Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πνευμονία κατά τη βάφτιση;...

ChrizT

Recommended Posts

Τις προάλλες ήρθε μία φίλη μας από την Κρήτη (η οποία έχει έναν μπουμπούλη 9 μηνών), και πάνω στη συζήτηση για τα μπουμπούλια μας και στο θέμα βάφτιση, μας είπε ότι ο παιδίατρος της (στο Ηράκλειο) που έχει επιπλέον ειδικότητα (εκτός από παιδιάτρου) και πνευμονολόγου, της είπε ότι τα μωρά μέχρι 12 μηνών έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν πνευμονία κατά τη βάφτιση (γι' αυτό και αυτή ακόμη δεν το βάφτισε...)!

Όχι στην περίπτωση του να μπει νερό στα αυτιά και στη μύτη και να πειραχθούν τα πνευμόνια του ... αλλά (αν θυμάμαι καλά από τα λεγόμενά της) ότι το μωρό δεν αναπτύξει αντισώματα τα οποία να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο απότομο βούτηγμα απευθείας σε κρύο νερό και τη μεταβολή της θερμοκρασίας του σώματος του μωρού!

Επειδή γκουγκλάρισα λίγο και δεν βρήκα κάτι σχετικό, έχει ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο;

Ή αν γνωρίζει κάτι παραπάνω να το μοιραστεί μαζί μου/μας;...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων... :)

Oqa1p2.png

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Εγώ βάφτισα τον γιο μου Οκτώμβριο μήνα που ήταν μόνο 4 μηνών!! και όλα πήγαν καλά. Άσε που κρύο νερό δεν παίζει με τίποτα μπροστά στα μάτια μου ο παπάς ζήτησε και άλλο ζεστό νερό για την κολυμπήθρα.

Καταρχήν το νερό δεν είναι κρύο, αλλά ζεστό... Και εμένα αν με ρίξεις σε κρύο νερό απότομα, όλο και κάτι θα πάθω... Εκτός αυτού, προσέχεις τις συνθήκες του περιβάλλοντος (πχ αν κάνει κρύο μέσα στην εκκλησία). ΑΠό εκεί και πέρα δεν βλέπω ποια η διαφορά του να βουτήξεις το μωρό στην κολυμπήθρα από το να το βουτήξεις στην μπανιέρα... Ή η παιδίατρος λέει βλακείες ή από στόμα σε στόμα μεταφέρθηκαν λάθος τα λεγόμενά της...

εχω δυο μπουμπουκακια

Kαλε τι κρυο νερο και χαζομαρες...μια χαρα ζεστο ειναι και μαλιστα το ελεγχουν ωστε να μην ειναι ουτε καυτο ουτε κρυο..

Βαφτισα την μεγαλη μου (6-1-2002 με τα χιονια) και ηταν 6,5 μηνων και τα διδυμα (27-12-03) και ηταν 5,5 μηνων

Ουτε στην εκκλησια κρυωσαν ..ουτε μετα ... :wink:

Διαφημίσεις

Εκτός των άλλων το λαδάκι δημιουργεί ένα στρώμα στο δερματάκι του μωρού και δεν το αφήνει να κρυώσει (φράσει τους πόρους). Δηλ. οι κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων βλάκες είναι που αλοίφονται με λίπος; Παλαιότερα που τα βάφτιζαν στις 40 μέρες δηλ, τι;;; Τι άλλο θα ακούσουμε; :roll:

0kEJp3.pngCsbXp3.png

Εκτός των άλλων το λαδάκι δημιουργεί ένα στρώμα στο δερματάκι του μωρού και δεν το αφήνει να κρυώσει (φράσει τους πόρους). Δηλ. οι κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων βλάκες είναι που αλοίφονται με λίπος; Παλαιότερα που τα βάφτιζαν στις 40 μέρες δηλ, τι;;; Τι άλλο θα ακούσουμε; :roll:

Δεν ξερω αν οντως αληθευει αυτο..καθως φοβομουν κι εγω...αλλα μου το ειχαν πει τοτε.

