Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πολυφορεμένο θέμα, αλλά έχω μπλοκάρει!

Silmaril

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Το θέμα των πεθερών είναι πολυφορεμένο στο φόρουμ μας, αλλά ήθελα να μου πείτε τι θα κάνατε στη θέση μου γιατί έχω μπλοκάρει - μάλλον απο τον φόβο μου...

Σήμερα ήρθε η πεθερά μου να μείνει μαζί μας για Σ/Κ. Είναι μεγάλη στην ηλικία και οχι ιδιαίτερα επιδέξια γενικώς...Την προηγούμενη φορα που είχε έρθει, τα Χριστούγεννα, θες γιατί ήταν το μωρό μικρό πολύ και φοβόταν, θες γιατί δεν της το δίναμε εμείς ιδιαίτερα γιατί ενα συναχάκι το είχε η γιαγιά, δεν το πολυέπιανε το μωρό...

Έρχεται λοιπόν σήμερα με φόρα...Πρώτα πρώτα, της ζήτησε ο άντρας μου να βάλει μια πετσέτα πάνω της για να πιάσει το μωρό (είναι λίγο...περίεργος ο τρόπος που πλένει τα ρούχα και φοβόμαστε) και για να διευκολύνω την κατάσταση (γιατί την πετσέτα δεν την θεωρώ και σίγουρη, μπορεί να της πέσει και να την ξαναβάλει πάνω της κλπ.) της λεω "Δεν βάζετε μια πιο λεπτή μπλουζίτσα γιατί εχει ζέστη εδω μέσα;" και παω και φέρνω μια...Δεν ήθελε να αλλάξει με τίποτα...Κι έτσι, χωρίς να της πει τίποτα ο άντρας μου, δεν της έδωσε το μωρό. Παει να βγει για τσιγάρο, κι εγώ πήγα να πάρω τη σκούπα, και την βλέπω να έχει σηκώσει το μωρό αγκαλιά...Σημειωτέον το μωρό αν και τριων μηνών είναι εξαιρετικά ζωηρό κι αρκετά βαρύ, σε σημείο δηλαδή να φοβάμαι εγω η ίδια μην μου πέσει καμιά ώρα...Μετά της ήρθε να βάλει τις παντόφλες της και το κρατούσε με το ένα χέρι κι έσκυβε να βάλει παντόφλες!!! Ο άντρας μου που την έβλεπε απ' έξω χτυπιότανε, αλλά τι να έκανα;;;

Μετά, πέφτει η ασφάλεια και σηκώνεται απο το σαλόνι, πιάνει το μωρό αγκαλιά απο το ριλάξ που το είχα και μου ερχότανε μέσα στο σκοτάδι!!! Να σκοντάψει δηλαδή και ...ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω!

Τι να κάνω βρε κορίτσια; Απ' τη μια οκ, το πεθυμεί και θέλει να το χαρεί, αλλά απο την άλλη τρέμω μην της πέσει! Σε τέτοιο βαθμό φοβάμαι που - το λεω σε εσας γιατί μόνο εσείς θα με καταλάβετε και δεν θα με περάσετε για τρελλή- σκεφτόμουν διάφορα σενάρια όπως ήμουν στην κουζίνα...να της πέφτει το μωρό με διάφορους τρόπους και βασανιζόμουνα! Μόνο τα κλάμματα που δεν έβαλα! Τι να κάνω; Πείτε καμιά ιδέα...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

φιλεναςςςςςςςςςςςςς τι κανεις καταρχην και τι κανει ο καινουργιος ζουζουνος και ο αγαπημενος μου ραφαηλακος???? αυτα με τις ερωτησεις

η πεθερααααααα η συγκεκριμενη πεθερα που ξερω

ελα θεεε και κυριε μετα απο αυτα που σου κανε που ηταν η εγκυμοσυνη σου στο μπεμπη οταν σε αναιρουσα περιτρανα ελεος

να της την μπεις κατευθειαν και κατα προσωπο please δηλ μην τα παρω ακομα σκεφτομαι αυτα που εχουμε πει και τα παιρνω

μην κανεις πισω σε οτι εχει να κανει με σενα και το παιδι σου πες της απευθειας αυτο που νιωθεις αυτα και

