Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έχει καταπιεί ρολόι?????

alex77

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!!!ΝΕΑ ΜΑΜΑ! ψάχνω να βρώ και να καταλάβω γιατί το μωράκι μου οταν την παίρνει ο ύπνος, ειναι προγραμματισμένη πάντα μα πάντα να ξυπνάει στην μισή ώρα . Αν κοιμηθεί 10:00 θα ξυπνήσει 10:30, αν κοιμηθεί 10:45 θα ξυπνήσει 11:15 κ.τ.λ. Γιατί?? Ρώτησα 2 διαφορετικούς παιδίατρους και μου είπανε απλά οτι ο ύπνος αυτός της φτάνει!!! :shock: Όταν ξυπνάει πολλές φόρες έχει γκρίνια γιάτι καταλαβαίνω οτι δεν χόρτασε ύπνο... Σας έχει συμβεί αυτό? Ξέρετε τι μπορεί να φταίει ?? Ευχαριστώ πολύ

.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα.και να σου ζήσει η κούκλα σου...

Δώσε μας μερικές ακόμα πληροφορίες.

Θηλάζεις ή μπιμπερό΄?

Πόσα μλ τρώει συνήθως σε κάθε γεύμα?

Κάνει κακά κάθε μέρα κ πόσες φορές?

Είναι φυσιολογικά τα κακά?

Γενικώς ΄τί ώρα τρώει κ πόσες ώρες κοιμάται ενδιάμεσα στη μέρα?

΄΄Ελεγξε αν είναι πρησμένα τα ούλα της εσωτερικά, στην έσωτερική πλευρά της γνάθου δλδ με το δάχτυλό σου, υπάρχει περίπτωση να είναι πόνος κ φαγούρα από τα δοντάκια.

Έτσι ήτανε από την μέρα που γεννήθηκε, θέλω να πώ δεν κοιμότανε κανονικά?

Τα μωρα, οπως και εμεις, κοιμουνται σε κυκλους υπνου. Δηλαδη, ξεκινανε με εναν ελαφρυ υπνο, μπαινουν μετα στην δευτερη φαση την πιο βαρια και μετα παλι στην τριτη που ειναι πιο ελαφρια (ή καπως ετσι). Σε καθε μεταβαση, τα μωρα μπορει να κανουν θορυβο ή και να ξυπνησουν. Αμα δεν εχει μαθει να βαζει το εαυτο της πισω για υπνο (θελει νανουρισμα, κουνιμα ή καποια βοηθεια) τοτε πιθανως για αυτο να ξυπναει παντα στο μισαωρο. Τοτε ειναι που κανει την μεταβαση στον νεο κυκλο υπνου αλλα δεν μπορει να κοιμηθει παλι μονη της.

Εχει μαθει σε καποιο βοηθημα για τον υπνο?

Ο δικός μου το έκανε αυτό. Κοιμόταν κάθε δίωρο, ακριβώς μισή ώρα. Αφού το τηρούσε τόσο καλά, που προγραμμάτιζα τι δουλειά θα κάνω στο επόμενο μισάωρο που θα κοιμηθεί, και φρόντιζα να την τελειώσω, γιατί ήξερα ακριβώς πότε θα ξυπνήσει. :D

Kαλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εγώ νόμιζα (μόνο από τον τίτλο πριν ανοίξω ) ότι το παιδάκι σου καταπιε κυριολεχτικά το ρολόϊ σου και ΤΡΟΜΑΞΑ! :shock:

Αφού δε κατάπιε λοιπόν το ρολόϊ σου όλα τα άλλα είναι απλά! Θα βρεί το ρυθμό του, όλα είναι θέμα χρόνου. Κουράγιο!

Διαφημίσεις

χιχι και εγω το ιδιο!

και ΝΑΙ εμεις ειμαστε στα 45 λεπτα!!!!! η αναστασια, κοιμαται, ξεραινονται και μετα απο λιγο τρεχω, χαλαρωνει και μετα συνηθως ξερη ως το πρωι

kKZUp2.png

Καλημέρα.και να σου ζήσει η κούκλα σου... Θηλάζεις ή μπιμπερό΄?

Πόσα μλ τρώει συνήθως σε κάθε γεύμα?

Κάνει κακά κάθε μέρα κ πόσες φορές?

Είναι φυσιολογικά τα κακά?

Γενικώς ΄τί ώρα τρώει κ πόσες ώρες κοιμάται ενδιάμεσα στη μέρα?

