Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καθηγητριες ξ.γλωσσων-διδασκετε εσεις τα παιδια σας?

zouzoula

Recommended Posts

Γεια σας. Ειμαι καθηγητρια αγγλικων και προβληματιζομαι αν θα ειναι καλη ιδεα να κανω η ιδια στα παιδια μου αγγλικα. Ο γιος μου ειναι τωρα 3,5 και η μπεμπα εχει καιρο...Ο κυριος λογος που το σκεφτομαι ειναι οτι φοβαμαι σε τι δασκαλες θα πεσει και δευτερον θα γλυτωναμε τα πηγαινελα και το κοστος- αν και αυτο ειναι το λιγοτερο.Δεν πιστευω οτι θα εχω προβλημα να μην με ακουει και ειμαι σιγουρη οτι μαζι μου θα κανει πιο ενδιαφεροντα πραγματα( το ιντερνετ ναναι καλα!!!).Το εχει κανει καμια και πως δουλεψε?

Διαφημίσεις

Γεια σου zouzoula!

Ο δικός μου τώρα είναι 7.5 ετών και του μαθαίνω η ίδια.

Από μικρός ο δικός μου αρνείτο να καθήσει μαζί μου να μάθει Αγγλικά. Μάλιστα, η μητρική του ήταν η Αγγλική και στα 3 του χρόνια μου δήλωσε ότι "είναι Έλληνας" και ότι θα μιλά μόνο Ελληνικά!

Οταν έκλεισε τα 6 και πήγε Α' Δημοτικού, συνέχισε να μη θέλει να μάθει μαζί μου.

Οπότε, τελικά οργάνωσα μια μικρή ομάδα συμμαθητών από την τάξη του και μπήκε στην ομάδα αυτή (επειδή ήταν οι συμμαθητές του).

Αλλά επειδή είμαι η μητέρα του, ήταν ο πιο άτακτος (ενώ στο σχολείο είναι αρνάκι), έδειχνε να προσέχει λιγότερο, αρνείτο να κάνει τις εργασίες, κτλ, κτλ.. Παρόλαυτά, έκανε την ίδια πρόοδο με τα άλλα, διότι είναι η δική μου μητρική γλώσσα και εκτίθεται περισσότερο σε αυτή, πράγμα που τον βοηθά να μάθει εύκολα.

Για να κάνει την εργασία του, αντί να τις γράφει στο χαρτί, τον έβαζα να τις γράφει στον πίνακα και παίζαμε παιχνιδάκια, αλλιώς, επειδή είμαι η μητέρα του, αρνείτο πεισματικά.

Από τότε που άλλαξε σχολείο και ξεκίνησε ιδιωτικό (Χριστούγεννα) μαθαίνει Αγγλικά εκεί (Β-δημοτικού) 3 φορές την εβδομάδα. Βρίσκονται πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο.

Πριν 2 βδομάδες, λοιπόν, μου είπε ότι δεν ήθελε να συνεχίσει με την ομάδα, διότι κουραζόταν να κάνει και στο σχολείο και στο σπίτι με τα άλλα παιδιά, οπότε τον άφησα.

Στο σχολείο μαθαίνει καλά τη δομή (Junior A), αλλά η διαφορά στην προφορά είναι απογοητευική.

Γιου άρεντ (you aren't), τίτσερ (teacher)... καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Τον άφησα αρχικά, αλλά είδα τελικά ότι πρέπει να αναλάβω η ίδια πάλι, συμπληρωματικά τουλάχιστον.

Το θετικό είναι, ότι επιθυμεί τώρα να κάνουμε μαζί Αγγλικά, διότι βλέπει τη διαφορά στην ποιότητα, οπότε καθόμαστε μαζί το Σαββατοκύριακο.

Αλλο να είναι η μητρική σου και άλλο να μαθαίνεις με Ελληνική προφορά.

