Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μολυνση στην περιοχη της πανας

Recommended Posts

Η μικρη μου εδω και 1 εβδομαδα εχει βγαλει 3 σπυρακια κοκκινα χωρις πυον και απλωτα χωρις παχος στην περιοχη της πανας (μπροστα και εξωτερικα).Στην αρχη νομισα οτι ηταν συγκαμα απο την πανα αλλα βλεποντας οτι δεν υποχωρουσαν με τις κρεμουλες που εβαζα πήρα την παιδιατρο και της περιεγραψα το θεμα.

Μου ειπε οτι ειναι μαλλον μολυνση απο βρωμικα χερια κατα την διαδικασια αλλαγματος της πανας. :roll:

Η πεθερα μου που κραταει την μικρη τα πρωινα ισχυριζεται οτι πλενει καθε φορα τα χερια της οταν την αλλαζει....τι να πω;;

Μας ειπε να βαλουμε για 5 μερες μια κρεμα με κορτιζονη 2 φορες τη μερα..

Εχει τυχει σε καμια αυτο;;;η κρεμα με κορτιζονη δεν ειναι βαρια;;;

Η παιδιατρος επιμενει οτι για 5 μερες χρησης δεν υπαρχει κανενα προβλημα..

Ευχαριστω...

Διαφημίσεις

δυστυχως θα τα πω παλι και θα με πουν αχαριστη.αφηνουμε τα παιδια μας στην πεθερα επειδη δεν εχουμε αλλη επιλογη.αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να τα επιστρεφουν σε μαυρο χαλι.και μενα τις περισσοτερε φορες ειναι ερεθισμενη και συνηθως η πανα της εχει κιτρινα υπολειματα.αυτο σημαινει οτι δεν την καθαριζει καλα με τα μωρομαντηλα.για πλυσιιμο ουτε λογος.ποτε δεν την εχει πλυνει.τα γραφω ολα αυτα απλα για να σου δειξω οτι δεν εισαι η μονη που τα αντιμετωπιζεις.η δικια μου παντα εχει μια ασχημη μυρωδια και αμεσως την χονω στο μπανιο.δυστυχως δεν εχω αλλη επιλογη.

Η ανηψούλα μου (18 μηνών) έπαθε κάτι τέτοιο, αλλά γέμισε σπυράκια μπροστά και η παιδίατρος είπε στην αδερφή μου να βάζει κορτιζονούχα αλοιφή για 5 μερούλες!! Της είχε πει τότε ότι είναι πολύ όξινα τα τσίσα της μικρής και μάλλον από εκεί το έπαθε!! Πάντως με τη συγκεκριμένη αλοιφή αμέσως υποχώρισε ο ερεθισμός, αν και ήταν πολύ έντονος και δεν το έχει ξαναπάθει!!

Δεν ξέρω όμως αν είναι το ίδιο!!

Πάντως αν αυτό προήλθε από βρώμικα χέρια ένα έχω να πω: :evil::evil::evil:

Διαφημίσεις

παιδια για να ειμαι δικαιη να πω οτι δεν εχω δειγματα αρνητικα σχετικα με την καθαριοτητα της κορης μου απο τα πεθερικα μου...δεν εχω γενικα παραπονο απλα τωρα μαλλον ετυχε, δε νομιζω να εγινε απο μενα γιατι ειμαι υπερβολικη με το συχνο πλυσιμο των χεριων αλλα δεν μπορω να κατηγορησω και τους ανθρωπους χωρις να ειμαι σιγουρη...τελοσπαντων, το αποτελεσμα μετραει..