΄΄Ελεγξε αν είναι πρησμένα τα ούλα της εσωτερικά, στην έσωτερική πλευρά της γνάθου δλδ με το δάχτυλό σου, υπάρχει περίπτωση να είναι πόνος κ φαγούρα από τα δοντάκια.

Έτσι ήτανε από την μέρα που γεννήθηκε, θέλω να πώ δεν κοιμότανε κανονικά?

Ευχαριστώ πολύ! θήλαζα και μπιμπέρο,εδω και μια εβδομάδα θα έλεγα περισσότερο μπιμπερό....μια χάρα τρώει μέχρι 180ml πίνει!(φαντάσου ξένο γάλα που είναι πιο βαρύ ε? )όλα καλα είναι αυτά και οι ώρες που τρώει κ τα κακα ,ουτε δοντακιά βλέπουμε. Γενικά απ την μερα που γεννήθηκε έτσι κοιμότανε γιατί είχε έντονους πόνους που δεν την αφήνανε να ήρεμήσει... τώρα ομως πονάκια έχουμε μόνο το πρώί. Αυτό με τα μισάωρα γινότανε και γίνεται ολη την ημέρα. Το βράδυ κοιμάται ενα 5ωρο,αφου ξυπνήσει στο μισάωρο :roll: και ξανακοιμάται. Έλεγα οτι φταίνε οι κολικοί, τώρα όμως????

Εχει μαθει σε καποιο βοηθημα για τον υπνο?

Οχι, αν ενοείς πιπίλα ή κάτι τετοιο δεν έχει μάθει, γιατι δεν ήθελα να μάθει την πιπίλα. Κατα την διάρκεια της μέρας κοιμάτε στο relax και αν χρειαστεί την κουνάω για να κοιμηθεί και μετά το μισάωρο την ξανάκουνάω λιγο για να συνεχίσει τον ύπνο της (πριν κοιμηθεί εντελως σταματάω το κούνημα ) :cool::cool:

.png

Καλημέρα.

Θα κάνω κι άλλες ερωτήσεις όμως... :lol::lol::lol:

Την έχεις στην κρεβατοκάμαρα ή σε δικό της δωμάτιο?

Έχεις μέσα στο δωμάτιο κάποιο φωτάκι μήπως?

(Ίσως αυτή η ερώτηση να είναι χαζή αλλά εγώ ανακάλυψα ότι ο λόγος που η δικιά μου τις τελευταίες μέρες δεν κοιμότανε εύκολα κ ξυπνούσε στο μισάωρο, ήτανε το φωτάκι νυκτός που είχα στο δωμάτιό της, από την στιγμή που το σβήνω κοιμάται κανονικά σερί όλη νύχτα)

Θα ρωτήσω κ χαζά πράγματα, μπάς κ βγάλουμε άκρη...

Μήπως είναι κόκκινος ο πωπός κ δεν το πρόσεξες?

Μήπως έχει κοκκινίλα στο σαγόνι ή στο λαιμό από σάλια?

Και τέλος, εγώ θα πρότεινα να κάνεις μιά συζήτηση με τον παιδίατρό σου κ αν χρειαστεί να αλλάξεις κ το γάλα...

Αν δώσεις χαμομήλι (Kinderte) ηρεμεί καθόλου? Αν δεν έχεις δώσει, δοκίμασέ το κι αυτό...

Καλά κάνεις και ρωτάς! ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.Ακόμα κοιμάται μαζί μας στο λίκνο,φωτάκι έχουμε για να μπορώ να την βλέπω όταν σηκώνομαι το βράδυ,αλλά το βράδυ κοιμάται καλύτερα!Κοκκινίλες την ξανακοίταξα καλα δεν έχει κατί!Εχεις δίκιο για την αλλαγή γαλακτός το έκανα πρίν 15 μέρες και ηρέμησαν τα πονάκια το μισαωράκι μένει! Χαμομήλακι την δίνω, σήμερα την έδωσα τα ξημερώματα και πρόσεξα οτι συνέχισε καλύτερα τον ύπνο της μετά...Πρόσεξα και κάτι άλλο αυτές τις μέρες οτι κάθε φορά που θα την σηκώσω μόλις ξυπνήσει(στο μισάωρο) ρεύεται!! Ασχέτα αν έχει ρευτεί πρίν ξαπλώσει :roll: Μήπως λέω, ξεκινάει η πέψη και την ενοχλεί το στομαχάκι :idea: ?? τι να πω!!!

