Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

vickytsoch

Recommended Posts

Από 1η Ιουλίου ''μαχαίρι το κάπνισμα''

08:11 - 17 Φεβρουάριος 2009

Με «στραβό μάτι» βλέπουν οι καπνοβιομηχανίες και οι εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας τσιγάρων την εφαρμογή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που αφορά περιορισμούς στο κάπνισμα, η ολοκλήρωση του οποίου θα γίνει στα τέλη του 2009. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όποιοι περιορισμοί αναμφίβολα επηρεάζουν αρνητικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το μέγεθος των επιπτώσεων στην πορεία ενός κλάδου. Το σίγουρο είναι ότι θα επηρεαστεί δυσμενώς, συμβάλλοντας σε αυτό και οι κάθε τόσο φοροεπιδρομές που γίνονται στον κλάδο, όπως η πρόσφατη με την αύξηση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 20%. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, από τα τέλη του 2008 έχει απαγορευθεί η πώληση τσιγάρων σε άτομα κάτω των 18 ετών, καθώς και η δωρεάν διανομή καπνικών ειδών.

Παράλληλα, από 1 Ιουλίου απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ξεχωριστούς χώρους για τους καπνίζοντες πλήρως διαχωρισμένους από το υπόλοιπο χώρο του καταστήματος, ενώ οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο έως και 3.000 ευρώ. 300 ευρώ θα είναι το πρόστιμο για όσους καπνίζουν σε χώρο που απαγορεύεται!

Επίσης στα τέλη του 2009 θα εφαρμοστεί η απαγόρευση της πώλησης πακέτου κάτω των 20 τσιγάρων, ενώ θα καταργηθούν και οι αυτόματοι πωλητές καπνικών ειδών.

Ήδη ο κλάδος καταγράφει από πέρυσι πτωτική πορεία, η οποία από πλευράς όγκου εκτιμάται ότι άγγιξε το 2%. Σε επίπεδο σημάτων, αναφέρουν πηγές, το νούμερο 1 που είναι το Μarlboro με μερίδιο αγοράς 20,5% εμφανίζεται ελαφρά πτωτικό. Στον αντίποδα και μάλιστα με έντονα ανοδικές τάσεις βρίσκονται το Winston που ανήκει στην εταιρεία JTI και το Davidoff που ελέγχει η Imperial Tobacco.

Διαφημίσεις

οκ...καλα ολα αυτα...τι θα γινει οταν μια παρεα παει πχ στα μπουζουκια και οι μισοι καπνιζουν και οι μισοι οχι??????????????????? :lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

δεν θα ειναι οπως τωρα που τα μισα τραπεζια ειναι καπνιστων και μισα οχι.. εχεις παει ιταλια??

θα υπαρχει ενα "καπνιστηριο" που θα σηκωνεται ο καθενας θα κανει το τσιγαρο και παλι πισω στο τραπεζι...

ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.....

δεν θα ειναι οπως τωρα που τα μισα τραπεζια ειναι καπνιστων και μισα οχι.. εχεις παει ιταλια??

θα υπαρχει ενα "καπνιστηριο" που θα σηκωνεται ο καθενας θα κανει το τσιγαρο και παλι πισω στο τραπεζι...

ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.....

Ακριβως...

Ο χωρος που θα πηγαινουν να καπνιζουν θα ειναι με τζαμαρια κλειστος και χωρις αναπαυτικα καθισματα ( σ ενα που ειχα δει στην Ολλανδια ηταν σκαμπο ψηλα..σαν ποντικια κλεισμενα ηταν :twisted: )

Δλδ και να θελουν να μεινουν ...δεν θα μενουν ..ισα ισα να ξεχαρμανισουν

Παντως πολυ χαιρομαι..επιτελους να κυκλοφορουμε ανετα με τα παιδακια μας και οχι να κλεινομαστε εξαιτιας καποιων..που θελουν να κανουν το κεφι τους εις βαρων αλλων :evil:

Εγω παντως θα επαιρνα τηλ να τους καταγγειλω....αν καποιοι δεν το σεβοντουσαν (η μαμα μου ας πουμε εχει αναπνευστικο προβλημα...και ενω ηθελε να βγει..δεν μπορουσε..γιατι μετα θα την επιανε κριση :( )

Διαφημίσεις

Εγώ είμαι καπνίστρια.

