Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στίγμα ....αδιευκρίνιστο

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια μου ,

τόσο καιρό διαβάζω και τώρα ήρθε η ώρα να ζητήσω την βοήθεια σας.

Ειχα κανει προ καιρόυ την εξέταση για το στίγμα μεσογειακής αναιμίας και μου ειχε βγει....αδιευκρίνιστο. Ο γιατρος ζητησε να κανει και ο άντρας μου . Σήμερα πήραμε τα αποτελέσματα και δυστυχως βγηκε και αυτου το ίδιο. Αδιευκρίνιστο. Περιττό να πω οτι εχω τρελαθεί και κανω τα χειροτερα σενάρια στο μυαλό μου.

Στον γιατρό εχω ραντεβού την Τρίτη ...εως τότε?

Σας παρακαλω αν ξερετε κατί ...βοηθήστε με. Ευχαριστώ

dev253pr___.png

Διαφημίσεις

καλησπερα!!!εμενα ο αντρας μου εχει το στιγμα και οταν εμεινα κι εγω εγκυος επρεπε να το κανω για να ξερω!!!το εκανα εδω στα χανια σε 2 διαφορετικα κεντρα αλλα κι εμενα μου εβγαινε αδιευκρινιστο!!!ειχα μια γνωστη εδω στα χανια και μου ειπε πως κι αυτη ειχε προβλημα με τοστιγμα της και μονο στην αθηνα στο λαικο νοσοκομειο βγαιναι σωστο!!και πηγα κι εγω στο λαικο νοσοκομειο και εκανα τισ εξετασεις και μου βγηκε αρνητικο!εκει εχουν εξειδικευμενο τμημα γι αυτο το λογο!!!!παρε τηλ στο λαικο να κλεισεις ραντεβου!!!μη το αμελησεις ειναι ενα σοβαρο θεμα!!εγω ομως το ψαξα με το που εμεινα αγκυος!!δε ξερω αν εχω φυλαξει λεπτομερειες για τηλ και τετοια.....θα ψαξω κι αν θες πες να σου στειλω με πμ λεπτομερειες

Και εμένα αδιευκρίνιστο βγήκε αλλά όπως μου εξήγησε η μικροβιολόγος αυτό οφείλεται στο οτι έχω χαμηλό αιματοκρίτη. Όταν ήμουν μικρή και είχα ξανακάνει την εξέταση, είχε βγει πάλι αδιευκρίνιστο και οι γονείς μου είχαν στείλει δείγμα μέχρι και στο ινστιτούτο Παστέρ για να σιγουρευτούν.

Πάντως εμένα όταν είδε ο γιατρός μου τις εξετάσεις μου είπε οτι δεν το έχω, άσχετα απο το αδιευκρίνιστο των εξετάσεων.

Καλού κακού ας επαναλάβει την εξέταση ο άντρας σου αλλά σε άλλο μικροβιολογικό, γιατί το να βγει και στους δυο αδιεκυκρίνιστο είναι λίγο περίεργο! Και για να μην παρεξηγηθώ και σε αγχώσω, λέω περίεργο εννοώντας οτι βάσει των πιθανοτήτων μου κάνει εντύπωση να βγει και στους δυο αδιευκρίνιστο!!!

Μην αγχώνεσαι! Θα δεις που όλα θα είναι καλά!

Ψάχνωντας τώρα στο ίντερνετ , διάβασα οτι γενικά ισχύει οτι όποιος έχει το στίγμα , έχει παράλληλα και χαμηλό αίματοκρίτη . Το ξερει καποιος αυτό αν όντως ισχύει? Εμένα ειναι καλός , 40. Οχι οτι αυτο με ηρεμεί...αλλα...παρηγοριά στον άρρωστο.

Νικουλίνι....αν βρεις λεπτομέρεις στειλε pm σε παρακαλώ.

