Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

χαπακια clomiphene & pregnyl

Recommended Posts

:oops::oops::oops: καλημερα σε ολους!ειμαι καινουρια στην παρεουλα και λιγο συγκινημενη που βλεπω οτι υπαρχουν και αλλοι στην ιδια κατασταση....προσπαθουμε για 2ο παιδακι εδω και 1 χρονο και κατι.Εδω και 3 μηνες ο αντρας μου κανει ενεσες πρεγκνυλ γιατι εχει προβλημα στη μορφολογια του σπερματος, παθολογικες μορφες 28 τις 100.εμενα για να βοηθησω λιγο μου ειπε να παρω clomiphene και να κανω ενεση πρεγνυλ περιπου την 12η.του ειπα οτι δε θελω την ενεση αλλα μονο τα χαπια και μου ειπε τοτε μη παρεις τζαπα τα χαπια...δε μπορω να καταλαβω...η ενεση δεν ειναι για να σπασει το αυγουλακι? αφου σπαει μονο του γιατι να κανω ενεση? αν παρω μονο τα χαπια θα γεινει κατι??σας ευχαριστω γιατι ειμαι κουρασμενη συναισθηματικα και με ολη την κατασταση..

rys1ubq6nuoz3bc1.png

//www.connectedmoms.com/tickers/]tdikmjscwjfbqzbn.png[/url]

Διαφημίσεις

βρε συ swity για να σου τα δίνει ο γιατρός κάτι θα ξέρει.

Μην κάνεις του κεφαλιού σου και κυρίως μην ζητάς ιατρικής φύσης γνώμες μέσα απο το φορουμ. Αν δεν εμπιστεύεσε τον γιατρό σου τότε καλύτερα άλλαξε τον.

Η πρεγκνίλ γίνετε τη στιγμή που θα ωριμάσουν τα ωοθηλάκια σου και που σύμφωνα με το βαθμό ωρίμανσης τους έχουμε και την ανάλογη τιμή της οιστραδιόλης που σημαίνει πως είναι έτοιμα για να "πέσουν".

Το διακινδυνεύεις χωρίς την πρεγκνίλ?

Και αν "κλουβιάσουν" ή εξελιχθούν σε κυστικά?

Σου τα γραφω τώρα πολύ μπακαλίστικα αλλά στο περίπου έτσι είναι.

Κάνεις έναν αγώνα και εσύ και ο άντρας σου, μην κολλάς στην τελευταία ένεση (αν και πονάει η άτιμη).

Καλή επιτυχία!

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Θα συμφωνήσω με τη zwza,δεν πρέπει να κάνεις τίποτα μόνη σου.

Εγώ έκανα προσπάθεια με clomiphene και pregnyl για 5 μήνες και έκανα πάντα ακριβώς αυτό που μου έλεγε ο γιατρός,τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.Για παράδειγμα,η ένεση έπρεπε να γίνει στις 23:00?Έψαχνα από το απόγευμα να βρω διανυκτερεύντα φαρμακεία.

Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά θέλει προσοχή και οπωσδήποτε πριν κάνεις την ένεση,χρειάζεται να σε δει στον υπέρηχο και να σου πάρει και αίμα για οιστραδιόλη.

ειχες αποτελεσμα??????? παρενεργειες??πονο? τουλαχιστον να αξιζει τον κοπο, ακουσες θετικα για αυτη τη θεραπεια??

rys1ubq6nuoz3bc1.png

Δυστυχώς αποτέλεσμα δεν είχα...Γενικά όμως θεωρείται μια καλή λύση πριν προχωρήσει κάποια γυναίκα σε πιο "σοβαρές" θεραπείες.

Η ένεση πονάει λίγο αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στη χαρά που μπορεί να φέρει!!

Παρενέργειες....Διάβασε το χαρτάκι που έχει μέσα η ένεση.Αν κάνεις παραπάνω δόση απ'ό,τι χρειάζεται λέει ότι μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση της μήτρας.Για καλό και για κακό να ρωτάς πάντα το γιατρό σου.

Διαφημίσεις

ευχαριστω, μαλλον θα το κανω αν και φοβαμαι..εγω δεν εχω προβλημα απλως βοηθαω την κατασταση με το σπερμα...γιαυτο σκαω που θα το περασω και αυτο.ευχαριστω.

rys1ubq6nuoz3bc1.png

Σκέψου ότι άλλοι άντρες βοηθάνε τις γυναίκες τους με το να κάνουν καλλέργεια σπέρματος...Δεν είναι ευχάριστο ούτε γι'αυτούς.

Μια προσπάθεια αξίζει,στο λέω αυτό κι ας έχω κάνει 5 χωρίς αποτέλεσμα!!

