Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοήθεια - Τρώει μόνο τα δικά της λιωμένα φαγητά

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες.

Η κόρη μου είναι 13 1/2 μηνών και τρώει τα δικά της λιωμένα φαγητά. Ενώ μόλις της δώσουμε οποιοδήποτε άλλο φαγητό, μακαρονάκι, μπιφτεκάκι, ψωμάκι εάν το βάλει στο στόμα της είτε θα το φτύσει είτε θα κάνει εμετό (χωρίς καν να το καταπιεί). Αρνείται πεισματικά να φάει το οτιδήποτε άλλο. Το μόνο που θα φάει χωρίς καμία πίεση από την πρώτη στιγμή που θα το δεί, κι ας μην το έχει ξαναδοκιμάσει είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με σοκολάτα ή γλυκό (σοκολατάκι, crunch δημητριακά, μουστοκούλουρο, μπισκοτάκι, κουλουράκι κτλ.). Φυσικά δεν της τα δίνω για να μην μάθει να τρώει γλυκά. Επίσης έχει μόνο 4 δοντάκια αλλά ξέρει να μασάει κανονικά. Δαγκώνει με τα μπροστινά της μοναδικά δόντια, μασάει με τα ούλα της και καταπίνει κανονικά. Τι να κάνω να την καταφέρω να φάει τα δικά μας φαγητά. Σημειωτέον, έχω λιώσει και παστίτσιο (πρακτικά το μακαρόνι με τον κιμά) με λίγο ζουμί από το βραστό φαγητό της και μόλις έφαγε μια μπουκιά την έβγαλε.

Καμία ιδέα?

Ευχαριστώ

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

Διαφημίσεις

Τα βάζεις στο μούλτι ή τα λιώνεις με το πηρούνι; Μήπως δεν μπορεί να τα μασήσει αν δεν είναι καλά λιωμένα;

Ο γιος μου που είναι περίπου στην ίδια ηλικία, αν δεν είναι καλά λιωμένα πνίγεται και αναγουλιάζει, σε όλα τα φαγητά, ενώ όταν είναι από το μουλτι το τρώει όλο. Εγώ βέβαια ακόμα του μαγειρεύω δικό του φαγητό ξεχωριστά γιατί δεν θέλω να του βάλω ακόμα αλάτι. Και από γλυκά τίποτα. Δε χρειάζεται να δοκιμάσει.

Καλημέρα,

Η κόρη μου δεν έχει πρόβλημα στο να μασήσει. Ξέρει να μασάει κανονικά. Δεν θέλει να δοκιμάσει άλλη γεύση πέρα από τα δικά της φαγητά. Η παιδίατρος μας λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ξεκινήσει να τρώει τα δικά μας φαγητά και όταν θα είναι 2 χρονών, αλλά πιστεύω ότι αν το καθυστερήσουμε τόσο πολύ θα είναι ήδη μεγάλη και θα έχει πολλές ιδιοτροπίες. Στο δικό της φαγητό το οποίο περιλαμβάνει πέρα από το κοτόπουλο, μοσχάρι, ψάρι, όλων των ειδών τα λαχανικά, κάποιες φορές ρύζι, ή κάποιο ζυμαρικό ή φακές. Τα λιώνω και τα τρώει. το πρόβλημα της γενικώς δεν είναι το μάσημα αλλά οι γεύσεις.

Σ'ευχαριστώ για την βοήθεια.

20Zrp2.png

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

Γεια σας,

αν μπορείτε επιλέξτε κάποιο απο τα θέματα που βρίσκονται εδώ

και ξαναδημοσιεύστε την ερώτησή σας σε κάποιο απο αυτά τα θέματα.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7582

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7581

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7554

το θέμα κλειδώνεται για να συνεχιστεί η συζήτηση σε κάποιο απο τα υπάρχοντα θέματα.

[color=brown]Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων

αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες

σελίδες της κατηγορίας

ή κάντε χρήση της υπηρεσίας "Αναζήτηση" περισσοτερες πληροφορίες για την καλύτερη χρήση της εδώ :

http://parents.org.gr/news/a309

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας

θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες

τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg