Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πώς να επιλέξετε σχολή μπαλέτου


Recommended Posts

Οι σχολες μπαλετου για να λειτουργήσουν νόμιμα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Κτηριακές και ουσιαστικές (προσόντα του σχολάρχη*).

 

Οι σχολές μπαλέτου παίρνουν άδεια λειτουργίας από την νομαρχία που ανήκει η περιοχή που θα ανοιχτεί η σχολή. Μηχανικοί έρχονται και ελέγχουν τον χώρο.

το ΦΕΚ γράφει ότι πρέπει να η αίθουσα διδασκαλίας να έχει ξύλινο πάτωμα, ύψος 3μ, μέγεθος 50 τετραγωνικά μέτρα, καθρεφτες ασφαλείας στους τοίχους, μπάρες στηριζόμενες με ασφάλεια στον τοίχο, 2 μπάνια, έξοδο κινδύνου κλπ κλπ. (χοντρικά)

Το πάτωμα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Μπαλέτο σε μοκέτα, τσιμέντο ή πλακάκια δεν γίνεται.

ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ Η ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΑ, ΟΧΙ ΞΥΠΟΛΗΤΑ ΠΟΔΙΑ.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ POINTΕS (αυτά που χορέυουμε στα δάχτυλα των ποδιών μας) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΧΡΟΝΩΝ. υπάρχουν εξεραίσεις παιδιών που τα φοράνε στα 10 ή στα 11. αυτά δεν είναι ο κανόνας. Είναι θέμα ορθοπεδικό!

 

Η δική μου γνώμη:

κοιτάξτε τα διπλώματα της δασκάλας. έχει δίπλωμα από ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της αθήνας ή της Θεσαλονίκης;

και επιπλέον έχει δίπλωμα teaching certificate ή diploma ή CBTS από τη Royal Academy of Dance;

δίπλωμα associate από την ISTD;

ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. δεν σημαίνει ότι δεν δέχομαι το σύστημα vaganova, όταν αυτό διδάσκεται σωστά.

 

κοίταξτε τον χώρο

ρωτήστε τις σπουδές της δασκάλας

τι θα μαθει το παιδί τον πρώτο χρόνο;

ζητήστε να δείτε ένα μάθημα. μπείτε στην τάξη.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

οι σχολές λατιν και τα γυμναστήρια δεν επιτρεπεται να διδάσκουν μπαλέτο (όπως και οι σχολές μπαλέτου δεν επιτρεπεται να διδάσκουν λατιν, τανγκο κλπ). Το σίγουρο είναι ότι δεν παίρνουν άδεια λειτουργίας από τις Νομαρχίες.

 

*προϋπηρεσία 5 χρόνια σε άλλες σχολές. διπλωμα ανωτερης επαγγελματικής σχολής χορού από ελλάδα κλπ κλπ (πλέον νομίζω δεν δίνουν άδειες να ανοιξουν σχολές μπαλετου μόνο με τίτλο σπουδών από το εξωτερικό).

 

 

 

 

αν θεωρούν οι υπεύθυνοι του forum ότι δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η καταχώρηση, παρακαλώ διαγράψτε το.

Με αφορμή καποιες ερωτήσεις που δέχτηκα, λόγω ότι είμαι του επαγγέλματος, θεώρησα ότι είναι σωστό να ενημερώσω και τους υπόλοιπους. Αλλωστε για τα παιδιά μας πρόκειται!

 

 

Ευχαριστώ

 

age.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ωραιο θεμα!!μπραβο!! θελω να στειλω τη μικρη μου απο σεπτεμβρη οποτε με ενδιαφερει..ειχα παει καιγω 7 χρονια.. :) εχω ομως μια απορια! :? γιατι δε πρεπει οι σχολες που διδασκουν μπαλετο να χουν και αλλους χορους η και το αντιθετο???

1-2-3MPOMPIRES!!!

