Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τουαλέτες σε δημόσιο δημοτικό σχολείο

agnwstos

Recommended Posts

Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Στις τουαλέτες στα δημοτικά, γενικά υπάρχει σαπούνι και χαρτί για το πλύσιμο των χεριών ?

Στην δική μας περίπτωση εκτός του ότι οι τουαλέτες μυρίζουν πολύ άσχημα και έχουν και διάφορα άλλα προβλήματα, μονίμως δεν υπάρχει σαπούνι και χαρτί για τα χέρια (και μερικές φορές ούτε χαρτί στην τουαλέτα).

Μία εξήγηση που λαμβάνουμε για το χαρτί είναι ότι τα παιδιά το παίρνουν και βουλώνουν τις τουαλέτες (τουρκικού τύπου παρακαλώ !!!). Και η απορία μου είναι κατά πόσον υπάρχει τρόπος τα παιδιά να μάθουν και να γίνει επιτήρηση σε αυτά τα απλά και βασικά πράγματα όπως είναι η προσωπική υγιεινή.

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Στο δικό μας Δημοτικό, το οποίο είναι και Ιδιωτικό, τρομάρα του.......δεν υπάρχει ούτε νερό στις βρύσες, ούτε σαπούνι. Χαρτί καμιά φορά υπάρχει στις τουαλέτες....αλλά για να μην είμαι άδικη, δεν μυρίζουν και είναι καθαρές.

Σε επανειλλημένες ερωτήσεις που έκανα στην διέυθυνση του σχολείου, για ποιό λόγο δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, πήρα την απάντηση ότι φοβούνται μήπως τα παιδιά παίζουν με το σαπούνι και δημιουργηθεί ατύχημα, ή γίνονται μούσκεμα με τα νερά.

Όταν τους είπα να βάλουν ένα άτομο στα διαλλέιματα να επιτηρεί τις τουαλέτες, μου απάντησαν οτι δεν φτάνουν τα άτομα κ.λ.π.

Γενικά από πέρσι έχω φωνάξει άπειρες φορές για αυτό το θέμα.......και δεν έχω δει να γίνεται τίποτα.Έχω μιλήσει και με κάποια κυρία του Συλλόγου και πάλι άκρη δεν βγήκε.

Ξέρω οτι έχει πάει και το Υγειονομικό, αλλά και πάλι δεν άλλαξε κάτι.

Αυτό που λένε σε εμάς, αλλά και στα παιδιά, είναι να έχουν μαζί τους τα μαντηλάκια καθαρισμού τα οποία είναι και αντισυπτικά.

Αυτό που θυμάμαι εγώ από τότε που πήγαινα Δημοτικό, είναι οτι και νερό είχαμε και σαπούνι και χαρτί και κάποια υπεύθυνη, συνήθως η καθαρίστρια,επιτηρρούσε τις τουαλέτες στα διαλλείματα.

«Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.»

Theodore Roosevelt

Σίγουρα θα ήταν όλα πιο εύκολα αν υπήρχε μόνιμη καθαρίστρια στο σχολείο που θα επιτηρούσε τις τουαλέτες και την συμπεριφορά των παιδιών σε αυτές. Δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει. Αλλά ίσως να υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις.

Πραγματικά... δηλαδή... η κοινή λογική του παραλόγου.

Δηλαδή, ένα 7 χρονο που έχει ξεχάσει να πάρει μαντηλάκια μαζί του και έχει άμεση ανάγκη να πάει... τι θα κάνει; Θα σκάσει;

Και, πράγματι, πώς τηρούνται οι κανόνες υγιεινής εδω;

Τι νοοτροπία και απανθρωπιά είναι αυτή που εκφράζεται από το προσωπικό των σχολείων, δημοσίων και ιδιωτικών;

Δεν ξέρω αν θα πιάσει τόπο, αλλά μήπως να σταλεί μια γραπτή καταγγελία στην διεύθυνση, το γραφείο Πρωτοβάθμιας, το Δήμο και το Υπουργείο και τη 2η φορά που θα χρειαστεί (γιατί θα χρειαστεί) να σταλεί κοινοποίηση σε όλες τις εφημερίδες, τη Βουλή και στα κανάλια;

Γιατί αυτή η αδιαφορία να λυθεί ένα απλό πρόβλημα σηκώνει κλιμάκωση.

Αλήθεια........Ξέρει καμιά σας τι ακριβώς γίνεται με αυτό το θέμα σε άλλα σχολεία, δημόσια ή ιδιωτικά?

Όσο για γραπτή καταγγελία στην Διεύθυνση του σχολείου.....εδώ πήγα και τους τα είπα χύμα και δεν δώσαν βάση.

«Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.»

Theodore Roosevelt

Διαφημίσεις

Πράγματι, δε δίνουν ιδιαίτερη βάση σε προφορικά αιτήματα... κάντε το γραπτώς με στοιχεία και ονόματα αυτών που (δεν) ανταποκρίθηκαν και, κάντε κοινοποιήσεις, και θα δειτε πόσο θα αλλαξει η στάση τους.

• 2 εβδομάδες μετά...

Moυ φαινεται απαραδεκτο που σε ιδιωτικο σχολειο δεν υπαρχει σαπουνι και νερο.

Εγω εργαζομαι σε ιδιωτικο και εχουμε αλλες τουαλετες για αβ και αλλες για τις μεγαλες ταξεις. Υπαρχει και νερο και σαπουνι και εχουμε καθαριστρια που επιβλεπει κατα διαστηματα. Στα μικρα που ερχονται και δε γνωριζουν τους εξηγουμε τις πρωτες μερες και κανουν και συζητησεις με τη δασκαλα, για την υγιεινη, την τουαλετα κ.λ.π. και πολλες λεπτομερειες για το ποσο σημαντικο ειναι να σκουπιζονται παντα και να πλενουν χερακια και ποτε μα ποτε να μην τρωνε αν εχουν παει τουαλετα και δεν εχουν πλυνει χερακια.

Εκπλησομαι λοιπον που υπαρχουν σχολειο χωρις χαρτι. Ειναι δυνατον? Χωρις χαρτι? :(

• 4 εβδομάδες μετά...
Αλήθεια........Ξέρει καμιά σας τι ακριβώς γίνεται με αυτό το θέμα σε άλλα σχολεία, δημόσια ή ιδιωτικά?

και εγω εχω μεγαλο προβλημα με τις τουαλετες του σχολειο. Ενα πρωι ειχε μεγαλη αναγκη το παιδι μου να παμε πρωτα στην τουαλετα και πηγα και εγω για να τον βοηθησω. Το θεαμα ηταν αποκαρδιωτικο!!!!! Τετοια βρωμα δεν εχω ξαναδει. Και ηταν και πρωι! Εχουμε δει πολλες μαμαδες 2 καθαριστριες αλλα γιατι οι τουαλετες ηταν σε τετοιο χαλι!

Που πρεπει να απευθυνθουμε?Στον συλλογο γονεων ή στην διευθυνση?

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

Και στη διεύθυνση και στο σύλλογο γονέων. Οι από κοινού ενέργειές τους θα πρέπει να λύσουν το ζήτημα της καθαριότητας.

Επίσης, παροτρύνετε κι άλλους γονείς. Πολλοί δε θα το έχουν πάρει χαμπάρι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...