αντε να τα πουμε σε κανενα τσατ δωσε φιλια στους δυο αντρες της ζωης σου

Ναι Χαρά...η γνωστή πεθερά (δεν ξαναπαντρεύτηκα...ακόμα... :lol::lol::lol::lol: )

Ναι μωρέ, αλλά επειδή αυτή είναι μουλάρα δεν μπορώ να γίνω κι εγώ...Να μου πεις, αμα μου ρίξει το παιδί κάτω μετά οι ευγένειες με μαράνανε; Αλλά δεν μπορω...:(

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σου: Καλά είναι όλοι, μια ιωσουλα περνάει ο Ραφαήλ, ο μικρός είναι πολύ ζωηρός μπέμπης! Τον έχει τρομάξει το μάτι μου!!! Ζωή να έχει βέβαια...

Εσείς τι κάνετε; Όλα καλά με τον Ραφαήλο; Πότε μπαίνεις στο τσατ να μπω κι εγω να τα πούμε μια; Εχω το φτυάρι και σκουριάζει... :lol:

TpqWp2.pngIgXop2.png

Εγω για να αποφυγω πολλες τετοιες καταστασεις λεω οτι το παιδι μαθαινει αγκαλιες και ετσι δεν το περνει κανεις. Ειναι στο ριλαξ και οποιος θελει το βλεπαι απο εκει

αυριο βραδυ θα ειμαι τσατ

οσο για την πεθερα ελεοςςςςςςςς αυτο εχω να πω μετα απο ολα οσα εκανε θα επρεπε να της πεις ξεκαθαρα αυτο που εσυ οριζεις για το μωραο οπως πολυ καλα ειπες αν το ριξει μετα τι ??? αλλωστε μου την δινει το γεγονος οτι δεν υπηρχε ο μικρος και τωρα καιγεται και μενει και σπιτι ελεος αυτο εχω να πω

ο ραφαηλ περασε μια περιπετεια με μια επεμβαση και τωρα συνεχιζουμε με το αλλεργικο ασθμα ο μπαμπας μας κολλικο χολη και εγω αρρωστη δυο μηνες με εναν ατελειωτο υιο γριππης μια ομορφια

αυριο κατα δεκα θα ειμαι τσατ μπες να τα πουμε φιλια

Διαφημίσεις

delin το σκέφτηκα κι αυτό...Και μάλιστα "μάλωσα" τον άντρα μου μπροστά της που τον είχε αγκαλιά τον μπέμπη και τον μαθαίνει χεράκια (οχι οτι το πιστεύω γιατί εγω όλη μέρα χέρια τον έχω αφού δεν κάθεται σε ριλάξ και καρότσι πάνω απο 5 λεπτά) αλλά για να το ακούσει...Μάλλον αυριο θα το πω ΠΟΛΛΕΣ φορές...

Κοντά κοντά είναι τα μικρά μας, ε; Να σου ζήσει η μπεμπούλα!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Οκ Χαρά μου, θα προσπαθήσω, γιατί δεκα η ωρα δεν εχω ξεμπερδέψει συνήθως ακόμα...

Περαστικούλια σας!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Δε καταλαβαινω γιατι δεν μπορεις να της πεις να ειναι προσεχτικη οταν κραταει το μωρο........πες της οτι ειναι πολυ ζωηρο και σας εχει πεσει απο τα χερια. Οταν την βλεπεις να κανει τετοιες λαλακιες ορμας και της λες να κρατησεις εσυ το μωρο μεχρι να βαλει παντοφλες η δεν ξερω τι αλλο.....

Εναλλακτικα θυμασαι ξαφνικα οτι πρεπει αν του αλλαξεις πανα γιατι συγκεεται αμεσως κλπ.......

Ριχνω μια χαρα τα μπινελικια σε γονεις σε τετοια θεματα.......και σε καμμια περιπτωση δεν θα αφηνα τον ατσουμπλαο πεθερο μου να τον παρει στα χερια.........δλδ πρεπει να γκρεμοτσακισει το παιδι για να μπορεσουμε να του πουμε να προσεχει?

