Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δάσκαλος vs. Δασκάλα

Recommended Posts

Γεια χαρά!

Φρόντισα να συστηθώ στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας, αν και ήδη είχα συμμετάσχει σε κάποιες συζητήσεις.

Παρατήρησα κάτι που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Στο δικό μας δημοτικό δεν υπάρχει ούτε ένας δάσκαλος. Όλες δασκάλες. Εδώ που τα λέμε, οι μόνοι άνδρες είναι ο δ/ντής του ολοήμερου και ο κύριος του κυλικείου. Η πλειοψηφία του προσωπικού απαρτίζεται από γυναίκες!

Και συζητώντας με συναδέλφους μου στη δουλειά, μου επιβεβαιώνουν το ίδιο. Βλέπω ότι υπάρχουν περισσότεροι καθηγητές στα γυμνάσια και λύκεια.

Εχω την απορία αν ο δάσκαλος θα επηρρέαζε διαφορετικά τα παιδιά από μια δασκάλα. Τα παιδιά μας (κι εμείς φαντάζομαι) έχουμε συνηθίσει να μας εκπαιδεύει δασκάλα... πάντα λέμε "η δασκάλα".

Εχω μεγαλώσει στην Αυστραλία και τις μισές χρονιές είχα δάσκαλο, τις άλλες δασκάλα. Βέβαια, εκεί υπάρχει άλλη κουλτούρα, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω με την κουλτούρα που υπάρχει εδώ. Δεν κρίνω αν εκεί ήταν καλύτερα από εδώ.

Είχε κανείς ποτέ δάσκαλο στο δημοτικό?

Είναι κανείς εδώ που το παιδί του έχει δάσκαλο αντί για δασκάλα?

Πώς θα σας φαινόταν να εκπαίδευε δάσκαλος τα παιδιά σας στο δημοτικό?

Ετσι, από περιέργεια και για συζήτηση θέτω το θέμα.

Δήμητρα

Διαφημίσεις

Καλως ηρθες βασικα στην παρεα μας.

Στο δικο μας σχολειο υπαρχει ενας δασκαλος ο οποιος καθε χρονια εχει μεγαλες ταξεις δηλαδη απο Ε΄κ ΣΤ΄.Ο γιος μου μεχρι στιγμης ειχε κ εχει δασκαλες.Το προβλημα δε ειναι το φυλλο σε εναν εκπαιδευτικο γιατι αν κρινουμε κ απο το γεγονος που προσφατα εγινε σε δημοτικο με τον δασκαλο των θρησκευτικων.................να μου λειπει!!!Εννοω την

προσπαθεια του να ασελγησει πανω σε ενα κοριτσακι Δ΄ταξης :shock:

Οποτε για μενα καλυτερα ενας αντρας να βρισκεται στη θεση της Διευθυνσης ενος σχολειου!!Απο εκει ξεκινουν ολα.

Η δικη μας διευθυντρια παραδειγμα ειναι σαν να βαριεται που ζει!!!!!

Εχετε δει αληθεια διευθυντρια δημοτικου σχολειου με τατουαζ στο χερι????

:roll::roll::roll::roll::roll:

Η προοδος σε ολο της το μεγαλειοοοοοοοοοο

Σ'ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

:lol::shock::cry: ...τατουάζ...η διευθύντρια? χμμμ... δεν θέλω να φανώ οπισθοδρομική, αλλά... εχέμ... πρώτυπο?... :roll:

Ευτυχώς η δ/ντρια του σχολείου μας είναι καταπληκτική... πάσχει λίγο στο θέμα της ενημέρωσης των γονέων, αλλά πραγματικά έχει αποδειχθεί αξιόλογη.

Μην ξεχνάμε ότι και "άνθρωποι" του γυναικείου φύλου ασελγούν σε παιδιά.... αν διαβάσεις κάποιες αμερικάνικες ιστοσελίδες με ειδήσεις είναι τρομακτικός ο αριθμός των γυναικών που έχουν συνάψει σχέση με αγορά σε ηλικία ακόμα του δημοτικού... αλλά ποτέ δεν άκουσα κάτι τέτοιο να γίνεται εδώ στην Ελλάδα.... Από την άλλη, το ότι δεν έχει ακουστεί κάτι εδώ δεν πιστεύω να σημαίνει ότι δεν γίνεται... νομίζω ότι η κοινωνία μας είναι πολύ διαφορετική στο πώς εκφράζεται συναισθηματικά το αρσενικό φύλο και το θηλυκό φύλο....

Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχει ένας λεπτός διαχωρισμός ανάμεσα στον τρόπο συμπεριφοράς ενός δασκάλου και μιας δασκάλας... ο δάσκαλος τείνει να είναι περισσότερο ανέκφραστος, πιο αυταρχικός, πιο συγκροτημένος συναισθηματικά (δεν ουρλιάζει υστερικά όταν συγχύζεται)... δε λέω ότι οι δασκάλες είναι καλύτερες από τους δασκάλους...

Λέτε να μην αρέσει στο αρσενικό φύλο να διδάσκει τις μικρότερες τάξεις? να τα θεωρεί "νιάνιαρα" ...χεχε...απλά απορώ.

Δημητρα

Εγώ μέχρι την τετάρτη δημοτικού είχα δασκάλες.Στη πρώτη τάξη μάλιστα,είχαμε μια δασκάλα(ο Θεός να την κάνει...) στρίγγλα!Μη βιαστείτε να κρίνετε τον χαρακτηρισμό αυτό.

Μας είχε κάνει το βίο αβίωτο.Μόνο τα αγόρια την γλίτωναν.Σας πληροφορώ ότι εμάς τα κορίτσια μας τραβούσε τα μαλλιά,μας χαστούκιζε,μας τιμωρούσε συνέχεια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Δεν θα ξεχάσω μια μέρα που ένα κοριτσάκι ήθελε να πάει για πιπί του και ενώ την παρακαλούσε τουλάχιστον 15 λεπτά,δεν την άφηνε...Και ξέρετε τί έγινε μετά?Την σήκωσε στον πίνακα μπροστά στα μάτια όλων μας,της ζήτησε να κατεβάσει το βρακάκι της και να τα κάνει μπροστά σε όλους μας...Σκέφτομαι το κοριτσάκι που είχε κλειστεί τις επόμενες 2 ώρες σε μια άδεια αίθουσα και έκλαιγε συνέχεια.Το θυμάμαι και δακρύζω...Και θυμάμαι επίσης τα σχόλια των παιδιών όλου του σχολείου τα οποία κράτησαν 1 χρόνο περίπου.Ήμουν η μοναδική που έτρεξε για συμπαράσταση και που την έκανε παρέα τότε... :cry::cry::cry:

Στη Ε΄ και στην ΣΤ τάξη είχαμε έναν εξαίρετο δάσκαλο που ακόμα και σήμερα τον συναντάω τυχαία καμιά φορά!Θυμάμαι ότι όλα τα παιδιά ήθελαν και παρακαλούσαν να "αναλάβει" την τάξη τους!

Μάλιστα είχα εκτελέσει και εγώ χρέη δασκάλας για 2 μέρες,όταν έλειπε η δασκάλα της πρώτης τάξης και εγώ ήμουν στην έκτη!Την είχαν καταβρεί τα πιτσιρίκια,αλλά τους είχα βάλει σε πρόγραμμα!Επειδή ήθελαν παραμυθάκι τους έπεισα και παρακολουθούσαν και τη γλώσσα και τα μαθηματικά και δεν έβγαζαν κιχ!Και μετά άκουγαν και το παραμυθάκι τους! :D:D:D

Στέλλα... αχ να μπορούσα να γυρίσω τα χρόνια με κάποιο μαγικό τρόπο, να βρω αυτό το άθλιο κτήνος και να το βασανίσω... στεναχωρέθηκα απίστευτα για αυτό το κοριτσάκι... τι κακία θεέ μου...τι μίσος! Για πιο λόγο να το κάνει κανείς αυτό... :evil:

Εμένα μου είπαν για μια "δασκάλα" στο νηπιαγωγείο του σχολείο μας που κτυπάει τα παιδιά... της έχει γίνει σύσταση από τη διευθύντρια, έχει έρθει σύμβουλος από τα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλα μου λενε ότι δεν μπορούν να την κουνήσουν από κει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εκτός αν πάθει κάτι ή αρρωστήσει... (πρόκληση ε?)... απορώ οι γονείς που το ξέρουν πώς μπορούν και στέλνουν τα παιδιά τους γνωρίζοντας οτι τα κτυπά? Εγώ θα είχα στηθεί έξω από το σχολείο και δεν θα την άφηνα να μπει... δεν ξέρω με την απάθεια...τρελαίνομαι...