.png

Ωραία, μάλλον είναι καλύτερα η μπουμπού σου...

Δοκίμασε να κάνεις κ αυτό που κάνω εγώ τις τελευταίες μέρες η ηρεμεί η δικιά μου. Εμείς έχουμε το θέμα με τα δόντια κ ξαφνικά δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνη της, ενώ από την μέρα που γεννήθηκε την άφηνα στο κρεβάτι κ κοιμότανε μόνη. Λοιπόν, όταν μου ξυπνάει με κλάματα την νύχτα, την πέρνω αγκαλιά, το στήθος της να ακουμπάει στο δικό μου, πιέζω ελαφρά το κεφαλάκι της για να το ξαπλώσει στον ώμο μου κ έτσι όπως είμαστε την κρατώ στην αγκαλιά μου λίγο σφιχτά κ κάνω κανά δυό σβούρες για να ζαλιστεί, στην ουσία την κουνάω. Κι η δικιά μου πολλές φορές απλά θέλει να ρευτεί κ να νιώσει την παρουσία της μαμάς...Δοκίμασέ το κ κράτησέ την έτσι για 10 λεπτάκια κ μετά άφησέ την στο κρεβατάκι της...αν κ πάλι δυσανασχετεί ή κλαίει, εγώ τότε την γυρνάω στο πλάι κ την κουνάω για λίγο με το χέρι μου, έτσι όπως είναι ξαπλωμένη, πιάνωντάς την από την πλατούλα ή τα πλευρά, συνήθως ηρεμεί με αυτά..Μια δοκιμή λοιπόν, θα μας πείσει...Περιμένω νέα...και δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς...στο συγκεκριμένο φόρουμ εγώ θα έβαζα τον τίτλο "ένας για όλους και όλοι για έναν"...

Διαφημίσεις

ΛΕΣ ??Τελικά ο καθε μήνας έχει τα δικα του!!!! και εγω σκάω πότε θα ηρεμήσει το μωρο, αλλα περνάνε διαφορές φάσεις τελίκα. Ετσι το βράδυ την βάζω κι εγώ στο κρεβατάκι της...και φοβάμαι να την νανουρίζω μην συνηθισεί, αφου δεν εμαθε μέχρι τώρα...Πάντως και σ'εσένα κουράγιο!!γρήγορα να περάσουνε τα ζόρια απ τα δοντάκια... Και μας εύχομαι κάλους ύπνους :lol: Θα ξαναγράψω σ'αυτό το θέμμα! ευχαριστώ

.png

Ξέχασα να πω οτι το φωτάκι που εχουμε στο δωμάτιο είναι μπλέ όταν έχει κλειστά τα μάτια δε το διακρίνει. Υπομονή σε όλες τις μανούλες που έχουν προβλήματα με τον λίγο ύπνο.

.png

Καλημέρα! Το βράδυ κοιμήθηκε καλά... ξύπνησε στις 6:00 την εκανά γάλα γιατί το βράδυ δεν το έπινε ολο 150ml ,οπότε είπα να μην είναι ώρες νηστική.. Ξανακοιμήθηκε ξυπνησέ στο μισάωρο την σήκωσα,ρεύτηκε, εκλαψέ, μετά κοιμήθηκε, αλλά κουνιότανε συνέχεια στον ύπνο της στριφογυρνούσε (το κάνει κάθε πρώι) τα μάτια δεν τα ανοίγει,νομίζω οτι ακόμα έχει πονάκια..τελοσπάντων άλλος "νταλκάς" αυτός!! και τώρα κοιμάται και την κουνήσα κανα 2 ΄φορές να μην ξυπνήσει... αυτά! Εσείς καλά??

.png

Καλημέρα! Το βράδυ κοιμήθηκε καλά... ξύπνησε στις 6:00 την εκανά γάλα γιατί το βράδυ δεν το έπινε ολο 150ml ,οπότε είπα να μην είναι ώρες νηστική.. Ξανακοιμήθηκε ξυπνησέ στο μισάωρο την σήκωσα,ρεύτηκε, εκλαψέ, μετά κοιμήθηκε, αλλά κουνιότανε συνέχεια στον ύπνο της στριφογυρνούσε (το κάνει κάθε πρώι) τα μάτια δεν τα ανοίγει,νομίζω οτι ακόμα έχει πονάκια..τελοσπάντων άλλος "νταλκάς" αυτός!! και τώρα κοιμάται και την κουνήσα κανα 2 ΄φορές να μην ξυπνήσει... αυτά! Εσείς καλά??

