Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

egkymosyni sto prvto trimhno

Recommended Posts

:oops: gia xara eimai kainoyrgia sthn parea sas! na rvtisv arxika kati??? dianyv thn 5h evdomada egkymosynhs & o gynaikologos moy edvse salospir kathe deyteri mera. exv akoma enan gio tessarvn etvn me mia poly kalh egkymosyni. exv kapoioys elaxistoys ponoys stin koilia & moy eipe oti pleon oi giatroi to dinoyn prolhptika se oles tis egkyes. to exete jana akoysei bre paidia ayto? giati exv thn entypvsh oti kati blepei alla den thelei na me anhsyxysei.

Διαφημίσεις

Εχεις κάποιο πρόβλημα με την καρδιά σου;

Εχω την εντύπωση οτι το σαλοσπιρ το δινουν για τετοια προβληματα!

Δεν ξερω κιολας μπορεί να κάνω και λάθος!

Με το καλό το 2ο μωράκι σου!

Το σαλοσπίρ είναι η παιδική ασπιρίνη και το δίνουν για την πήξη του αίματος. Δηλαδή για να αραιώνει το αίμα και να πήζει. Αν δεν έχεις πρόβλημα με την πήξη niknki τότε προληπτικά στο έδωσε. Δεν μπορεί να είδε κάτι τόσο νωρίς!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!! ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΚΤΙΚΟΤΙΤΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. Η ΣΑΛΟΣΠΙΡ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ...

Salospir και παιδική ασπιρίνη είναι ουσιαστικά διαφορετικά σκευάσματα με την ίδια όμως δραστική ουσία (ακετυλοσαλικυλικό οξύ), δλδ απλά κυκλοφορούν από διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρίες, την ίδια δουλειά κάνουν, επηρεάζουν την πήξη του αίματος. Δεν είναι περίεργο, κι εγώ έπαιρνα σε όλη την εγκυμοσύνη προληπτικά, το σταμάτησα πριν 2-3 βδομάδες περίπου, μιας και πλησιάζει η ώρα του τοκετού. Μην ανησυχείς, είναι σύνηθες στην εγκυμοσύνη.

Με το καλό!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Καλημέρα και από μένα!

Ο λόγος που πολλοί γυναικολόγοι δίνουν παρόμοια σκευάσματα είναι γιατί έχουν αυξηθεί οι μελέτες και οι έρευνες γύρω απο την θρομβοφιλία και την σχέση της με την κύηση.

Πριν από λίγα χρόνια δεν υπήρχε καμία έρευνα που να σχετίζεται η θρομβοφιλία με αποβολές στο 1ο 3μηνο ή με έμβρυα χαμηλού βάρους.

Επειδή λοιπόν πολλές γυναίκες έχουν, αλλά δεν το ξέρουν, θρομβοφιλία οι περισσότεροι γιατροί δίνουν ασπιρίνη.

Καλό είναι βέβαια, να γίνεται ο σχετικός έλεγχος θρομβοφιλίας, γιατί σε μεμονωμενα περιστατικά η χρήση της ασπιρίνης έχει ενοχοποιηθεί για τερατογεννέσεις.

Δεν θέλω να σε πανικοβάλλω, αλλά για οποιαδήποτε θεραπεία επιβάλλεται να τεθεί πρώτα η διάγνωση!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

Κι εμένα ο γιατρός μου έδωσε παιδική ασπιρίνη μέχρι την 12η εβδομάδα. Ξέρω ότι και την παιδική ασπιρίνη και το salospir τα χορηγούν ενάντια της πήξης του αίματος, για την πρόληψη περιστατικών θρομβοφιλίας, που όπως έγραψε και η greek.mother, πιθανά ευθύνονται για αποβολές. Μην ανησυχείς, κι εγώ είχα τρομάξει όταν μου είπε για την ασπιρίνη, γιατί είχα και μια παλίνδρομη κύηση πριν από αυτή, και πίστευα ότι πάλι κάτι τέτοιο συμβαίνει. Τελικά από ψάξιμο και συνομιλώντας και με άλλες κοπέλες, διαπίστωσα ότι είναι κοινή τακτική πολλών πλέον γυναικολόγων η χορήγηση τέτοιων φαρμάκων, σε προληπτικό βαθμό πάντα. Όλα θα πάνε καλά nikniki μου, και αν εξακολουθείς να έχεις τις ανησυχίες σου, συζήτησε τις με τον γιατρό σου.

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Προληπτικά αλλά εφόσον είχα κάνει εξετάσεις για θρομβοφιλία έκανα εγώ sissie ενέσεις ηπαρίνης μέχρι την 12η εβδομάδα. Δεν έχω θρομβοφιλία αλλά ο παράγοντας MTHR φάνηκε ύποπτος και τρυπιόμουν για από την 5-12 εβδομάδα. Δεν με πείραξε καθόλου και μέχρι τέλος να τις έκανα, αρκεί να μην ξαναπερνούσα το ίδιο!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα και από εμένα.

Η σαλοσπίρη διαφέρει στο ότι δεν διαλύεται στο στομάχι, αλλά στο έντερο.

Εκτός από πρόληψη για θρομβοφιλία, χορηγείται κ για καλύτερη αιμάτωση της περιοχής.

Miiiiirale, KIIIINDER, καλά τα λέω? :cool:

Φιλικά,

Ελίνα

Δεν έχω θρομβοφιλία αλλά ο παράγοντας MTHR φάνηκε ύποπτος και τρυπιόμουν για από την 5-12 εβδομάδα. Δεν με πείραξε καθόλου και μέχρι τέλος να τις έκανα, αρκεί να μην ξαναπερνούσα το ίδιο!

Σε καταλαβαίνω female μου. Κι εμένα αν μου είχε πει ο γιατρός για ενέσεις θα το έκανα, αρκεί ξέρεις να μην ξαναζήσω το ίδιο!

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Sissie στην αρχή μου ήρθε κάπως γιατί και ο γυναικολόγος που είχα πριν και η Διευθύντρια της αιματολογικής μου είπαν ότι οι εξετάσεις είναι καλές και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Οπότε όταν ξαναέμεινα έγκυος δεν είχα καν την υποψία ότι θα μπω σε τέτοια διαδικασία. Δεν ήταν όμως κάτι το φοβερό. Και τελικά μπορεί να μη οφειλόταν σε αυτό η δική μου παλίνδρομη.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Κι εγώ είχα τρομάξει female που μου είπε για την ασπιρίνη, να φανταστείς! Κι ενώ ήξερα ακριβώς την αιτία της παλίνδρομης, που δεν είχε καμιά σχέση με θρομβοφιλία, όταν ο γιατρός μου μίλησε για καλύτερη αιμάτωση της μήτρας και διάφορα σχετικά, πανικοβλήθηκα γιατί πίστευα ότι είχε εντοπίσει κάτι και δεν μου το έλεγε. Μετά συζητώντας μαζί του κάπως ηρέμησα. Πάντως αν έχεις καεί στον χυλό, που λέει η παροιμία, φυσάς και το γιαούρτι, σωστά; Το σημαντικό είναι ότι όλα πηγαίνουν καλά αυτή τη φορά :wink:

Με το καλό να υποδεχτούμε τα μωράκια μας, κι εσύ το αγγελούδι σου, όπως και όλα τα κορίτσια του φόρουμ :D:D:D

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Διαφημίσεις