ευχαριστω, μαλλον θα το κανω αν και φοβαμαι..εγω δεν εχω προβλημα απλως βοηθαω την κατασταση με το σπερμα...γιαυτο σκαω που θα το περασω και αυτο.ευχαριστω.

rys1ubq6nuoz3bc1.png

rys1ubq6nuoz3bc1.png

εγω πηρα κλομιφαιν κ πρεγκνυλ, αλλα εκανα 2 ωαρια κ λεπτο ενδομητριο....δεν ανταποκριθηκε ο οργανισμος μου ειπε ο γιατρος....κ ετσι συνεχισα με χαμηλης δοσης ενεσεις κ πρεγκνυλ...αλλα τπτ παλι.....

Τωρα το αφησα στην τυχη του... :wink:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Διαφημίσεις

Swity απευθύνσου σε κάποιον ειδικό καλύτερα. Τα χαπάκια κλομιφαίνης είναι για πρόκληση ωορρηξίας και η πρεγκνύλ για να σπάσουν τα ωοθηλάκια. Γίνεται υπερηχογραφική παρακολούθηση για το πότε θα είναι η ώρα να σπάσουν τα ωοθηλάκια (πότε δηλ. θα είναι ώριμα). Αν ο γιατρός δεν το εκτιμήσει σωστά πάει όλος ο κύκλος χαμένος.

Έχω κάνει 6 τέτοιους κύκλους συνολικά και οι 6 αποτυχημένοι. Ένας λόγος είναι πως ο γιατρός που με παρακολουθούσε τότε δεν έδεινε την αντίστοιχη προσοχή ώστε να γίνει σωστά ο κύκλος και χορηγούσε την πρεγκνύλ νωρίτερα απ' ότι έπρεπε ή έλεγε να κάνουμε επαφές σε λάθος μέρες (!!!)

(Να μη σχολιάσω πως όλους αυτούς τους κύκλους τους έκανα χωρίς να έχουμε κάνει καμία άλλη εξέταση και χωρίς να έχω πρόβλημα με τον κύκλο μου......... αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που αφορά την επιλογή του σωστού γιατρού :?).

Η γνώμη μου είναι να αναζητήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ γιατρό για υπογονιμόητα. Αν τώρα ο γιατρός ο οποίος σε παρακολουθεί είναι ειδικός σε αυτά τα θέματα.... τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις οδηγίες του.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και ενα τελευταιο ερωτημα μηπως ξερει καποιος....εαν δε κανω την ενεση και παρω μονο τα κλομιφεν..θα ειναι καπως καλητερα απο το να μη τα παρω καθολου?? χαζες ερωτησεις αλλα και τρελλα συναισθηματα μετα απο τοσο ανχος....ευχαριστω.

α, ο γιατρος μου ειναι ειδικος αλλα παλι δε μου λεει λεπτομερεις και δεν ειναι ολοι οι ειδικοι καλοι, που να το ξερεις αυτο.η πρωτη μου γεννα πολυ ευκολη οποτε δε χρειαστηκε να αποδειξει το ποσο καλος ειναι.... :roll:

rys1ubq6nuoz3bc1.png

Η κλομιφαίνη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα (ανάλογα τη δοσολογία) να ωριμάσουν περισσότερα του ενός ωοθηλάκια. Αυτό σαφώς αυξάνει από μόνο του τις πιθανότητες για εγκυμοσύνη.

Η πρεγκνύλ προκαλεί θραύση του ωοθηλακίου και απελευθέρωση του ωαρίου. Είναι κάπως πιο ελεγχόμενο το πότε... θα γίνει η επαφή.

Τα ωοθηλάκια δεν αναπτύσσονται απαραίτητα με τον ίδιο ρυθμό. Χωρίς πρεγκνύλ θα ελευθερωθούν τα ωάρια όποτε αυτα είναι έτοιμα και το πιθανότερο είναι σε διαφορετικούς χρόνους. Με υπερηχογραφική παρακολούθηση μπορεί κάποιος να είναι υποψιασμένος με το πότε περίπου θα γίνει αυτό.

Με πρεγκνύλ τα ωοθηλάκια σπάνε περίπου την ίδια ώρα και επομένως ώριμα ή όχι ελευθερώνονται ωάρια. Αν όμως τα ωάρια δεν έχουν ωριμάσει... δεν είναι ικανα για γονιμοποίηση.

Όλα αυτά τα λέω τονίζοντας πως δεν είμαι γιατρός. Είναι ό,τι έχω καταλάβει από τους δικούς μου κύκλους και από ερωτήσεις σε διάφορους γιατρούς ειδικούς ή μη.

Η γνώμη μου είναι πάντως να ρωτήσεις το γιατρό σου ότι σε απασχολεί και να τον βάλεις να σου εξηγήσει. Αυτός είναι και ένας τρόπος να ελέγξεις το γιατρό σου. Εμένα αυτός που μου έκανε τους κύκλους με κλομιφαίνη-πρεγκνύλ δεν εξηγούσε καθόλου. Είχα πλήρη άγνοια για το τι γίνεται και αυτό μου προκαλούσε άγχος. Τελικά δεν είχα άδικο γιατί δεν ακολουθούσε σωστά το πρωτόκολλο και αντί για αυξημένες πιθανότητες εγκυμοσύνης ουσιαστικά κάναμε.... αντισύλληψη!!!!

