζουμε ακομα κι αν δεν εχουμε. Να κανουμε λαμπατερ το σπιτι μας δειχνοντας στον διπλα που δεν εχει να δωσει τα κερατα του οτι εμεις εχουμε.

Το Πασχα ειναι πενθιμο το κλιμα ουτως ή αλλως και την βγαζω καλυτερα (πωπω μαυριλα)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ηρθα,να γινουμε πολλες.....

Εγω βγαζω απο το μυαλο μου τα παιδικα μου χρονια σε περιοδο γιορτων (ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω) και παω απ'ευθειας στην ενηλικη ζωη μου....

Πασχα,Χριστουγεννα,Πρωτοχρονια,καθε μερα,ολη μερα στην δουλεια....Βλεπετε,στην δικη μου δουλεια ζεις στην κυριολεξια στον χωρο εργασιας σου.

Και παντρευομαι πριν τρια χρονια,τον αγγελο μου,ο οποιος ειναι και αυτος ναυτικος,οπως ημουν κι'εγω...Να λυπηθω,σιγουρα,για ολες αυτες τις γιορτες που ελειπε καθε φορα,αλλα ποσο πιο μεγαλη λυπη να νοιωσω απο το οτι γεννησα τα δυο κοριτσια μας και δεν ηταν εκει?

Φετος,πρωτα ο Θεος (και η Ε.Μ.Υ.)θα προλαβει να ερθει,θα πηγαινοερχεται στο καραβι να κανει βαρδια,αλλα τουλαχιστον θα ειναι εδω,εστω για δυο μερες.

Οπως μου ειπε προχθες στο τηλεφωνο "Ανασταση ειναι για μενα καθε φορα που ειμαι κοντα σας...".

Αυτο τα λεει ολα,τι γλυκο!!!!!!!!!!!!!!!

Σ'ευχαριστω,Ντιντι μου.

Παντως,δεν μπορειτε να πειτε,ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα....

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

αχ κοριτσια μια απο τα ιδια.κι εγω μονη περναω τις γιορτες μιας κ ο συζ συν εχει υπηρεσιες!

κ πριν παντρευτω παλι δουλευα κι ετσι ποτε δεν καταλαβαινα γιορτες παρα μονο κουραση.ανυπομονουσα να περασουν να τελειωνουν!

υπομονη κ ελπιζω θα ρθουν κ καλυτερες μερες!!!

καλο πασχα!

Μπορεί οι γιορτές για μένα, να είναι κάτι το ευχάριστο, αλλά σας νοιώθω και πραγματικά με συγκινήσατε.

Είναι δύσκολες αυτές οι μέρες, για τους ανθρώπους που δουλεύουν, για αυτούς που δεν έχουν κοντά τους τον δικό τους άνθρωπο, και για πολλούς άλλους που έχουν χάσει έναν δικό τους.

Είναι παρήγορο, που όσες γράψατε, δεν έχετε βιώσει το τελευταίο. Ούτε κι εγώ ευτυχώς, αλλά το έχω ακούσει και είναι όντως δυσβάσταχτο.

Εγώ μέσα από εδώ θα ήθελα να σας ευχηθώ, να έρθουν γιορτές που να τις ζήσετε με χαρά, με λίγα πράγματα αλλά σημαντικά, όπως το να βρεθεί η οικογένεια μαζεμένη, αλλά και το να είναι η μαμά και ο μπαμπάς στο σπίτι και να μπορείτε να χαίρεστε τα παιδιά σας.

Σας εύχομαι κορίτσια, πάνω από όλα να έχετε όλες σας υγεία όπως και οι οικογένειες σας, και κάποια στιγμή, σίγουρα τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο για όλους μας!!!;)

Καλό Πάσχα για όλους σας με Υγεία πάνω από όλα!!!:)

n3kPp3.png

zewgp3.png

και εγώ μαζί!!!

εμένα μου άρεσαν οι γιορτές,έχω τις καλύτερες αναμνήσεις..αλλά δυστυχώς είναι αναμνήσεις..ο άντρας μου δεν είναι και πολύ των γιορτών,μάλλον καθόλου..και δυστυχώς μόνη μου δεν μπορώ να κάνω και πολλά..και αρχίζω τη γκρίνια αλλά χρόνο με το χρόνο με παρασέρνει σε κάτι που δεν είμαι εγώ,σε κάτι που δεν μου αρέσει..και το λέω,και το φωνάζω συνέχεια..μακάρι να καταλάβει κάποια πράγματα,όσο έχω αντοχές και προσπαθώ......

