Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΓΑΛΩΝ

christina24

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια. Ήθελα να θέσω ένα θέμα να μου πείτε τι γνώμη σας. Η μικρή μου είναι 11 μηνών και θέλω να ξεκινήσω να της δίνω από το δικό μας το φαγητό. Γεμιστά, φακές, πατάτες στο φούρνο με κρεατάκι κ.τ.λ. να σταματήσει τις σούπες. Η γιατρός μου είπε ότι το ξεκινάνε αυτο μόλις χρονίσει. Τι διαφορά μπορει να έχει ένας μήνας?

Μήπως έχει καμία να μου προτείνει μεσογειακές συνταγές σε site ή σε βιβλίο.

line_flow_rose_beg_minie_time_1206158400_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gifdev117prs__.png

Διαφημίσεις

εγώ της δίνω απλά φροντίζω να μην έχει μπαχαρικά πολλά και βέβαια βγάζω το δικό της και μετά αλατίζω για εμάς το υπόλοιπο!

Ας μην ήμαστε τόσο υπερβολικοί!

Τι θα πάθει δηλαδή αν βράσουμε πρώτα καλά το κοτόπουλο και μετά το βάλουμε με πατατούλες και λεμονάκι στο φούρνο να γίνει πιο νόστιμο!

Καμια διαφορα.

Εμας τρωει ηδη οτι κ εμεις.

Εδω κ αρκετο καιρο :roll: ξεκινησα σταδιακα να της δινω.

Εμενα ο γιατρος εως τον χρονο μου ειπε οχι ψαρι κ αυγο.

Παντως κ αυγο της εδωσα πριν λιγες μερες λιγο κ απο αυριο θα της δωσω κανονικα.

Ψαρι ακομα αλλα οχι γιατι δεν θα της εδινα αλλα δεν ετυχε κιολας κ δεν θεωρησα κ απαραιτητο να της δωσω.

Δεν μας ετυχε κανενα απολυτως προβλημα (ευτυχως!) αλλα δεν βαζω πολλα καρυκευματα αλατια κλπ για να μπορω να της δινω απο το δικο μας.

Της αρεσουν παρα πολυ τα φαγητα μου κ τωρα ουτε να τα φτυσει τα λαχανικα της! :lol:

Και εγώ του έδινα από τα δικά μας φαγητά ( οχι κανενα παστιτσιο, παπουτσάκι και γενικως βαρια φαγητα ) αλλά δεν τσιγάριζα και το αλάτι ήταν περιορισμένο ( όποιος ήθελε συμπληρωνε αλάτι :lol: ).Δηλ δεν μπορω να καταλάβω τι πειράζει αν φαει ωραιότατη πατατούλα φούρνου.?

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

http://www.mednutrition.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=67&Itemid=152

christina24 αριστερά στην ίδια σελίδα έχει τις κατηγορίες :

Διατροφικά Αφιερώματα

Μαγειρική

Άρθρα μαγειρικής

θα βρείς και αρκετές συνταγές

ακόμα δες εδω : http://users.thess.sch.gr/thomalekos/mesdiatrofi.htm

Σε συνδυασμό με καθημερινή σωματική άσκηση (π.χ. περπάτημα, χορός, κλπ) το Μεσογειακό διατροφικό μενού αποτελεί συνταγή για μακροζωία, υγεία και ομορφιά. :D

Εμείς στο σπίτι κρέας τρώμε 1 φορά την εβδομάδα , τρώμε πολυ ψάρι και ευτηχώς στον μικρό μας , αρέσουν πολυ τα λαχανικά , τα φρούτα τωρα τελευταία τα έχει σταματησει , τρώει σχεδον μόνο 2 φορές την εβδομάδα.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Χα χα χα ....

Τώρα το πρόσεξα!

22 Μαρτίου έχετε γεννηθεί;

ναι 22 μαρτίου. κι εσεις φανταζομαι ε?

Ναι και εμείς! Στο Ιασώ ξημερώματα 05:05!

Βρε βάλε του παιδιού να φάει και μην κολλάς πουθενά!!!!!

Αν και στο πρώτο παιδί, ξεψαρωμένες σας βρίσκω :lol::lol::lol:

Πραγματικα :roll: εμενα αυτο μου το ειπε κ ο παιδιατρος κ μαλιστα πως ειμαι κ η μοναδικη απο τις πελατισες του.

Ισως επειδη ειμαι Ελλαδιτισα? :roll::D Την εχουμε την τρελα μας, η αληθεια ειναι! :lol:

Διαφημίσεις

Η παιδίατρος μας σύστησε να δοκιμάζουν τα μωρά μας ήδη από το δέκατο μήνα και από το χρόνο και μετά να τρώνε φαγητό από το δικό μας αν θέλουν

Ουσιαστικά η διαφορά του 1 μήνα είναι πολύ μικρή, οπότε μπορείς μάλλον να αρχίσεις από τώρα τις δοκιμές.

:wink::wink:

Πάντως όταν μαγειρεύω κοινό φαγητό για όλους φροντίζω να μην το τσιγαρίζω και να έχει λιγότερο αλάτι.