Ώστε είσαι γεννημένοι δασκάλα ε? Αν κατάφερες να κρατήσεις την προσοχή των παιδιών στην ηλικία που ήσουν, τότε το παιδί σου είναι πολύ τυχερό σήμερα! Αν και απορώ πώς έβαλαν ένα κοριτσάκι να φυλάει μια ολόκληρη τάξη! Ελλάδα βρε παιδί μου!!! Εγώ διδάσκω Αγγλικά δωρεάν (μη φανταστείς πολλά πράγματα...ομιλία μόνο) σε 4 εξάχρονα κάθε Πέμπτη για μισή ώρα και μπορώ να σου πω ότι είναι μεγάλο έργο να κρατήσεις την προσοχή τους... προσπαθώ να τους διασκεδάσω συγχρόνως ώστε να παρακολουθούν με ενδιαφέρον και να τους μείνει και κάτι... είναι αεικίνητα... τόση ενέργεια!

Διαφημίσεις

Ο Χριστός κι η Παναγία! Μιλάς σοβαρά; Καλά δε φαντάζεσαι πόσο "τα πήρα" τώρα! Πώς επιτρέπεται σε τέτοιους κομπλεξικούς ανθρώπους να γίνονται δάσκαλοι; Εγώ το 'χω πει: οι εκπαιδευτικοί πρέπει να περνάνε τακτικά από ψυχολογικό έλεγχο και αν κρίνονται ελαττωματικοί να αποσύρονται πάραυτα, σαν τα αυτοκίνητα. Είναι εγκληματικό να εκμεταλλεύονται τη θέση ισχύος που έχουν έναντι των παιδιών και να καταστρέφουν παιδικές ψυχές, επειδή είναι ανισόρροποι σαδιστές!

Η συγκεκριμένη είχε σαφές πρόβλημα με το γυναικείο φύλο. Είχαμε κι εμείς μια τέτοια, αλλά στο γυμνάσιο, όχι στο δημοτικό: χαίδευε π.χ. τα αγόρια εν ώρα μαθήματος κλπ. κλπ. :shock:

fUvDp2.png

Κι εγώ έκανα κάποτε δωρεάν μαθήματα αγγλικών και γερμανικών σε γνωστά παιδάκια!Επίσης ένα διάστημα που έκανα baby-sitting,είχα 2 αδερφάκια 8 το κοριτσάκι(Δ τάξη) και 6 το αγοράκι(Α').Σε πληροφορώ ότι ενώ και τα 2 τα πήγαιναν χάλια,σε ένα δίμηνο είχαν γίνει οι καλύτεροι μαθητές της τάξης!Και το κοριτσάκι και στα Αγγλικά!Απλά είχα τρομερή υπομονή,γιατί συνδίαζα παιχνίδι και διάβασμα μαζί και φαντάσου ότι ο καθένας τους ήθελα να παίζουμε διαφορετικά παιχνίδια!Όταν έπρεπε να σταματήσω το baby-sitting λόγω μεταπτυχιακού τα παιδιά αρνιόντουσαν να διαβάσουν και με ζητούσαν συνέχεια!"Αν δεν έρθει η Στέλλα δεν διαβάζω" φώναζε συνέχεια ο μικρός! :lol::lol::lol:

Ο Χριστός κι η Παναγία! Μιλάς σοβαρά; Καλά δε φαντάζεσαι πόσο "τα πήρα" τώρα! Πώς επιτρέπεται σε τέτοιους κομπλεξικούς ανθρώπους να γίνονται δάσκαλοι; Εγώ το 'χω πει: οι εκπαιδευτικοί πρέπει να περνάνε τακτικά από ψυχολογικό έλεγχο και αν κρίνονται ελαττωματικοί να αποσύρονται πάραυτα' date=' σαν τα αυτοκίνητα. Είναι εγκληματικό να εκμεταλλεύονται τη θέση ισχύος που έχουν έναντι των παιδιών και να καταστρέφουν παιδικές ψυχές, επειδή είναι ανισόρροποι σαδιστές!

Η συγκεκριμένη είχε σαφές πρόβλημα με το γυναικείο φύλο. Είχαμε κι εμείς μια τέτοια, αλλά στο γυμνάσιο, όχι στο δημοτικό: χαίδευε π.χ. τα αγόρια εν ώρα μαθήματος κλπ. κλπ. :shock:[/quote']

Σοβαρότατα!Εγώ είχα και στο φροντιστήριο των αγγλικών που πήγαινα έναν Καναδό,που μου την έπεφτε συνέχεια,όταν περιμέναμε τα άλλα παιδιά για να αρχίσει το μάθημα...Τότε ήταν η τελευταία χρονιά που θα έπαιρνα το Lower,στα 15 μου.Μου έλεγε ότι με ονειρευόταν κάθε βράδυ να κάνουμε διάφορα κτλ..και όλα μου τα έλεγε στα Αγγλικά.

