Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα πρώτα μας γενέθλια....

Recommended Posts

σχεδόν σε ένα μήνα το μωράκι μας θα κλείσει 1 έτους και απο τώρα έχω αρχίσει να αγχώνομαι για τα γενέθλια του.αρχικά σκέφτομαι να τα κάνω σπίτι γιατί τα οικονομικά μου δεν θα μου φτάσουν για να τους βγάλω όλους έξω να το γιορτάσουμε για τα γενέθλια του παιδιού (έρχονται και χριστούγεννα και προτιμώ αυτά τα λεφτά να τα διαθέσω για να πάρω δώρο στο παιδί μου, στον άντρα μου και σε μένα παρά για να τραπεζώσω όλους τους άλλους έξω).το πρόβλημα μου είναι ότι επειδή δουλέυω δεν θα έχω χρόνο να ετοιμάσω τίποτα για φαγητό και τα σχετικά, ο χρόνος μου είναι ελάχιστος και ειλικρινά ούτε τυροπιτάκια έτοιμα δεν προλαβαίνω να ψήσω :? είναι τεράστια γυφτιά να μην κάνω τίποτα και να την βγάλουμε με την τούρτα, αναψυκτικά και ξηρούς καρπους για τους μεγάλους?επίσης ΄σκέφτομαι να δώσω δωράκι στους μικρά που θα έρθουν στο πάρτυ μου, πρέπει να δώσω και στους μεγάλους γιατι μια φίλη μου μου είπε οτι σε όσα πάρτυ έχει πάει δίνουν και στους μεγάλους κατι (πχ μια κούπα που να έχει πάνω τη φωτογραφία του μικρού, ή ενα μπρελόκ με τη φωτογραφία του κτλ) .για πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας :) σας ευχαριστώ !

Διαφημίσεις

Η προσωπικη μου αποψη, οπως εχω ξαναπει, ειναι οτι δεν πρεπει απαραιτητα να χλαπακιαζουμε στα παρτυ μας !!!

Τωρα οσον αφορα τα δωρα.... πρωτη φορα το ακουω για τους μεγαλους !!!

Εγω παντως σε τοσα και τοσα γενεθλια εχω παει αλλα δωρο δεν μου εχουν κανει!Δωρα σε πιτσιρικια.....οκ αλλα σε μεγαλους δε νομιζω οτι ειναι υποχρεωτικο!

Μια ιδεα ειναι να ρωτησεις σε μαγαζια στυλ φουρνους-ζαχαροπλαστεια που κανουν κατι σε κετεριγκ και σε πληροφορω δεν ειναι ακριβα(και ωραια φαγητα )!Εχω και γνωστο αν θες να σου συστησω(στειλε μου πμ)!

pEmXp3.png

Για τα παιδιά τα δώρα, μπορούν να είναι απλά πραγματάκια π.χ από το jumbo μαγνητάκια για το ψυγείο, μπογιές μαρκαδόρους ή άλλα μικροπράγματα. Εμείς που είχαμε κάνει τα μαγνητάκια άρεσαν και στα πιτσιρίκια αλλά και πολλοί από τους μεγάλους τα διακοσμησαν στο ψυγείο τους. Και φυσικά δεν είχαν μεγάλο κόστος.

Απο φαγητά υπάρχουν διάφορες απλές και γρήγορες λύσεις: πεινιρλάκια μπουκίτσες, πιτσάκια, ταρτάκια αλμυρά και διάφορα άλλα που μπορείς να βρεις.

Καλή επιτυχία!!! :D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Ουτε και μενα μου εχουν δωσει ποτε δωρο σε παρτυ... μηπως με κοροιδεψανε?

Ουτε καν το ειχα ξαναακουσει αυτο..

Όσο για το φαγητο ουτε και γω το θεωρω απαραιτητο.. Στην τελικοι αν ερθουν καποιοι που θελεις να τους ταισεις ουτως η άλλως, περιμενεις να φυγουν οι πολλοι και παραγγελνεις πίτσες..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εμείς εδώ στη Χρυσούπολη έχουμε πάρκο εκμάθησης οδικής κυκλοφορίας και διοργανώνουν και πάρτυ συνέχεια!Έχει κλειστό χώρο και σκέφτομαι να τα κάνουμε εκεί τα γενέθλια της μικρής,αφού τα περισσότερα παιδάκια θα είναι από 4 ετών και πάνω και θα το ευχαριστηθούν!Επίσης είναι πολύ καλή η τιμή.3€ το άτομο χωρίς μπουφε και 3,5€ με μπουφέ.Εγώ με μπουφέ θα το κάνω,αν και δεν βγάζουν και πολλά πράγματα απ'ότι μου είπαν.