Πάντως είναι πρόκληση. Θέλει υπομονή. Αλλο να του κάνει ξένος και άλλο ο γονιός που αλλάζει ρόλο. Μην απογοητεύεσαι άμα δεις ότι αρνείται το παιδί σου... σιγά-σιγά, με κολπάκια δικά σου θα τον φέρεις στα νέρα σου... για το καλό του είναι άλλωστε.

ευχαριστω για την απαντηση.αυτα που λες ι εσυ τα teacher=τιιτσερ θελω να αποφυγω συν οτι τα περισσοτερα κοβουνε φλεβες απο βαρεμαρα στις πιο πολλες φορες.εμενα δεν ειναι η μητρικη μου τα αγγλικα και αν εχω την δυνατοτητα θα προτιμησω κπ native speaker αλλα να πηγαινοερχεται 8 χρονια σε ενα φροντιστηριο για να παρει ενα lower ρε γμτ κριμα ειναι.Κι εμενα αντιδραει προς το παρον μολις κανω να πω τιποτα αλλα με θα δουμε.Αυτο με την ομαδα που ειπες ειναι πολυ καλη ιδεα και θα βγαζω και εξτρα χρηματα.

και παλι ευχαριστω

ps θα επανελθω με αλλη ερωτηση μιας και εισαι native speaker μολις η μπεμπα με αφησει :D:D:D

Καταλαβαίνω τι λες για τα φροντιστήρια. Είμαστε τυχερές γιατί μπορούμε να τα αποφύγουμε, τουλάχιστον για τη γλώσσα αυτή. Αν μπορεί να κάνει με άλλους συμμαθητές, είναι πράγματι πολύ πιο ενδιαφέρον το μάθημα.

Πάντως, για την προφορά, μη σε προβληματίζει τόσο, αρκεί να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σωστή. Δεν μπορούμε όλοι να μιλάμε στη native. Εγώ που είμαι 20 χρόνια στην Ελλάδα, ακόμα με ρωτάνε από πού είμαι, γιατί πού και πού φαίνεται η προφορά μου και ακόμα προσπαθώ να τη διορθώνω. Να είναι καλά ο γιος μου που με διορθώνει! :D Π.χ. αντί να λέω Ιάσονα, μου ξεφεύγει και λέω "Γιάσονα"...τέτοια πράγματα.

Στην περίπτωση του γιου μου, από τα Αγγλικά που μαθαίνει στο σχολείο, μιλάω για τρανταχτή διαφορά και λάθος τονισμό, που φοβάμαι ότι θα του γίνει συνήθεια και άντε να τον διορθώσω. Περιμένω να προχωρήσει λίγους μήνες ακόμη να τελειώσουμε το Junior A για να μπορώ να του μιλάω περισσότερο Αγγλικά στο σπίτι και να είναι εκείνος σε θέση να ανταποκρίνεται.

Οταν μέναμε στην Ελλάδα, ήμουν κι εγώ συναδερφισσα σου. Πιστεύω είναι πολύ καλή ιδέα να κάνεις μια μικρή ομάδα (θα μπορούσες να κάνεις ιδιαίτερα στο σπίτι σου) με ένα-δύο παιδάκια ακόμα - δεν θα συνιστούσα περισσότερα. Μπορείς να πάρεις αρκετό υλικό και ιδέες από το http://www.bbc.co.uk/cbeebies/

Τα μικρά θέλουν υπομονή, αλλά μαθαίνουν πολύ εύκολα. Εμείς τώρα κάνουμε τα ίδια για να μάθει η κόρη μας ελληνικά.

Διαφημίσεις

Παντως η κουμπαρα μου το εκανε με ιδιαιτερη επιτυχια και στα δυο της παιδια.. κανενα δεν πηγε φροντιστηριο και τα δυο πηρα προφισιενσι σε χρονο λιγοτερο απο 4 χρονια..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Παντως η κουμπαρα μου το εκανε με ιδιαιτερη επιτυχια και στα δυο της παιδια.. κανενα δεν πηγε φροντιστηριο και τα δυο πηρα προφισιενσι σε χρονο λιγοτερο απο 4 χρονια..

Dora εισαι σιγουρα για το προφισιενσι? Στα 4 χρονια?