Μέχρι που το είπα στη μάνα μου και πήγαμε μαζί στη διευθύντρια και τον ξαπόστειλε!Μετά από 1 χρόνο έμαθα ότι πνίγηκε...

Ο Χριστός κι η Παναγία! Μιλάς σοβαρά; Καλά δε φαντάζεσαι πόσο "τα πήρα" τώρα! Πώς επιτρέπεται σε τέτοιους κομπλεξικούς ανθρώπους να γίνονται δάσκαλοι; Εγώ το 'χω πει: οι εκπαιδευτικοί πρέπει να περνάνε τακτικά από ψυχολογικό έλεγχο και αν κρίνονται ελαττωματικοί να αποσύρονται πάραυτα' date=' σαν τα αυτοκίνητα. Είναι εγκληματικό να εκμεταλλεύονται τη θέση ισχύος που έχουν έναντι των παιδιών και να καταστρέφουν παιδικές ψυχές, επειδή είναι ανισόρροποι σαδιστές!

Η συγκεκριμένη είχε σαφές πρόβλημα με το γυναικείο φύλο. Είχαμε κι εμείς μια τέτοια, αλλά στο γυμνάσιο, όχι στο δημοτικό: χαίδευε π.χ. τα αγόρια εν ώρα μαθήματος κλπ. κλπ. :shock:[/quote']

Σοβαρότατα!Εγώ είχα και στο φροντιστήριο των αγγλικών που πήγαινα έναν Καναδό καθηγητή,που μου την έπεφτε συνέχεια,όταν περιμέναμε τα άλλα παιδιά για να αρχίσει το μάθημα...Τότε ήταν η τελευταία χρονιά που θα έπαιρνα το Lower,στα 15 μου.Μου έλεγε ότι με ονειρευόταν κάθε βράδυ να κάνουμε διάφορα κτλ..και όλα μου τα έλεγε στα Αγγλικά.

Μέχρι που το είπα στη μάνα μου και πήγαμε μαζί στη διευθύντρια και τον ξαπόστειλε!Μετά από 1 χρόνο έμαθα ότι πνίγηκε...

Σοβαρότατα!Εγώ είχα και στο φροντιστήριο των αγγλικών που πήγαινα έναν Καναδό καθηγητή,που μου την έπεφτε συνέχεια,όταν περιμέναμε τα άλλα παιδιά για να αρχίσει το μάθημα...Τότε ήταν η τελευταία χρονιά που θα έπαιρνα το Lower,στα 15 μου.Μου έλεγε ότι με ονειρευόταν κάθε βράδυ να κάνουμε διάφορα κτλ..και όλα μου τα έλεγε στα Αγγλικά.

Sorry το έστειλα εις διπλούν! :oops:

Διαφημίσεις

Είδατε λοιπόν πόσο συχνά συμβαίνουν αυτά και δεν τα βλέπουμε? Σκέτη φρίκη! Πόσα παιδιά δεν το έχουν πει στους γονείς τους... ούτε θέλω να το σκέφτομαι... από την άλλη, όμως... το σκέφτομαι.... δεν μπορούμε να είμαστε στη ζωή των παιδιών μας όλο το 24ωρο... και να μπορούσαμε δε θα μάθουν να είναι αυτόνομοι... μάλλον θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να έχουμε πάντα ανοικτή επικοινωνία μαζί τους, ώστε, αν τους συμβεί κάτι, να νιώσουν άνετα να μας το πουν.

Εγώ το είπα γιατί ο τύπος με παρακολουθούσε και με ακολουθούσε επί 3 μήνες.Το φροντιστήριο ήταν κοντά στο σπίτι μου,αλλά εκείνη τη χρονιά σχολούσαμε σχετικά αργά(21:30-22:00) και ο δρόμος για το σπίτι ήταν όλο στενά...Βέβαια με ένα σημείο πηγαίναμε όλοι μαζι,αλλά μετά χώριζαν οι δρόμοι μας...Και εκεί ήταν που ένοιωθα ότι κάποιος με ακολουθούσε...Έφτασα σε σημείο να έχω αυτοσχέδια γροθιά(ένα μπρελόκ με 6-7 κλειδιά στη τσέπη του μπουφάν μου και είχα περάσει ένα -ένα κλειδί ανάμεσα στα δάχτυλα!),οπότε αν γινόταν κάτι θα του το "έχωνα" στα μούτρα...Ήταν και κοντός και τον έφτανα! :wink:

Διαφημίσεις

οκ.. άσχετο... πώς κάνετε quote... ? (είναι αργά και βαριέμαι να ψάξω τις οδηγίες...)... αν έχετε όρεξη βέβαια να μου πείτε..