Link to comment
Share on other sites

για να ανοίξεις σχολή μπαλετου πρέπει να έχεις δίπλωμα ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού της Ελλάδας. Στα τρια χρόνια που σπουδάζεις μαθαίνεις μπαλετο (τεχνική και θεωρια), σύγχρονο (τεχνική και θεωρία), μουσική, ανατομία, ιστορία κ.ά. μαθήματα αλλά όχι Latin, tango κλπ. Μπορείς να διδάξεις ΜΟΝΟ αυτά που έχεις μάθεις. Ένα είανι αυτό. Δεύτερο, υποτίθεται αυτά τα μαθήματα αναφέρονται σε ενήλικες. Οι σχολές μπαλέτου κόβουν αποδείξεις χωρίς ΦΠΑ ενώ οι άλλες σχολές κοβουν αποδέιξεις με ΦΠΑ γιατί αναφέρονται σε ενήλικες. Τρίτον... για να έχουν όλοι δουλειά και να μη μπλέκει ο ένας στα πόδια του άλλου! Τέταρτον, οι σχολές μπαλέτου ελέγχονται από τις νομαρχίες και έχουν αλλες προϋποθέσεις (οπως έχω αναφέρει). Οι σχολές latin κλπ δεν ελεγχονται από τις νομαρχιες και δεν χρειάζεται πχ ύψος άιθουσας 3μ. Οι σχολές latin Μπορούν να λειτουργούν και σε υπόγειο. Οι σχολες μπαλέτου λεει ο νόμος πρέπει να είανι 2 σκαλιά πανω από το πεζοδρόμιο.

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η κόρη μου 6,5 ετών πάει μοντέρνο χορό εδώ και 2 χρόνια σε γυμναστήριο που λειτουργεί τμήμα για παιδιά από 4 ετών. Είναι μια εισαγωγή στο χορό και στη ρυθμική κίνηση, ασκήσεις μοντέρνα μουσική χορογραφίες και παραστάσεις στο τέλος της χρονιάς. Το χαίρεται και της αρέσει πάρα πολύ.

Οι δασκάλες της μου λένε να τη γράψω μπαλέτο σε σχολή χορού γιατί φαίνεται να έχει δυνατότητες αλλά προβληματίζομαι για την κατάλληλη ηλικία, ώστε να μην αρχίσει σε τμήμα με μικρότερα παιδάκια ούτε να πάνε χαμένα όσα έχει κάνει ως τώρα.... αλλά και να μην τη ζορίσει κάτι που τώρα τη διασκεδάζει και την ευχαριστεί.

Εμένα με ενδιαφέρει να γυμνάζεται και να κάνει μια δραστηριότητα που περνάει καλά και δεν την καταπιέζει. Από μικρή βέβαια μου ζητούσε χορό και έτσι καταλείξαμε εκεί και είναι κάτι που το αγαπάει και της αρέσει.

Προβληματίζομαι λοιπόν να συνεχίσει εκεί με μοντέρνο χορό (στα μεγαλύτερα τμήματα τα παιδάκια κάνουν πιο δύσκολες χορογραφίες και παραστάσεις στο τέλος που είναι και η μεγάλη τους χαρά) ή να στη γράψω σε σχολή χορού;

 

Μέχρι ποια ηλικία έχω περιθώριο να τη γράψω μπαλέτο ώστε να μπει σε ένα τμήμα που να είναι με την ηλικία της;

Νομίζω ότι και στις σχολές μπαλέτου ξεκινάνε από βασικά πράγματα και τα μικρά παιδάκια δεν κάνουν κάτι φοβερό.

 

Από ποια ηλικία αρχίζει αυτό που λέμε.. κλασικός χορός - μπαλέτο;

Αν την αφήσω ακόμα ένα χρόνο στο μοντέρνο χορό και πάει μπαλέτο 8 είναι οκ; ή θα είναι ήδη αργά;

Link to comment
Share on other sites

αγαπημένη μου rike

χαίρομαι που έθεσες τέτοιο ζήτημα. όπως έχω ξαναπεί τα γυμναστήρια ΔΕΝ επιτρέπεται να έχουν μοντέρνο ή μπαλέτο ή οποιοδήποτε είδος χορού. είναι ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ (γυμναστική). κι αυτό γιατί ΔΕΝ έχουν τις υποδομές και ίσως τις κατάλληλες δασκάλες. ανεξάρτητα αν τα παιδιά περνάνε καλά ή όχι... η δασκάλα πρέπι να είανι η κατάλληλη (δυστυχώς στη γυμναστική ακαδημία, κάνοντας μερικά εξάμηνα μοντέρνο χορό, παίρνουν ειδικότητα. δεν είναι έτσι όμως... Με μερικά εξάμηνα παιδιατρικής γίνεσαι παιδίατρος;) τελος πάντων...

το σημαντικό είανι να προχωρήσει όσο καλύτερα και σωστότερα είναι το παιδί, να μάθει σωστά πράγματα χωρίς τραυματισμούς σε κατάλληλο περιβάλλον. πες μου σε ποια περιοχή μένεις να μπορέσω να σου συστήσω καποια σχολή μπαλέτου που θα διδαχθεί (θα ΜΑΘΕΙ) μπαλέτο και μοντέρνο που της αρέσει τόσο πολύ. Αφού στο συστήσανε και από το γυμναστήριο... μάλλον κόβει το ματι τους.