σκέφτομαι την μητέρα μου,πόυ απέκτησε την μοναχοκόρη της έπειτα από 15 χρόνια και πάντα ήθελε να είαμι ευτυχισμένη και χαρούμενη..τελικά,ο καλός μου ο άγγελος μου έστειλε το καριτσάκι μου,που με κάνει πολύ χαρούμενη,έστω και αν κάνω πάσχα στην αθήνα και τρώω κρέας με πατάτες στο φούρνο

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

κλασσικα κι εμενα ο αντρας μου συνηθως δουλευει γιορτες.... περυσι εκανε ανασταση με μια γιαγια που την ειχανε ληστεψει και σακατεψει στο ξυλο....

τι να κανεις...... συνηθεια ειναι αυτα..

και οσο περναει ο καιρος, θυμαμαι τη μαμα μου να λεει.......... "οι γιορτες ειναι για τα παιδια......."

ετσι ειναι

Διαφημίσεις

Εγω θα πω μονο οτι υπαρχουν παρα πολλοι που εργαζονται τις ημερες αυτες και ειναι αναγκασμενοι να περνουν τις γιορτες μακρια απο την οικογενεια τους.

Το Θεμα ειναι οτι συμβιβαζομαστε γιατι δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλο.

Αν η οικογενεια ειναι ενωμενη και αγαπημενη ωραιες αναμνησεις και γιορτες μπορει να υπαρξουν καθε ημερα ανεξαρτητα απο Χριστουγεννα ή Πασχα.

Βεβαια η αληθεια ειναι οτι τετοιες ημερες φερνουν πολυ μελαγχολια στις καρδιες των ανθρωπων. Ομως σκεφτειτε οτι ζειτε με ανθρωπους που σας αγαπουν και σας σκεφτονται και ειναι διπλα σας εστω και αν δεν ειναι παντα μαζι σας.

Καλη ανασταση σε ολες σας!

3-13.gif

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Αν οι γιορτές ήταν μόνο για τα παιδιά δεν θα τρέχαμε όλες να ψωνίσουμε,να κάνουμε το μαλλί να καθαρίσουμε σπίτι να να να.ο καθένας προσπαθεί να το βιώσει πιστεύω όσο πιο πολύ γίνεται με τον δικό του τρόπο.αυτές τις μέρες προσπαθούμε όλοι να γίνουμε παιδιά αλλά έλα που δεν γινόμαστε...όλοι περιμένουμε το δωράκι μας.για άλλους είναι υλικό για άλλους είναι η ξεκούραση για άλλους τα ξενύχτια για άλλους να δούνε τους αγαπημένους τους ανθρώπους κ πάει λέγοντας.πάντως εγώ από τότε που έχασα τον μπαμπά μου τέτοιες μέρες είναι ακόμα πιο δύσκολες.ακόμα κ όλα τα υπόλοιπα να εξαιρέσεις.

Εγώ πάλι βαριέμαι να στολίζω δέντρο τα Χριστούγεννα. Βαριέμαι να βαφω αυγά το πάσχα. Βαριέμαι να φοράω τα καλά μου στις γιορτές, να βλέπω συγγενείς και να το παίζω η "χαρούμενη Λώρα" από το μικρό σπίτι στο λιβάδι. Μου την δίνει που μόνο στις γιορτές τα κανάλια αλλά και όλοι θυμούνται τα φτωχά, τα ορφανά, τους παλαιστίνιους και γενικά όλους τους κατατρεγμένους της γης. Μέγιστη υποκρισία. Συγνώμη, αλλά δε θα πάρω...

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Εγώ πάλι βαριέμαι να στολίζω δέντρο τα Χριστούγεννα. Βαριέμαι να βαφω αυγά το πάσχα. Βαριέμαι να φοράω τα καλά μου στις γιορτές, να βλέπω συγγενείς και να το παίζω η "χαρούμενη Λώρα" από το μικρό σπίτι στο λιβάδι. Μου την δίνει που μόνο στις γιορτές τα κανάλια αλλά και όλοι θυμούνται τα φτωχά, τα ορφανά, τους παλαιστίνιους και γενικά όλους τους κατατρεγμένους της γης. Μέγιστη υποκρισία. Συγνώμη, αλλά δε θα πάρω...

Δεν φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ μαζί σου!