Απλώς πατάς αριστερα στο ποστ που θέλεις να απαντήσεις εκει που λέει παράθεση και γράφεις!

οκ.. άσχετο... πώς κάνετε quote... ? (είναι αργά και βαριέμαι να ψάξω τις οδηγίες...)... αν έχετε όρεξη βέβαια να μου πείτε..

Απλώς πατάς αριστερα στο ποστ που θέλεις να απαντήσεις εκει που λέει παράθεση και γράφεις!

A!!! Duh! :oops: Σ'ευχαριστώ!

A!!! Duh! :oops: Σ'ευχαριστώ!

It's nothing at all! :wink::wink:

Ωχ!Αριστερά σου είπα?Δεξια! :oops::oops:
¨

ΧΑΧΑΧΑ... πολύ γελάω σήμερα! Να είσαι καλά! Πάντως, εγώ διάβασα "αριστερά" και κοίταξα δεξιά! χεχε... μάλλον επειδή σε έχω φάτσα απέναντι μου στην οθόνη... χεχε... ουφ... πολύ γέλιο τέτοια ώρα...

Ωχ!Αριστερά σου είπα?Δεξια! :oops::oops:
¨

ΧΑΧΑΧΑ... πολύ γελάω σήμερα! Να είσαι καλά! Πάντως, εγώ διάβασα "αριστερά" και κοίταξα δεξιά! χεχε... μάλλον επειδή σε έχω φάτσα απέναντι μου στην οθόνη... χεχε... ουφ... πολύ γέλιο τέτοια ώρα...

Ανέκαθεν το είχα αυτό!Κάνω τους πάντες να γελάνε!Γιατί άραγε? :lol::lol::lol:

Μέχρι και έναν καθηγητή στη πρώτη Λυκείου που δεν τον είχε δεί κανείς ποτέ στα χρονικά να γελάει,τον κατάφερα! :roll:

Παιδιά είμαι δασκάλα και είμαι καλά .... :lol::lol::lol: !!!

Βρε μη μας βαράτε όλοι μαζί βρεεεε!!!

Ελάτε από τα σχολειά να συνεργαστούμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά σας/μας! Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε ίσα ίσα να ενώσουμε θα έλεγα έχουμε!!!

Αν με ρωτάτε την άποψή μου πάνω στο θέμα ( και να μην τη ρωτήσετε εγώ πάλι θα την πω :lol::lol::lol: , δασκάλα δεν είμαι θα έχω και τον τελευταίο λόγο χεχεχεχεχε!!!) καλό είναι το παιδιά να αλλάζουν συχνά δασκάλους στην μαθητική τους πορεία, το ιδανικό κάθε δύο χρόνια. Κάθε ένας από αυτούς καθότι ξεχωριστή προσωπικότητα θα έχει διαφορετικά πράγματα να δώσει γιατί δεν είναι μόνο οι γνώσεις αλλά και άλλα πολύ βασικότερα όπως αξίες, πρότυπα συμπεριφοράς και γενικότερα στάση ζωής.

Και ναι υπάρχουν δάσκαλοι άντρες σε μικρές τάξεις και σας πληροφορώ μερικές φορές είναι καλύτεροι και από τις γυναίκες :wink: . Όταν πρωτοδιορίστηκα με στείλανε σε ένα χωριό στην Εύβοια όπου το σχολείο ήταν διθέσιο, εγώ και ένας συνάδελφος που εκτελούσε και χρέη διευθυντή επίσης. Αυτός λοιπόν σαν παλιότερος έκανε την μοιρασιά και είχε την πρώτη, τρίτη και τετάρτη και εγώ δευτέρα, πέμπτη και έκτη. Το πόσο γλυκός ήταν λοιπόν με τα πρωτάκια δεν μπορείτε να φανταστείτε ... ήμουν πολύ τυχερή που έπεσα δίπλα του την πρώτη χρονιά που δούλεψα ως δασκάλα.Αν έμαθα κάτι από αυτόν ήταν ο γλυκός τρόπος που προσεγγίζεις ένα παιδί και τον χρόνο που του δίνεις να ξεδιπλωθεί και να ανοιχτεί από μόνο του σε σένα. Ήταν απλά καταπληκτικός, θα θελα πολύ το παιδί μου να έχει έναν τέτοιο δάσκαλο στην πρώτη του επαφή με το σχολείο :wink:

1aLup3.png

BtUIp3.png