μην σκεφτείς να την αφήσει ακόμη ένα χρόνο, μετά θα δυσκολευτεί και ίσως τσινίσει. ίσως μετά τη βάλουνε με μικρότερα ηλικίας παιδιά για να καλύψει τον χρονο που έχασε. και πάλι και τώρα, αν τη βάλουν με πιο μικρά παιδιά... ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ θα είναι. είμαι σίγουρη ότι η δασκάλα θα καταλάβει από την αρχή αν τραβάει το παιδί.

εμένα η σχολή μου είναι στον βύρωνα. αν έρθει ένα παιδί γ' δημοτικού που δεν έχει κάνει μπαλέτο ποτέ, θα το δοκιμάσω πρωτα με τα παιδιά της α' δημοτικού. κι αυτό γιατί η "ύλη" για τα παιδιά της γ' δημοτικού είναι πιο προχωρημένη. θα δυσκολευτεί και μετά θα σταματήσει. πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε, γιατί ο χορός είανι διασκέδαση. καλύτερα λοιπόν να είναι με μικρότερα και καλύτερη παρα να τρέχει να προλάβει τα άλλα. για το ίδο το παιδί θα είανι καλύτερα!!!! σκέφτομαι πάντα το παιδί, να είναι χαρούμενο και να περνάει καλά.

φαντάσου ένα παιδί να το βάλεις κατ' ευθείαν στην τρίτη δημοτικού του σχολείου, χωρίς να έχει κανει α' και β'. γίνεται; έτσι είναι και στο μπαλετο όσο και περίεργο να ακούγεται. γιατί υπάρχει μια σειρά ασκήσεων- βημάτων που είναι αλυσίδα. δεν μπαίνουν τα παιδιά στην τάξη και απλώς... κάνουν μπαλετο. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ μπαλετο.

είμαι στη διάθεσή σου... στείλε μου πμ

 

age.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

πολλές συνforumίτισσες κατα καιρούς με έχουν ρωτήσει πολλά πράγματα γύρω από μπαλέτο, μοντερνο, χορό, σχολές μπαλετου κλπ θα ΄θελα να σας παρακαλέσω...

να μου στέλνετε πμ.

αυτόν τον καιρό, λόγω της προετοιμασίας της παράστασης της Σχολής μου, δεν μπαίνω πολύ στο Forum και χάνω τις μέρες και τις απορίες σας. Έτσι μπορεί να φανεί ότι δεν απαντάω, ότι αγνοώ.

Καλύτερα θα είναι να μου στέλνετε πμ. Θα είμαι πιο γρήγορη και ... αποτελεσματική.

Αν σας ενδιαφέρει... η παράσταση της Σχολής είναι 20 και 21 Ιουνίου στο θέατρο CORONET, στις 7μ.μ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλες και περισσότερο αυτές που άκουσαν τη συμβουλή μου και είναι ευχαριστημένες στη σοχλή που τους σύστησα.

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

ισμηνη μου καλημερα!μολις μου εφερε ο κουριερ ενα πακετακι και ηταν τα ντιβιντι σου!ανυπομωνω να παω σπιτι να τα δω!ευχαριστω πολυ.θα σου γραψω εντυπωσεις.να εισαι καλα!

Link to comment
Share on other sites

δώσε βάση στα "κινεζάκια" της παράστασης του σαββάτου 2007 και στο πρώτο τμήμα με τα βεραμάν στην open class σαββάτου 2008. αυτές είανι οι ηλικίες των παιδιών μας. 3-3,5-4 το πολύ.

καλή διασκέδαση!

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

στα dvds του 2007, αν υπάρχω, είαμι στο τέλος μετά τις υποκλίσεις, αυτή με την "κοιλιά". στα dvds του 2008, βγαίνω στο τέλος και μοιράζω τα ενδεικτικά στα παιδιά, φοράω κάτι πορτοκαλί-μπεζ.

με βλέπεις;;;;;

 

age.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 months later...
σε παρακαλώ μπορείς να μου προτείνεις σχολή μπαλέτου στην περιοχή κάτω πατήσια ,άγιος νικόλαος, η κορούλα μου είναι 4 ετών.

 

καλημέρα

στα κάτω πατήσια υπάρχει η σχολή της Άννας Πέτροβα (Προμηθέως 19-21, 210-2234921, στο ύψος του σταθμού του ηλεκτρικού Κάτω Πατήσια).