και γω συμφωνω!εγω παλι απο μωρο δουλευα στο φουρνο που ειχε ο πατερας μου στο χωριο.πολυ δουλεια πολυ ξενυχτι!και γω δεν καταλαβαινα γιορτες γιατι παντα απο μωρο δουλευα!το πασχα μου αρεσει καλυτερα απο τα χριστουγεννα γιατι ειναι καπως πιο λαιτ!τα χριστουγεννα μου τη δινει που στολιζουνε απο το νοεμβριο!ολα για το χρημα γινονται!και ανταγωνιζομαστε ποιος θα στολισει καλυτερα!το θεμα ειναι να βρουμε τροπους να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι.ολα τα αλλα ειναι κολοκυθια με τη ριγανη.υγεια και αγαπη!

Εγω παλι δεν τις μισω τις γιορτες .Μου αρεσουν !Πολυ

θα ελεγα .Ομως ............ ποτε δεν υποχρεωσα τον εαυτο,

τον αντρα και τα παιδια μου να κανουμε κατι που δεν

μας αρεσειι.

Φετος ας πουμε . Λογω προσφατου πενθους - ουτε 20 ημερων-

δεν μπορουμε να κανουμε σουβλα στην εξοχη . Προσπαθουμε

λοιπον να οργανωθουμε ετσι , ωστε να ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

Να σας πω εδω , οτι εχω δουλεψει πολλες φορες Πρωτοχρονια

ανημερα , Χριστουγεννα και Πασχα . Ειναι θεμα ''συνηθειας''!!

Αναγκαζεσαι και συνηθιζεις ...........

Εμεις απο την αλλη δεν εχουμε να παμε σε χωριο.

ΜΕΝΟΥΜΕ σε χωριο ....... Οποτε η ''εξοδος'' των ημερων

δε μας αγγιζει .

Και ναι , κοριτσια , δουλευω μεχρι το Μ.Σαββατο στις 13.30.

Εχω δουλεψει Μ.Εβδομαδα και απογευματινη βαρδια !

Δλδ Μ.Σαββατο εως τις 21.30 . Και φυσικα δεν μου αρεσε !!!

Τι να κανω ομως ???? Ή φευγω ή το αποδεχομαι....

Διαλεξα το δευτερο και δεν με πειραζει πολυ πλεον ...

Χαιρομαι που δουλευω και μπορω να

προσφερω οτι καλυτερο μπορω στα παιδια μου και να

συνεισφερω στην οικογενεια!!!!!!

Φιλια και Καλο Πασχα σε ολες μας , με υγεια

και αγαπη !!!!!!!!!

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Εγω δε βαριεμαι!!!Θελω να τα κανω ολα!!!!Τρεχω σα τρελλη να τα προλαβω....

και αφου γινουν ολα,και περασουν οι γιορτες...τοτε συνειδητοποιω οτι....δεν καταλαβα γιορτες....και αυτο γινεται τουλαχιστον τα τελευταια 6 χρονια που ειμαι

παντρεμενη...και πρεπει αυτα που εκανε η μανα μου για μενα να τα κανω εγω

για το παιδι μου...συμφωνω απολυτα...οι γιορτες ειναι για τα παιδια......ελπιζω μονο οταν θα μεγαλωσει πιτσιρικας μου να μπορει κι αυτος να αναπολει τις γιορτες που περνουσαμε οταν ηταν παιδι..!!!!

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

:rolleyes:Κι εγω παιδια δουλευα 15 χρονια νυχτα και πασχα και χριστουγεννα,κι εκανα κι αλλες δουλειες οπως σε σουπερ μαρκετ.Οικογενεια ουσιαστικα δεν ειχα.Ομως τις κατι με επιανε και με πιανει και ηθελα και θελω να τις χαιρωμε.Ποσο μαλλον τωρα με την μικρη.Γι αυτο σας λεω χαρητετο μην μελαγχολιτε.Κι απο μενα.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.

κι εγω απο παιδι ειχα τις πιο ομορφες αναμνησεις με την οικογενεια μου.πολυτεκνη κ μου αρεσε που μαζευομασταν ολοι μαζι γυρω απο το τραπεζι.συνηθως τρωγαμε τρεις τρεις.

ετσι κ εγω θελω το παιδι μου να εχει ομορφες αναμνησεις κι ας κουραζομαι...

θυμαμαι την μαμα μου που εφτιαχνε κουλουρακια κ τσουρεκια κ μυριζε ολο το σπιτι.αυτην την μυρωδια δεν θα την ξεχασω ποτε!