Εμενα παει απο την Α΄δημοτικου κ τωρα παει Ε΄ δηλαδη

3 χρονια σε φροντιστηριο κ ακομα ειναι στην Β' class :shock:

Σε ποια ηλικία πήραν το proficiency?

• 1 month later...

Proficiency σε λιγότερο από 4 χρόνια?!! Μου φαίνεται εξωπραγματικό.

Για να απαντήσω στην αγαπητή zouzoula, είμαι κι εγώ καθηγήτρια Αγγλικών και να σου πω την αλήθεια αναρρωτιόμουν αν θα ήταν συνετό να κάνω μάθημα στο γιο μου. Σιγά σιγά άρχισα να το ρίχνω σαν ιδέα γιατί ο μικρός άρχισε να κάνει ερωτήσεις του τύπου "πώς λέγεται στα Αγγλικά....?" Ενθουσιάστηκε με την ιδέα και τελικά, από τον περασμένο Σεπτέμβρη, ξεκινήσαμε μαζί με τον ανιψιό μου να κάνουμε μάθημα. Επειδή είναι και οι 2 στην ίδια ηλικία, και πολύ μικροί για A Junior, τους ξεκίνησα με Pre Junior χαλαρά και πιο πολύ χρησιμοποιώντας το παιχνίδι σαν μέθοδο διδασκαλίας.

Έχει πιάσει. Ήδη γνωρίζουν την αλφαβήτα αρκετά καλά, τους αριθμούς, τα χρώματα και ένα βασικό λεξιλόγιο για την ηλικία τους.

Όταν έρθει η ώρα, προτείνω να ξεκινήσεις να του κάνεις μάθημα εσύ χρησιμοποιώντας υλικό από παιδικές εκπομπές που αρέσουν στο γιο σου. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Ντόρα. Εγώ ας πούμε έπαιξα πιο πολύ με Yu Gi Oh και Pokemon που αρέσουν και στους δύο. Πήρα από μια ταινία τους από το βίντεοκλάμπ και την έβαλα στα Αγγλικά να την δουν για πρώτη φορά. Όχι ότι άντεξαν πολύ :D αλλά αυτά τα 5 λεπτά που είδαν χωρίς μεταγλώτισση τους γέννησε απορίες και προσπαθούσαν να κατανοήσουν τι μπορεί να έλεγαν οι πρωταγωνιστές συνδυάζοντας την εικόνα. Τέτοια κολπάκια θα κάνουν το μικρό σου να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για τη γλώσσα σε σημείο που θα του αρέσει ότι η μαμά του του κάνει μάθημα.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Στη δική μου περίπτωση πάντως λειτούργησε και εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα και μετά από 7 μήνες.

Good Luck

Βάλε στόχο το φεγγάρι. Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στʼ αστέρια.

line_flow_blue_beg_boy_time_981176400_text_cf20d0e5f4f1def220eceff520e5dfede1e9.gif

• 5 months later...

Καλησπέρα

Κι εγω επίσης διδάσκω την κόρη μου από πέρσυ (είναι 7 χρονών τώρα) και πιστεύω ότι πραγματικά τα πάντα έχουν να κάνουν με το πως εμείς ως μαμάδες-καθηγήτριες το αντιμετωπίζουμε σαν κατάσταση και να βάλουμε όρια ή/και "αποστάσεις" ψυχολογικές έτσι ώστε να βλέπουμε το παιδί μας σαν οποιονδήποτε άλλο μαθητή μας. Αυτό σίγουρα περνάει και στο παιδί. Την ώρα του μαθήματος είμαι η δασκάλα της και οχι η μαμά της και το μάθημα πρέπει να έχει τις ίδιες συνθήκες που έχουμε και στην τάξη (ηρεμία, αλληλοσεβασμός, εργασία και γέλιο όπου αυτό χρειάζεται...)

Διαφημίσεις

Δηλαδή....homeschooling!!!

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Δηλαδή....homeschooling!!!