Φυσαλίδα μου καταρχάς περαστικά (σου τα ξανάπα)

Με την κορτιζόνη για 5 μέρες θα γίνει μια χαρά και δεν θα έχει παρενέργειες.... από την άλλη αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα μας δεν νομίζω ότι φταίει η πεθερά σου μια και δεν σου έχει δώσει δείγματα.... σου είπα μπορεί να είναι και από τα κακά.

a94dd1bc2e.png

απλα κολλαω βρε λιανα γιατι λεω κορτιζονουχα αλοιφη σε 2 χρονων παιδι;;;;ε μου φαινεται καπως αλλα τι να κανω αν πρεπει να τη βαλουμε..θα τη βαλουμε.

Fysalida, μπορεί αυτό να έγινε και από τα δικά της τα χεράκια.

Η Κατερίνα μου είχε βγάλει κάτι αντίστοιχο. Δύο φορές. Μπορεί να προέρχεται και από τα κακάκια της, κάποιες φορές είναι μικρά μπαλάκια και κόλλαγαν σ’ αυτό το σημείο με αποτέλεσμα να κάνει αυτές τις κοκκινίλες παρόλο που την αλλάζω συνέχεια.

Την μία φορά το αντιμετώπισα με χαμομήλι, 2 διαφορετικές κρέμες συγκάματος και αλλαγή πάνας κάθε μία ώρα.

Τη δεύτερη φορά αφού έκανα όλα τα προηγούμενα και δεν είχα ουσιαστικό αποτέλεσμα για 3 μέρες, ο παιδίατρος μου σύστησε μία κρέμα dakt… δεν τη θυμάμαι (υπάρχει ανάλογη και για το στόμα, αυτή είναι άλλη), για 5 ημέρες. Είναι αυτή που είναι για μυκητιάσεις και μπαίνει στο ψυγείο. Μετά από 3 ημέρες εξαφανίστηκε και σταμάτησα την αγωγή.

Φυσαλιδακι δυστυχως αυτα συμβαινουν οσο τα πιτσιρικια φορανε πανες :?:? ... Δε νομιζω να ευθυνεται η πεθερα σαου, αφου λες οτι ειναι προσεκτικη με την καθαριοτητα του παιδιου... Βαλτης την αλοιφουλα και πιστευω οτι θα περασει...

Οπως ειπαν και τα κοριτσια, μπορει να ειναι και απο τσισα η κακα που ηταν σε επαφη με το δερματακι της...

Εμενα η δικη μου εχει προβλημα με ουρολοιμωξεις απο 1,5 ετους :?:? ... Τελικα καταληξαμε στο συμπερασμα οτι ευθυνονταν οι πανες... Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να τα πειραξε...

Παντως αν της ξαναεμφανιστει καλυτερα να τη δεις δερματολογος...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

fysalida κι εμεις πριν ενα μηνα βγαλαμε ματι τετοια σπυρακια μας εδωσε κενα κομπ αλλα ηρεμουσαν για λιγο!!χτες που τον πηγα και τον ειδα μου ειπε οτι ειναι μυκητες και μας εδωσε verdal ηδη σημερα ειναι καλυτερα!!εμας μας ειπε οτι ειναι απο τα τσισακια!!εσενα πια σου εδωσε?

fysalida μην ανησυχείς!!

Η μόλυνση μπορεί να προέρχεται και από τσίσα ή κακάκια!

Μας έχει συμβεί.

Βάλαμε dactodor (κορτιζονούχα και τη φυλάς στο ψυγείο) και σε 5 ημέρες είχε φύγει. Αλλιώς νομίζω δεν φεύγει.

Δεν βλάπτει μην φοβάσαι. Η παιδίατρος μου είχε πει, ότι το ποσοστό της κορτιζόνης που περιέχει η κρέμα είναι μικρό, και σε τόσο μικρή δόση το παιδί δεν έχει πρόβλημα.

Μην ανησυχείς γλυκούλα! :wink:

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ, με ηρεμειτε αρκετα, λιαρενα την κενεκοπμ μας ειπε και εμας να βαλουμε....μπαινει και αυτη ψυγειο;;;δεν διαβασα...