Ευχαριστώ παρα πολυ για τις απαντήσεις!!!

dev253pr___.png

Διαφημίσεις

για την ακριβεια 45.6 ειναι ο αιματικριτης του αντρα μου τωρα που το ειδα στις εξετασεις του!!!αλλα το καλο με εσας ειναι οτι δεν το εχει ενας απο τους δυο σας....ετσι δεν ειναι????εγω ετρεχα επειδη το χε ο αντρας μου σιγουρα κι επρεπε να σιγουρευτω οτι δεν το ειχα κι εγω.....τωρα για τη δικη σου περιπτωση δε ξερω τι θα σου πουν,,,οταν ειχα παρει τηλ μου παν να παω στο λαικο στην αθηνα οταν τους ειπα τη δικη μου περιπτωση!!!αμα ειναι θα σου στειλω με πμ διαφορα τηλ και ονοματα να ρωτησεις και αναλογως οτι σου πουν!!!εσεις μπορει να μη χρειαστει να πατε αθηνα!!!θα σας πουν αυτοι!!!!

Ναι , εμάς βγήκε και στους δύο αδιευκρίνιστο.

Ευτυχώς κατάφερα και άλλαξα το ραντεβού μου με το γιατρό για αύριο . Τουλαχιστον μην με φάει το άγχος ως την άλλη εβδομαδα.

Νικουλινι.... thanks

dev253pr___.png

Κορίτσια καλησπέρα!

καταρχήν η χαμηλή αιμοσφαιρίνη μπορεί να ενέχει υπόνοια για στίγμα και όχι ο αιματοκρίτης.

Όταν αναφέρεται αδιευκρίνιστο στίγμα, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι συγκεκριμένοι δείκτες της ηλεκτροφόρησης αιμοσφαιρίνης υποδεικνύουν κάποια μορφή αιμοσφαιρινοπάθειας (π.χ. φορέας μεσογειακής αναιμίας ("στιγμα"), σιδηροπενία, δρεπανοκυτταρική αναιμία, κλπ.).

Στις πρώτες εξετάσεις που έκανα, ο γιατρός σημείωσε ότι υπάρχει υπόνοια αιμοσφαιρινοπάθειας και θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μοριακές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις αυτές λοιπόν γίνονται στα κέντρα πρόληψης μεσογειακής αναιμίας (παράρτημα Λαϊκού στην Σεβαστουπόλεως αλλά και στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας).

Στην περίπτωση που ο σύζυγος δεν είχε στίγμα, δεν θα χρειαζόταν να το ψάξω. Αλλά ήξερα ήδη ότι το καμάρι μου το έχει.

Ξεκινήσαμε λοιπόν ένα ωραίο πρωί του Σεπτεμβρίου και πήγαμε Λαϊκό να δώσουμε αίμα (και ο σύζυγος γιατί παίζει ρόλο αν είσαι φορέας τύπου Α ή Β καθώς και η συμβατότητα ή μη μεταξύ των δύο τύπων).

Περίπου ένα μήνα μετά λάβαμε τα αποτελέσματα...το στεφάνι μου φορέας β-τύπου μεσογειακής αναιμίας...η αφεντιά μου πάλι με υπόνοια...ρε σκάσιμο!

Έπρεπε να κάνω γονιδιακές εξετάσεις (DNA), με λίγα λόγια φύλλο και φτερό το αιματάκι μου...

Μου κλείνουν ραντεβού για 18/11 καθότι δεν ήμουν έγκυος άρα όχι επείγουσα περίπτωση...

'Ελαβα τα αποτελέσματα 2 μήνες μετά και αφού έχω μείνει έγκυος! Φανταστείτε το άγχος μου...

Εντέλει, είμαι φορέας α-μεσογειακής αναιμίας (άλλου τύπου από τον λεβέντη που παντρεύτηκα)...η γονιδιακή εξέταση όμως έδειξε ότι σε συνδυασμό με τον τύπο της αγάπης μου δεν οδηγεί σε απόγονο που θα ασθενήσει με νόσο Cooley (αλλιώς θαλασσαίμια ή μεσογειακή αναιμία...σας τα γράφω για να μην μπερδεύεστε όταν θα σας τα αραδιάζουν οι γιατροί) και δεν θα χρειαστεί προγεννητικός έλεγχος του εμβρύου...