Eεεεεεεεεεε...........ποτέ!!!!!!!!

Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια επιμονή. Οκ! hs.........καλύτερα τώρα?

Τι να΄πω? Όλα τα βοηθητικά στοιχεία που λαμβάνουν χώρα στο χώρο του σπιτιού τα βαφτίζεις homeschooling? επειδή βοηθούν οι γονείς ή ακόμα ακόμα επειδή διδάσκουν? μα είναι κάτι δευτερεύον η εκμάθηση της γλώσσας? δεν το καταλαβαίνεις? τα βασικά στοιχεία εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης τα παίρνουν από το σχολείο!!!!!!!! το σχολείο της γειτονιάς ή πιο μακρια............με άλλα παιδάκια..........με άλλες κουλτούρες........

Nομιζω οτι η παρεξηγηση οφειλεται στο οτι η αγαπητη Θεοδωρα εχει μπερδεψει λιγο την αγωγη με την οργανωμενη μορφη της εκπαιδευσης. Σαφεστατα η αγωγη ξεκιναει και σε μεγαλο βαθμο επηρεαζεται μεσα στην οικογενεια. Ομως αλλο η αγωγη, η παιδεια, η καλλιεργεια και οι αρχες που παιρνει το παιδι στην οικογενεια και αλλο το οργανωμενο εκπαιδευτικο συστημα. Εμενα αυτο που με απασχολει ειναι αλλο. Με ποια κριτηρια οι γονεις θα ελεγχονται ως καταλληλοι για εκπαιδευτικοι του παιδιου τους?

:lol:....σιγά ρε fully μη βαράς...!!!!:lol:Μια κουβέντα είπαμε βρε!!!!

Μη φοβάσαι δεν ξαναγράφω εδώ για το hs...θα κάτσω στο θέμα μου...:lol::lol::lol: Δεν αναγκάζω κανένα κιόλας να το διαβάζει. Μην το διαβάζεις και μη μου συγχίζεσαι!!!:lol:

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Leo Tolstoy

Εγώ ξεκίνησα με το γιο μου από πολύ μικρούλη με παιδικά τραγουδάκια στα αγγλικά(χωρίς μετάφραση στα ελληνικά), βιβλιαράκια αγγλικά για παιδάκια (όχι ιστορίες αλλά σαν παιχνίδι με κρυμμένα παραθυράκια κλπ) και σιγά σιγά προχωρώ χαλαρά, πολύ χαλαρά με τα γραμματάκια και πιο προχωρημένα βιβλιαράκια. Ομολογώ ότι του αρέσει πολύ και όπου βλέπει αγγλικά στο δρόμο ή σε καταστήματα με ρωτάει τι σημαίνει. Το ίδιο έκανα και για τα ιταλικά (είναι ο άντρας μου ιταλός, εγώ διδάσκω επίσης και ιταλικά και το παιδί είναι δίγλωσσο).Η γνώμη μου είναι ότι έτσι πρέπει να αρχίσουμε την επαφή με την ξένη γλώσσα. Τώρα για αργότερα, αν θα του κάνω μάθημα εγώ αντί για φροντιστήριο δεν ξέρω, θα δω, θα προσπαθήσω,αν θελήσει και δω ότι λειτουργεί θα του κάνω εγώ φυσικά. Αν όχι, τι να κάνουμε, θα πάει φροντιστήριο...

wjhKp3.png

c5dop3.png

Διαφημίσεις

...το οργανωμενο εκπαιδευτικο συστημα. ...

χα χα χα χα χα χα.....!!!!!!!!!!:D:D:D:D

"Με ποια κριτηρια οι γονεις θα ελεγχονται ως καταλληλοι για εκπαιδευτικοι του παιδιου τους?"

τους εκπαιδευτικούς ποιός τους ελέγχει που δύο στους δέκα έχουν ψυχολογικά προβλήματα; Γιατί το σύστημα το οργανωμένο βγάζει τους περισσότερους αναλφάβητους στην Ευρώπη;

Αυτά όμως δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον.

Οι διαπιστώσεις είναι το φόρτε μας εδώ στην Ελλάδα. Δράση καμία.

Όλοι κοιτάζουμε αυτό που μας δείχνουνε. Κάηκε ένα σπίτι; Διαπίστωση: κάηκε ένα σπίτι. Έπεσε ένα σπίτι; Διαπίστωση. Χρεωκόπησε ο τάδε. Διαπίστωση και οίκτος. Αρρώστησε από ανίατη αρρώστια κάποιος γνωστός; Διαπίστωση και οίκτος. Τα παίρνει ο τάδε; Διαπίστωση και φθόνος. Μας ενοχλεί κατι στο εκπαιδευτικό σύστημα; Τι να κάνουμε; Μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Ακόμα μία διαπίστωση. Άλλοι είναι αρμόδιοι για να βελτιώσουν την κατάσταση. Εμείς απλώς παρακολουθούμε και θα παρακολουθούμε και θα διαπιστώνουμε........

Leo Tolstoy

Εγω εχω ως μητρική γλώσσα την ιταλική κ παρεμαβαινω στο θέμα για να με συμβουλεψετε. Ο γιος μου αρμειται να μιλησει ιταλικά ενω καταλαβαινει καποια ραγματα οταν μιλω με την μητερα μου. Στο σπίτι μας ο συζυγος δεν γνωριζει λεξη ιταλικά κ τα πρωτα χρονια που προσπαθουσα α μιλησω στο παιδι ηθελε κι αυτος μεταφραση, με αποτελεσμα να κουραστω να κανω την διερμηνεα. Ηιδεα να τον στειλω φροντιστηριο για την μητρικη του γλωσσα μου καθεται λιγο στραβά, να μην μιλησω για την προφορά :(:(

Θεωρείται ότι θα μπορούσα να του ξεκινήσω στο σπίτι σε μορφή ιδιαίτερου κάποια στιγμή;

χα χα χα χα χα χα.....!!!!!!!!!!:D:D:D:D

"Με ποια κριτηρια οι γονεις θα ελεγχονται ως καταλληλοι για εκπαιδευτικοι του παιδιου τους?"

τους εκπαιδευτικούς ποιός τους ελέγχει που δύο στους δέκα έχουν ψυχολογικά προβλήματα; Γιατί το σύστημα το οργανωμένο βγάζει τους περισσότερους αναλφάβητους στην Ευρώπη;

Αυτά όμως δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον.

Οι διαπιστώσεις είναι το φόρτε μας εδώ στην Ελλάδα. Δράση καμία.

Όλοι κοιτάζουμε αυτό που μας δείχνουνε. Κάηκε ένα σπίτι; Διαπίστωση: κάηκε ένα σπίτι. Έπεσε ένα σπίτι; Διαπίστωση. Χρεωκόπησε ο τάδε. Διαπίστωση και οίκτος. Αρρώστησε από ανίατη αρρώστια κάποιος γνωστός; Διαπίστωση και οίκτος. Τα παίρνει ο τάδε; Διαπίστωση και φθόνος. Μας ενοχλεί κατι στο εκπαιδευτικό σύστημα; Τι να κάνουμε; Μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Ακόμα μία διαπίστωση. Άλλοι είναι αρμόδιοι για να βελτιώσουν την κατάσταση. Εμείς απλώς παρακολουθούμε και θα παρακολουθούμε και θα διαπιστώνουμε........

Kαμια αντιρρηση για τα τρωτα του ελληνικου εκπαιδευτικου συστηματος αλλα απο την αλλη πλευρα δεν ειμαι σιγουρη οτι στην Ελλαδα μπορει να εφαρμοστει σωστα το συστημα λογω του οτι εχουμε μαθει να εχουμε πορτες και παραθυρα για να μπαζει ακομη και το καλυτερο συστημα απο παντου. Αυτο που εννοουσα με το οργανωμενο συστημα ειναι οτι τωρα με την υποχρεωτικη εκπαιδευση π.χ. γινεται αναζητηση στα παιδια που δε φοιτουν μεσω των γραφειων εκπαιδευσης και των σχολειων και υπαρχει μικρη μαθητικη διαρροη. Φοβαμαι οτι αν το αφησουν στην ευχερεια ορισμενων "γονεων" καποια παιδια δε θα πανε καθολου σχολειο.