απο τα κακακια παιζει να ειναι, τσισα δεν κανει στην πανα αλλα στο γιογιο πια...αχ μακαρι να περασει γρηγορα γιατι χθες πρωτη φορα μετα απο 1 εβδομαδα που εχει τα σπυρακια μου ειπε "μαμα μιμι κει" πραγμα που σημαινει οτι θα την ενόχλησε (πχ. τσουξιμο)

Φυσαλιδούλα καταρχην περαστικα!

Σχετικά με τον ερεθισμό... ακόμη και η γιατρός εικασία έκανε... δε μπορεί να είναι σίγουρη! μπορεί να είναι από βρώμικα χέρια, μπορεί να είναι από όξινα τσίσα, μπορεί να είναι επειδή έτυχε να αργήσει να αλλαχτεί...

το σημείο είναι δύσκολο! έρχεται και ξανέρχεται σε επαφή με τσίσα και αυτό δε βοηθά!

Αν και λες πως τσίσα κάνει πιά στο γιογιό... δηλαδή τη νύχτα δε βρέχεται πιά;

Αν θες να αποφύγεις την αλοιφή για την ώρα... δοκίμασε να την πλένεις με χαμομηλάκι και να την αφήνεις αρκετή ώρα ανοιχτή (χωρίς πάνα) να στεγνώνει η περιοχή με τον αέρα, μηπως και μαραθούν τα σπυράκια!

Η cenakomb που σου είπε, είναι πάρα πολύ καλή και καταπραυντική!

δε νομίζω όμως πως έχει κορτιζόνη, ούτε μου έχει πει να τη βάζω στο ψυγείο...

Επίσης ή travogen είναι πολύ καλή και είναι χωρίς κορτιζόνη!

Στη χειρότερη βάλε travocort που είναι κορτιζονούχα αλλά μην τρελενεσαι και τόσο! (φυσικά.... ρώτα τη γιατρό σου πρώτα! όχι επειδή στα λέω εγω!!!! )

Για 5 μερούλες ακόμη και 3 φορές τη μέρα να βάζεις δεν πειράζει... και μη φανταστείς καμιά τρελή ποσότητα... ένα "τακ τακ" σε μέγεθος φακής και ούτε, πάνω σε κάθε σπυράκι θα φέρει αποτελέσματα!

Εγώ του έχω βάλει από μηνων γιατί έκανε άσχημο σύγκαμα τότε από δόντι... :shock: και να σκεφτείς πως το καλοκαίρι βάζαμε αναγκαστικά πολλές φορές γιατί είχε μολυνθεί από κουνούπια...

Και κάτι ακόμη! ειδικά τώρα που είναι έτσι το πιπί της... όχι μωρομάντηλα! και σκούπισμα! ταμποναριστά με την πετσετα! το τρίψιμο μπορεί να εντείνει το πρόβλημα...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

εχεις απολυτο δικιο χρυσαλιδακι σχετικα με τα μωρομαντηλα..δεν το σκεφτηκα..πηρα μολις τη πεθερα μου να της το πω..

η κενακομπ εχει κορτιζονη, μου το ειπε και η γιατρος και ο φαρμακοποιος ο οποιος οταν το ρωτησα αν τη δινει αυτη την κρεμα για μωρα....με κοιταξε διστακτικα και μου λεει "εεε ναι αλλα οχι για πολλες μερες..οτι σας ειπε η γιατρος"

αυτος ηταν που με φοβισε κυριως...

τσισα κανει στον υπνο αλλα οχι πολλα, η πανα ειναι σχτικα "ελαφρια" το πρωι..

την εκανα και χθες με χαμομηλακι αλλα δεν καθεται ρε γμτ...

πρεπει να διαβασω αν η κενακοπμ θελει ψυγειο... :roll:

Διαφημίσεις

ε, τώρα φρίκαρα...

εγώ που τα ψάχνω υποτιθεται σχολαστικά...