Ο γιατρός παίζει μεγάλο ρόλο και καλό θα είναι να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις ερωτήσεις μας καθώς και να μας στηρίζει στις προσπάθειές μας. Σκέψου καλά το όλο θέμα και μην αφήνεσαι στις πληροφορίες που παίρνεις από εδώ γιατί όλες εμείς... δεν είμαστε γιατροί, ούτε ξέρουμε το ιστορικό σου. Μόνο γνώμες μπορούμε να πούμε και να δώσουμε κάποιες μικρές κατευθύνσεις.

Ελπίζω να μη σε κούρασα.... αλλά επειδή πέρασα μεγάλη ταλαιπωρία με τους γιατρούς που θέλανε να το παίξουν ειδικοί... ή ήταν ειδικοί μόνο για τους επισήμους. Γι' αυτό τονίζω συνεχώς την εξεύρεση καλού και ειδικού γιατρού που να μας εμπνεει εμπιστοσύνη και να είναι έτοιμος για κάθε ερωτηση και διαθέσιμος οποιαδήποτε ώρα.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ευχαριστω για το χρονο σου εκτιμω πραγματικα ολες τις πληροφοριες.εχεις 4 παιδακια????????? :D

rys1ubq6nuoz3bc1.png

......μηπως χωρις την ενεση αν σκασουν τα ωαρια σε διαφορετικες στιγμες....πιασουμε δυο?????????

rys1ubq6nuoz3bc1.png

Διαφημίσεις

Όλα είναι πιθανά... :D

• 2 years later...

καλημερα σε ολες!!!! ξεκινισα κ εγω τα χαπια clomiphene και ο γιατρος μου ειπαι οτι οταν ερθει η ωρα να κανω τιν ενεσει να βρω καποιον να μου τιν κανει... θελω να σας ρωρισω λοιπον... μπορει να μου τιν κανει ο οποιοσδιποτε?? δηλαδη μπορει να μου τιν κανει κ ο αντρας μου?? η πρεπει να βρω καποιον εκσιδικευμενο??? και κατι ακομη.. εσεις πως τιν κανατε?? πιος σας τιν εκανε?? ποναει?????

• 1 year later...

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά (25η Μαρτιου)

Προσπαθούμε 2,5 χρονια ελεύθερων επαφων με τον σύζυγο.

Στον 1 χρόνο ο γιατρός μου έγραψε σερπαφάρ για δύο κύκλους. Το θέμα είναι πως δεν με παρακολούθησε καθόλου ούτε εξετάσεις μου εγραψε.

Μου είπε πάρε τα χαπια και θα μείνεις έγκυος.

Φυσικά και μετά τους 2 αποτυχημένους κύκλους άλλαξα γιατρό.

Τώρα έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και είμαστε και οι δύο καλά.

Δηλαδη, ανεξήγητη υπογονιμότητα.

Σ'αυτόν τον κύκλο πήρα για πρώτη φορά κλομιφαίνη.

Με παρακολούθησε, έκανα 2 αυγουλάκια, και ένεση πενγκρυλ είχαμε επαφές σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού και περιμένω.

Στη διαρκεια της ωορηξίας είχα πόνους περιόδου.

Λίγες μέρες μετά αισθανομουν τσιμπήματα χαμηλά στην κοιλιά για μία μέρα μόνο. Αυτή τη βδομάδα αισθάνομαι πολυ απαλούς πονους περιόδου και έχω πρήξιμο στο στήθος χωρίς να με πονά. Σήμερα είναι Δευτέρα και το Σάββατο θα πρέπει να περιμένω την περίοδο μου.

Για να δούμε.

Περιττό να σας πω πως τις 2-3 μερες γύρω απο την ωορηξία τσακώθηκα και με τον σύζυγο λόγω του άγχους που δημιουργεί η όλη κατάσταση.

Πραγματικά δεν πίστευα πως θα φτάναμε σ'αυτό το σημείο. Νόμιζα πως η εγκυμοσύνη ήταν κάτι εύκολο.

Δεν φανταζόμουν ποτέ πόσο ψυχοφθόρο μπορεί να γίνει όλο αυτό.

Δημιουργεί νεύρα και εντάσεις και το σέξ πλέον γίνεται απο ανάγκη.

Αν δεν το ζήσει κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει.

Εύχομαι ο θεός να μας δώσει την δύναμη, σε όλες εμάς που αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε το μωράκι μας στην αγκαλιά μας.

Και ίσως τότε ξεχάσουμε τι περάσαμε.

Με αγαπη

Ηayley