Επισης πιστευω οτι αν ενδιαφερομαστε πραγματικα μπορουν να αλλαξουν καποια πραγματα διεκδικωντας συλλογικα μεσα απο φορεις οπως π.χ. συλλογοι γονεων και κηδεμονων. Αν δεν ειμαστε ευχαριστημενοι με την εκπαιδευση που λαμβανουν τα παιδια μας τοτε να παλεψουμε για να βελτιωθει. Να κλεισουμε τα παιδια στο σπιτι μας και να τα διδασκουμε εμεις δε βοηθαει στη βελτιωση του εκπαιδευτικου συστηματος. Το καλυτερο θα ηταν να εκπαιδευονταν τα παιδια μας με βαση τον ανθρωπισμο, τις πραγματικες αξιες της ζωης, το ηθος και την αξιοπρεπεια συστηματικα και οχι οπως νομιζει ο καθενας μονος του δηλ. αν καποιος γονιος θελει να εκπαιδευσει το παιδι του στο ¨αρπαξε να φας και κλεψε να'χεις¨ πρεπει να τον αφησουμε? Δεν ειναι καλυτερα συλλογικα να διεκδικησουμε την καλυτερη δυνατη εκπαιδευση για τα παιδια μας?

Εχω γνωστους μου που μιλουν στο παιδι ο καθενας τη γλωσσα του και το παιδι τους καταλαβαινει απολυτα και τους δυο .Πολλα παιδια στην Ελλαδα ειναι διγλωσσα λογω γονεων απο διαφορετικες χωρες. Ισως καλυτερα θα ηταν να του μιλουσες στα ιταλικα εσυ . Τοτε ισως να αναγκαζοταν να τα μαθει. Δε ξερω παντως εγω θα στενοχωριομουν αν το παιδι μου δε μιλουσε τη γλωσσα μου.

Εχω γνωστους μου που μιλουν στο παιδι ο καθενας τη γλωσσα του και το παιδι τους καταλαβαινει απολυτα και τους δυο .Πολλα παιδια στην Ελλαδα ειναι διγλωσσα λογω γονεων απο διαφορετικες χωρες. Ισως καλυτερα θα ηταν να του μιλουσες στα ιταλικα εσυ . Τοτε ισως να αναγκαζοταν να τα μαθει. Δε ξερω παντως εγω θα στενοχωριομουν αν το παιδι μου δε μιλουσε τη γλωσσα μου.

Κι εγώ δίγλωσση είμαι αλλά η μητέρα μου όταν ήρθε στην Ελλάδα δεν μίλαγε καθόλου ελληνικά και έτσι μου μιλούσε μονο ιταλικά, ο πατέρας μονο ελληνικά αλλά γνωριζε ο ίδιος ιταλικά κ δεν ήθελε συνεχή μετάφραση, μπράβο σε όσες μητέρες το κατάφεραν αλλά εγώ δεν τα κατάφερα με το γιό μου. Αρχικά του μιλούσα αλλά όπως είπα κ παραπάνω ειχα την παρέμβαση του συζύγου τί είπες κ τί ειπες... έλλειψη υπομονής πες το δεν τα κατάφερα, τώρα τι γίνεται;;

Παντως ειτε το στειλεις το παιδι στο φροντιστηριο, ειτε κανει ιδιαιτερα καλο ειναι να του μιλας και εσυ. Και θα μιλαει και πιο ανετα και θα εχει καλη προφορα

Επειδή το θέμα εδώ είναι άλλο, αγαπητή kel αν θέλεις πήγαινε στο "ούτε ιδιωτικό ούτε δημόσιο" να δεις την απάντησή μου, για να μην καταλαμβάνω εδώ το χώρο.

Leo Tolstoy

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...