Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Το ριλάξ από ποιά ηλικία και μετά το χρησιμοποιείτε? κάπου διάβασα ότι καλό είναι να χρησιμοποιείται μετά τους 2μισι μήνες...κάποιες φίλες μου το χρησιμοποιούν μόλις το φέρνουν το παιδί στο σπίτι..

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

κι εμάς η Ρένια κάθεται αρκετή ώρα στο καρεκλάκι αυτοκινήτου που είναι και ριλάξ αλλά τώρα θα της πάρουμε ένα κανονικό,πιο μαλακό και λίγο πιο ξαπλωτό.από 1 μηνός τη βάζαμε εκεί.

Η μπέμπα τρελενόταν για το ριλαξ πριν καλα καλά σαραντίσει...Μόλις έγινε 1,5 μηνών κοιμόταν μόνο στο ριλάξ...οπουδήποτε αλλού δεν την έπαιρνε ο ύπνος..Είχα ρωτήσει τότε τον παιδίατρο και μου είχε πει να μην ανησυχώ..εφ όσον δεν κοιμόταν συνεχόμενα πάνω από τρεις ώρες δεν υπήρχε πρόβλημα...όλα αυτά μέχρι που έγινε 3 μηνών,τώρα ζήτημα είναι αν κάτσει πάνω από μισή ώρα την ημέρα στο ριλάξ...το βαρέθηκε φαίνεται από την πολύ χρήση :D

Διαφημίσεις

Εμενα η παιδιατρος μου ειχε πει να μην τον βαζω στο ρηλαξ πανω απο μισαωρο την ημερα μεχρι να γινει 2 μηνων.Εμενα ειχε και ειδικο μαξιλαρακι για χρηση σε νεογεννητα αλλα παρολα αυτα εβλεπα οτι οντως η πλατουλα του δεν ηταν σε οριζοντια θεση οπως μαλλον πρεπει να ειναι οταν ξαπλωνει.Εβαζα και μια πανω διπλωμενη στο σημειο της μεσουλας του για να το κανω πιο οριζοντιο.

bxBwp2.png EgDTp2.png

Πάντως και εγώ άργησα να την βάλω και ας είχα αυτό για τα νεογέννητα ... με απέτρεψε ο παιδίατρος. Λέτε τελικά για αυτό να μην καθόταν καθόλου μετά;;; Το δεύτερο πάντως θα το βάλω με το που θα γυρίσω από το μαιευτήριο :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Και γω καπως ετσι την πατησα και οταν το πήρα 4 μηνών ο Δημήτρης ούτε χώραγε καλά καλά και φυσικά δεν καθησε καθόλου!! Το επόμενο ΟΛΙΑ και γω με το που επιστρέψωωωωωωωωωω !!! :P:P

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Nομίζω ότι ο μόνος λόγος που το απαγορεύουν πριν τον 1ο μήνα είναι επειδή ακόμα η πλατούλα και ο λαιμός τους είναι πολύ ευαίσθητα και εντελώς αγύμναστα. Kαι ίσως μια απότομη κίνηση ή κάποιο πέσιμο να τους κάνει ζημιά.

Aλλά αν το ριλαξάκι έχει κάποια ειδικά μαξιλαράκια στήριξης του κεφαλιού και του σώματος του παιδιού, τότε δε νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος.

Tον γιό μου τον έβαλα μετά τον 1ο μήνα γιατί το ριλαξάκι μας ήταν πολύ απλό και σχεδόν τεράστιο! Tο μωρό χανόταν μέσα και μονίμως γλιστρούσε στο πλαϊ. Eίχε και κάτι εντελώς ηλίθια ζωνάκια για να τον δένω στη μέση, αλλά περισσότερο κακό έκαναν παρά καλό.

Στο επόμενο, έχω σκοπό να πάρω ένα πολύ καλύτερο για να το βάζω απ'την αρχή γιατί είναι πολύ βολικά.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Εμείς έχουμε ένα πολύ καλό ριλάξ της Fisher Price το οποίο σχεδόν ξαπλώνει και είναι κατάλληλο και για νεογέννητα. Εμείς τον βάλαμε 20 ημερών στην πιο κεκλιμένη θέση όμως λόγω κολικών.

• 5 years later...

Θα συμφωνήσω με την Little Monkey. Μετα θα θελει συνεχώς κούνημα.

Βεβαια μπορείς να παρεις με δόνηση και να το βαζεις μονο σε περιπτωση εκτακτης ανάγκης. να μην είναι δηλ. συνεχώς στην δόνηση. Επίσης απο καποια ηλικια και μετα, κουνανε χερακια και ποδαράκια και το ριλαξ παει πανω κατω, οπότε είναι σαν να έχουν δόνηση.