περιττό να σας πω ότι μέχρι να φτάσω στην τελευταία φράση, κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό! :?

Συγνώμη για το τεράστιο post, αλλά έχοντας ζήσει επί μήνες το άγχος, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή έτσι ώστε να εξαντλήσετε κάθε περιθώριο εξετάσεων (οι οποίες γίνονται μόνο στα κέντρα πρόληψης μεσογειακής αναιμίας).

Εύχομαι να έχουν όλες οι παρόμοιες περιπέτειες αίσιο τέλος όπως η δική μας. Να μην αγχώνεστε και ακόμα και αν υπάρχει στίγμα, υπάρχουν πάντα εναλλακτικές να γεννηθούν υγιή παιδιά (και όχι δεν εννοώ διακοπή κύησης, το οποίο μου είχε γίνει εφιάλτης :!: ).

Είμαι στη διάθεσή σας αν χρειαστείτε περαιτέρω πληροφορίες με pm.

Φιλιά!

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Όταν έμεινα έγκυος η γιατρός μέσα σε όλες τις εξετάσεις μου είχε γράψει ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης. Βγήκε το αποτέλεσμα με την παρατήρηση ότι εφόσον είμαι έγκυος πρέπει να ελεγχθεί και ο σύζυγος. Στον σύζυγο βγήκαν τα αποτελέσματα με την ίδια παρατήρηση. Η γιατρός μας έγραψε να κάνουμε μοριακό έλεγχο DNA. Πήγαμε στο Παίδων (κτίριο Χωρέμειο) όπου, μετά από επικοινωνία μαζί τους, δώσαμε αίμα για έλεγχο την επόμενη κιόλας μέρα επειδή ήμουν έγκυος. Τα αποτελέσματα έκαναν να βγουν περίπου ένα μήνα.

Το κόστος της εξέτασης ήταν 180 ευρώ το άτομο (90 για μοριακό έλεγχο για τύπου α μεσογειακή αναιμία και άλλα 90 για τύπου β). Και στους δυο μας τα έξοδα καλύφθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία μας. Από όσο μας ενημέρωσαν όλα τα ταμεία καλύπτουν αυτή την εξέταση, ακολουθώντας το καθένα τις δικές του διαδικασίες. Σε ιδιωτικά εργαστήρια το κόστος είναι περίπου το διπλάσιο.

Διαφημίσεις

Ψάχνωντας τώρα στο ίντερνετ , διάβασα οτι γενικά ισχύει οτι όποιος έχει το στίγμα , έχει παράλληλα και χαμηλό αίματοκρίτη . Το ξερει καποιος αυτό αν όντως ισχύει? Εμένα ειναι καλός , 40. Οχι οτι αυτο με ηρεμεί...αλλα...παρηγοριά στον άρρωστο.

Μήπως καπνίζεις?

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Ο αιματοκρίτης έχει σκαμπανεβάσματα στα άτομα με μεσογειακή αναιμία. Ο άντρας μου ήταν αιμοδότης και είχε 43-44 αιματοκρίτη, αλλά σε μια σειρά εξετάσεων που κάναμε βρέθηκε να έχει 38 και μετά μερικές μερες πάλι 44 ....

Το Λαικό είναι πιο εξειδικευμένο και εκεί πήγα κι εγώ αν και ήξερα ότι δεν είχα το στίγμα αλλά για να είμαι 100% σίγουρη.

Όταν έμεινα έγκυος ενημέρωσα το γιατρό μου ότι μάλλον ο σύζυγός μου έχει στίγμα. Μου είπε ότι παρότι εγώ δενέχω στίγμα, επειδή έχω χαμηλή αιμοσφαιρίνη έπρεπε να βεβαιωθούμε για το στίγμα του συζύγου. Η ηλεκτροφόριση μου έκανε σε ιδιωτικό κέντρο τον έβγαλαν καθαρό. Η μητέρα του όμως ορκίζεται ότι στη Γαλλία όπου γεννήθηκε ο άντρας μου της είχαν πει ότι είχε στίγμα, κι επιμένει. Πιστεύετε ότι πρέπει να το ψάξω... εγώ δεν έχω σίγουρα στίγμα.