Η αλήθεια είναι ότι βολεύει αρκετά να τρώμε όλοι από το ίδιο καζάνι αν και δεν είναι πάντα εφικτό.

Καλό απόγευμα

επειδη δεν γνωριζω...φανταζομαι ολα αυτα ισχυουν οταν εχουν δοντια?

..και να μην έχουν τα πατάς με το πιρούνι ή τα λιώνεις στο μούλτι ανάλογα το φαί.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Κι εσύ βρε κοριτσάκι μου, γιατί βιάζεσαι να το 'μεγαλώσεις' το μωρό? Τα δικά μας φαγητά έχουν αλάτια, έχουν μαγειρεμένο λαδάκι, έχουν παραπάνω λίπος. Σε αυτή την ηλικία έχει σημασία ο ένας μήνας. Το μωράκι μεγαλώνει με φοβερές ταχύτητες και τα οργανάκια του αναπτύσσονται μέρα με τη μέρα. Ο ένας μήνας είναι σημαντικός. Εκτός βέβαια, αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες πχ. είστε διακοπές και δεν μπορείς να μαγειρεύεις χώρια.

Λοιπόν κορίτσια το αποφάσισα. Αύριο μπριάμ (ελαφρύ εννοείται) αφού της αρέσουν και τα λαχανικά μου αρέσουν και εμένα οπότε μια χαρα.

line_flow_rose_beg_minie_time_1206158400_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gifdev117prs__.png

Kαλημερα. Καλα θα κανεις!

Εμενα χθες εφαγε μακαρονια με κοτοπουλο σαλτσουλα κ σημερα θα φαει με το καλο αρακα με πατατουλες, καροτακια κλπ.

επειδη δεν γνωριζω...φανταζομαι ολα αυτα ισχυουν οταν εχουν δοντια?

..και να μην έχουν τα πατάς με το πιρούνι ή τα λιώνεις στο μούλτι ανάλογα το φαί.

έτσι όπως λέει η Dalia μαθαινουμε τα παιδιά να μασάνε....εγώ προσωπικά τα λιωμένα τα είχα καταργήσει από 1 ετους..

Kαλημερα. Καλα θα κανεις!

Εμενα χθες εφαγε μακαρονια με κοτοπουλο σαλτσουλα κ σημερα θα φαει με το καλο αρακα με πατατουλες, καροτακια κλπ.

Εμείς του αλλάζουμε τα φώτα του αρακά!

Βάζουμε και χέρι στο πιάτο και βουτάμε μόνες μας τον αρακά!!!!!!!!

Σήμερα έχουμε ψάράκι, βρασμένο πρώτα και μετα με πατατούλες στο φούρνο και λεμονάκι μπόλικο!

Δεν της δίνω συνέχεια ψαρόσουπα για να μην την βαρεθεί και μετα δεν την γουστάρει καθόλου!

[

Εμείς στο σπίτι κρέας τρώμε 1 φορά την εβδομάδα

να ρωτησω κατι?η παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι λιγο για την ηλικα της δικης μου 1 φορα κρεας.καλο λεει 3 φορες την εβδομαδα.εχετε διαβασει κατι για ποσο κρεας την εβδομαδα?

Και εγω τρελο αγχος με το φαγητο του μικρουλι μου!!!

Βλεπεις εμεις τρωμε καθημερινα ινδικο-κινεζικο-ταυλανδεζικο και γενικοτερα οτι εχει 10 κουταλιες της σουπας μπαχαρικα...

Οποτε φανταζεστε την εκπληξη μου οταν ειπε ο γιατρος "τωρα του δινετε οτι τρωτε και εσεις" ... :?

Οταν βεβαια του εξηγησα τι τρωμε ειπε αμεσως "ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Εννοουσα φακες, αρακα, μπαμιες"

Οποτε απο τοτε εχουμε ξεκινησει και τρωμε και εμεις οτι μπορει να φαει ο μικρος μας... :wink:

Οσο για το κρεας εμενα μου ειπε 2 φορες την εβδομαδα ειναι πολυ καλα.

zQI8.jpg.png

Νομίζω ότι μια φορά την εβδομάδα κρέας είναι πολύ λίγο για την ηλικία τους.

Καλό είναι να τρώνε 2 με 3 φορές την εβδομάδα κρέας (και κοτόπουλο μέσα σε αυτό και τις υπόλοιπες ψάρι και όσπριο ή λαδερό.

Να πω την καθαρή αλήθεια όταν τα δικά μου είναι αρρωστούλια και δεν πολυτρώνε τους δίνω λίγο παραπάνω κρέας μόλις συνέλθουν :!:

Ελπίζω να μην κάνω κανένα λάθος

Γειά σας,

αντίστοιχα θέματα υπάρχουν εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7582

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7581

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων

αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες

σελίδες της κατηγορίας

ή κάντε χρήση της υπηρεσίας "Αναζήτηση" περισσοτερες πληροφορίες για την καλύτερη χρήση της εδώ :

http://parents.org.gr/news/a309

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας

θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες

τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...