Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όταν ο θηλασμός γίνεται παιχνίδι

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Ειμαι μια νέα μαμά και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον θηλασμό.Κατάρχάς το γάλα μου είναι λίγο οπότε δίνω και συμπλήρωμα. Το θέμα είναι ότι το μωρό (1 μηνός) είναι πολύ ανήσυχο και ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσει είναι να του δίνω το στήθος μου.Δεν ξέρω αν πεινάει πραγματικά η αν έχει κολικούς ή αν θέλει να ενεργηθεί η για κάποιο άλλο λόγο. Πάντως μόλις πάω να τον θηλασω ηρεμεί.Πώς μπορώ να το σταματήσω αυτό και με ποιον άλλο τρόπο να το ηρεμω,πέρα από αγκαλιές και πιπίλα?

Διαφημίσεις

Να σου ζησει το μωρακι....

Αν θες να αυξηθει το γαλα να το αφηνεις στο στηθος οσο θελει....ξερει αυτο να κανει την δουλεια του..........φροντιζει με το πιπιλισμα και το θηλασμο να ανεβασει την παραγωγη σου.....ειναι παρα πολυ μικρο ακομα και δεν εχει εδραιωθει ο θηλασμος για να σκεφτεσαι πως να μειωσεις τον χρονο παραμονης του στο στηθος........στην φαση που ειστε ο θηλασμος πρεπει να ειναι ανεμποδιστος και για οσο χρονο επιθυμει το παιδι. Μετα τους 2-3 μηνες το μωρο θα θηλαζει επαρκως σε μικροτερο χρονο οποτε θα ξεκουραστεις.....

Καλυτερα να αποφευγεις την πιπιλα γιατι παρεμποδιζει το θηλασμο...

Παντως αν επιθυμεις να συνεχισεις να θηλαζεις πρεπει να κοψεις σταδιακα το συμπληρωμα......οσο του δινεις τοσο θα μειωνεται το δικο σου γαλα..... :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλησπέρα,

Ειμαι μια νέα μαμά και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον θηλασμό.Κατάρχάς το γάλα μου είναι λίγο οπότε δίνω και συμπλήρωμα. Το θέμα είναι ότι το μωρό (1 μηνός) είναι πολύ ανήσυχο και ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσει είναι να του δίνω το στήθος μου.Δεν ξέρω αν πεινάει πραγματικά η αν έχει κολικούς ή αν θέλει να ενεργηθεί η για κάποιο άλλο λόγο. Πάντως μόλις πάω να τον θηλασω ηρεμεί.Πώς μπορώ να το σταματήσω αυτό και με ποιον άλλο τρόπο να το ηρεμω,πέρα από αγκαλιές και πιπίλα?

Το γάλα σου δεν είναι λίγο, είναι πολύ και για αυτό πετρώνει το στήθος σου όταν κάνεις ώρες να θηλάσεις

Ο θηλασμός για τα μωρά αυτής της ηλικίας είναι θεμελιώδης ανάγκη και όχι παιχνίδι

Αν δεν μπορείς να θηλάζεις και δεν θέλεις να παίρνεις αγκαλιά το μωρό (η σωματική επαφή είναι επίσης θεμελιώδης ανάγκη του βρέφους), θα ήταν καλό να ζητήσεις βοήθεια από κάποιο πρόσωπο που είναι πρόθυμο να του προσφέρει τουλάχιστον την αγκαλιά του. :wink: Μια γιαγιά ή μία νταντά θα ήταν πολύτιμη βοήθεια! :)

Καλησπέρα,

αρχικά να σου ζήσει το μωράκι!

Σε ότι αφορά στο θηλασμό, μια χαρά το βρίσκω εγώ το μωράκι. Κάνει ότι και κάθε μωρό που σέβεται τον εαυτό του και λατρεύει τη μυρωδιά και τη γεύση της μανούλας του. Εφόσον όταν τον θηλάζεις ηρεμεί, πού είναι το πρόβλημα; Θα έπρεπε να ανησυχείς αν δεν ήθελε να θηλάζει.

Καταλαβαίνω ότι ακούς γύρω σου ένα σωρό βλακείες που σου έχουν δώσει λάθος εικόνα: πως ο θηλασμός πρέπει να διαρκεί το πολύ μισή ώρα με 40 λεπτά, πως τα μωρά κάνουν το στήθος πιπίλα και μετά δεν μπορεί η μητέρα να κάτσει καθόλου σε ησυχία και άλλα τέτοια.

Μην τους ακούς! το μωρό σου όπως είπε και η Αγλαΐα σε χρειάζεται, σε έχει ανάγκη. Εσένα, τη μυρωδιά σου, το χαμόγελό σου, την αγκαλιά σου... δώστου τα και μη φοβάσαι πως θα κακομάθει. όπως έχω γράψει κι αλλού, κανείς δεν έπαθε κακό με την αγάπη και την αποδοχή!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...