Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θηλασμός και μέλι

Recommended Posts

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω κάτι αν σας έχει τύχει. Από τότε που γέννησα θηλάζω αποκλειστικά την μικρή μου. Το πρωτο διάστημα για πρωινό έτρωγα 2 φετούλες ψωμί με μέλι. Η μικρή μου εκείνο το διάστημα δυσκολευόταν να ρευτεί ..βέβαια τότε δεν φαντάστηκα ότι είναι από αυτό. Για καποιο διάστημα δεν έτρωγα μέλι επειδή το είχα βαρεθεί και πριν 4 μέρες έφαγα γιαούρτι με μέλι και να σου πάλι τα δύσκολα ρεψίματα.. Εβαλα το μυαλό μου να σκεφτεί τί το διαφορετικο είχα φάει και το αποδίδω στο μέλι. Πιστεύετε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο ή απλά τυχαίνει ; Σας έχει συμβεί;

Διαφημίσεις

Η πρώτη παιδίατρος που είχα, η οποία μου έδωσε γενικά ακατάλληλες συμβουλές για το θηλασμό ( γιαυτό και την άλλαξα ) μου είχε πει ότι το μέλι απαγορεύεται στο θηλασμό γιατί υπάρχει κίνδυνος αλλαντίασης. έτσι δεν έφαγα ούτε τρώω μέλι, αν και η οικογενειά μου ασχολείται με τη μελλισοκομία και έχουμε ωραίο και αγνό μέλι.

Αν αυτό ισχύει δεν το ξέρω. Δυστυχώς ούτε για τα ρεψίματα ξέρω..

Ελπίζω να μας βοηθήσει κάποια που γνωρίζει..

Q739p2.png

Ωστόσο το μέλι είναι σούπερ αλλεργικό, λόγω της γύρης, οπότε ίσως...

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Απο οτι ξερω οι αλλεργιογονες τροφες περνανε στο μωρο οταν τις τρωμε.........οταν ετρωγα σοκολατα τους πρωτους μηνες ο μικρος εβγαζε κοκκινιλες......ο αδερφος μου εβγαζε καντηλες οποτε ετρωγε αυγο η μητερα μου.......προσωπικα δεν εχω φαει ακομα μελι αν και νομιζω οτι πλεον επιπτρεπεται....δεν παθαινει τιποτα ουτε οταν τρωω σοκολατα τωρα πια....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Τι μου λέτε τώρα?? :shock:

Εγώ τρώω κάθε μέρα αρκετό...βάζω στο τσάι και σε φρυγανιες για πρωινό! Το μωρό μου δυσκολεύεται πότε ποτε να ενεργηθεί και να αεριστει και κάποιες φορές μας πιάνουν και οι κολικοί...αν το κόψω σε πόσες μέρες να περιμένω για να δω τη διαφορά? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλα μην αγχωνεσαι...μπορει να μη το πειραζει........ειναι αναλογως και το ιστορικο του καθενα......εμεις εχουμε ατοπικη δερματιτιδα και εχει παρει απο μενα την αλλεργικη προδιαθεση.......μικρη ειχα του κοσμου τις αλλεργιες....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Τι μου λέτε τώρα?? :shock:

Εγώ τρώω κάθε μέρα αρκετό...βάζω στο τσάι και σε φρυγανιες για πρωινό! Το μωρό μου δυσκολεύεται πότε ποτε να ενεργηθεί και να αεριστει και κάποιες φορές μας πιάνουν και οι κολικοί...αν το κόψω σε πόσες μέρες να περιμένω για να δω τη διαφορά? :roll:

Απ'οτι διάβασα στο Link που έκανε post η pipi δεν περνάει στο γάλα το μέλι... βέβαια θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να το σταματήσεις για καμμιά βδομάδα μήπως είναι αυτό... πάντως τώρα που το έκοψα μαχαίρι έχω ησυχάκι και ρέυεται πανεύκολα.. ίσως πάντα λέω να φταίει αυτό...

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

ρωταω γιατι τα μωρακια δεν κανει να φανε το πρωτο χρονο της ζωης τους μελι για καποια ενζημα που τους λειπουν, ε μηπως με το γαλα? δεν ξερω και ολας.

pelagia, εσύ μπορείς να φας ότι θέλεις. Τα βρέφη κάτω των 12 μηνών δεν έχουν ώριμο ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να πάθουν αλλαντίαση (πολύ σοβαρή δηλητηρίαση, πρόσφατο περιστατικό στην Πάτρα). Εσύ όμως δεν έχεις προβλημα, μην το στερηθείς

Διαφημίσεις

Κορίτσια έχετε προσέξει τα συστατικά σε βρεφικές κρέμες;;; Κάτι δείγματα που μου έστειλαν γνωστές εταιρίες γράφει στα συστατικά ΜΕΛΙ!!!! Είναι δυνατόν;;;;;!!!

vChmp3.png IkwYp3.png

Υποθέτω ότι το μέλι στις βρεφικές κρέμες έχει επεξεργαστεί και έχει αποστηρωθεί πρώτα (όπως και το αγελαδινό γάλα το οποίο έχει παστεριωθεί). Άλλωστε δεν είναι καν μέλι, έχει γίνει σκόνη.

• 1 month later...

κοριτσια τελικα δεν καταλ.αβα κανει να τρωμε μει η οχι; ρωτησα την παιδιατρο μου εαν κανει και μου ειπε δενεχει καμια σχεση οταν το τρωω εγω και το περνει μεσο του θηλ.ασμου απο το κατευθειαν που μεχρι τον 5 μηνα σχετικα απογορευετε επειδη μπορει το παιδι λ.ογω ελ.ειψεις καποιου ενζυμου να εχει προβλημα εαν ξερετε κατι παντως κατι παραπανω πειτε μου να το προσεξω

• 4 weeks later...

Λόγω επαγγέλματος (γεωπόνος σε μελισσοκομικό κέντρο) έτρωγα άπειρο μέλι και τους 4.5 μήνες που θήλασα. Το μωρό φυσικά και δεν έχει πάθει τίποτα. Το ρέψιμο ήταν ένα θέμα, γιατί τους 2 πρώτους μήνες δε ρευόταν η μπουμπού, αλλά τους επόμενους 2,5 ακούγεται λες και έχει πιει..κοκα κόλα:) οι ποσότητες μελιού που έτρωγα ωστόσο δεν έχουν αλλάξει, άρα το ρέψιμο δεν σχετίζεται με το ..μέλι. Η παιδίατρός μας εννοείται ότι μου επιτρέπει να τρώω μέλι (στα μωρά δεν επιτρέπεται).Π

• 6 months later...

λοιπον ρωτησα την παιδιατρο μου και μου ειπε ''δεν το ξερω αυτο'' και ρωτησα και την διαιτολογο μου(γιατι εχω παει να ξεφουσκωσω) και μου ειπε αφοβα τρωμε μελι οταν θηλαζουμε..τα μωρα κατω του ετους απαγορευεται......

zaharini εννοεις οτι δεν κανει να τρωμε μελι οταν θηλαζουμε? εγω τρωω καθε πρωι με ψωμι.πες μου σε παρακαλω γιατι αγχωθηκα!

όχι όχι συγγνώμη για την παρανόηση... και εγώ τρώω πολύυυ μέλι.

απλά έγραψα κάτι και μετά το έσβησα γιατί δεν ήταν για εδώ αλλά για άλλο θέμα:-P