Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δικαιολογημένες τύψεις..;

Recommended Posts

Χθες πήγαμε σε μία μπυραρία. Ενώ δεν έχω πιεί μέχρι στιγμής, δηλαδή από τότε που έμεινα έγκυος, σταγόνα αλκοόλ χθες "υπέκυψα"! Μη φανταστείτε, ένα μπουκάλι ήπια και μάλιστα μέσα σε 3 ώρες. Εκείνη την ώρα ήμουν σίγουρη για την απόφαση μου και σκέφτηκα πως δεν χάλασε και ο κόσμος με μία μπυρίτσα σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης . Σήμερα όμως με έχουν φάει οι τύψεις και αναρωτιέμαι μήπως δεν έπρεπε ....Περιμένω λοιπόν σχόλια... Δεν έχω ρωτήσει και το γιατρό σχετικά μιας και γενικά το ποτό δεν με συγκινεί. Γνωρίζω ότι το πρώτο ειδικά τρίμηνο η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει και σοβαρότατες βλάβες στο έμβρυο. Αργότερα τί γίνεται; Κάποιοι είναι της άποψης "ένα ποτηράκι κρασί" δεν κάνει κακό" και κάποιοι λένε "αλκοόλ; Μακριά!". Τελικά τι ισχύει; Τί επίδραση μπορεί να έχει ένα μπουκάλι μπύρας στο έμβρυο;

Διαφημίσεις

πιστεύω ότι δεν χάλασε ο κόσμος για λίγο μπύρα ή κρασί που και που. Αυτή είναι η δική μου άποψη χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι είναι και η σωστή. Μπύρα μπορείς να βρεις και χωρίς αλκόολ αν σε ενδιαφέρει.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Διαφημίσεις

Ναι βρε Αριαδνη.. και γω ειχα πιει ενα ποτηρακι κάποιες φορες..

Όταν λέμε κατανάλωση εννοεουμε Κ Α Τ Α Ν Α Λ Ω Σ Η όχι μια μπύρα το χρόνο... για ονομα του Θεού..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Κατάλαβα...σας φάνηκα υπερβολική :oops: . Εν τω μεταξύ έχω χαλαρώσει. Εκείνη την ώρα που συνέταξα και το θέμα αυτό με είχε πιάσει μία αρκετά μεγάλη ανασφάλεια. Σας ευχαριστώ που με καθησυχάστε!

εμένα η γιατρός μου στον 9ο επειδή η φερριτίνη μου ήταν πολύ χαμηλή και δεν ανέβαινε ούτε με σίδηρο ούτε με την διατροφή, μου σύστησε να πίνω ένα ποτηράκι κρασί κάθε βράδυ! δεν το εφάρμοσα πιστα αλλά μου άρεσε που ψιλοέπινα.το κρασί βέβαια το φτιάχνει ο πεθερός μου και ξέρω τί έπινα!

εγώ προ εγκυμοσύνης το τιμούσα το ποτό, ιδιαίτερα το κρασάκι!

Επειδή είχα διαβάσει για τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ στο 1 τρίμηνο που γίνεται η οργανογέννεση δεν ήπια ούτε 1 γουλιά.

Μόλις όμως πάτησα την13 εβδομάδα ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε ότι αν θέλω ενα μικρό ποτηράκι κοκκινο κρασί μπορώ να το πίνω, ακόμα και κάθε βράδυ... Ακόμα και καλό κάνει λέει! :wink:

Και να είναι λέει το σκούρο κόκκινο, σχεδόν μαύρο! Χαρά που έκανα...

Εντάξει, δεν πίνω εννοείται κάθε βράδυ, αλλά τα Σάββατα 1 ποτηράκι θα το πιω... :)

Εχω και το οκ του γιατρου... Κάτι θα ξέρει!

:D

1Iik.png

Διαφημίσεις

Εγώ στον όγδοο μήνα υπέκυψα και ήπια 4 σφηνάκια καρπούζι....ήταν Μαιος,είχαν ανοίξει τα καλοκαιρινά μπαράκια...και βγήκαμε λίγο για να ξεσκάσουμε...δεν το μετάνοιωσα ποτέ ούτε κι ένοιωσα καμμιά τύψη,άλλωστε ο γιατρός μου μου είχε επιτρέψει ένα με δύο ποτά το μήνα και ένα ποτηράκι κρασί ανα βδομάδα αλλά εγώ γενικά το απέφευγα...

Πάντως εκείνα τα 4 σφηνάκια ήταν και τα τελευταία ποτά που έχω πιεί εδώ και 7 μήνες..Τον Ιούνιο γέννησα κι από τότε θηλάζω,οπότε ούτε ποτάκια ούτε σφηνάκια ούτε κρασάκια ούτε τίποτα...με το θηλασμό είναι πιο αυστηρά τα πράγματα άπό τι με την εγκυμοσύνη...κι ούτε ξέρω πότε θα μπορέσω να ξαναπιώ γιατί αυτό που προέχει στην παρούσα είναι το γαλατάκι της μπουμπούς μου :)

Γλεντήστε το λίγο οι εγκυμονούσες τώρα που έρχονται και γιορτές -μέσα στα επιτρεπτα όρια βέβαια-γιατί μετά τα πράγματα δυσκολεύουν όσον αφορά και στα ποτά και στις εξόδους,ειδικά αν έχετε σκοπό να θηλάσετε... 8)

εγώ πάντως τίποτα δεν έπαθα ούτε από μπύρα, ούτε από κρασί που ηπια μεμονομένες φορες και στις 2 εγκυμοσύνες

Κι εγω το ιδιο!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εμένα συνέστησε η γιατρός μου να πίνω 2 φορές την εβδομάδα ένα ποτηράκι κρασί κατά προτίμηση κόκκινο.

Ένα βράδυ λοιπόν μου ήρθε η απίστευτη επιθυμία να πιω μια μπύρα. Ήθελα μονορούφι να την πιω. Ήπια λίγες γουλιές και όταν τη ρώτησα στο ραντεβού γιατί αυτό μου είπε πως η μπύρα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και το ζητάει ο οργανισμός μου και άλλη φορά να την πιώ.

χεχε

:D

Έτσι και έκανα

Διαφημίσεις