Ωραία, καλά πάνε τα πράγματα μέχρι τώρα, θα στρώσει το ζουζούνι σου....

Εμείς...άστα να πάνε...κλάμααααααα, γκρίνιαααααα, μόνο στην αγκαλιά μου ηρεμεί, χάλια μαύρα, δεν θέλει να φάει, δεν θέλει γάλα, δεν μπορεί να κοιμηθεί...δοντάκια, φαγούρα στα ούλα κ πόνος...αυτάααα... :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ !!!! :shock: Αχ δεν μ'αρέσει να λέω υπομονή... αλλα όλο εκεί καταλήγω σ'αυτή την λέξη! Μα που να την βρείς... Το μόνο που σκεφτόμαι και λέω είναι οτι τα πράγματα αλλάζουν με τα μωρά, δηλαδή όλες οι φάσεις που περνάνε έχουνε ένα τέλος!!!Απλά όταν κρατάνε πολύ τα παίζεις λίγο... Τα καλύτερα θα έρθουν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΙΙΙΙΙΙΙ :D

.png

αχ κοριτσια ...και μενα το βραδυ ξυπναει στο 45λεπτο!...το εκανε και μερα αλλα το ψιλοεκοψε.το βραδυ ομως το κανει ΠΑΝΤΑ.ορισμενες φορες ξανακοιμαται αμεσως αλλα τις περισσοτερες μας παιρνει απο 15λεπτα μεχρι και 3ωρες (βλεπε τα τελευταια 3 βραδια)για να ξανακοιμηθει.Τι να κανω?...Την αφηνω στο δικο μας κρεβατι, πεφτω διπλα της την θηλαζω, χτυπηματακια στον ποπο,την βαζω στο μει ται...Τι να πω βρε παιδια..καπου εδω στο φορουμ ειχα διαβασει για να κανεις λεει reset..το εχει κανει καμια?

line_line_r_beg_girl_time_1217304000_text_c720e6eff5e6eff5ede9f4f3e120eceff520e5dfede1e9.gif

αχ κοριτσια ...και μενα το βραδυ ξυπναει στο 45λεπτο!...το εκανε και μερα αλλα το ψιλοεκοψε.το βραδυ ομως το κανει ΠΑΝΤΑ.ορισμενες φορες ξανακοιμαται αμεσως αλλα τις περισσοτερες μας παιρνει απο 15λεπτα μεχρι και 3ωρες (βλεπε τα τελευταια 3 βραδια)για να ξανακοιμηθει.Τι να κανω?...Την αφηνω στο δικο μας κρεβατι, πεφτω διπλα της την θηλαζω, χτυπηματακια στον ποπο,την βαζω στο μει ται...Τι να πω βρε παιδια..καπου εδω στο φορουμ ειχα διαβασει για να κανεις λεει reset..το εχει κανει καμια?

line_line_r_beg_girl_time_1217304000_text_c720e6eff5e6eff5ede9f4f3e120eceff520e5dfede1e9.gif

την βαζω στο μει ται...
:?::?::?::?:

Τι να πω βρε παιδια..καπου εδω στο φορουμ ειχα διαβασει για να κανεις λεει reset..το εχει κανει καμια?

reset σε τι???!!!!

Για ποιά ηλικία μιλάμε??

.png

[/quoΠαράθεση:

την βαζω στο μει ται...

Παράθεση:

Τι να πω βρε παιδια..καπου εδω στο φορουμ ειχα διαβασει για να κανεις λεει reset..το εχει κανει καμια?

reset σε τι???!!!!

Για ποιά ηλικία μιλάμε??te]

μιλαμε για 7,5 μηνων..reset=λεγανε καποιες μητερες οτι οταν ξερεις οτι θα ξυπνησει σε 45λεπτα πας νωριτερα και το πειραζεις να ψιλοξυπνησει και να ξανακοιμηθει!!!!

mei tai = μαρσιππος αγκαλιας.

Αυτη η μεθοδος δουλευει μονο οταν ξυπναει καθε βραδυ συγκεκριμενες ωρες και δεν ειναι απο καποια αναγκη οπως πεινα ή πονος.