Κι εμας το προβλημα με τον πεθερο ειναι η καθαριοτητα...πλενει τα χερια του καθε δεκα χρονια......νομιζει οτι το φευγαλεο περασμα απο την βρυση λειτουργει αντισηπτικα....... :?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

vera νομίζω έχω διαβάσει που έλεγες κάπου για τον πεθερό σου... :lol: Κι εμένα τα ίδια είναι η πεθερά...Τώρα κατάλαβα γιατί ο άντρας μου δεν πάθαινε ποτέ δερματικά κλπ.... Τον είχε κάνει ανθεκτικό η μαμά του!

Ωστόσο δεν θέλω να κάνει ανθεκτικό και το μωρό το δικό μου! Ασε την καθαριότητα, π.χ. σήμερα όλη μέρα εδω δεν την είδα ούτε μια φορά να παει να πλύνει χέρια..., δεν τον κρατάει και σωστά...

Το πρωί βρήκα το κόλπο οτι έχει πιο πολλή ζέστη στο δωμάτιό μας και το μωρό δεν το βγάζω έξω κλπ. τη γλιτώσαμε...Το μεσημέρι με το έτσι θέλω το έβαλα στο καρότσι για να φάμε και το απόγευμα όλο και κάτι έβρισκα για να μην το κρατήσει στα χέρια...Αν και φοβάμαι που του πιάνει τα χεράκια γιατί όλο στο στόμα του τα βάζει και ποιός ξέρει πόσες ωρες/μέρες θα έχει να πλύνει τα χέρια της...Αλλά τι να κάνω; Διακριτικά παω του τα καθαρίζω, αλλά δεν μπορώ να πω μην το πιάνεις, μην το σηκώνεις μη το ενα μη το αλλο...Κάποια πράγματα πρέπει να τα καταλαβαίνει κι απο μόνος του ο άλλος...Βλέπω και το μικρό που της κάνει χαρούλες και στεναχωριέμαι που αποφεύγω να την αφήσω να το πιάσει...

TpqWp2.pngIgXop2.png

Ασε......το τι τραβηξα με τον πεθερο μπορει να γραφτει σε βιβλιο.......καλυτερα να μηνηξερα δλδ που βαζει τα χερια του!!! :roll: Πλεον ουτε να τον χαιρεταω δεν θελω.......

Δε μπορεις να κανεις πολλα δυστυχως.........και δεν ειναι μονο τα πεθερικα αλλα και αλλοι συγγενεις που δε λενε να καταλαβουν οτι δεν πιανουμε τα χερια των μωρων..........ειδικα το καλοκαιρι στο χωριο ειχα κατσιασει το παιδι απο το πλυσιμο........

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πεις μερικα πραγματα για καθαριοτητα χρησιμοποιωντας καποιες ιστοριες αλλων και μετα να πλενεις το παιδι οποτε βλεπεις οτι υπαρχει προβλημα.......βρισκεις δλδ μια διακιολογια να το παιρνεις........ποσο συχνα πια ερχεται σπιτι σας......?

Παντως παρεξηγουνται....σκεψου εδω οι δικοι μου που ειναι μανιακοι με την καθαριοτητα, οταν ξεχνιουνται και τους λεω να μη φιλανε το παιδι στα χερια η να προσεχουν τα σαλια τους οταν του μιλανε δεν τους αρεσει......

Η μαμα μου ας πουμε που εχει και περιοδοντιτιδα και ξερει τι προβλημα ειναι και μας λεει να προσεχουμε, δεν της αρεσε οταν της ειπα πως διαβασα οτι μπορει να μεταδοθει στα μωρα.......οι παρατηρησεις ειναι μονο για τους αλλους βλεπεις..... :roll:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Αν και φοβάμαι που του πιάνει τα χεράκια γιατί όλο στο στόμα του τα βάζει και ποιός ξέρει πόσες ωρες/μέρες θα έχει να πλύνει τα χέρια της...Αλλά τι να κάνω; Διακριτικά παω του τα καθαρίζω, αλλά δεν μπορώ να πω μην το πιάνεις, μην το σηκώνεις μη το ενα μη το αλλο...Κάποια πράγματα πρέπει να τα καταλαβαίνει κι απο μόνος του ο άλλος...Βλέπω και το μικρό που της κάνει χαρούλες και στεναχωριέμαι που αποφεύγω να την αφήσω να το πιάσει...