επίσης

"ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΝΤΙΑΝΑ" - ΤΣΙΤΟΥΜΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΑΓ.ΜΕΛΕΤΙΟΥ 56 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.8663249, 210.8663549

"ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΝΙΚΗ" ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΣ ΜΠΑΚΑΛΗ: ΙΑΛΕΜΟΥ 24 - ΠΑΤΗΣΙΑ ΤΗΛ: 210.2911135, 2932894

"ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ ΣΟΝΙΑ" - ΜΠΕΛΛΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ: 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 144 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.8231319

ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ 70 - ΣΕΠΟΛΙΑ ΤΗΛ: 210.5127230

μόλις γυρισω αθήνα, θα κοιτάξω τη "λιστα" μου και θα σου προτείνω κι άλλες.

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

είναι σχολή πολλών χρόνων εμπειρίας. και αυτή και ο αντρας της είναι καταξιωμένοι στον χωρο αυτό. τα πράγματα όμως εχουν προχωρήσει και δεν ξέρω πόσο εμπειρία εχουν και τι δασκάλες εχουν για τα τμήματα των παιδιών. είναι κάποια κοπέλα με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για διδασκαλία μικρων τάξεων ή κάποια που διδάσκει χρόοοοονια μωρά και έχει κουραστεί;

εγώ κυρίως γνωρίζω δασκάλες και σχολές που διδάσκουν το αγγλικό σύστημα διδασκαλίας με εξαίρεση κάποιες φιλες που διδάσκουν το ρώσσικο.

θα επιμείνω στις προτάσεις μου, για σιγουριά!

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

Ismeni Καλησπέρα. Πολύ σημαντικά αυτά που λες για τις σχολές μπαλέτου. Θα ήθελα και μένα σε παρακαλώ να μου προτείνεις μία σχολή χορού στο Π. Ηράκλειο Αττικής ή Λυκόβρυση. Έχω ένα κοριτσάκι κλείνει τα 4 το Δεκέμβριο και πέρσυ δεν την παίρνανε λόγω ηλικίας. Της αρέσει πολύ ο χορός ειδικά το κλασσικό μπαλέτο αλλά δεν ξέρω μήπως είναι μικρή ακόμη.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ismeni Καλησπέρα. Πολύ σημαντικά αυτά που λες για τις σχολές μπαλέτου. Θα ήθελα και μένα σε παρακαλώ να μου προτείνεις μία σχολή χορού στο Π. Ηράκλειο Αττικής ή Λυκόβρυση. Έχω ένα κοριτσάκι κλείνει τα 4 το Δεκέμβριο και πέρσυ δεν την παίρνανε λόγω ηλικίας. Της αρέσει πολύ ο χορός ειδικά το κλασσικό μπαλέτο αλλά δεν ξέρω μήπως είναι μικρή ακόμη.

 

καλησπέρα

ευχαριστώ που με ρωτάς.

Λοιπόν... στη Λυκόβρυση είναι μια πολύ καλή σχολή της Ελισάβετ Γεωργούδη, Πλαστήρα και Παπαναστασίου 210-2832883

 

Πού είχες ρωτήσει πέρυσι και δεν τη πήρανε;

 

Όταν πας στην Ελισάβετ, πες της από εμένα.

Καλό βράδυ

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!!

θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα: είναι σωστό να διαβάζουμε εμείς οι μαμάδες τα παιδιά μας (κυρίως όταν είναι στο δημοτικό); ή θα φθείρεται η σχέση μας; αν έχουμε την υπομονή δε θα είναι ωραία να καθόμασταν μαζί και να τους εξηγήσουμε τα δύσκολα σημεία, να τα κατευθύνουμε στο σωστό τρόπο διαβάσματος ή να τα εξετάζουμε έστω;

θα ήθελα να διαβάσω τις σκέψεις σας και τις εμπειρίες σας σχετικά με το θέμα αυτό, που με προβληματίζει. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Ισμήνη,

 

εγώ έχω ένα κοριτσάκι 3 ετών. Μήπως μπορείς να μου πεις κάποια καλή σχολή μπαλέτου στα Άνω Πατήσια?

 

:?:Πιστεύεις ότι είναι καλή ηλικία για να ξεκινήσει ή είναι πολύ μικρή?

Της αρέσει να βλέπω τη μπάρμπι να χορεύει και όλη μέρα χοροπηδάει μέσα στο σπίτι "χορεύοντας " τη λίμνη των κύκνων. Έτσι σκέφτηκα πως ίσως θα ήταν καλό να ξεκινούσε να πηγαίνει σε μία σχολή για να μαθαίνει και να να περνάει και ευχάριστα την ώρα της.