Δοκιμασα το reset οταν ξυπνουσε καθε ημερα 3 και 6 ακριβως, χωρις ομως να πειναει. Μου πηρε 4 ημερες και τις πρωτες 2 δεν ειχα αποτελεσμα. Μετα ομως το 3 το εκανε 4 και το 4 το εκανε 5. Δυστυχως στματησαμε εκει γιατι τοτε αρχισανε τα δοντια και αρχισε να ξυπναει συνεχεια.....Τωρα ξυπναει 2 και 6 ή 7 αλλα δεν νομιζω οτι θα ξαναπροσπαθουσα αυτον τον τροπο γιατι αυτες τις ωρες δειχνει να θελει να φαει. Το εχει δοκιμασει κανεις αλλος ?

Αυτη η μεθοδος δουλευει μονο οταν ξυπναει καθε βραδυ συγκεκριμενες ωρες και δεν ειναι απο καποια αναγκη οπως πεινα ή πονος.

μιλαμε για 7,5 μηνων..reset=λεγανε καποιες μητερες οτι οταν ξερεις οτι θα ξυπνησει σε 45λεπτα πας νωριτερα και το πειραζεις να ψιλοξυπνησει και να ξανακοιμηθει!!!!

mei tai = μαρσιππος αγκαλιας.

Δεν την γνωρίζα αυτη την μέθοδο... πρώτη φορά διάβασα γι αύτη,αλλα είδα ότι κάποιοι γνώριζουν μπόρεί να βοηθήσουν...

alex77, καλημέρα κ πάλι...

κοιμηθήκατε καλά σήμερα?

Καλημέρα !Καλούτσικα μπορώ να πω...!Με νυστάζει όμως ο βροχέρος καιρός σήμερα... λες να το πάθει και το μωρό?? :lol: Εσείς τι νέα?

.png

εμεις κοιμηθηκαμε πολυ καλα χθεσ...κοιμηθηκε στις 11, δεν ξυπνησε μετα απο 45λ.αρχισε να κουνιεται στις 2 και κατι την πηρα να την θηλασω δεν ηθηλε, ξανακοιμηθηκε και ξυπνησε στις 5.30,θηλασε και κοιμηθηκε,την αφησα στις 8.15, δεν ξερω απο κει και μετα.Αυτο ομως που μου εκανε εντυπωση χθες ειναι οτι δεν θηλασε για βραδυ,δηλ.εφαγε κρεμα το απογευμα και θηλασε στις 5 το πρωι.προσπαθησα αρκετες φορες χθες το βραδυ αλλα αντιδρουσε...

Και νόμιζα οτι ήμουν η μόνη!!! Εμένα κορίτσια ο μικρός είναι 6 μηνών και ενώ σαν βρέφος κοιμόταν 3ωρα όταν τον θήλαζα, τώρα ανα μία ώρα ακριβώς ξυπνάει και ή θα κλαίει και θα θέλει αγκαλιά ή θα θέλει πιπίλα οπότε του την βάζω και σταματαει. Εχθές αφού μου είπε η παιδίατρος να τον αφήσω λίγο να κλάψει, το έκανα (με μαύρη καρδιά) γύρω στα 5 λεπτά (δεν άντεχα πιο πολύ) και στο πεντάλεπτο σταμάτησε και έκλαιγε σιγανα΄με αναφιλητά!!!! Δεν άντεξα και τον πήρα αγκαλιά (ίσως αν τον άφηνα να κοιμόταν και όλο το βράδυ) μετά όμως που τον άφησα στην κούνια του κοιμήθηκε 3ολόκληρες ώρες. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο!!!!

Λέω να το ξαναδοκιμάσω σήμερα αλλά το λυπάμαι το ζουζούνι μου που κλαίει!!! Δεν μπορώ να τον ακούω!!! Ειδικά μετά που σταματάει και κάνει τα αναφιλητά τρελαίνομαι..... Μου προτίνετε κάτι άλλο εσείς κορίτσια?

Δεν θέλω να δοκιμάσω καμία μέθοδο βιβλίου γιατί δεν είμαι τόσο σκληρή, όμως πιστεύω οτι το πεντάλεπτο δεν είναι και πολύ και μπορεί κάτι να έμαθε κι απ'αυτό... ξέρω γω.... Πάντως ένα βράδυ δεν έχουμε κοιμηθεί. Και τώρα είναι χειρότερα από πριν. Φάση είναι και θα περάσει φαντάζομαι....

.png