Κοπέλα μου, καταλαβαίνω απολυτα όλα οσα γραφεις. Θα σταθώ σε αυτά τα λόγια σου... γιατι είμαι καμμένη!!! :(

Πριν από 3 μήνες περίπου, σε μια παρομοια κατάσταση (οχι πεθεριδιον , αλλα καλός μας φίλος και χασαπης) έπιασε το μωρό μου αγκαλια... ντραπηκα να μιλησω για τα χέρια... καί σε λίγες μέρες βρεθηκα στο παιδων, με ένα μωρο που ειχε μικροβιαιμια... απο σαλμονελα, σηπτικη αρθριτιδα... κτλ κτλ...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ... ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ... ΥΠΟΜΟΝΗ

pszKp2.png

JHmvp2.png

:shock::shock::shock: Πω πω...τρελάθηκα ria μ' αυτό που σας συνέβη...

Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, άλλοι είναι πιο προσεκτικοί...Αλλά πρέπει να το 'χεις κιόλας...Αν για παράδειγμα ενας άνθρωπος πλένει ούτως ή άλλως τα χέρια του τελειώνοντας με την τουαλέτα, σαφώς δεν τον φοβάσαι τόσο...Ο μεγάλος είναι τσακωμένος με το σαπούνι, παρόλο που συνέχεια του λεω να πλύνει τα χέρια του - όχι μόνο τωρα με το μωρό, απο τότε που έπαψα να του πλένω εγω τα χέρια επειδή πλέον θεωρούσε οτι η συμπεριφορά μου τον υποτιμά- δεν πλένεται...Σήμερα έπιασε τον σκύλο μας (μέσα στο σπίτι τον έχουμε συνέχεια βέβαια, και βγαίνει μόνο τη βόλτα για τις ανάγκες του, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πλένουμε χέρια αμα τον πιάνουμε!) και μετά πήρε κάτι καραμέλες κι έφαγε που δεν είχαν περιτύλιγμα...Του φώναξα, αν και μετά στεναχωρήθηκα γιατί ήταν μπροστά η αδερφή μου κι ο γαμπρός μου...Αφού λοιπόν γενικά δεν πλένει τα χέρια του σχολαστικά, θα πιάσει το μωρό -και σίγουρα το έχει κάνει- με βρώμικα χέρια...Και να πω πως δεν με βλέπει που εχω ξεβαφτιστεί απο το πλύσιμο; Τι να πω...

Όσο για την πεθερά μου δεν έρχεται συχνά - ευτυχώς- αλλά κι αυτός είναι ενας επιπλέον λόγος που δεν μπορώ να της απαγορέψω να πιάσει ή να κρατήσει το παιδί...Είπα στον άντρα μου σήμερα να της πει με τρόπο για τα χέρια...Αλλα είπαμε, αν δεν το 'χεις, δεν μπορείς να το συνηθίσεις επειδή κάποιος στο είπε...Ήρθε κι η μάνα μου σήμερα και δεν της έδωσα τον μπέμπη αγκαλιά, αν και τον ζήτησε, για να μην δώσω στόχο οτι και καλά στη μια το δινω το μωρό και στην άλλη οχι...Σιγά το πράγμα βέβαια, θα τον πιάσει αύριο η μανα μου, αλλά θέλω να πω...Και σήμερα δεν της τον έδωσα καθόλου τον μπέμπη της πεθεράς και την ώρα που τον άλλαζα μετά το μπάνιο ήρθε και τον πήρε μόνη της...Και μόλις τον είχα αλλάξει...:( Αντε ξανά μανά αλλαγμα το μωρό...Ήμαρτον Παναγία μου δηλαδή...

Γενικά, δεν είναι διακριτική...καταλαβαίνω οτι ίσως να τον λαχταρα (κι ο μικρούλης σήμερα, παρόλο που την βλέπει 2η φορά στη ζωή του, έκανε να παει στην αγκαλιά της...) αλλά βλέπει την πόρτα κλειστή και μπουκάρει μέσα στο υπνοδωμάτιο...Χθες είχα βγει απο το μπανιο, μόνο εσώρουχα είχα προλάβει να βάλω και μπούκαρε μέσα...Τι να πω βρε παιδιά...Δυο γιούς έχω, ο Θεός να φυλάει να μη γίνω έτσι...