 

:?:Το άλλο που θέλω να σε ρωτήσω είναι σχετικά με το ύψος. Επειδή για την ηλικία της είναι ψηλό παιδάκι και επειδή και μεις είμαστε ψηλοί οπότε μάλλον θα ψηλώσει και εκείνη αρκετά τα επόμενα χρονια αυτό θα έχει κάποια επίπτωση στο χορό? Επειδή παλιώτερα έλεγαν πως οι ψηλές δεν κάνουν για μπαλέτο ισχύει αυτό ?

 

Σε ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!!

θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα: είναι σωστό να διαβάζουμε εμείς οι μαμάδες τα παιδιά μας (κυρίως όταν είναι στο δημοτικό); ή θα φθείρεται η σχέση μας; αν έχουμε την υπομονή δε θα είναι ωραία να καθόμασταν μαζί και να τους εξηγήσουμε τα δύσκολα σημεία, να τα κατευθύνουμε στο σωστό τρόπο διαβάσματος ή να τα εξετάζουμε έστω;

θα ήθελα να διαβάσω τις σκέψεις σας και τις εμπειρίες σας σχετικά με το θέμα αυτό, που με προβληματίζει. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

δεν ξέρω τι ηλικία είανι το παιδί σου.

οι δασκάλες της α' δημοτικού δίνουν οδηγίες στους γονείς και καμιά φορά και των μεγαλύτερων τάξεων.

επειδή οι δασκάλες τα λενε με διαφορετικό τρόπο, συνήθως προτέινουν στους γονείς να ακολουθούν το δικό τους τρόπο για να μη μπερδέυεται το παιδί.

οι γονείς πρέπει να κατευθυνουν τα παιδιά τους στον τρόπο διαβάσματος. όταν φτάσει ε΄να παιδί δ' δημοτικού συνήθως ξέρει πώς να "μάθει απ' έξω" την ιστορία. η καθοδήγηση λογικά δίνεται από το σχολέιο.

οι δάσκαλοι ξέρουν ότι πολλοί γονείς δεν ασχολούνται με τα παιδιά τους, είτε δεν θέλουμ είτε γιατί δεν είανι σπίτι, οπότε τα λενε εκείνοι στα παιδιά.

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα και σ' ευχαριστώ που με ρωτάς

στα άνω πατήσια είναι η σχολή της ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ, ΙΑΛΕΜΟΥ 24, ΤΗΛ: 210.2911135, 2932894

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ σχολή

επίσης τέρμα Πατησίων είανι της ΤΡΙΠΟΥ

πιστέυω ότι είναι καλά να ξεκινήσετε φέτος μπαλέτο. βέβαια τα πρώτα μαθήματα είναι μουσικοκινητικής αγωγής και ρυθμικής (με την έννοια του ρυθμού).

δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασια το ύψος. εγώ είμαι 1,72. ούτε μένουν κοντά τα παιδιά που ασχολούνται με το μπαλέτο, ούτε εμποδίζει το ύψος. ΟΤΑΝ και ΑΜΑ εξελιχθεί και γίνει χορεύτρια, τότε θα πρέπει να βρει πιο ψηλό από εκείνη παρτενέρ!

είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε άλλο

Ισμήνη

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

σ'ευχαριστώ πολύ θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για της Βανδώρου που ειναι στην Αλκαμένους στον Άγιο Νικόλαο;

 

ψηφίζω

αγγελική ανδρικοπούλου, κουρτίζου και κοζάκη 4

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=25288&page=4

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Ισμήνη,

 

επειδή βρήκα πολύ ενδιαφέρον αυτό το θέμα με το μπαλέτο σήμερα κοίταξε διαφορα που έχεις γράψει σε πολλές στήλες αυτού του FORUM.

Στην απάντηση σου μου προτείνεις την σχολή ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ως πάρα πολύ καλή και αυτό είναι μεγάλο ευτύχημα να έχω κοντά μου μια τόσο καλή σχολή

Από τα λεγόμενα σου κατάλαβα ότι προτιμάς το σύστημα του Royal Colleage. H σχολή ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ αυτό το σύστημα έχει ή το ρ'ώσικο και γιατί την θεωρείς καλή ?

Μπορείς να μου πεις κάποιες βασικές διαφορές των συστημάτων αυτών για να καταλάβω γιατί δεν είμαι καθόλου σχετική με το θέμα?

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων:-P

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΝ ΟΧΙ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ Ή ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...