Τώρα είμαι σε φάση και σκέφτομαι τί να μοιράσω για δωράκι.Μια :idea: που μου ήρθε είναι να κάνω κούπες με τη φωτό της Νάσιας και να τις γεμίσω με διάφορα γλυκάκια και γλυφιτζουράκια για τους μικρούς...Τί λέτε?Να τις κάνω? :?:

αγαπητη renik,και εμεις το καλοκαιρι σβησαμε το 1 μας κερακι...καιρου επιτρεποντος το εκανα στην αυλη μας που την ειχα στολισει με μπαλονια και διαφορα αλλα κρεμαστα που πηρα απο το Jumbo.Ειχα μόνο τουρτα,κρακερακια,ποπ κορν,ξηρους καρπους και ποτα-αναψυκτικά.Ηταν βεβαια καθημερινη και δουλευα οποτε δεν ειχα χρονο για κατι περισσότερο, αλλα και να ειχα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να φτιαξεις φαγητα!!!Το μονο που καναμε εμεις σε καποια φαση παραγγειλαμε πιτσες+μπυρες και φαγαμε.

Να προσθεσω επίσης ότι ήμασταν οι γονεις μας-τα αδερφια μας-και οι κολλητοι μας φίλοι (3 ζευγαρια) και όχι το σοι μας(καταλαβαινεις τι θελω να πω) και ειχαμε αλλου ειδους ανεση μεταξύ μας.Επισης το θεμα δωρου ειδικά για τους μεγαλους μου φαινεται λιγο υπερβολικό...αλλα και παλι αν εχεις να τα διαθεσεις ...

renik,θα σου ελεγα να αποφυγεις τα δωρακια στους μεγαλους.δεν εχω δει να το κανει κανενας και εχω δει πολλα παρτυ :wink:

μια ιδεα για να ξεμπερδεψεις με το φαγητο ειναι να παρεις την τουρτα απο ενα ζαχαροπλαστειο-κετερινκ.οταν πας να διαλεξεις την τουρτα διαλεξε και 2.3 μεζεδακια,και θα σου τα στειλουν μαζι με την τουρτα.παρε λιγες μπυρες και αναψυκτικα χυμους για τα παιδακια και ολα θα ειναι μια χαρα.

Α!και κατι ακομα παρε και χαρτινα πιατακια για να μην πλενεις μετα υπαρχουν σε πολυ ομορφα σχεδια και μπορεις να τα συνδιασεις με το σχεδιο της τουρτας :wink:

σου γραφω για τα μεζεδακια γιατι νομιζω οτι αν περασει λιγο η ωρα τα παιδακια θα αρχισουν να πεινανε και θα βρεθεις ισως σε δυσκολη θεση .

Διαφημίσεις

renik, κι εμείς στα πρώτα γενέθλια απλά πράγματα. Το παιδί ήταν ακόμα μικρούλι και τρόμαζε και με τον πολύ κόσμο, και καλέσαμε μόνο συγγενείς και λίγους αδελφικούς φίλους. Παρήγγειλα στο Βάρσο 2 μπόμπες, τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια κ.λπ, στόλισμα με μπαλονάκια, Happy Birthday κ.λπ, και ήταν όλα μια χαρά!

Ωχ Στελλα συγγνωμη :oops: ναι μου αρεσει η ιδεα σου προσεχε ομως η κουπα αυτη νομιζω δεν γινετε σε πλαστικο και αν ειναι μικρα τα παιδακια....αν σπασει ?δεν ξερω....ισως να εβαζες τα γλυκακια σε διαφανα σακουλακια με ετικετα την φωτο της μικρης σου και χρωματιστες κορδελες?

Ωχ Στελλα συγγνωμη :oops: ναι μου αρεσει η ιδεα σου προσεχε ομως η κουπα αυτη νομιζω δεν γινετε σε πλαστικο και αν ειναι μικρα τα παιδακια....αν σπασει ?δεν ξερω....ισως να εβαζες τα γλυκακια σε διαφανα σακουλακια με ετικετα την φωτο της μικρης σου και χρωματιστες κορδελες?

Kαλή και η ιδέα σου Νινέττα μου! :D

stella μου και εγώ μάλλον τέτοιο θα κάνω .σε φωτογραφειο δεν γινεται αυτο? αν και εχω περιεργεια ποσο θα στοιχισει το κομματι.. :? στελλα σου έχουν πει καμιά τιμή?

Διαφημίσεις

stella μου και εγώ μάλλον τέτοιο θα κάνω .σε φωτογραφειο δεν γινεται αυτο? αν και εχω περιεργεια ποσο θα στοιχισει το κομματι.. :? στελλα σου έχουν πει καμιά τιμή?

Και σε τυπογραφείο νομίζω.Θα ρωτήσω και θα σου πω. :D