EixMp3.png

Το κέντρο μεσογειακής αναιμίας του Λαϊκού είναι το πιο αξιοπιστο. Επειδή εγώ έχω στίγμα ο γιατρός μας παρέπεμψε αμέσως εκεί για την εξέταση του συζύγου για να είμαστε 100% σίγουροι. Και η εξέταση εκεί είναι ΔΩΡΕΑΝ. Γιατί να σκάσεις ενα σωρό λεφτά αλλού και μετά να σου πουν το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο;

edit

το αποτέλεσμα το λάβαμε ταχυδρομικά μετά από 1 εβδομάδα

Διαφημίσεις

θα συμφωνησω με τα υπολοιπα κοριτσια οτι το παραρτημα του Λαικου στη Σεβαστουπολεως εινα το ειδικο ωστε να πηγαινουν τα νεαρα ζευγαρια για εξεταση στιγματος .Εμενα ο αντρας μου νοσει και παρακολουθειται απο αυτο το κεντρο οταν εμεινα εγκυος πηγα εκει για εξεταση , επισης με ρωτησαν απο που ειναι η καταγωγη μου και επειδη η περιοχη η οποια καταγομαι παρουσιαζει αυξημενο αριθμο κρουσματων στιγματος μου εκαναν και τεστ DNA και αυτο γιατι οπως ειπα ο συζηγος νοσει και αν ειχα κατι κληρονομικο στο DNA μου θα επρεπει να κανω αμνιοπαρακεντηση

vXPNp3.png

QcHZp3.png

Σ' ευχαριστώ πολύ Σωτηρία. Όταν πήραμε την απάντηση από το ιδ. κέντρο ηρέμησα. Πρώτη φορά ακούω ότι μπορεί μιά απάντηση να βγαίνει αδιευκρίνιστη..... Πάντως στο παιδί θα κάνω σίγουρα εξετάσεις. Αν υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα να έχει στίγμα θα ήθελα να το ξέρω.

EixMp3.png

και εμένα στο κέντρο του Λαικου με έστειλε ..

Βρίσκεται στη Σεβαστουπόλεως .....περίμενω βεβαια ακόμα αποτελέσματα απο 30/1 ..αλλά νομίζω οτι εκεί πρέπει να απευθυνθεις ...

( αν αργήσουν να σου κλείσουν ραντεβού , απλά πηγαινε εκει ενα πρωι μέχρι τις 10 ..λογικά θα σου πάρουν αίμα .έγώ είχα ραντεβού , αλλά ήταν και κόσμος που είχε έρθει έτσι)

0sb2p3.png

Όταν έμεινα έγκυος ενημέρωσα το γιατρό μου ότι μάλλον ο σύζυγός μου έχει στίγμα. Μου είπε ότι παρότι εγώ δενέχω στίγμα, επειδή έχω χαμηλή αιμοσφαιρίνη έπρεπε να βεβαιωθούμε για το στίγμα του συζύγου. Η ηλεκτροφόριση μου έκανε σε ιδιωτικό κέντρο τον έβγαλαν καθαρό. Η μητέρα του όμως ορκίζεται ότι στη Γαλλία όπου γεννήθηκε ο άντρας μου της είχαν πει ότι είχε στίγμα, κι επιμένει. Πιστεύετε ότι πρέπει να το ψάξω... εγώ δεν έχω σίγουρα στίγμα.

Αφου δεν έχεις εσύ οχι δεν χρειαζεται να το ψάξεις.

Αλλά πως είσαι σίγουρη οτι δεν έχεις έχεις κάνει ηλεκτροφόρηση;

και μια σημειωση για όλες κοριτσια για το στίγμα μονο στο Λαικο και στο Χωρεμειο στο Παίδων κανενα αλλό κέντρο δεν είναι αξιόπιστο :wink:

Δεν ισχύει πάντα ο πατερας μου είχε αιματοκριτη 52 και στίγμα.