και έχουμε βάλει ΤΑ σωληναρια κενακομπ... :shock:

κανεις δε μου το ειπε... μα δεν το διαβασα κι εγω; ώρσε μου! :evil:

για μάθε για το ψυγειο... τουλάχιστον απο δω και μπρος να είμαι σωστή..

ε ρε γμτ... μου έσκασα τώρα!

ευχομαι να συνελθει συντομα το φυσαλιδάκι

όσο για το χαμομηλι που δε θελει... να το κανετε σαν παιχνίδι! βαλ' της λίγο σε ένα ποτηράκι να ρίχνει κι αυτή μόνη της! :wink:

Φυσαλιδούλα περαστικά σας...

Η kenakomb είναι κορτιζονούχα, μπορείς να το δεις και εδώ

http://home.intekom.com/pharm/bm_squib/kenacomb.html

Είναι αλήθεια πως με την κορτιζόνη θα περάσει αμέσως, είναι εκπληκτικό.

Πιστεύω όμως πως θα περάσει και χωρίς αυτή, αν κάνεις πλύσεις με χαμομηλάκι που είναι αντησηπτικό. Απλά θα κάνει λίγο περισσότερο χρόνο, και αν την ενοχλεί ή έχει φαγούρα δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθεί η μικρούλα σου...

Αν τη βάλεις την κρέμα, να παίρνεις λίγη, πολύ λίγη στο δάχτυλό σου, ίσα να την ακουμπάς και να την απλώνεις καλά στο δερματάκι της να την απορροφά τελείως. Θέλει πολύ πολύ μικρή ποσότητα η κορτιζόνη.

Γειά σας,

αντίστοιχα θέματα υπάρχουν επίσης κι εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7576

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9821&start=0

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=13587

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12888

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων

αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες

σελίδες της κατηγορίας

ή κάντε χρήση της υπηρεσίας "Αναζήτηση" περισσοτερες πληροφορίες για την καλύτερη χρήση της εδώ :

http://parents.org.gr/news/a309

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας

θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες

τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

χρυσαλιδα μου για να την δινουν σε μωρα δεν πρεπει να ειναι και τοσο ισχυρη τι να πω..μη φρικαρεις παντως..

micnat σε ευχαριστω, τα εχει τα σπυρακια μια εβδομαδα ήδη, δεν θελω να ταλαιπωρηθει περισσοτερο (αν ταλαιπωρειται) αρα θα κανω και τα δυο..και χαμομηλακι και πολυ λιγη κρεμουλα..σε ευχαριστω και παλι...

χρυσαλιδα μου για να την δινουν σε μωρα δεν πρεπει να ειναι και τοσο ισχυρη τι να πω..μη φρικαρεις παντως..
απλά σε μιά άλλη αλοιφή διάβασα πως η παρατεταμενη ή υπερβολική χρήση κορτιζόνης σταματά την ανάπτυξη!

εεε... και το σημείο το συγκεκριμένο... δε θέλει τέτοια! δε θέλει τέτοια!!

κατάλαβες ε;;;; :lol::lol::lol::lol::lol:

αχ... κάνω και λίγη πλακίτσα!

στο κωλαράκι του έβαζα!! όχι στο πουλάκι! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

fysalidaki περαστικά σας καταρχήν..

Πριν από 2 μήνες περίπου και η μικρή μου είχε κάτι τέτοια σπυράκια όπως τα περιγράφεις..

και εγώ στην αρχή νόμιζα ότι είναι σύγκαμα, αλλά όταν είδα ότι πέρασαν μέρες και δεν υποχωρούσαν, την πήγα στο γιατρό..την είδε και μου είπε ότι ίσως είναι αλλεργία, ίσως κάτι την πείραξε..δεν μου έδωσε τίποτα, απλά είπε να το παρακολουθήσω..δεν της άλλαξα κάτι στη διατροφή..........μετά από 15 μέρες έτσι απλά εξαφανίστηκαν όπως έτσι απλά είχαν εμφανιστεί..