TpqWp2.pngIgXop2.png

ουφ πολύ άσχημο..το ζω καθημερινά με τον πατέρα μου..

να αισθάνεσαι εγκλωβισμένος στο ίδιο σου το σπίτι..

υπομονή,υπομονή,υπομονή.......

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Αν και φοβάμαι που του πιάνει τα χεράκια γιατί όλο στο στόμα του τα βάζει και ποιός ξέρει πόσες ωρες/μέρες θα έχει να πλύνει τα χέρια της...Αλλά τι να κάνω; Διακριτικά παω του τα καθαρίζω, αλλά δεν μπορώ να πω μην το πιάνεις, μην το σηκώνεις μη το ενα μη το αλλο...Κάποια πράγματα πρέπει να τα καταλαβαίνει κι απο μόνος του ο άλλος...Βλέπω και το μικρό που της κάνει χαρούλες και στεναχωριέμαι που αποφεύγω να την αφήσω να το πιάσει...

Κοπέλα μου, καταλαβαίνω απολυτα όλα οσα γραφεις. Θα σταθώ σε αυτά τα λόγια σου... γιατι είμαι καμμένη!!! :(

Πριν από 3 μήνες περίπου, σε μια παρομοια κατάσταση (οχι πεθεριδιον , αλλα καλός μας φίλος και χασαπης) έπιασε το μωρό μου αγκαλια... ντραπηκα να μιλησω για τα χέρια... καί σε λίγες μέρες βρεθηκα στο παιδων, με ένα μωρο που ειχε μικροβιαιμια... απο σαλμονελα, σηπτικη αρθριτιδα... κτλ κτλ...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ... ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ... ΥΠΟΜΟΝΗ

ΣΥΜΦΩΝΩ 100%. ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

Κορίτσια εάν βλέπετε οτί ένας άνθρωπος δεν είναι προσεκτικός με τα παιδιά σας μην κάνετε πίσω. Τους κανόνες τους βάζετε εσείς και κανείς άλλος. Εμένα ο βλ....ος όταν ο μεγάλος μου γι΄΄ος ήταν περίπου 1,5 ετών καθόταν σε ένα σκαλί μπροστά από το μαγαζί τους και έπαιζε με τον μικρό ο οποίος του έφυγε από τα χέρια και χτύπησε με απίστευτη δύναμη το κεφάλι του στην κόγχη του σκαλιού. Το αποτέλεσμα ήταν να τρέχω πανικόβλητη στο παίδων καθώς το παιδί μελάνιασε και κόντεψε να λιποθυμήσει περισσότερο από το φόβο και τον πόνο παρά από αυτό που είχε πάθει γιατί ευτυχώς διαπιστώθηκε οτι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στο κεφαλάκι του. Ωστόσο εκείνη την στιγμή του απαγόρεψα να ξαναπάρει το παιδί στην αγκαλιά και είπα στην πεθερά μου οτι΄είναι υπεύθυνη εάν ξανασυμβεί οτιδήποτε στο παιδί. Πραγματικά δεν με ένοιξε το τί θα έλεγε ή εάν θύμωσε. Σε αυτές τις περιπτώσεις η συνταγή είναι μία το κόβεις μαχαίρι και όποιος θυμώνει να πιεί ξύδι να του περάσει. Να φανταστείς οτι ο άνθρωπος είναι τόσο ανόητος που ενώ είναι 75 χρόνων και 110 κιλά στην καλύτερη περίπτωση προσπάθησε να πιάσει ένα παιχνίδι από το πατάρι πατώντας στην άκρη του κρεββατιού μου με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο κρεββάτι πλακώνοντας το μικρό μου γι΄΄ο 4,5 ετών ο οποίος ευτυχώς επέζησε!!! :mrgreen: Τί να πεί κανείς δεν λέμε βέβαια οτί δεν τα αγαπάνε αλλά εφόσον δεν εχουν τη δυνατότητα δεν πρέπει να τους αφήνουμε να σηκώνουν τα παιδιά χωρίς βέβαια να είμαστε παράλογοι ή υπερβολικοί

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...