Μαράκι, όταν εξετάστηκα σε ιδιωτικό, με έβγαλε αρνητική για στίγμα την πρώτη φορά...κάποιες φορές η μορφή είναι τόσο ελαφριά που δε φαίνεται...θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνο σε κέντρο πρόληψης μεσογειακής αναιμίας (αν είσαι αθήνα, τότε στο παράρτημα του Λαϊκού στην Σεβαστουπόλεως)...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Σας διαβάζω τώρα και απορώ....πάντα θεωρούσα οτι να εχει κάποιος το στίγμα είναι κάτι πολύ σπάνιο , και να που τελικά παλι λάθος κανω.

Ο γιατρος σημερα συνέστησε να επαναλάβουμε την εξέταση σε ένα άλλο μικροβιολογικό , και αναλόγως αποτελεσμάτων πράτουμε μετα.

Επισης μας πεταξέ οτι για να στειλουμε δείγμα στην Αθήνα (αν μας βγουν τα ιδια παλι αποτελεσματα) , το κόστος είναι 450 ευρώ!

Δεν ρωτησα που και πως , (μιας και ελπιζω να παρουμε εστω μια αρνητικη απαντηση απο τα 2α αποτελεσματα) αλλα το ποσό μου φάνηκε πολύ τρελλό!!!

dev253pr___.png

female , ναι καπνίζω. Απο το 1 πακετο που εκανα προ εγκυμοσύνης , τωρα ειμαι στα 3 (οχι πακετα .. τσιγάρα) . Που μπορει να επηρεάσει αυτό?

Ξερω οτι καλο ειναι να το κοψω εντελώς , αλλα για λιγες μερες που το ειχα κανει , ήμουν ολο νευρα και υστερίες . Οποτε....

dev253pr___.png

Επισης μας πεταξέ οτι για να στειλουμε δείγμα στην Αθήνα (αν μας βγουν τα ιδια παλι αποτελεσματα) , το κόστος είναι 450 ευρώ!

:shock: Λιγότερο θα σου στοιχίσει να πάρεις το αεροπλάνο να πας στην Αθήνα και να δώσεις αίμα στο Λαϊκό (που επαναλαμβάνω είναι το πιο αξιόπιστο και είναι δωρεάν). Δεν είναι με τα καλά του ο γιατρός.

female , ναι καπνίζω. Απο το 1 πακετο που εκανα προ εγκυμοσύνης , τωρα ειμαι στα 3 (οχι πακετα .. τσιγάρα) . Που μπορει να επηρεάσει αυτό?

Ξερω οτι καλο ειναι να το κοψω εντελώς , αλλα για λιγες μερες που το ειχα κανει , ήμουν ολο νευρα και υστερίες . Οποτε....

Ο γιατρός μου έχει πει ότι οι καπνιστές έχουν υψηλό αιματοκρίτη αλλά το αίμα τους είναι κακής ποιότητας. Και αυτό μου το είπε επειδή εγώ έχω 41-42 συνήθως και δεν κάπνισα ποτέ μου. Ρώτησε όμως αν καπνίζω γι'αυτό τον λόγο.

Ο μπαμπάς μου έχει στίγμα αλλά ευτυχώς δεν το κληρονόμησα. Βρε Melousa αφού μένεις Κρήτη γιατί δεν επαναμβάνεις τις εξετάσεις στο Βενιζέλιο που έχει ολόκληρη μονάδα μεσογειακής αναιμίας? Εμένα μου έγραψε την εξέταση στο βιβλιάριο του ΙΚΑ ο παθολόγος πριν χρόνια και την έκανα εκεί εντελώς δωρεάν!! Την εξέταση αυτή έχω μέχρι τώρα που μου χρειάστηκε στην εγκυμοσυνη και φυσικά δεν την επανέλαβα!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...