Παρόλα αυτά, όμως δεν μου αρέσει καθόλου που έχω αποκλείσει κάποια μαγαζιά επειδή έχουν πολύ καπνό και λόγο παιδιών δεν μπορώ να πάω (ένα εστιατόριο πχ). Έχω συνηθίσει (λόγο παιδότοπου) το τσιγάρο στα κλεφτά ή στην παγωνιά (όταν είμαστε σπίτι) οπότε δεν με χαλάει και πολύ

Το μόνο που θα με πείραζε είναι μην μπορώ να καπνίσω σε ένα club αλλά κι αυτό το σπορ το έχω κόψει εδώ και καιρό οπότε……….

Η ζωή μου όλη .....

Εγώ λέω να εκφέρω γνώμη, αν το δώ να εφαρμόζεται!Γιατί στην Ελλάδα είμαστε! :roll::roll::lol::lol::lol:

Σωστά! Ας μην χαιρόμαστε άδικα.

Αν και η εφαρμογή του στους παιδότοπους με έχει αφήσει άφωνη.

Ήμουν φανατική καπνίστρια μέχρι πριν δυόμιση περίπου χρόνια. Ακόμα και τότε μου ήταν αδιανόητο να καπνίσω μπροστα σε παιδιά.

Μου φαίνεται τριτοκοσμικό ( να μου συγχωρεθεί η λέξη) και με κάνει έξαλλη :evil::evil: να πάω σε κλειστό μέρος και συγκεκριμένα σε παιδότοπο και να μην βλέπω τον διπλανό από την κάπνα, πόσω μάλιστα το παιδί μου.

Είναι εγκληματικό σε μέρη που βρίσκονται παιδιά να υπάρχει τόση καπνίλα.

Εάν δεν μπορούν να το απαγορεύσουν, εάν δεν τις κόβει τις ίδιες τις μανάδες, ας φροντίσουν τουλάχιστον να έχουν έναν καλό εξαερισμό. (έχω πάει σε παιδότοπο 2 φορές και αυτό σε γενέθλια).

Και για να έρθουμε στα δικά μας, πραγματικά θα είναι πρόβλημα για τις παρέες (είμαι η μόνη που δεν καπνίζει).

Τι θα κάνουμε; Θα χωριστούμε;

Νομίζω όλα αυτά τα δήθεν αντικαπνιστικά μέτρα είναι ανεφάρμοστα, τουλάχιστον στη δική μας χώρα και σε ανθρώπους με τη δική μας νοοτροπία. Όταν ακόμα σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία η τράπεζα οι υπάλληλοι καπνίζουν.

Πω!πω! πάλι γράμμα έγραψα :oops::oops::oops:

Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί...ελάτε τώρα..στην Ελλάδα είμαστε, λίγο λάδωμα και την ξεχνάνε την καταγγελία...άλλωστε , μάς είπαν ποιο θα ειναι το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο; Γιατί...πού θα τα πηγαίνουν τα πρόστιμα; :roll:

επίσης έχω να σημειώσω... ότι στα σταρμπακς που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα μάς αρέσει να πηγαίνουμε, είναι τρέντυ(!) -στην καφετέρια της γειτονιάς μας, μάς χαλάει όμως.... :evil:

Μην ξεχνάτε πως τα υψηλά πρόστιμα επέβαλαν στους δικυκλιστές να φορούν το κράνος στο κεφάλι και όχι στον αγκόνα τους :wink:

Πριν 15 χρόνια έβλεπες 9 χωρίς κράνος κι έναν με κράνος .

Σήμερα οι 9 στους δέκα φέρουν κράνος , και μάλιστα στο κεφάλι :D

όσο για τα εξωτερικά που λέτε , θα σας πω ότι στην Ιρλανδία απαγορεύτηκε το τσιγάρο ακόμα και σε αυτές τις πάμπ (pub) . Όπου πάμπ για τον Ιρλανδό είναι το καθημερινό του έλληνα ( πάμε για καφέ σε ένα καφέ).

Μιλάμε ότι δεν καπνίζει κανείς μέσα , ακόμα και σε κάτι ξεχασμένες παμπ καταμεσής της επαρχίας όπου όλοι μετά τις 10 το βράδυ είναι ντίρλα-σκνίπα -φέσι-μεθυσμένοι....................για τσιγάρο βγαίνουν έξω :wink:

Κι εδώ θα γίνει αυτό , κάντε λίγο υπομονή , με λίγο βούρδουλα όλα γίνονται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...