Την μεγαλη μου την βαφτισα την μερα μα τα πολλα χιονια που ειχε αποκλειστει ολη η Αθηνα( ο φωτογραφος εμενε Μαρουσι και δεν μπορεσε να κινηθει καθολου ... ειχε 1 μετρο χιονι) Και στα διδυμα ειχε πολυ κρυο κι αερα...

Τα παιδια μου ουτε καν συναχωθηκαν

Καλε εδω εγω βάφτισα Ιανουαριο και χτυπα ξύλο δηλαδη αλλα μια χαρα ειναι η μικρη μου!!Το νερό φυσικά και είναι ζεστο και το παιδι το ντυνεις καλα αφου το έχεις στεγνωσει οσο καλυτερα γινεται ειδικα τα μαλλάκια του..Και η εκκλησια μεσα σε μας ήταν ζεστη!Και φυσικα περασε και αρκετή ώρα μεχρι να χαιρετισουμε και να βγούμε έξω..Εννοείται οτι όλα αυτα τα προσέχουμε ομως ακόμα και ανοιξιάτικος να ειναι ο καιρος, ακόμα και εμεις να βγουμε εξω με βρεγμενα μαλλια θα αρρωστησουμε!

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι είναι απίθανο το σενάριο αυτό!!!

Η βάφτιση είναι ένα ιερό μυστήριο και η Παναγίτσα προστατεύει όλα τα μικρούλια μας άπό τις κακοτοπιές...... Όπως και όταν πέρνουμε την αγία κοινωνία και παρόλο που ο μπροστινός βήχει σαν γαϊδαρος εμείς δεν κολλάμε τίποτα ............

εχω ενα μπεμπουλινι ομορφο γλυκο κουκλινι!

Η βάφτιση είναι ένα ιερό μυστήριο και η Παναγίτσα προστατεύει όλα τα μικρούλια μας άπό τις κακοτοπιές...... Όπως και όταν πέρνουμε την αγία κοινωνία και παρόλο που ο μπροστινός βήχει σαν γαϊδαρος εμείς δεν κολλάμε τίποτα ............

Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω αυτό... Φυσικά και μπορείς να κολλήσεις ίωση μέσα στην εκκλησία, φυσικά και μπορείς να κρυώσεις μέσα σε εκκλησία, φυσικά μπορείς και να πάθεις ατύχημα μέσα σε εκκλησία κτλ...

Αν πάρεις τις σωστές προφυλάξεις, δεν θα πάθεις τίποτα. Αν αφήσεις όμως το μωρό γυμνό μέσα σε παγωμένη εκκλησία νομίζοντας ότι θα το προστατεύσει η Παναγία ή αν το χτυπάει ρεύμα, ή αν ο νονός είναι άρρωστος, φυσικά και κινδυνεύει να αρρωστήσει!

εχω δυο μπουμπουκακια

Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω αυτό... Φυσικά και μπορείς να κολλήσεις ίωση μέσα στην εκκλησία, φυσικά και μπορείς να κρυώσεις μέσα σε εκκλησία, φυσικά μπορείς και να πάθεις ατύχημα μέσα σε εκκλησία κτλ...

Αν πάρεις τις σωστές προφυλάξεις, δεν θα πάθεις τίποτα. Αν αφήσεις όμως το μωρό γυμνό μέσα σε παγωμένη εκκλησία νομίζοντας ότι θα το προστατεύσει η Παναγία ή αν το χτυπάει ρεύμα, ή αν ο νονός είναι άρρωστος, φυσικά και κινδυνεύει να αρρωστήσει!

......... Eγώ όμως δεν θα σχολιάσω.......

εχω ενα μπεμπουλινι ομορφο γλυκο κουκλινι!

Τον γιο μου τον βαπτισα 6 μηνων και Γενάρη με μια κακοκαιρία αλλο πραγμα, η εκκλησία ειχε θερμανση το νερο ήταν ζεστό και εγω τον εντυσε σε χρονο μηδεν...τιποτα δεν επαθε το παιδι.

Μην αγχωνόμαστε χωρίς λόγο, αν δεν μπορεις να αποφυγεις τον χειμώνα για να εισαι εσύ πιο ήσυχη τοτε αρκει να παρεις όλα τα απαραιτητα μετρα για να μην σου κρυώσει το παιδι, κι'ας εχετε λιγότερες γυμνές φωτογραφίες :D

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...